Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 4dni po porodzie 7kg w dół brakuje 8kg. Brzuch wchlonal się ekstra szybko juz niewiele z niego zostało ale po tym jak próbowałam się zmieścić w płaszcz wiem ze bioderka zostały;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 15:03
WesołaMama, Magic, slash, gosia86, olis88, Bluberry lubią tę wiadomość
-
GabiK wrote:Magic jesteś pewna? Lekarz tak powiedział? Bo mój Kubuś tez był cały czerwony i w krostkach na całym ciele i lekarka powiedziała,że to rumień noworodkowy i że to normalna sprawa i trzeba wykąpać w Balneum lub Oilatum. I faktycznie po powrocie do domu po dwóch dniach zeszło.
ale smiesznie wyglada bo teraz zrobily sie jej takie wzory kwiatow
masakara ja juz chcialam wolac lekarza
GabiK lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
cześć ciocie ! przedstawiam Wam lAlę
dziękujemy za gratulacje, więcej napiszę jak się ogarnę, dopiero do domu wrócilam
proszę nie cytować bo usune fotoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 08:41
GabiK, Wonderwall, beti97, WesołaMama, czarna panda, Magda_16maj, slash, gosia86, olis88, AGA 30, Bluberry, MiM, Puella, agatka196, Lama, Magic, gosiunia, Catyyy, Agusia246, Emiliada, Rika lubią tę wiadomość
-
O Jezu Magic to kamien z serca,bo sie wystraszylam jak napisalas. Ja jak Lama kapie w Balneum,bo dostalam w prezencie i natluszczam suche miejsca Linomagiem mascia tak jak radzila neonatolozka. Po rumieniu juz nie ma sladu i krostek tez juz nie ma.
Magic lubi tę wiadomość
-
Kate pare godzin po porodzie wlasnie zaprezentowala RoyalBaby na schodach szpitala. Niezmiennie mnie to fascynuje,bo my tu werandowanie, spacer po ukonczeniu tygodnia, najlepiej po wizycie poloznej i jak ona uzna,ze mozna. A tu? Przeciez ksiezna nie ksiezna krwawi po porodzie tak samo,ale usmiech na twarz i stoi z tym maluchem na wietrze.
czarna panda, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Czytam u Was z tym rumieniem - człowiek to całe życie się uczy i dowiaduje nowych rzeczy! Moja Emila to miała trądzik niemowlęcy i to na całej buzi i klatce piersiowej a ten rumień to akurat nas ominął.
Noajniewiem - córka jak marzenie! A włosy pozazdrościć. Emilka była łysa jak kolano do pierwszego roku życia!!! Więc takie cudne włoski to skarb
Mój mężuś pyta mnie czy już wszystko mamy dla małej a ja że tak tylko jak dostanę nową wypłatę z ZUS to zamówię jeszcze bujaczek leżaczek. A on pyta mnie jakie leżaczki mam na oku to mu pokazłam i co...? Tatś jak zobaczył Tiny Love to oszalał i go zamówił. Stwierdził że Milenka ma wszystko po Emilce to niech chociaż leżaczek ma nowy i porządnyZ tym że zmaóiwł jakiś nowy model: http://bebito.pl/product-pol-23182-TINY-LOVE-Lezaczek-bujaczek-lozeczko-3-w-1-z-opuszczanym-daszkiem-szary.html
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfb6e896ef6a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/53ac5d83a72f.jpg
A kupił przez internet w Empik i pomniejszyli mu przez punkty PayBack, dostawa gratis i wyszło 255zł
Cieszę się że już będzie ten leżaczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 19:44
Wonderwall, gosia86, GabiK, Bluberry, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Ala to cudo małe! i wygląda już na starszą niż kilka dni albo takie mam tylko wrażenie
Moja dziewczynka dziś mnie wkurza, bo się zachowuje jakby jej nie było, a ja totalnie czuję się nieciążowo.. nawet mąż zauważył, że brykam dziś
Idę mu dalej gotować "słoiki"zabrałam się już i od tygodnia szykuję obiady w hurtowych ilościach i mrożę albo zagotowuję do słoików naprawdę widzę, że to będzie ogromne ułatwienie
Przeczytałam wszystko, ale nie pamiętam co komu jeszcze chciałam pisać.. wybaczcie.
Jak tam Blu?WesołaMama lubi tę wiadomość
-
Jesli denerwuja Was smsy w rodzaju " hej,jak tam?" to spiesze doniesc,ze z porodem to sie nie konczy
Od narodzin Kubusia mam codzienna porcje telefonow lub smsow o tresci " hej,jak tam?" Mam zajewielka ochote odpowiedziec "srak" bo zastanawiam sie czy maja juz wpisany gotowy szablon w telefonie z tym durnym tekstem i tylko patrza,zeby co drugi dzien wyslac. Nie wiem jak delikatnie i kulturalnie powiedziec tym.wszystkim ludziom zeby sie odwalili,bo po pierwsze nie mam czasu odpisywac na glupie smsy,a po drugie - jak ma byc? Jest dziecko, co tu wiecej dodac?
-
nick nieaktualny
-
Blu, jak skurcze są to może będą regularne i do jutra to już naturalnie z Jaśkiem będziesz nim do szpitala dotrzesz?
Z całego serducha Ci życzę :*
GabiK ja już po prostu przyjęłam strategię, że nie odpisuję na smsy.. po porodzie będzie zapewne tak samo.. Raz kiedyś wyślę fotę do przyjaciółek, ale już teraz je uprzedzam, że nie będę odbierać telefonów..GabiK lubi tę wiadomość