Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu moje nocne wpisy to zawsze przy karmieniu. A dokładnie po
bo póki Ola nie zasnie to i ja nie śpię
Karolcia do skonczonego 38 tyg każde dzueciatko to wczesniak. Koleżanka uridzila synka 37t5d i na wypisie ma wczesniaki szczepienia za free
U mnie w szpitalu też dawali paracetamol.Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolcia jest siny i purpurowy powiedzialy mi ze ti przez kupke ale twoja taka malenka to wiesz moze lepiej niech sprawdza u nas wszystko ekspresowo i po 6 h wstajesz a na drugi dzien masz byc nowka nie smigana a jak poprosze to z laska mi daja dwie tabletki paracetamolu...a swoj mam taki sam mezowi kupic kazalam i biore 5 na raz bo z tymi ich dwoma bym wykorkowala ale ogolnie slaby ten paracetamol.u nas to zero pomocy i to samo w kwestii noworodkow nikt nic nie mowi nie sprawdza zobaczymy czy na obchodzie faktycznie powiedza ze wychodzimy...blu trzymaj sie dzielnie mysle ze do wieczora bedzie twoje szczescie z toba Gosia to chamstwo tak trzymac jak i tak dzidzia donoszona!!!!
-
Nie, az tak to chyba zakrecony nie jest
on caly czas mowil, ze jak chlopak to Radek
ale kto wie jakby na drugie nadal :p
Powiem Wam, ze maz sie wczoraj spisal na medal. Chciala do nas przyjechac przyszla szwagierka. Ogolnie fajna dziewczyna, ale odkad sie zareczyli ze szwagrem to strasznie sie chciala przypodobac tesciowej zeby nie byc ta zla jak jai sie troche zmienila.
I mowie mojemu, ze justyna sie do mnie wybiera a ze rozmawialismy, ze zadnych gosci w szpitalu i nikt nie przyjechal -
Blu, Emiliada...oby dzisiaj był Wasz dzień! Kciukam za Was mocno! Już jesteście na ostatniej prostej...
Gosia, oby u Ciebie tez się szybko rozkręcilo. Wkurza mnie takie przetrzymywania do samego końca. Przecież mogą pomóc przyspieszyć poród. -
GabiK wrote:Pigulska my sie chyba znamy z innego forum?
Cudowny bobas
i na pewno najwiekszy skarb mamusi
A Twój Kubuś to zapewne oczko w głowie mamusi i tatusiaGabiK lubi tę wiadomość
-
Blu, trzymam kciuki zebys już niebawem tulila Jasia
Emiliada, Tobie duzo cierpliwosci, moze po dzisiejszym oksy cos ruszy i tak jak pisze Ewelinkie, po polnocy dostaniesz piekny prezent?
Gosiu wspolczuje tego czekania.. Grunt jednak że jestes stale monitorowana i wiesz czy cos się dzieje czy nie :*
Ja wczoraj dzwonilam do poloznej i znow uslyszalam "no spa i czekac" na cud kur**... Także wciaz w dwupaku i dzisiaj ide znow do pracy..
Puella - gratuluje donoszonej ciazy! :)wczoraj chyba nie zauwazylam.. -
kika79 wrote:Gabik nie mam wyboru,prawka i samochodu nie mamy choć mąż,planuje wysłać mnie na prawko i kupić samochód bym mogła z małym sobie jeździc. Ale do tego czasu zostaje mi tramwaj i autobus .Gorsze jednak dla mnie teraz jest noszenie gondoli z małym na 4 piętro ( stelaż w wozkarni na dole zostawiam) bo rana mnie jeszcze boli
Ja też cie podziwiam na prawdę bo osobiście nie cierpię komunikacji miejskiej ale jak mus to mus... Tylko rany boskie Ty się szarpiesz z takim ciężarem samauważaj na siebie bo to jednak była operacja i organizm potrzebuje czasu żeby dojść do dawnej formy
-
Nejcik wrote:Baba masakra, a ja wyszłam czerwona jak burak.. Szkoda gadać.. Pipa jakich mało, taka położna mieć przy porodzie to byłby chyba DRAMAT!
Nie przejmuj się mi też wyskoczyło kilka rozstępów ale mąż powiedział ze i tak jestem piękna i może z czasem zblednie. Twój na pewno jest takiego samego zdania, resztę społeczeństwa olej sikiem prostymNejcik lubi tę wiadomość
-
Eklerka dużo zdrówka Dla Twojego Brzdąca :*
Nie szalej tak ze sprzątaniem nam też należy się chwila odpoczynku. A gościom najwyżej drzwi nie otwieraj
Bluberry dajesz!!! Szybciutkiego i sprawnego porodu
Gosiu za Ciebie też trzymam kciuki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 07:52
-
Karolcia - to udało się Córce faktycznie sprawić ojcu frajdę
Ewelinkie, Puella,katalina - liczę, że dziś się "chociażw " rozkręci. To prawda - może mój syn chce wstrzelić się w moje urodzinkito już jutro. A prezent dalej zapakowany.
Dziś chyba 2 dawka oxy... oby ostatnia.
Blu chyba rodziczuję się podekscytowana. A ona nic nie pisze ... to dobry znak !!!
-
Hej Dziewczyny,
Nieśmiało Was podczytuję, od kiedy zaczął się u mnie 9 miesiącChyba to czekanie na rozwiązanie wzmaga ciekawość, co u innych Mamusiek na podobnym etapie ciąży co ja
Przede wszystkim witam Was Wszystkie !Gratuluję z całego serca wszystkim, które mają swoje cuda u boku, a tym oczekującym życzę dużo siły i trzymam kciuki !
U nas jak na razie szyjka mega krótka, ale brak rozwarcia jeszcze ... za to typowe przepowiadacze [już bolesne], kłucia, bóle podbrzusza jak na @ [zwłaszcza w nocy w pozycji leżącej] dokuczają od jakichś 2 tygodni, więc również chciałabym już być PO!
-
Witam po długiej przerwie. Nadrobiłam właśnie wszystkie wpisy bo miałam taką potrzebę niczego nie pominąć. Wyglądało jakbym zniknęła z forum, ale na razie zajmowanie dzieckiem jest bardzo zajmujące.
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, zwłaszcza te co czekają w szpitalu na rozwój sytuacji. Mam nadzieję, że Blu już urodziła.
Tak w skrócie co u mnie:
- Mąż jest na dwutygodniowej opiece z nami w domu i bardzo mi pomaga i cieszy się tym wspólnym czasem, zaczął już też załatwianie wszystkich formalności
- Nie jestem zadowolona pomocą szpitala w związku z karmieniem dziecka i wychodząc do domu czułam panikę, czy odpowiednio zadbam o dziecko. Wracając do domu kupiliśmy laktator elektroniczny - Medele Mini Electric - i teraz odciągam pokarm i podaję małemu...a sporadycznie jak nie zdąże odciągnąć albo już czuję niemoc to podajemy MM. Czemu laktator? Wyszło, że mam bardzo płaskie brodawki, a Jaś niechętnie się chce przyssać. Mleko leci dopiero po bardzo efektywnym odsysaniu i dziecko było by stale głodne. Tak to przynajmniej wiem ile dostaje i że nie jest głodny.Jutro mam pierwszą wizytę położnej, więc porozmawiam z nią na ten temat czy dobrze robie i czy może coś doradzić. Do piersi też przystawiam, żeby nie rezygnować, ale Jaś najczęściej zasypia trzymając sutek i nie ssie.
- 22 maja mamy pierwszą wizyte w przychodni i żałuje że dopiero po takim czasie. Jaś ma lekko zażółconą skórę, ale tak wyszedł ze szpitala jako okaz zdrowia. Ale co go ktoś widzi i mówi mi, że jest żółty to mi się czerwona lampka włącza
- w poniedziałek musieliśmy dać do uśpienia psa - owczarka niemieckiego - przeżył 13 lat. Nie chciał już jeść i srał na czarno i tylko się męczył. Płakałam jak głupia.
- mój synek wygląda jak jego tatuś, nie mogę się nadziwić.
Nie chcę pisać znowu esejów, jak będziecie chciały to opiszę poród, ale nie wiem czy chcecie czytać.gosia86, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dorotko - myśle ze kazda z nas chce poczytać jak to było u drugiej, pomocne to bedzie dla nas - jeszcze nierozpakowanych
laktator medela - super sprawa, kupiliśmy dokładnie ten sam, położna nam polecała na szkole rodz
dobrze ze walczysz i przede wszystkim ze Jasio je Twoje mleczko.
dorota1987 lubi tę wiadomość
-
Spuchły mi nogi i wczoraj mówię do męża że teraz to by na takie nie poleciał
A on na to że nie
Świniagrunt to poczucie humoru
Mamusie a jakie rozmiary pampersów używacie nadal 1?
Dorotka przykro mi z powodu psa tyle lat to sie człowiek zdarzy przywiązać
Ale teraz masz Jasia wiec masz kim zająć myśli i czas
Jak się czujesz niespokojna o Jasia to może przyspiesz wizytę lub poproś położną o wcześniejszy patronarz
Ola super że wychodzicie wszędzie dobrze ale w domu najlepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:38