WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolega mojego męża stwierdził, ze nasz syn ma wszystko w d...e dlatego tak sobie siedzi :P hehe

gosia86 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, gratulacje dla nowych mamusiek. widze,ze sporo dzieciaczkow dzis przyszlo na swiat :)

Dzis z mezem obchodzimy nasze swieto :)
    Ponadto mamy dylemat bo zastanawiamy sie nad zmiana imienia malej na Jagoda.
    Mam metlik w glowie a w srode chcemy zarejestrowac mala w USC.

Tera mysle ze Jagoda bardziej pasuje do jej buzki niz Liliana a poza tym kazdy ma problem z wymowa i zdrobnieniem Liliany:/

atdc8iikup31msj2.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia i Maribel gratulacje!!!:)

km5stv7321mp2ntw.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine Jagódka też słodko;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda super :) też ładnie :)

Ofe wszystkiego najlepszego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:43

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja wybralabym Jagode :) to był jeden z moich typów :) i Michalinka :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miribel, Karolcia, gratulacje Kochane!!! <3

Cioteczki, poznajcie Karolka :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d38cc267845.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/759b9474f03f.jpg

Ofe, ja bym wybrała Jagódkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:51

Catyyy, AGA 30, gosia86, Magda_16maj, Wonderwall, czarna panda, GabiK, katalina, agatka196, Magic, aktyde85, Bluberry, Agusia246, slash, beti97, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :)

Kurde z tym wyoborem imienia to masakra. :/
    Aha powiem wam ze mam baby blusa. Wyje 3 dzien i sama nie wiem czy czuje pelnie milosci do mojej corki. Na pewno boje sie kazdego dnia czym mnie zaskoczy.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda bardzo ładnie :) jestem za!

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Aktyde ty to pracoholik jesteś ;) Bardzo fajnie ze jest mozliwosc zeby wiadomo było na czym się stoi :)
    Karolcia ja też się juz pogubiłam dlaczego kto i kiedy ma cesarkę, kto w szpitalu i etc.

Ja pracoholik? Ja to leniwa jestem, tylko poczucie obowiązku mam zbyt mocne :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Czy któraś z Was miała brunatny wyciek z piersi? normalne to? :/
    Katalina, mnie poleciała raz krew. Byłam u lekarza - powiedziała że pewnie otarcie i jak się nie powtórzy to ok, jeśli się powtórzy to wtedy zacząć się martwić

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej kochane, gratulacje dla nowych mamusiek. widze,ze sporo dzieciaczkow dzis przyszlo na swiat :)

Dzis z mezem obchodzimy nasze swieto :)
    Ponadto mamy dylemat bo zastanawiamy sie nad zmiana imienia malej na Jagoda.
    Mam metlik w glowie a w srode chcemy zarejestrowac mala w USC.

Tera mysle ze Jagoda bardziej pasuje do jej buzki niz Liliana a poza tym kazdy ma problem z wymowa i zdrobnieniem Liliany:/

Mi sie oba podobają :) Lilka i Jagódka :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka Karolek nie wygląda na noworodka wygląda jak dużo starsze dzieciątko i jest śliczniutki:*

Ofelne też bym wybrała Jagodę

Dziewczyny jak zwykle jesteście nieocenione q podnoszeniu na duchu :* co ja bym.bez Was zrobila :*

U nas dzisiaj dużo porodów jedno dziecko za drugim się rodzi

Eklerka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, i Jagoda i Lilka ładne imiona;)
    Eklerka - super Karolek:)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Karolcia mała sie nie odwróciła i wyciągali ja wcześniej ze względu na nadciśnienie u Karolci

No przecież! Jesssu dość juz mam tego mojego upośledzenia ciazowego i zapominania o wszystkim :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka nie mozna sie napatrzec na Karolka :-) Wszystkie te nasze dzieci takie cudne <3 a musze powiedziec,ze przed urodzeniem wlasnego jakos sie dziecmi nie zachwycalam,a teraz czekam na zdjecia Waszych maluchow i plakac mi sie chce,ze takie cudne.
    Ofe tez zaliczalam z tydzien baby bluesa, ryczalam z byle powodu,bo Kubus taki sliczny,bo nie mam mleka w cycach,bo boje sie czy z nim ok,bo go tak bardzo kocham,bo jego ciuszki sa takie slodziutkie itd itp I nie moglam przestac, to hormony,teraz staram sie trzymac w ryzach,ale oczy szybko sie szkla. Koniecznie mow o tym co Cie trapi, bo od baby bluesa do depresji jest blisko,a tego nie chcemy dla naszych Skarbow.

Eklerka, Wonderwall lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, zdjęcia robiłam jak miał tydzień ;D <3

Ofe, mnie baby blues zaczął łapać wczoraj jak Mały płakał bez wyraźnego powodu... 3h ciągłego wiszenia na rękach i na zmianę karmienie, zmiana pieluchy, ulewanie i zmiana ubranka i tak w kółko i oczywiście prawie ciągły ryk... W nocy od 2 do 5 postanowił nie spać, oczy jak 5zł i go zabawiaj... Szczerze zaczęłam mieć dość własnego dziecka i w pewnym momencie odłożyłam go do łóżeczka i zaczęłam wyć po pierwsze przez to, padałam na twarz a on nie chciał spać, a po drugie było mi wstyd, że jestem zła na dziecko i jestem wyrodną matką, bo powinnam go kochać bezgranicznie i nie tracić cierpliwości... :/ A rano znowu ryczałam, bo przecież jest taki śliczniutki i przez nas stworzony i bawiłam się 10min jego rączką aż w końcu go tym zdenerwowałam :D
    Ryczę o wszystko... Bo w reklamie pokazują bobasa, bo zobaczę gdzieś jakieś zdjęcie malca, bo widzę jak mąż go trzyma i aż mi się nogi uginają ze wzruszenia... Chore :D
    Gdyby nie oparcie w mężu, to bym zwariowała...

Zaczyna mi powoli przeszkadzać to, że jestem uwiązana jak pies, czuję potrzebę choćby wyskoczenia sam na sam do warzywniaka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:19

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ofe... ja chyba nie pomogę, bo brałabym jednak Lilkę ;)

Eklerka, Karolek do schrupania! śliczny jest, napatrzeć sie nie mogę :)

Kosogłos.. ale mnie to leci jak patrzyłam nie z otarcia.. jak naciskam brodawkę (podczas masażu) to wypływa z jednego kanaliku właśnie krew.. tzn nie wiem czy krew, ale brunatne jest.. Będę robiła masaż jeszcze raz na wieczór to zobaczę czy się powtórzy..

• GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka czy dobrze pamietam,ze jestescie z Karolkiem na mm a nie kp? Ja mam coraz bardziej dosc tej uposledzonej laktacji mojej,ale ciagle probuje,bo ciezko mi sie zdecydowac ostatecznie na mm. Szukam wsparcia. Bo z tym kp to prawdziwy koszmar, zacynamy od cyca, on zasypia po 10min, chce odlozyc do lozeczka,zaczyna grymasic, drugi raz cyc, powtorka. To trwa ok 1h-2h, po 2h takiej mordegi( a jest np 2 nad ranem) poddaje sie i daje mm. Dziecko spokojne,najedzone,utulone zasypia natychmiast i bez problemow. I bije sie z myslami czy szarpac sie dalej czy przejsc na mm i nie meczyc siebie i dziecka.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabik mleko mm nie jest wymysłem szatana (cytat autentyczny zaczerpnięty z jakiegoś bloga. po prostu dziecko jest na tzw karmieniu mieszanym

GabiK lubi tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ