Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anioł wrote:Z rozmiarówką jest tak ze lepiej zamowic większe - ja zamawiałam dres to zamiast m powinnam l zamowic. jak przyjada sukienki to dam znac jak to wyglada. i czy nie bede musiala odesłac
Ojoj to ja się w cyckach pewnie w l nie zmieszczęa napisz jeszcze jakie one długie wypadają, bo ja nie dość że biuściasta to wysoka i z sukienkami to zawsze problem.
-
Dorotko gratulacje jeszcze raz, bardzo dobrze, że opisałaś. Pięknie sobie poradziłaś
my też oboje blond, jak wyjdzie ciemne to dostanę po dupie
hehe
Ciekawi mnie jak to jest, że się skręcasz z bólu na skurczu a ktg nie zapisuje, albo zapisuje słabe...dorota1987 lubi tę wiadomość
-
Zdarza się tak Aktyde ktg to tylko urządzenia i też mogą się mylić
Czy Wy w końcówce tez tak puchniecie? Bo ja kostek nie mam a i kolana mam opuchnięte ale lekarze twierdza że to norma no taki etap ciąży a że ciśnienie ok tzn że nic sie nie dzieje
Wczoraj na obchodzie był lekarz naszej Ofeline sympatyczny doktorek dziewczyny go tu chwalą
A laktatora nie kupowałam bo nie wiadomo czy będzie mi potrzebny a w razie czego to mogę wypożyczyć elektryczny madela za 4 zl na dobę z ośrodka zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:43
-
Jeśli chodzi o pieluchy rodział drugi
Pampersy są super.
Babydreamy są jakieś twarde, ale dają radę, małej jest póki co wszystko jedno.
Toujoursy z lidla - totalna porażka.
Dady - chyba wygrywają póki co, bo są odrobinę mniej fajne niż pampki a dużo tańsze.
Teściowa przywiozła pieluchy z niemiec Vibelle- też są ok.
Innych nie próbowałamgosia86 lubi tę wiadomość
-
Gosia ja Kubę ze szpitala wyniosłam normalnie w body dł.ręk + śpiochy+czapeczka i mam taki kocyk do nosidełka,że cały jest nim okryty.
Na spacery jak było tak z 17*C to ubrałam tak samo plus kombinezon i przykryłam ażurowym akrylowym kocykiem. Nie spocił się, bo niby ciepło ale wiaterek był. Wczoraj jak było 22*C to tak jak przy wyjściu ze szpitala,bo zrobiliśmy sobie 45min spaceru po wizycie, a nosidełko jest rozkładane do pozycji leżącej.
A tak btw Katalina przetestowałam swoje nosidełko Kiddy, rozkłada się w czasie jazdy samochodem, tylko przy wpinaniu w bazę iso musi być pozycja siedząca. A tak to super sprawa, mały leży komfortowo i śpigosia86 lubi tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:Dorotko gratulacje jeszcze raz, bardzo dobrze, że opisałaś. Pięknie sobie poradziłaś
my też oboje blond, jak wyjdzie ciemne to dostanę po dupie
hehe
Ciekawi mnie jak to jest, że się skręcasz z bólu na skurczu a ktg nie zapisuje, albo zapisuje słabe...
My z mężem obydwa czarni a Nasza pierworodna blondynka o niebieskich oczachMam nadzieje że przynajmniej Młody będzie podobny do któregoś z nas
gosia86, GabiK lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
GabiK, ale ja niestety nie mam bazy.. funkcja ta się na pewno spisze przy wpinaniu fotelika w stelaż, bo często pewnie tak będziemy "spacerować" zamiast gondoli.
A jeśli można wiedzieć, ile płaciłaś za bazę? bo może uda mi się namówić mężastwierdził że za 1,5 koła jaką znaleźliśmy to on jej kupi drugi wózek albo inny gadżet
a baza chyba też w zależności od auta nie? a my w dwóch będziemy wozić i jeden zmienimy pewnie niebawem..
-
Puella wrote:A u nas.... ja brunetka ciemne oczy, mąż podobnie...a dziecko blondasek. Po 2 urodzinach włosy zaczęły mu ciemnieć i teraz ma taki kolor jak mężowe. Czyli kolor włosów może się zmienić :p
Tylko moja ma prawie 5 lati nie jest podobna do żadnego znanego nam członka rodziny
Wczoraj się zapytała: "czy idę już wreszcie do tego szpitala bo ona czeka długo - cały dzień!"03.02.2014 -
hmm ja jak się urodziłam to ponoć miałam dłuuugie czarne jak smoła włosy
a już w wieku 2-3 lat byłam blondasek
teraz jestem szatynką
Hmm chodzą za mną egzotyczne owoce... może się jednak skuszę na tego ananasa? oo i kiwi bym zjadła... i już chyba wyczerpałam swoje wszystkie zachcianki ostatnio.. -
Katalina baza jest do fotelika dedykowana nie do auta, ale musicie mieć auto z isofixem,żeby taką zamocować. A z tego co pamiętam Wy macie maxi cosi pebble, do maxi cosi można dokupić bazę bodaj easy fix, która nie wymaga systemu isofix. Koszt ok 400-500zł nowa, chyba że się skusicie na używaną.
-
Dorotka, super opis porodu, popłakałam się z wzruszenia!
Blu i Emiliada chyba rodzą, bo coś ucichły. Dajecie dziewczyny!
Gosia86, współczuję przeżyć wenflonowych w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby akcja porodowa się rozkręciła. W ogóle wkurzające jest to, że dopóki nie jest się po terminie, to nikt nie kwapi się, żeby przyspieszyć to, co nieuniknione. Tym bardziej, że Ty jesteś tylko 5 dni przed terminem. Ale najważniejsze, że z Polą jest wszystko dobrze.
U mnie dzisiaj lepszy humor. Wyspałam się, poćwiczyłam, ogarnęłam chatę. Chyba to ktg mnie uspokoiło, bo coś sobie wkręcałam, że Misiowi jest ciasno i źle w brzuchu. Jutro wizytuję, mam nadzieję, że poznam wagę Misia. Tymczasem moja waga dobrnęła dziś do poziomu, który zakładałam sobie jako max na tuż przed porodem.dorota1987, MiM, Emiliada, gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Kurczę naprawdę mój mózg to galaretka. Ubzdurałam sobie tp na 10.05 a teraz zaglądam do karty ciąży a tam jak byk wpisane 15.05. Kurczę żyłam w nieświadomości prawie 8 miesięcy!
gosia86, GabiK, katalina, czarna panda, Anielka lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
My mamy w kolorze czarnym, z szarymi elementami np wyszyte serduszko
Ale jak to jest, mogę go rozłożyć i nic się nie stanie? właśnie tłumaczyli mi, że ta rączka musi być w górze podczas jazdy, bo jest to ostatni "hamulec" w razie wypadku czy coś, żeby dziecko nie uderzyło główką w oparcie fotela..
MiM! jesteś genialnaA ja się zawsze zastanawiałam jak to jest że Twój suwaczek chodzi o 1 dzień do tyłu względem mojego.. Ale może to oznacza, że Michał urodzi się w niedzielę właśnie?
skoro ciągle taką datę przyciągałaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:24
-
10.05 Szanowny ma urodziny a ja nie mam dla niego prezentu
Chyba że mu Syna urodzę w ten dzień!
eeeeee dobrze mam wpisane w kartę ciąży bo ja mam długie cykle 31-33 dni. i dlatego mi wpisał taką datę.
Ale nie obraziłabym się gdyby było w niedziele - mimo iż zwiastunów brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:31
gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014