X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • maribel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opiszę pokrótce jak to u mnie wyglądało z porodem.
    Nie miałam żadnych objawów przedporodowych. Byłam pewna, że urodzę po terminie. W piątek ok. 16 zaczął twardnieć mi brzuch. Nie miałam pojęcia, że zaczęły się jakieś skurcze. Zaczęłam liczyć i okazało się, że są co 15 min. Po godzinie były już co 10 min. Pomyślałam sobie, że pewnie macica ćwiczy i zaraz zanikną. Skurcze nasiliły się na tyle, że o 1:00 nad ranem wylądowałam w szpitalu, bo bóle były już dość mocne. Okazało się, że są co 5 minut. Poprosiłam o lewatywę, a potem udałam się na oddział porodowy. Po tej lewatywie skurcze były już co 3 minuty. W międzyczasie kilkakrotne KTG, 2 razy prysznic. Rozwarcie postępowało bardzo szybko i jak już doszło do 10cm zaczęły się parte. Położne przyjmujące poród tak mnie dopingowały i wspierały, szpital cud miód malina. Nie będę ukrywała, że nie boli. Boli i to bardzo, ale ciągle masz w głowie jeden cel, Twój szkrab zaraz będzie na świecie. Jak tylko wyszedł, zapomniałam o całym bólu. Łzy w oczach, szczęście. Nie da się opisać tego uczucia. Liczył się tylko on, mój synek. Są chwile słabości, wiele chwil. Mnie bardzo wspierał mąż. Był przy całym porodzie. Teraz leży na kanapie z naszym synkiem i jest najdumniejszym tatą na świecie. WARTO!
    Niestety nacięto mnie i wyszło kilka hemoroidów, ale poradzę sobie jakoś z tym. Najważniejsze, że synek zdrowy.
    Mam nadzieję, że Was nie wystraszyłam swoim opisem. Niestety ból jest nieunikniony. Ale prezent, jaki się otrzyma, nieoceniony.
    A tutaj chwalę się synkiem z prośba o niecytowanie. 3200g, 54 cm szczęścia♥
    sv2hco.jpg

Eklerka, PIGULSKA, agatka196, Magda_16maj, Wonderwall, czarna panda, katalina, madziorek, gosia86, Magic, AGA 30, GabiK, WesołaMama, Bluberry, Agusia246, olis88, slash, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, tak, my jesteśmy na butli od samego początku, bo u mnie pokarm pojawił się w 3 dobie, a i tak nie mogłam go serwować, bo byłam na lekach :/ Teraz już mogę karmić piersią, ale mam wrażenie, że mój pokarm to woda... Dwa dni temu wisiał na cycu bite 3h, to na prawej, to na lewej, aż w końcu zasnął i to samo - odkładam go do łóżeczka i ryyyyyk i przeraźliwe szukanie cyca... Dałam mm i przespał ponad 4h...
    Szczerze mówiąc ja przestałam mieć wyrzuty sumienia odnośnie karmienia piersią. Mały się ewidentnie nie najadał, karmienia się przeciągały, niczego nie mogłam w domu zrobić i musiałam patrzeć na niego jak się cały rzuca z głodu :( A teraz odkąd kupiłam podgrzewacz karmienie trwa o wiele krócej, Karolek spokojny i mam pewność, że nie jest głodny. Choć u nas mm przyczyniło się do zaparć i walczymy póki co czopkami i dopajaniem herbatkami, ale jutro czeka nas wizyta u pediatry :/

Maribel ale Słodzizna <3 :) Gratuluję szybkiego porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:31

GabiK lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie odszedł cały wielki krwiste czop.. i boli mnie brzuch i szyjka i mam skurcze i cały czas podkrwawiam.. Może ta pełnią jednak ma coś do siebie że tyle dziś porodów :)

Idę się kąpać jak nie przejdzie nic to będę myśleć co robić ;)

aktyde85, Bluberry, slash, gosiunia lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mam! :)

Śliczne pociechy <3

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam prośbę

Jaką nianię elektryczną polecacie???

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana to czekamy na wieści po prysznicu...może to już;)
    maribel dałas mi nadzieje bo ja też z tych bezobjawowych;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) liczę że mi Doradzicie, powiecie jak to było u Was. Jestem w 5tC2d, dzwoniłam do mojej ginekolog powiedziała żebym przyszła jutro na 18. Wydaje mi się to trochę wcześnie..? Mówiłam jej to kazała przyjść że porozmawiamy i zobaczymy co tam się dzieje .. Stresa mam lekkiego.. To moja pierwsza ciaza.

• katalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel! spadłaś z nieba z tym opisem... ja dziś też cały dzień mam twardnienie brzucha, a z rana ten skrzep i glut.. więc może coś zacznie się dziać? brzuch mnie też boli co jakiś czas.. niestety mam tak, że jak się czymś zajmę to nie zwracam uwagi na ból czy coś.. i zawsze tak miałam, teraz więc boję się coś przegapić, chociaż wszyscy mi mówią, że się nie da....
    Tobiaszek jest prześliczny :)

• Emiliada Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj nic się nie zacznie...
    Jestem tylko załamana,bo mamy duże prawdopodobieństwo,że skończy się cc (którego chciałam uniknąć ) :( "Mały" z usg waży 4300...
    Jutro jeszcze chcą spróbować z oxy... ale kazali nastawić się ba cc :(

f2w3s65gudn84bn0.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas się tu dużo rozpakowuje - a to dopiero 4 maja ;)
    Gratulacje świeżo upieczonym!!! :D

f2w3s65gudn84bn0.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam u Blu?
    Ja po proszę o wymianę kręgosłupa na nowy bo ten już nie wyrabia :( czy stoję czy leżę czy chodzę to boli ;(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale lecicie z tymi porodami :) teraz codziennie będą sie pojawiac nowe majowe dzieciaczki :)
    Gratuluję nowo rozpakowanym :*
    gosia to dobrze :D ja też jak miałam TE bóle to chciałam skakac z okna :) ae dasz radę kochana :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde- Madziorek ma racje, Mala sie nie odwrocila a dodatkowo rozhulalo mi sie cisnienie.
    Dziewczyny probowalam nadrobic wpisy ale oczy mi sie kleja. Jutri sie postaram.
    Ofe- jagoda bardzo mi sie podoba- pewnie dlatego, ze na mojego meza tak mowia ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel, gratulacje! Słodziak <3 i jakie ma bystre spojrzenie.

Napisz proszę, jak znajdziesz chwilę, w którym szpitalu rodziłaś, bo rozumiem, że w Poznaniu? Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale zastanawiałaś się jak ja, między św. Rodziną a Raszei. Dostałaś zzo, proponowali/nie proponowali, chciałaś/nie chciałaś? Co trzeba mieć ze sobą w tym szpitalu, a co można sobie odpuścić? Za wszelkie info i wskazówki będziemy wdzięczne :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ciekawe jak tam u Blu?
    Ja po proszę o wymianę kręgosłupa na nowy bo ten już nie wyrabia :( czy stoję czy leżę czy chodzę to boli ;(

Trzymaj się Gosia, już mało zostało, dasz radę!

gosia86 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Gabik, tak, my jesteśmy na butli od samego początku, bo u mnie pokarm pojawił się w 3 dobie, a i tak nie mogłam go serwować, bo byłam na lekach :/ Teraz już mogę karmić piersią, ale mam wrażenie, że mój pokarm to woda... Dwa dni temu wisiał na cycu bite 3h, to na prawej, to na lewej, aż w końcu zasnął i to samo - odkładam go do łóżeczka i ryyyyyk i przeraźliwe szukanie cyca... Dałam mm i przespał ponad 4h...
    Szczerze mówiąc ja przestałam mieć wyrzuty sumienia odnośnie karmienia piersią. Mały się ewidentnie nie najadał, karmienia się przeciągały, niczego nie mogłam w domu zrobić i musiałam patrzeć na niego jak się cały rzuca z głodu :( A teraz odkąd kupiłam podgrzewacz karmienie trwa o wiele krócej, Karolek spokojny i mam pewność, że nie jest głodny. Choć u nas mm przyczyniło się do zaparć i walczymy póki co czopkami i dopajaniem herbatkami, ale jutro czeka nas wizyta u pediatry :/

Maribel ale Słodzizna <3 :) Gratuluję szybkiego porodu :)

Eklerko a masz możliwość podpytać w jakiejś poradni laktacyjnej? Albo może położna da jakieś wskazówki?

P.S. Teraz jeszcze fory małego obczaiłam, ale pasuje do niego imię Karol, może go poznamy z moją Karolką? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 20:38

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda, Katalina, ja byłam właśnie pewna, że przenoszę. Wiele z Was pisała o czopach, sączeniu wód, a u mnie dosłownie nic. I tak znienacka mnie wzięło. Także dziewczyny nie znacie dnia ani godziny. Mam nadzieję, że szybko się Wam rozkręci poród i utulicie swoje maleństwa.

Dziękuję dziewczyny za komplementy w imieniu synka :*

czarna panda lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ja w szpitalu mialam codziennie ok 4x obchod poloznych,ktore sprawdzaly czy dobrze przystawiamy dzieciaczki i czy one prawidlowo pracuja zuchwa przy ssaniu. Dodatkowo cwiczylismy na SR, przeczytalam tez ksiazke dr Nehring czy jakos tak WartoKarmicPiersia,ona jest krajowym konsultantem laktacyjnym. I psu na bude to wszystko,bo mimo,ze zrobilam wszystko co jest zalecane w celu zwiekszenia laktacji to nie dziala. Jeszcze nie pilam piwa Karmi,ale juz chyba sobie te metode daruje. I mam to samo.co Eklerka. Karmienie trwa godzinami,a dziecko wyraznie niedojada. Mamy sterylizator i podgrzewacz elektryczny. Przygotowanie butelki zajmuje ok 5min.
    Eklerka a jakie mleko macie? U nas Hipp Combiotik,bo taki dawali w szpitalu. Drogie i juz "zyczliwi" ofukneli mnie,ze po co tyle wydaje,zebym zmienila na Bebiko,bo tansze. Ale sie boje zmieniac,poki Kubus toleruje to.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel te oczy lamia serce na dzien dobry <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina pamietaj - DWA DNI ;-)

katalina lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ