X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel gratulacje! Zdrówka dla Was <3 :) Gdzie rodziłaś?

nic nie chce mówić ale mamy dopiero 4.05 a już właściwie połowa się rozpakowała :P

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel - gratulacje!!!! <3
    Idziecie dziewczyny jak burza, ekspresowe tempo :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel i Karolcia czekamy na zdjecia Waszych Skarbow :-) Gratulacje z calego serca <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz duzo rozpakowanych ale troche tez przed nami takze czekamy na wasze slodziaki dziewczynki

dorota1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Olka Dawidek to kawał chłopa gratulacje
    Dzieki kochana a ty jak tam???

• Ag... Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem styczniowka 2015 ( chociaz urodzilam w grudniu) w maju rodzą 4 moje kolezanki- w tym jedna wczoraj;)
    trzymam kciuki za was:) i jak to sie mowilo na styczniowkach GO GO GO!!!

Slash- dawaj znaka jak sie rozładujesz;)

Anioł, GabiK, slash lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel, Karolcia fantastycznie :*
    Alew się dzieje :)

Ja mam termin na dziś i cisza. KTG nic nie wykazało. Coś dobrze tej mojej Jagience w brzuszku ;)

• Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel i Karolcia, kolejne szczęściary! Gratulacje!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doktor?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 16:38

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Pewnie zaraz będzie panika na czerwcówkach że u nas już tyle rozpakowanych ;)

Tutaj czerwcówka :D ... myślę, że mini panika już się powoli buduje ale na razie staramy się o tym "głośno" nie mówić i wspieramy się ile wlezie ;)
    Gratuluję tylu udanych porodów i ściskam kciuki za dalej oczekujące :)

Anioł, GabiK, Z., gosia86, Joasia:), karolina0522, Viola, .aś. lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiulek głowa do góry :*
    Będziesz fantastyczną matką tak jak każda z nas. I jak każda z nas masz wątpliwości. A hormonom się nie daj :* U ciebie chociaż odwiedziny sa a na Kamieńskiego ponoć dalej zakaz z powodu grypy. Czekam aż Rika sie odezwie żeby się zapytać jak to teraz jest.
    Mi z kolei opadły emocje tzn tak się stresuję ze już nie mam takiej euforii i miłości do brzuszka - :/

Mówię do meża" Kotek, dziś 4 dziewcyzny się rozpakowały (znaczy ze dowiedziałysmy się ) a on: To ile was tak kuxwa jest? :D

Bo ja tylko ciagle ze : ta urodziła i tamta urodziła... :D

czarna panda, GabiK, gosia86, olis88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Czerwcówko - zaraz się zacznie panika ;)
    Powodzenia :):):)

Scintilla, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, głowa do góry.. pewnie jak zobaczysz Polę to oszalejesz ;) ja też tak myślę sobie jaką będę matką, bo już teraz planuję pracę już na ostatni tydzień maja.. i czy na pewno podołam na takie dwa fronty, a jeśli nie to co bardziej zaniedbam? Życie też na pewno zweryfikuje moje zamierzenia.. Jakoś to będzie! głowa do góry ;)

Anioł, też miałam taki moment że emocje do brzucha opadły.. chyba to też efekt tego, że bardzo bym chciała urodzić, a tu wszystko jak ze stali :P A moi rodzice wciąż powtarzają, że lekarz źle obliczył termin i że ja nie wiem kiedy zaszłam :P Totalnie nie rozumieją sposobu obliczania tp :D

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:46

gosia86 lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Drogie Ciocie.
    Natalka przyszla na swiat o 12.46. Wazy cale 2570g, dostalam ja tylko na chwilke na buziaka bo pojechala sie grzac. Jest maciupka i juz zawladnela calym moim sercem.
    Mala ma jakies oznaki wczesniactwa ale jeszcze nic wiecej nie wiem.

jesli chodzi o wyciaganie dziecka to srednie uczucie- bolu sie nie czuje ale szarpanie owszem.

Wielkie gratulacje dla dzielnej Mamy! :)

Karolcia jaka Kruszynka, zupełnie jak nasza, która ma zaledwie 2290g, mamy nadzieję, że dobije przynajmniej do 2,5 kg do porodu.

uściski dla Was!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja juz w najblizsza sobote ide na zajecia,jestem lektorka :-) Na szczescie to tylko 2-3h dziennie. Z jednej strony jestem wyrodna matka,z drugiej robie to po to,zeby mojemu dziecku zapewnic wszystko czego moze potrzebowac. Jest mi juz przykro, najchetniej siedzialabym i gapila sie na ten moj maly wielki cud,ale zycie jest brutalne. Pocieszam sie,ze maly zostanie pod opieka tatusia i to ma swoje plusy.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutkiej jeszcze dobrze nie widzialam tyle co maz zrobil zdjecie i zaraz po urodzeniu. Jeszcze jej nie dostalam bo jak to mowia lekarze " jest na grillu" czyli dogrzrwa sie w inkubatorku. Ale maz mowi ze w porownaniu do innych dzieciaczkow wcale az taka mala nie jest.
    Olka co do obkurczania sie macicy masz racje, a pewnie jeszcze jak sie dostawi dziecko do piersi to dopiero poczujemy co to za bol.
    Pani ktora lezala ze mna po cc to az pokrzykiwala z bolu.

slash lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulację! Człowiek na zakupy wybędzie i od razu kilka nowych cudów się pojawia :D

Dziś kupiłam ostatnie chyba, mam nadzieję, rzeczy dla małej, w środę jadę po wózek i po weekendzie mogę rodzić ;)

Katalina, Gabik- ja mam plan żeby po ok. 3 miesiącach spokoju zacząć wracać do pracy, najpierw z domu tylko, rok bez pracy mnie przeraża...no cóż może wyrodna matka jestem :P Tylko nam się trochę pokomplikowało bo niemąż póki co pracuje z domu, ale dziś dostał info, że ma możliwość przejść z umowy o dzieło na umowę o pracę, a wtedy będzie musiał co dzień do biura na te 8 godzin jechać, za to będzie wiadomo kiedy i ile dostanie wypłaty, a to jednak duży komfort, zwłaszcza przy dziecku.

Karolcia przypomnij mi dlaczego miałaś już teraz cc? Pamiętam, że się nie odwróciła, ale do terminu jeszcze czas masz, a mała taka mała to szybko się decydowali ją wyciągać.

MiM, GabiK lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ty to pracoholik jesteś ;) Bardzo fajnie ze jest mozliwosc zeby wiadomo było na czym się stoi :)
    Karolcia ja też się juz pogubiłam dlaczego kto i kiedy ma cesarkę, kto w szpitalu i etc.

• madziorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mała sie nie odwróciła i wyciągali ja wcześniej ze względu na nadciśnienie u Karolci

aktyde85, Karolcia88 lubią tę wiadomość

201505111762.png
‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ