Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
GabiK nie powtarzaj tak tego, bo moja Iza jest złośliwa i jak się uprze to wyjdzie choćby za 3!
byle nie pozwolić by ktoś miał rację
A i się nie przejmuj tym MM.... ja mam takie plany, że chyba chcąc nie chcąc będę podawała po prostu butle, a jak będę miała czas to dokarmię piersią.. Firma nie może leżeć odłogiem rok czasu kiedy zajmuję się handlem... już teraz odpuściłam 2 miesiące na zwolnieniu, bo lekarz wymógł.. ale teraz jak urodzę, to będę miała przez 1,5miesiąca dziadków więc tak chyba będzie lepiej.. podam tę butelkę.. Chyba, że laktację będę miała sporą to będę odciągać dla niej mleko i zostawiać.. I siłą rzeczy nakarmiona będzie z butli..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 20:53
GabiK, MiM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOfe Jagoda mi sie podoba;) nie nadrobie was na tel w szpitalu juz odwiedziny mialam pol dnia itp maz byl przywiozl syna boze jest kochany i grzeczniutki a ja coz...dramat macica kiepsko sie obkurcza o 17 na sile kazali usiasc teraz na sile pod prysznic co sie z bolu ubecalam to moje nie boli mnie ciecie tylko macica skurcze jej mam i wtedy morze krwi wyplywa leki przecibolowe nie dzialaja mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej a wy jak tam???
-
Dziewczyny gratulacje dla nowych Mamusiek
A ja polecam Karmi i kawę zbożowa na laktacje.
Wiadomo, że czasem jest ciężko i butla byłaby super rozwiązaniem. Wygodnym kiedy siedzisz 3 godzinę a sutki palą. Ale ja jestem uparta
A co do złości na własne dziecko. Też tak mamale tłumacze sobie, że Ola dopiero uczy się żyć i nie umie inaczej.
maribel, GabiK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u mnie nadal bóle, skurcze i klucie w szyjce.. ale wszystko jeszcze takie nieregularne... I jelita mi się rozkrecily ostro :p na razie zjadłam mega kolacje i czekam
Ja się nastawiam na kp ale jak np nie będzie się najadal to tez butle dam i dalej będę walczyć żeby cyca dawać. . Nie wiem jak to będzie mam nadzieje ze dobrzekupiłam dziś octanisept moja położna tez mówiła ze jest dobry
Chce juz mojego synkamam nadzieje ze się rozkręci, czekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 21:24
-
O rety, ledwo Was nadrobiłam. Wielkie gratulacje dla nowych mamuś, posypało się z okazji maja, że hej
Przesłodkie te nasze maluchy
Co do smarowania brodawek - ja mogłam tylko mlekiem, bo po wszystkich kremach mała pluła cycem. I pani z poradni laktacyjnej mówiła, że przystawiam dobrze, a i tak bolało. Bardzo. Ale tylko 2/3 dni.
A co do złości na dziecko, to chyba naturalna rzecz. Ja też tak mam, czasem mam ochotę ją zakneblować, związać i schować do szafyJak płacze tak rozpaczliwie to nie, wtedy mi się serce kraja i zrobiłabym wszystko żeby przestała. Ale ma taki drugi rodzaj płaczu - takie marudzenie pt "nic nie potrzebuję, ale nie odłożysz mnie do łóżeczka, bierz mnie na ręce i CHODŹ po domu, co z tego, że jest druga w nocy".
Na szczęście ostatnio noce są całkiem ok, w dzień robi takie numery, ale znalazłam sposóbPrzyszła do mnie moja chusta!! I już się dzisiaj zachustowałyśmy i znowu nie ma dziecka. Śpi snem sprawiedliwych i jest baaardzo zadowolona. Trochę mam wątpliwości, czy ją dobrze chuszczę, ale skoro się nie drze to chyba jest ok?
Dziewczyny karmiące podziwiam Was, że tyle siedzicie z maluchem na cycu. Ja małej zabieram jak tylko widzę, że poszła spać i ciągnie bo ciągnie (mimo, że coś tam niby łyka jeszcze). Całe karmienie nie trwa dłużej niż 40 minut nigdy i to pod warunkiem, że idą obie piersi i zmiana pieluchy.
Nie pamiętam co miałam jeszcze napisaćgosia86 lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e59a32f0a52.jpg
Gdzies tam w kaciku ust ma mleczko
A poki co jest caly tataaktyde85, Bluberry, Agusia246, katalina, WesołaMama, Magda_16maj, gosia86, olka24, agatka196, czarna panda, MiM, AGA 30, slash, Wonderwall, GabiK, nojaniewiem, Catyyy, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny