WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • maribel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiszę pokrótce jak to u mnie wyglądało z porodem.
    Nie miałam żadnych objawów przedporodowych. Byłam pewna, że urodzę po terminie. W piątek ok. 16 zaczął twardnieć mi brzuch. Nie miałam pojęcia, że zaczęły się jakieś skurcze. Zaczęłam liczyć i okazało się, że są co 15 min. Po godzinie były już co 10 min. Pomyślałam sobie, że pewnie macica ćwiczy i zaraz zanikną. Skurcze nasiliły się na tyle, że o 1:00 nad ranem wylądowałam w szpitalu, bo bóle były już dość mocne. Okazało się, że są co 5 minut. Poprosiłam o lewatywę, a potem udałam się na oddział porodowy. Po tej lewatywie skurcze były już co 3 minuty. W międzyczasie kilkakrotne KTG, 2 razy prysznic. Rozwarcie postępowało bardzo szybko i jak już doszło do 10cm zaczęły się parte. Położne przyjmujące poród tak mnie dopingowały i wspierały, szpital cud miód malina. Nie będę ukrywała, że nie boli. Boli i to bardzo, ale ciągle masz w głowie jeden cel, Twój szkrab zaraz będzie na świecie. Jak tylko wyszedł, zapomniałam o całym bólu. Łzy w oczach, szczęście. Nie da się opisać tego uczucia. Liczył się tylko on, mój synek. Są chwile słabości, wiele chwil. Mnie bardzo wspierał mąż. Był przy całym porodzie. Teraz leży na kanapie z naszym synkiem i jest najdumniejszym tatą na świecie. WARTO!
    Niestety nacięto mnie i wyszło kilka hemoroidów, ale poradzę sobie jakoś z tym. Najważniejsze, że synek zdrowy.
    Mam nadzieję, że Was nie wystraszyłam swoim opisem. Niestety ból jest nieunikniony. Ale prezent, jaki się otrzyma, nieoceniony.
    A tutaj chwalę się synkiem z prośba o niecytowanie. 3200g, 54 cm szczęścia♥
    sv2hco.jpg

Eklerka, PIGULSKA, agatka196, Magda_16maj, Wonderwall, czarna panda, katalina, madziorek, gosia86, Magic, AGA 30, GabiK, WesołaMama, Bluberry, Agusia246, olis88, slash, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, tak, my jesteśmy na butli od samego początku, bo u mnie pokarm pojawił się w 3 dobie, a i tak nie mogłam go serwować, bo byłam na lekach :/ Teraz już mogę karmić piersią, ale mam wrażenie, że mój pokarm to woda... Dwa dni temu wisiał na cycu bite 3h, to na prawej, to na lewej, aż w końcu zasnął i to samo - odkładam go do łóżeczka i ryyyyyk i przeraźliwe szukanie cyca... Dałam mm i przespał ponad 4h...
    Szczerze mówiąc ja przestałam mieć wyrzuty sumienia odnośnie karmienia piersią. Mały się ewidentnie nie najadał, karmienia się przeciągały, niczego nie mogłam w domu zrobić i musiałam patrzeć na niego jak się cały rzuca z głodu :( A teraz odkąd kupiłam podgrzewacz karmienie trwa o wiele krócej, Karolek spokojny i mam pewność, że nie jest głodny. Choć u nas mm przyczyniło się do zaparć i walczymy póki co czopkami i dopajaniem herbatkami, ale jutro czeka nas wizyta u pediatry :/

Maribel ale Słodzizna <3 :) Gratuluję szybkiego porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:31

GabiK lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie odszedł cały wielki krwiste czop.. i boli mnie brzuch i szyjka i mam skurcze i cały czas podkrwawiam.. Może ta pełnią jednak ma coś do siebie że tyle dziś porodów :)

Idę się kąpać jak nie przejdzie nic to będę myśleć co robić ;)

aktyde85, Bluberry, slash, gosiunia lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mam! :)

Śliczne pociechy <3

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam prośbę

Jaką nianię elektryczną polecacie???

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana to czekamy na wieści po prysznicu...może to już;)
    maribel dałas mi nadzieje bo ja też z tych bezobjawowych;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) liczę że mi Doradzicie, powiecie jak to było u Was. Jestem w 5tC2d, dzwoniłam do mojej ginekolog powiedziała żebym przyszła jutro na 18. Wydaje mi się to trochę wcześnie..? Mówiłam jej to kazała przyjść że porozmawiamy i zobaczymy co tam się dzieje .. Stresa mam lekkiego.. To moja pierwsza ciaza.

• katalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel! spadłaś z nieba z tym opisem... ja dziś też cały dzień mam twardnienie brzucha, a z rana ten skrzep i glut.. więc może coś zacznie się dziać? brzuch mnie też boli co jakiś czas.. niestety mam tak, że jak się czymś zajmę to nie zwracam uwagi na ból czy coś.. i zawsze tak miałam, teraz więc boję się coś przegapić, chociaż wszyscy mi mówią, że się nie da....
    Tobiaszek jest prześliczny :)

• Emiliada Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj nic się nie zacznie...
    Jestem tylko załamana,bo mamy duże prawdopodobieństwo,że skończy się cc (którego chciałam uniknąć ) :( "Mały" z usg waży 4300...
    Jutro jeszcze chcą spróbować z oxy... ale kazali nastawić się ba cc :(

f2w3s65gudn84bn0.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas się tu dużo rozpakowuje - a to dopiero 4 maja ;)
    Gratulacje świeżo upieczonym!!! :D

f2w3s65gudn84bn0.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam u Blu?
    Ja po proszę o wymianę kręgosłupa na nowy bo ten już nie wyrabia :( czy stoję czy leżę czy chodzę to boli ;(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale lecicie z tymi porodami :) teraz codziennie będą sie pojawiac nowe majowe dzieciaczki :)
    Gratuluję nowo rozpakowanym :*
    gosia to dobrze :D ja też jak miałam TE bóle to chciałam skakac z okna :) ae dasz radę kochana :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde- Madziorek ma racje, Mala sie nie odwrocila a dodatkowo rozhulalo mi sie cisnienie.
    Dziewczyny probowalam nadrobic wpisy ale oczy mi sie kleja. Jutri sie postaram.
    Ofe- jagoda bardzo mi sie podoba- pewnie dlatego, ze na mojego meza tak mowia ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel, gratulacje! Słodziak <3 i jakie ma bystre spojrzenie.

Napisz proszę, jak znajdziesz chwilę, w którym szpitalu rodziłaś, bo rozumiem, że w Poznaniu? Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale zastanawiałaś się jak ja, między św. Rodziną a Raszei. Dostałaś zzo, proponowali/nie proponowali, chciałaś/nie chciałaś? Co trzeba mieć ze sobą w tym szpitalu, a co można sobie odpuścić? Za wszelkie info i wskazówki będziemy wdzięczne :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ciekawe jak tam u Blu?
    Ja po proszę o wymianę kręgosłupa na nowy bo ten już nie wyrabia :( czy stoję czy leżę czy chodzę to boli ;(

Trzymaj się Gosia, już mało zostało, dasz radę!

gosia86 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Gabik, tak, my jesteśmy na butli od samego początku, bo u mnie pokarm pojawił się w 3 dobie, a i tak nie mogłam go serwować, bo byłam na lekach :/ Teraz już mogę karmić piersią, ale mam wrażenie, że mój pokarm to woda... Dwa dni temu wisiał na cycu bite 3h, to na prawej, to na lewej, aż w końcu zasnął i to samo - odkładam go do łóżeczka i ryyyyyk i przeraźliwe szukanie cyca... Dałam mm i przespał ponad 4h...
    Szczerze mówiąc ja przestałam mieć wyrzuty sumienia odnośnie karmienia piersią. Mały się ewidentnie nie najadał, karmienia się przeciągały, niczego nie mogłam w domu zrobić i musiałam patrzeć na niego jak się cały rzuca z głodu :( A teraz odkąd kupiłam podgrzewacz karmienie trwa o wiele krócej, Karolek spokojny i mam pewność, że nie jest głodny. Choć u nas mm przyczyniło się do zaparć i walczymy póki co czopkami i dopajaniem herbatkami, ale jutro czeka nas wizyta u pediatry :/

Maribel ale Słodzizna <3 :) Gratuluję szybkiego porodu :)

Eklerko a masz możliwość podpytać w jakiejś poradni laktacyjnej? Albo może położna da jakieś wskazówki?

P.S. Teraz jeszcze fory małego obczaiłam, ale pasuje do niego imię Karol, może go poznamy z moją Karolką? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 20:38

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda, Katalina, ja byłam właśnie pewna, że przenoszę. Wiele z Was pisała o czopach, sączeniu wód, a u mnie dosłownie nic. I tak znienacka mnie wzięło. Także dziewczyny nie znacie dnia ani godziny. Mam nadzieję, że szybko się Wam rozkręci poród i utulicie swoje maleństwa.

Dziękuję dziewczyny za komplementy w imieniu synka :*

czarna panda lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ja w szpitalu mialam codziennie ok 4x obchod poloznych,ktore sprawdzaly czy dobrze przystawiamy dzieciaczki i czy one prawidlowo pracuja zuchwa przy ssaniu. Dodatkowo cwiczylismy na SR, przeczytalam tez ksiazke dr Nehring czy jakos tak WartoKarmicPiersia,ona jest krajowym konsultantem laktacyjnym. I psu na bude to wszystko,bo mimo,ze zrobilam wszystko co jest zalecane w celu zwiekszenia laktacji to nie dziala. Jeszcze nie pilam piwa Karmi,ale juz chyba sobie te metode daruje. I mam to samo.co Eklerka. Karmienie trwa godzinami,a dziecko wyraznie niedojada. Mamy sterylizator i podgrzewacz elektryczny. Przygotowanie butelki zajmuje ok 5min.
    Eklerka a jakie mleko macie? U nas Hipp Combiotik,bo taki dawali w szpitalu. Drogie i juz "zyczliwi" ofukneli mnie,ze po co tyle wydaje,zebym zmienila na Bebiko,bo tansze. Ale sie boje zmieniac,poki Kubus toleruje to.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel te oczy lamia serce na dzien dobry <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina pamietaj - DWA DNI ;-)

katalina lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ