X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel gratulacje! Zdrówka dla Was <3 :) Gdzie rodziłaś?

nic nie chce mówić ale mamy dopiero 4.05 a już właściwie połowa się rozpakowała :P

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel - gratulacje!!!! <3
    Idziecie dziewczyny jak burza, ekspresowe tempo :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel i Karolcia czekamy na zdjecia Waszych Skarbow :-) Gratulacje z calego serca <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz duzo rozpakowanych ale troche tez przed nami takze czekamy na wasze slodziaki dziewczynki

dorota1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Olka Dawidek to kawał chłopa gratulacje
    Dzieki kochana a ty jak tam???

• Ag... Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem styczniowka 2015 ( chociaz urodzilam w grudniu) w maju rodzą 4 moje kolezanki- w tym jedna wczoraj;)
    trzymam kciuki za was:) i jak to sie mowilo na styczniowkach GO GO GO!!!

Slash- dawaj znaka jak sie rozładujesz;)

Anioł, GabiK, slash lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel, Karolcia fantastycznie :*
    Alew się dzieje :)

Ja mam termin na dziś i cisza. KTG nic nie wykazało. Coś dobrze tej mojej Jagience w brzuszku ;)

• Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel i Karolcia, kolejne szczęściary! Gratulacje!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doktor?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 16:38

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Pewnie zaraz będzie panika na czerwcówkach że u nas już tyle rozpakowanych ;)

Tutaj czerwcówka :D ... myślę, że mini panika już się powoli buduje ale na razie staramy się o tym "głośno" nie mówić i wspieramy się ile wlezie ;)
    Gratuluję tylu udanych porodów i ściskam kciuki za dalej oczekujące :)

Anioł, GabiK, Z., gosia86, Joasia:), karolina0522, Viola, .aś. lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiulek głowa do góry :*
    Będziesz fantastyczną matką tak jak każda z nas. I jak każda z nas masz wątpliwości. A hormonom się nie daj :* U ciebie chociaż odwiedziny sa a na Kamieńskiego ponoć dalej zakaz z powodu grypy. Czekam aż Rika sie odezwie żeby się zapytać jak to teraz jest.
    Mi z kolei opadły emocje tzn tak się stresuję ze już nie mam takiej euforii i miłości do brzuszka - :/

Mówię do meża" Kotek, dziś 4 dziewcyzny się rozpakowały (znaczy ze dowiedziałysmy się ) a on: To ile was tak kuxwa jest? :D

Bo ja tylko ciagle ze : ta urodziła i tamta urodziła... :D

czarna panda, GabiK, gosia86, olis88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Czerwcówko - zaraz się zacznie panika ;)
    Powodzenia :):):)

Scintilla, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, głowa do góry.. pewnie jak zobaczysz Polę to oszalejesz ;) ja też tak myślę sobie jaką będę matką, bo już teraz planuję pracę już na ostatni tydzień maja.. i czy na pewno podołam na takie dwa fronty, a jeśli nie to co bardziej zaniedbam? Życie też na pewno zweryfikuje moje zamierzenia.. Jakoś to będzie! głowa do góry ;)

Anioł, też miałam taki moment że emocje do brzucha opadły.. chyba to też efekt tego, że bardzo bym chciała urodzić, a tu wszystko jak ze stali :P A moi rodzice wciąż powtarzają, że lekarz źle obliczył termin i że ja nie wiem kiedy zaszłam :P Totalnie nie rozumieją sposobu obliczania tp :D

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:46

gosia86 lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Drogie Ciocie.
    Natalka przyszla na swiat o 12.46. Wazy cale 2570g, dostalam ja tylko na chwilke na buziaka bo pojechala sie grzac. Jest maciupka i juz zawladnela calym moim sercem.
    Mala ma jakies oznaki wczesniactwa ale jeszcze nic wiecej nie wiem.

jesli chodzi o wyciaganie dziecka to srednie uczucie- bolu sie nie czuje ale szarpanie owszem.

Wielkie gratulacje dla dzielnej Mamy! :)

Karolcia jaka Kruszynka, zupełnie jak nasza, która ma zaledwie 2290g, mamy nadzieję, że dobije przynajmniej do 2,5 kg do porodu.

uściski dla Was!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja juz w najblizsza sobote ide na zajecia,jestem lektorka :-) Na szczescie to tylko 2-3h dziennie. Z jednej strony jestem wyrodna matka,z drugiej robie to po to,zeby mojemu dziecku zapewnic wszystko czego moze potrzebowac. Jest mi juz przykro, najchetniej siedzialabym i gapila sie na ten moj maly wielki cud,ale zycie jest brutalne. Pocieszam sie,ze maly zostanie pod opieka tatusia i to ma swoje plusy.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutkiej jeszcze dobrze nie widzialam tyle co maz zrobil zdjecie i zaraz po urodzeniu. Jeszcze jej nie dostalam bo jak to mowia lekarze " jest na grillu" czyli dogrzrwa sie w inkubatorku. Ale maz mowi ze w porownaniu do innych dzieciaczkow wcale az taka mala nie jest.
    Olka co do obkurczania sie macicy masz racje, a pewnie jeszcze jak sie dostawi dziecko do piersi to dopiero poczujemy co to za bol.
    Pani ktora lezala ze mna po cc to az pokrzykiwala z bolu.

slash lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulację! Człowiek na zakupy wybędzie i od razu kilka nowych cudów się pojawia :D

Dziś kupiłam ostatnie chyba, mam nadzieję, rzeczy dla małej, w środę jadę po wózek i po weekendzie mogę rodzić ;)

Katalina, Gabik- ja mam plan żeby po ok. 3 miesiącach spokoju zacząć wracać do pracy, najpierw z domu tylko, rok bez pracy mnie przeraża...no cóż może wyrodna matka jestem :P Tylko nam się trochę pokomplikowało bo niemąż póki co pracuje z domu, ale dziś dostał info, że ma możliwość przejść z umowy o dzieło na umowę o pracę, a wtedy będzie musiał co dzień do biura na te 8 godzin jechać, za to będzie wiadomo kiedy i ile dostanie wypłaty, a to jednak duży komfort, zwłaszcza przy dziecku.

Karolcia przypomnij mi dlaczego miałaś już teraz cc? Pamiętam, że się nie odwróciła, ale do terminu jeszcze czas masz, a mała taka mała to szybko się decydowali ją wyciągać.

MiM, GabiK lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ty to pracoholik jesteś ;) Bardzo fajnie ze jest mozliwosc zeby wiadomo było na czym się stoi :)
    Karolcia ja też się juz pogubiłam dlaczego kto i kiedy ma cesarkę, kto w szpitalu i etc.

• madziorek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mała sie nie odwróciła i wyciągali ja wcześniej ze względu na nadciśnienie u Karolci

aktyde85, Karolcia88 lubią tę wiadomość

201505111762.png
‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ