X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno rodziła jakaś dziewczyna tak krzyczała że aż ciarki nas na sali przechodziły okropnie
    Teraz to się boję jak nie wiem co
    Niby przy 4 cm rozwarcia podają znieczulenie i jak tylko będzie możliwość to biorę

Karolcia dziewczyny mają rację jak chcą pomóc położne to niech pomagają

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia bedzie ok ;)

U mnie bez zmian - a chciałabym wieczorem urodzić :D

Dzis skoczę jeszcze na zakupy i po klapki dla meża.

Przez to czekanie jakas niespokojna jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 10:40

GabiK, Dreska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama wstalam i poszlam pod prysznic i dostalam zjebe ze nie wolno ale musialam ta krew smrod...ńie nie to nie dla mnie po 7 przywiezli syncia i spi i spi sobie skarbek powiem wam chodze spoko prawie wyprostowana gorzej sie wstaje Gosia trzymam kciuki

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Olka - żal mi Cię że tak cierpisz bardzo. Może poproś o ketonal - to sliny środek przeciwbólowy a skoro nie masz jeszcze pokarmu to i dziecku nie zaszkodzi. Moja siostra po CC dostawała paracetamol - śmiech na sali bo praktycznie nic nie pomaga. W końcu zażądała coś mocniejszego (ketonal), pielęgniarka na początku nie chciała dać więc siostra powiedziała że zdzwoni do swojej lekarki prowadzącej (szefowa odziału patologii) i od razu dostała te mocniejsze środki przeciwbólowe. Nie ma się co męczyć...

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wybieram się na 11 na ktg do szpitala w którym mam rodzić. Właśnie mówię mężowi że mała fika w ciągu dnia i nocy, napina się brzuch a podczas ktg będzie spokój ;)
    Najchętniej chciałabym aby akcja porodowa rozpoczęła się dziś :D Chyba wszystkie mamy już dość tych ostatnich dni/tygodni...

• beti97 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki ☺ Gosiu u Ciebie całkiem realne że utulisz Polę już dziś. Ja przestałam wierzyć że mi się samej uda. Dzisiaj też cisza, zero skurczy, a wczoraj przecież miałam mega stres z tatą, biegłam do autobusu, a wcześniej jeszcze laktatorem się bawiłam.
    Wszyscy wczoraj myśleli u mnie że przez to wszystko urodzę i będziemy pędzić do drugiego szpitala, ale nic z tego.
    Dzisiaj dzień mam też całkiem aktywny, więc będę Was na biedząco podczytywać.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti - ta aktywność to chyba Cię hartuje raczej ;) Spokojnie doczekasz się ;)

Dziś Emilka pyta - mamo za ile dni dzidziuś się urodzi. No to mówię że za 13 dni (według planu). Emilka liczy na palcach i mówi oooo to dwie rączki i 3 paluszki jeszcze, ale mogłabyś urodzić dzisiaj miałabyś spokój z tym brzuchem ;) Tylko dzidzia będzie pewnie płakać tak jak ja - jak byłam mała. Ale wiesz mamo takie są dzieci ;) Moja 4,5 letnia córka mnie rozbraja ;)

Catyyy, Wonderwall, gosia86, Bluberry, Lama, slash, Maniuś lubią tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc lezalam plackiem 12h. Potem z Michałem pod prysznic, na wózek i do Oli do inkubatorka.
    Dla mnie bol do wytrzymanią, na 3 noc już nie chciałam nic przeciwbolowego. A położne nic nie pomagają. Ale dla mnie spoko bo nie lubię jak ktos przy mnie robi ;)

A co do spania. To w dzien pod kocykiem a w nocy mam cienki becik. W pokoju ok 22 stopni wilgotność ok 50%. Gorzej ubrać mi Ole do wózka ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja ostatnio mam pecha jesli chodzi o pisanie na forum. Dwa dnu temu opisalam porod, post sie skasowal zamiast dodac, wczoraj to samo. Napisalam o mõim baby blusie i tez szlag tragil wszystko. Ale takie to pisanie na szybko z tel. Laptopa nie mam czasu nawet wlaczyc.

Karmie mala co 2 godz a czasam co godzine jak malo zje np. dzis w nocy od 1 do 4 karmienie co godz. Ale ogolnie jest grzeczna,malo placze i robi smieszne minki :)

A co do baby blusa najwieksze moje zmartwienie to takie czy ja juz kocham ja tak mocno... Czasami czuje, ze nie... Ze to jeszcze nie to i sumienie mnie gryzie. Pierwsze dni w domu czulam jakby ktos zabral mi moje zycie. Karmienie,tuleniE, przewijanie na zmiane przez cala dobe. Niby wiesz ze tak bwdzie wygladalo zycie po narodzinach a jest to szok mimo wszystko. Byly momenty, ze chcialam zeby ktos choc na chwile ja zabral i dsl sie wyspac albo w spokoju zjesc..
    dzis juz mi lepiej, patrze jak corcia siw smieje i serce mi mieknie. Mam nadzieje, ze ta burza hormonow pojdzie precz bo ja wiem, ze kocham to malensto i zrobie dla niej wszystko.

Lili spi opatulona kocykiem w kokon tak jak w szpitalu na plaskim materacu bez poduszki. Po karmieniu kazdym przekladam ja na drugi boczek zeby glowka sie nie zderformowala.

Kciukam za wszystkie rodzace i gratuluje nowym mamim.

Mioze uda mi sie w koncu opisac porod ale to pozniej.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie ruszyło rozwarcie na dwa cm, szyjka skrócona mam zlecone badanie crp i leukocyty i gimnastykę i to na tyle nadal czekamy
    A czy po porodzie sn tez tak boli obkurczanie macicy?
    Na obchodzie było 12 osób

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Witam!

Olka - żal mi Cię że tak cierpisz bardzo. Może poproś o ketonal - to sliny środek przeciwbólowy a skoro nie masz jeszcze pokarmu to i dziecku nie zaszkodzi. Moja siostra po CC dostawała paracetamol - śmiech na sali bo praktycznie nic nie pomaga. W końcu zażądała coś mocniejszego (ketonal), pielęgniarka na początku nie chciała dać więc siostra powiedziała że zdzwoni do swojej lekarki prowadzącej (szefowa odziału patologii) i od razu dostała te mocniejsze środki przeciwbólowe. Nie ma się co męczyć...
    Oczywiscie zmuszaja do karmienia chociaz tluke ze nic nie leci...ten paracetamol smiech na sali mi juz nic nie daja na bol chyba ze poprosze to 2 tabletki paracetamolu...to chyba meza wysle po poludniu do apteki i niech mi kupi ten paracetamol i sobie bede jadla ;) chodze w miare ale wstawanie kiepsko...Gosia i jaki plan macie czekac?? Blu a z toba co zrobia??

• Puella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia....po naturalnym tez boli. Najgorszy jest ból w pierwszych dniach, później mija. Przy karmieniu się też załącza. U mnie w szpitalu podają ketonal podczas pobytu, wic u mnie bardzo bardzo łagodne się to odbyło.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline ja jeszcze nie urodziłam a już mam wątpliwości takie jak Ty
    Ola mi pozostaje tylko czekanie :( za dwa cm mogą mi dać znieczulenie
    Na razie wszystko jest do wytrzymania ale po krzykach tej laski rano bez znieczulenia nie chcę rodzić
    Dzięki Puella. Nie wiem jak jest u mnie czy cos dają czy nie :( a gin już nie dopytam :( chyba że dotrwam do czwartku
    Beti jutro wizyta to może doktorek cos wymyśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 09:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    gratuluje wszystkim nowym mamusią i zyczę zdrówka dla maluszków no i oczywiście dla Was.
    U mnie cały czas nic się na poród nie zpaowiada... w piatek mam wizytę u lekarza to zobaczymy co ciekawego mi powie... ale widzę ze sporo Was nie ma jeszcze objawów porodu i maluszki nie chcą wyjść...za dobrze im w tych brzuszkach:)
    Aktyde zdecydowałaś się już na jakiś szpital? Pytam konkretnie Ciebie bo nie wiem kto jeszcze będzie z Nas rodził w Poznaniu... Ja ciągle nie wiem... byliśmy wczoraj na św. rodzinie z mężem na spotkaniu z położna i się trochę rzeczy dowiedziałam ale nie wiem czy bede ja wynajmowąć bo z kasa krucho a to jednak trochę kosztuje.. no a pogrążyć finansowo to ja chyba się nie chce eh... ale jakbym miała wolne parę stówek to napewno bym wzieła bo super babeczka i komfort psychiczny byłby napewno...:) z ciekawszych rzeczy co się dowiedziałam to:
    -jeśi chodzi o sale do porodu rodzinnego to raz na ruski rok się zdaży ze są zjętę wszytskie i wtedy nie ma możliwości porou z mężem ale to mówiła że trzeba mieć mega pecha żeby tak trafići żeby się o to nie martwić.
    - do szpitala nie brać żadnych rzeczy dla maluszkza.. kompletnie nic. ciuszki, pampersy, kosmetyki itd maja w szpitalu.
    - dla siebie też nie brać zadnych podkadków czy wkładek po też wszytsko dają i mówi ze nie ma sensu nosic bo wszytsko dospępne podr ręką na sali.
    -jeśli myslałaś o lewatywie to w izbie przyjeć powiedzieć że sięchce przy przyjeciu i wtedy robią bez problemu. Ona zalecała i ja napewno będe chciala jak się sama wcześniej nie oczyszcze.
    - rodzić można w swojej koszuli albo w szpitalnej jak sie woli
    - jeśli masz plan porodu to można go wziąść tylko najlepiej go wypełnić ale nie podpisywać bo jak go podpiszesz to one muszą się do tego na 10O% stosować a tak to poprostu postaraja się wziąść go pod uwage. a tak to jest także dziewczyny pisża że nie chca znieczulenia a późńiej wołaja na siłę np a w planie porodu jest innaczej
    -do szpital atrzeba wziąść sztuśce, kubek i talerz.
    -no i chyba do tyle
    a no ja pytałam o żel porodowy czy one używają jak ktos przyniesie. A ona że jak najbardzije i nie moze powiedzieć że na 100% to pomaga bo nigdy nie wiadomo jakby wyglądał poród bez żelu ale mówi ze jak mam możliwość to fajnie mieć bo jednak jej się wydaje że jest lepiej...

Jak już będziesz wiedziała gdzie chcesz rodzić to daj znać bo ja przez ten wybór szpitala spać nie mogę eh...

-

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

WesołaMama, slash, Dreska lubią tę wiadomość

• Emiliada Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLU u mnie teraz trwa próba... Miałam oxy podaną o 8 i skurcze się po niej piszą. Rozwarcie na 2,5 cm . Wyłączyli mi oxy po 15 minutach i macica podjęła chwilowo współpracę ;) oby poszło to dalej :)
    Przyszła moja lekarz prowadząca I mówi że damy radę bez cc... kamień z serca :)
    Ogólnie mnie podbudowala,że może dziś będzie po wszystkim :)
    Także głową do góry. U mnie 1 niewielka dawka oxy i cis tam się dzieje :)

GabiK dziękuję :*

Puella, GabiK lubią tę wiadomość

f2w3s65gudn84bn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Emiliada, Dreska lubią tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliada, Blu...data super...więc dawajcie! Macie w salach piłki żeby sobie trochę pobrykać na nich?

Emiliada lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja urodzilam to po mnie jakas dziewczyna zaczela rodzic i tez sie darla na caly szpital ale ja juz wiedzialam dlaczego i az mnie ciary przechodzily bo mi to przyoominalo znow ten bol.

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ