Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nejcik wrote:U nas dzis zaczął sie 38 tc!
właśnie sie zorientowałam, ale matka ze mnie
Nejcik, witaj w klubie!
Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie
Miłego dnia dla WasNejcik lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Nejcik, Kic to gratulacje donoszonej ciąży
Dorotka, oczywiście że masz opisać poródChyba każda z nierodzących jeszcze jest zainteresowana kolejnym doświadczeniem majowej mamy
Tak piszecie o laktatorach.. ja wiem, że będzie mi potrzebny na pewno, bo mleka już teraz widzę, że mam sporo, więc raczej nie zrezygnuję z kp, natomiast będę musiała odciągać dla Młodej jak będę wychodzić i zostawiać ją z dziadkami czy tatą.. I teraz nie wiem.. bo wszystko co mam do tej pory: smoczek, butelkę i nakładki (kupiłam na wszelki wypadek), mam z Avent'u.. Tu widzę, że zachwalacie Medele i teraz totalnie nie mam pojęcia jaki kupić... W necie opinie dobre i złe na oba produkty - jak zawsze.. co doradzacie już doświadczone mamy? Aaa i czy warto kupować sterylizator? Jak myjecie butelki? używacie do tego tych specjalnych płynów do dziecięcych przedmiotów czy to pic na wodę? Zanim będę musiała stosować te metody to jeszcze spokojnie do 25.05 ale muszę się przygotować -
Kic - witam witam kochana
Katalina - ja tez mam butelki z aventu ale to nie ma do rzeczy bo w medeli masz przecież butelkę przy laktatorze do której spływa mleczko i zawsze mozna przelać je do aventumnie koleżanki bardzo zachwalały medele i położna tez, naprawdę fajny laktator i tez kupiłam pod katem wychodzenia z domku, jak mały bedzie z tata albo z dziadkami, bo poza tym oczywiście chce karmić naturalnie cycem
co do sterylizatora to moje przyjaciółki powiedziały ze chcą kupić podgrzewacz a on jest od razu ze sterylizatorem - fajna sprawa jak chce sie mrozić mleczko na zapas
)
-
Gosia gdyby nie kikut (czyli ze trzeba wywinac pieluszke) to 1 siegalyby do pach
Dorotka a probowalas kapturkami? Bo ja tez mam wklesle sutki i mala nawet ich nie bierze pod uwage, ale dzisiaj juz zalapala i ssala z kapturkiem ( tyle ze nic nie lecialo) -
nick nieaktualnyKatalinko - ja mam z Aventu wszystko bo od siostry i ze szkoly rodzenia. Jak sie nie sprawdzi to bede myśleć dalej.
Dorotka- opisz jak bedziesz mi la chwile
u mnie dalej cisza.
Własnie kupiłam dwie sukienki/bokserki i jedną sukienkę oraz 4 pary leginsów i dwie bokreski - lato idze a ja nie mam w czym chodzic
http://dramond.pl/pol_m_Sukienki-203.html
a leginsy na allegrodorota1987 lubi tę wiadomość
-
Kuźwa moja szyjka jest nie zniszczalana rozwarcie na dwa palce pęcherz plodowy od dolu cały wody sączą się gdzies bokiem
Wg ordynatora na ktg piszą się jakies skurcze ale 3 na godzinę to jeszcze nic
Wyniki crp i leukocyty dobre wiec porodu nie wywołują
Karolcia dla Natki chyba lepsze by były nawet te "0" chyba niż 1
Jak Pola urodzi sie około 3400 to pewnie też trochę w 1 będzie a ja jak na złość kupilam tylko jedno opakowanie -
Katalina ja mam sterylizator elektryczny z canpola- jak dla mnie super , nie kupuj nowego ale uzywany bo on drogi jest. Ja juz tak wyparzylam smoczki i buteleczki. Wsadzasz na 10 min a potem szczypcami wyciagasz. Mam tez specjalny plyn dzidzius do butelek i smoczkow
Umyje nim zabawki i inne rzeczy plastikowe.
Dorota fajnie ze sie odezwalas.jak znajdziesz czas to napisz relacje z porodu bo dla nas to ciekawy watek;) -
Cześć dziewczyny, nikt sie wczoraj nie rozpakował? buuu;)
Gosia trzymaj się dzielnie, szkoda że tego antybiotyku nie mogą inaczej podać.
Ja dziś znów miałam super extra sen...śniło mi się, że byłam na badaniu na ip, i jakaś lekarka stwierdziła, że mam szyjkę jak beton, więc mi ją porozwiera. Jak to w moich snach- nic nie bolało, za to pani doktor tak rozwierała, że wyciągnęła dziecko, w dodatku chłopca, po czym stwierdziła, że jeszcze nie czas na niego i wsadziła go we mnie ponownie...chyba czas się leczyć. Dodam tylko, że synek jak już wyszedł to wcale nie chciał wracaćKarolcia88, Anioł, katalina lubią tę wiadomość
-
Gosia poki bokiem nic ni3 wyplywa to nie bede dokupowac. Potem w razie potrzeby. Mam duzo "2" wiec chcialabym je wszystkie wykorzystac.
Dla mam ktore maja pampersy premium care. Ten zolty pasek na srodku pampersa zmienia kolor na zielonkawy w zaleznosci od tego ile dziecko nasiusialo do pieluszki
Jak dobudzic dziecko zeby chwycilo piers?
Co do sterylizatora to mi sie wydaje ze wystarczy wrzatek i maly garnekAnioł lubi tę wiadomość
-
Anioł wrote:Katalinko - ja mam z Aventu wszystko bo od siostry i ze szkoly rodzenia. Jak sie nie sprawdzi to bede myśleć dalej.
Dorotka- opisz jak bedziesz mi la chwile
u mnie dalej cisza.
Własnie kupiłam dwie sukienki/bokserki i jedną sukienkę oraz 4 pary leginsów i dwie bokreski - lato idze a ja nie mam w czym chodzic
http://dramond.pl/pol_m_Sukienki-203.html
a leginsy na allegro
Fajne te kiecki, mi się ta spodobała http://dramond.pl/product-pol-1578-SUKIENKA-PASKI-7019-BIALY-GRAN.html myślę czy by jej na wesele do brata nie hapnąć, bo on ma wesele w marynistycznym stylu i by pasowała git, tylko chyba średnio do karmienia... -
Hejka laski
mu nadal w dwupaku i wszystko jak na razie ucichlo tylko brzuch dalej twardy.
Ja mam sterelizator- podgrzewacz 5w1 abakus baby za 60zl i jest super. Polecam.
Właśnie tez się zastanawiam nad pampers ami czy nie dokupić 1.. mam tylko jedne do szpitala i potem już 2 i obawiam się ze tak jak piszecie będę za duże. . -
nick nieaktualny
-
Katalina, ja mogę szczere polecić laktator Medele (ja mam Swinga, Mini też super). U mnie przez rok czasu chodził codziennie dość intensywnie. Po roku używania - stan idealny, jest cichy, co ważne jak maluch śpi obok nas. U mnie bardzo skutecznie rozkręcił laktację i później sprawnie odsysał mleczko. Minusów brak, no chyba że cena. Ja kupiłam używany na OLX, więc z tym minusem sobie poradziłam.
Przy Ignasiu nie miałam podgrzewaczy, steryzlizatora, ani specjalnych płynów do mycia butelek, więc w tym temacie nie doradzę. Teraz dostałam od koleżanki takie małe coś - sterylizator z podgrzewaczem firmy Abakus Baby, więc wyjdzie w praktyce, czy jest coś warte.beti97 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze... no to jestem w kropce
bardzo chciałam ten avent właśnie
Ale dobrze wiedzieć.. Jeszcze się wstrzymam te kilka dni.. na porodówce zapytam może jeszcze położnych. Na pewno mówiły już wcześniej, żeby nie kupować elektrycznych, bo zbędny wydatek jeżeli do sporadycznego karmienia. A mówię, mnie już mleko się leje samo z siebie więc zakładam teraz że większych problemów z laktacją mieć nie będę. Nawet jak ostatnio robiłam masaż jak poleciła Ewelinkie to tak mi leciało że w łazience nad umywalką musiałam robićwczoraj ich nie ruszałam, żeby nie mieć jeszcze większych problemów, póki nie rodzę.
Też mi się te płyny trochę przesadzone wydają, sterylizator niby fajna rzecz i wygodna, ale też zastanawiam sie czy wrzątek i garnek nie starczą.. zwłaszcza jeśli nie będę wybitnie tych butelek używać czy coś.. hmm nie wiem.
Ależ się przed chwilą wkurzyłam.. wyobraźcie sobie, że mój cudowny mąż złożył mi pita za papiery wart. ale się pomylił i mu pita odrzuciło.. zadowolony kazał zrobić mi przelew podatku, ja wysłałam w połowie kwietnia kasę już, a dziś patrzę i pit nie złożony! Gdyby bilet mu się nie skończył i nie potrzebowałby swojego pitu to bym dalej o tym nie wiedziała.... No nic, teraz czynny żal, myślę że z porodówki na zeznania nie będę musiała jechać..
Anioł, a powiedz jak to z rozmiarówką jest? Bo ja chyba teraz będę w biuście 44 musiała miec ;P a w pozostałych częściach to spokojnie 38 max 40 po ciąży zaraz. Nie wiem czy one są jakieś fajnie dopasowujące się? zamawiałaś coś z tej strony wcześniej? -
Katalina...spokojnie.....ja tak miałam w ubiegłym roku. Byłam przekonana, że księgowa mi wypełniła i wysłała elektronicznie PIT, co roku tak robiła. Jej się coś pomieszało i myślała, że ja sama chcę się rozliczyć i dopiero w sierpniu się dogadałyśmy, że żadna z nas nie wysłała tego. Byłam zestresowana na maxa. Napisałam czynny żal (jak chcesz mogę Ci podesłać) i obyło się bez żadnych problemów.