X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolega mojego męża stwierdził, ze nasz syn ma wszystko w d...e dlatego tak sobie siedzi :P hehe

gosia86 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, gratulacje dla nowych mamusiek. widze,ze sporo dzieciaczkow dzis przyszlo na swiat :)

Dzis z mezem obchodzimy nasze swieto :)
    Ponadto mamy dylemat bo zastanawiamy sie nad zmiana imienia malej na Jagoda.
    Mam metlik w glowie a w srode chcemy zarejestrowac mala w USC.

Tera mysle ze Jagoda bardziej pasuje do jej buzki niz Liliana a poza tym kazdy ma problem z wymowa i zdrobnieniem Liliany:/

atdc8iikup31msj2.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia i Maribel gratulacje!!!:)

km5stv7321mp2ntw.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine Jagódka też słodko;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda super :) też ładnie :)

Ofe wszystkiego najlepszego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:43

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja wybralabym Jagode :) to był jeden z moich typów :) i Michalinka :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miribel, Karolcia, gratulacje Kochane!!! <3

Cioteczki, poznajcie Karolka :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d38cc267845.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/759b9474f03f.jpg

Ofe, ja bym wybrała Jagódkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:51

Catyyy, AGA 30, gosia86, Magda_16maj, Wonderwall, czarna panda, GabiK, katalina, agatka196, Magic, aktyde85, Bluberry, Agusia246, slash, beti97, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :)

Kurde z tym wyoborem imienia to masakra. :/
    Aha powiem wam ze mam baby blusa. Wyje 3 dzien i sama nie wiem czy czuje pelnie milosci do mojej corki. Na pewno boje sie kazdego dnia czym mnie zaskoczy.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda bardzo ładnie :) jestem za!

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Aktyde ty to pracoholik jesteś ;) Bardzo fajnie ze jest mozliwosc zeby wiadomo było na czym się stoi :)
    Karolcia ja też się juz pogubiłam dlaczego kto i kiedy ma cesarkę, kto w szpitalu i etc.

Ja pracoholik? Ja to leniwa jestem, tylko poczucie obowiązku mam zbyt mocne :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Czy któraś z Was miała brunatny wyciek z piersi? normalne to? :/
    Katalina, mnie poleciała raz krew. Byłam u lekarza - powiedziała że pewnie otarcie i jak się nie powtórzy to ok, jeśli się powtórzy to wtedy zacząć się martwić

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej kochane, gratulacje dla nowych mamusiek. widze,ze sporo dzieciaczkow dzis przyszlo na swiat :)

Dzis z mezem obchodzimy nasze swieto :)
    Ponadto mamy dylemat bo zastanawiamy sie nad zmiana imienia malej na Jagoda.
    Mam metlik w glowie a w srode chcemy zarejestrowac mala w USC.

Tera mysle ze Jagoda bardziej pasuje do jej buzki niz Liliana a poza tym kazdy ma problem z wymowa i zdrobnieniem Liliany:/

Mi sie oba podobają :) Lilka i Jagódka :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka Karolek nie wygląda na noworodka wygląda jak dużo starsze dzieciątko i jest śliczniutki:*

Ofelne też bym wybrała Jagodę

Dziewczyny jak zwykle jesteście nieocenione q podnoszeniu na duchu :* co ja bym.bez Was zrobila :*

U nas dzisiaj dużo porodów jedno dziecko za drugim się rodzi

Eklerka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, i Jagoda i Lilka ładne imiona;)
    Eklerka - super Karolek:)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Karolcia mała sie nie odwróciła i wyciągali ja wcześniej ze względu na nadciśnienie u Karolci

No przecież! Jesssu dość juz mam tego mojego upośledzenia ciazowego i zapominania o wszystkim :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka nie mozna sie napatrzec na Karolka :-) Wszystkie te nasze dzieci takie cudne <3 a musze powiedziec,ze przed urodzeniem wlasnego jakos sie dziecmi nie zachwycalam,a teraz czekam na zdjecia Waszych maluchow i plakac mi sie chce,ze takie cudne.
    Ofe tez zaliczalam z tydzien baby bluesa, ryczalam z byle powodu,bo Kubus taki sliczny,bo nie mam mleka w cycach,bo boje sie czy z nim ok,bo go tak bardzo kocham,bo jego ciuszki sa takie slodziutkie itd itp I nie moglam przestac, to hormony,teraz staram sie trzymac w ryzach,ale oczy szybko sie szkla. Koniecznie mow o tym co Cie trapi, bo od baby bluesa do depresji jest blisko,a tego nie chcemy dla naszych Skarbow.

Eklerka, Wonderwall lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, zdjęcia robiłam jak miał tydzień ;D <3

Ofe, mnie baby blues zaczął łapać wczoraj jak Mały płakał bez wyraźnego powodu... 3h ciągłego wiszenia na rękach i na zmianę karmienie, zmiana pieluchy, ulewanie i zmiana ubranka i tak w kółko i oczywiście prawie ciągły ryk... W nocy od 2 do 5 postanowił nie spać, oczy jak 5zł i go zabawiaj... Szczerze zaczęłam mieć dość własnego dziecka i w pewnym momencie odłożyłam go do łóżeczka i zaczęłam wyć po pierwsze przez to, padałam na twarz a on nie chciał spać, a po drugie było mi wstyd, że jestem zła na dziecko i jestem wyrodną matką, bo powinnam go kochać bezgranicznie i nie tracić cierpliwości... :/ A rano znowu ryczałam, bo przecież jest taki śliczniutki i przez nas stworzony i bawiłam się 10min jego rączką aż w końcu go tym zdenerwowałam :D
    Ryczę o wszystko... Bo w reklamie pokazują bobasa, bo zobaczę gdzieś jakieś zdjęcie malca, bo widzę jak mąż go trzyma i aż mi się nogi uginają ze wzruszenia... Chore :D
    Gdyby nie oparcie w mężu, to bym zwariowała...

Zaczyna mi powoli przeszkadzać to, że jestem uwiązana jak pies, czuję potrzebę choćby wyskoczenia sam na sam do warzywniaka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:19

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ofe... ja chyba nie pomogę, bo brałabym jednak Lilkę ;)

Eklerka, Karolek do schrupania! śliczny jest, napatrzeć sie nie mogę :)

Kosogłos.. ale mnie to leci jak patrzyłam nie z otarcia.. jak naciskam brodawkę (podczas masażu) to wypływa z jednego kanaliku właśnie krew.. tzn nie wiem czy krew, ale brunatne jest.. Będę robiła masaż jeszcze raz na wieczór to zobaczę czy się powtórzy..

• GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka czy dobrze pamietam,ze jestescie z Karolkiem na mm a nie kp? Ja mam coraz bardziej dosc tej uposledzonej laktacji mojej,ale ciagle probuje,bo ciezko mi sie zdecydowac ostatecznie na mm. Szukam wsparcia. Bo z tym kp to prawdziwy koszmar, zacynamy od cyca, on zasypia po 10min, chce odlozyc do lozeczka,zaczyna grymasic, drugi raz cyc, powtorka. To trwa ok 1h-2h, po 2h takiej mordegi( a jest np 2 nad ranem) poddaje sie i daje mm. Dziecko spokojne,najedzone,utulone zasypia natychmiast i bez problemow. I bije sie z myslami czy szarpac sie dalej czy przejsc na mm i nie meczyc siebie i dziecka.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabik mleko mm nie jest wymysłem szatana (cytat autentyczny zaczerpnięty z jakiegoś bloga. po prostu dziecko jest na tzw karmieniu mieszanym

GabiK lubi tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ