WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka - odpoczywaj.
    U mnie cisza, tylko troche sie wystraszyłam bo jakis dziwny sluz sie dzis pojawił. Poza tym małęj chyba się nie spieszy.
    Dzis wizyta o 17.30 - ciekawe co gin powie. Pewnie nic ciekawego - jedynie typu to czekamy.
    A juz chciałabym urodzic.

Mam ndzieje ze ta lekka zielonkawosc to nic strasznego. W necie cos piszą ze moze to byc smołka wydalona przez malca i ze powinno sie wywołac pord. Eh juz nie czytam bo sie nakrece. Wytrzymam jakos do 17.30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 13:52

klz98u696p33kjce.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pobawiłam się lakatorem i nastawiłam akurat na program rozruch laktacji czyli expres i na max obrotów. Póki co nic się nie dzieje , tylko sutki zahartowane. Olka Gratulacje, synuś spory chłopak. Podziwiam że masz siłę na pisanie po cc. Mi dzisaj poleciało tylko śluzu jak białko kurze, nic więcej.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje!!!

Nadulek pochwaliła się wagą to i my się pochwalimy :)

Wczoraj Ola ważyła 3010! :) w koncu ruszyło :)

Bluberry, slash, katalina, GabiK, gosia86, czarna panda, beti97, madziorek, Eklerka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash moze powoli wody odchodza?? Daj znac jak po wizycie czekam na reszte majowych mamusiek i nie wiem gdzie zmiescilam tego mojego duzego synka ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:46

• slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie - widziałam na grafice jak miej wiecej wyglada czop. Wiec to takie nie było. Żałuje ze nie zrobiłam zdjęcia.

klz98u696p33kjce.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowanym gratulacje:)

Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki i wszystkie nadchodzące porody!

My nadal w dwupaku, mała zaparła się rękami i nogami, zabarykadowała wyjście i protestuje przed opuszczeniem apartamentu;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Ola który tc dziś był?
    39 i4 dni ;)

• katalina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, spokojnie wytrzymaj do wizyty.. Ja miałam też takie zielonkawe wycieki śluzowate i po prostu miałam stan zapalny (u mnie akurat po antybiotykach-brak flory naturalnej) i dostałam globulki. Nie zdążyłam ich w sumie zastosować, po dwóch dniach minęło.
    Obserwuj spokojnie i się nie nakręcaj. Wody mogą się sączyć zielone, ale jak już Gosia pisała są nie do pomylenia ze śluzem..

Paulina, gratulacje za wagę Oleńki :)

slash lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Ola u mnie cisza na kroplówkę jeszcze sie nie doczekałam, luz blus oni mają czas a ja chcę już, przywileje w szpitalu mam niezłe aż mi głupio tak.

Karola chyba już do zabiegu szykowana jest.

Slash koniecznie powiedz o tym wycieku lekarzowi, wiem ze czop moze być biały, brązowy, lekko z krwią ale żeby był zielony?
    Boze kroplowke podac oni maja czas daj spokoj...rece opadaaja ale mozesz tv ogladac wiec i tak masz sie dobrze ;)

• slash Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyab z 3 tyg temu miałam przepisane globulki bo gin sie sluz nie podobał, wiec moze jakas infekcja tam była. Moze znow cos tam sie dzieje.

Spokojnie. slash nie panikuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:11

klz98u696p33kjce.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, gratulacje, ale duży chłopiec - super!!! ;-)

My po wizycie - krew, mocz bez zmian, czyli mocz książkowy a krew lekko poniżej normy - standard. :) Wszystko mam odstawić, tylko witaminki i żelazo brać.

Jesteśmy 15kg na plus, tętno Antka 146, szyjka mocno skrócona, około 1cm, ale zamknięta, mały lekko oparty główką o kanał rodny, ale jeszcze nie "ciasno wsadzony", jak to ginka określiła :D Jest już na tyle duży, że powiedziała, że nawet gdyby się teraz zaczęło coś, to by się nie obraziła, ale że byłoby dobrze, gdyby szyjka jeszcze z tydzień wytrzymała, bo jest miękka. Zobaczymy, jak będzie bez luteiny, co ma być to będzie, za 2 dni będzie pełne 37 tyg - mogę rodzić. :D

gosia86, Wonderwall, jagoodka lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka gratulacje :-)
    Puella tak PetitStudio, z maili wydaje się bardzo sympatyczna, zobaczymy jak wykonanie i terminowość :-) Jak coś będę mieć to się pochwalę ;-0
    KotMisia i Nadulek GRATULACJE Z OKAZJI ROSNĄCEJ WAGI!!! Oby tak dalej.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • czarna panda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy wrote:
    Na 100% należy nam się L4, jak mogą pisać macierzyński skoro nie urodziłaś???? to jest nie zgodne z prawem bo macierzyński jest na opiekę nad dzieckiem, a w tym przypadku dziecka jeszcze nie ma. To chore, że trzeba się kłócić o swoje..

No z logicznego punktu widzenia tak powinno byc. Ale teraz tak sobie sprawdzilam i mam l4 wypisane do 15.05. I wtedy sie pytalam dziewczyny z recepcji czemu nie do 13 a ona ze czy urodze czy nie to od 13 bede miala macierzynski. No ale skoro mam l4 do 15 maja to chyba nie musze sie o to upominac dopiero kiedy skonczy sie ten 15-prawda?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam L4 do 18.05
    Dziewczyna na sali leży już dwa tygodnie i pytala lekarza to powiedział że szpital jej wystawi L4 od przyjęcia do dnia porodu więc juz nie wiem jak to jest

Rika Kasia jest słodziutka:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weny brak - tak samo jak oznak porodu ;)

03.02.2014
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mnie się wydaje że bzdurą by było do dnia planowanego porodu. Moja gin zresztą wystawiła mi do dnia porodu ale powiedziała ze i tak sie wtedy widzimy wiec zobaczymy co dalej...macierzyński teoretycznie można wziąć dwa tygodnie przed terminem ( jeśli kobieta nie jest na zwolnieniu bo wszystko przebiega dobrze).
    skąd zresztą ZUS czy inne diabły wiedziałyby kiedy mam termin?

• Puella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Olka, gratulacje, ale duży chłopiec - super!!! ;-)

My po wizycie - krew, mocz bez zmian, czyli mocz książkowy a krew lekko poniżej normy - standard. :) Wszystko mam odstawić, tylko witaminki i żelazo brać.

Jesteśmy 15kg na plus, tętno Antka 146, szyjka mocno skrócona, około 1cm, ale zamknięta, mały lekko oparty główką o kanał rodny, ale jeszcze nie "ciasno wsadzony", jak to ginka określiła :D Jest już na tyle duży, że powiedziała, że nawet gdyby się teraz zaczęło coś, to by się nie obraziła, ale że byłoby dobrze, gdyby szyjka jeszcze z tydzień wytrzymała, bo jest miękka. Zobaczymy, jak będzie bez luteiny, co ma być to będzie, za 2 dni będzie pełne 37 tyg - mogę rodzić. :D

Nejcik, mi w ubiegłą środę lekarka odstawiła wszystkie leki (luteinę, nospę, magnez), zdjęła pessar (szyjka króciutka, prawie jej nie ma, rozwarcie na palec). Mam tylko witaminy i żelazo brać. Zapytała się, czy z męzem przyjechałam, żeby w razie czego do szpitala jechać, gdybym zaczęła zaraz rodzić. I nic, jak nie zaczęłam rodzić, tak nie zapowiada się na szybkie rozwiązanie. Skurcze nagle same ustały, brzuch miękki. Może u Ciebie szybciej po odstawienie leków ruszy.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM...może te nasz czekają, a jak już się ruszą, to sprintem pójdzie :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ