Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
beti97 jak się czujesz? ja mam katar, ale "zalewam" go wodą morską i jest troche lepiej.
alma - usg nie szkodzi ciąży, więc możesz spokojnie jeszcze raz zobaczyć dzidziusia
Gdyby nie to, że mam psa na przetrzymanie w ogole bym się dzisiaj z łózka nie ruszyła.
Cały czas bekam ;p wy też tak macie ;p?alma lubi tę wiadomość
-
Witam po weekendzie Doczytałam zaległości.
Komunikat I - cały weekend mdłości i w sobotę pierwszy bełt ale dziś jakoś daję radę :>
Komunikat II - też mi ciągle zimnooo, masakra !
Komunikat III - miałam też rosołek wczoraj, a dziś z tego robię pomidorówkę
Właśnie wpieprzam arbuza i jakoś mi wchodzi o dziwo, chociaż od słodkiego mnie odrzuca od początku -
Dziewczyny mam pytanie odnośnie niektórych produktów, które można/nie można jeść w ciąży, a mianowicie:
- ser żółty, który KOCHAM ...(kupowałam zawsze takie paczkowane, ale one mają jakieś dziwne rzeczy w sobie jak np. podpuszczka, nie wiem co to jest...czy w związku z tym lepiej kupować w sklepie na wagę świeże sery niepaczkowane?)
- ryby wędzone ? np. makrela ? lub rybki typu matjas, koreczki ?
- co z serem feta ?
Jak myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 08:57
-
Ankara wrote:pytam, ponieważ jestem 6 dni do tyłu od ciebie Ty masz 6tc+6dni a ja 6 tydzień + 0 dni:) i byłam u lekarza w zeszły czwartek ale niestety nic nie było jeszcze słychac i oprócz pecherzyka nic widac.
Idę kochana 6.10 dopiero na wizytę - wtedy będzie wszystko wiadomo
No właśnie nie wiem co z matjasami - bo lubię bardzo, ale niby to surowa ryba maczana w solance, a surowych nie wolno. Człowiek głupieje czasem -
Hmm. Nie wiem jak to jest z tym serem zoltym ale chyba nie ma co az tak wszystkiego ograniczac.
Az jutro zapytam poloznej jak nie zapomne. I o fete tez spytam.
A czemu nie mozna tej podpuszczki? Gdzies czytalam ze wedzonych ryb sie nie powinno.
Ankara to my idziemy leb w leb:) ja tez 6+0Ankara lubi tę wiadomość
-
Karolcia88
Dokładnie mamy tak samo. Wizyta mam 9.10-ehhh odliczam dni:)
Anooosiak86
Faktycznie za wczesnie nie ma co isc.
Ale dziewczyny to jest tak, ze jesli kobieta usłyszy od lekarza, że bije serce i ma sie juz karte ciazy to do tego czasu jakas taka obawa jest. -
O gosia na tej stronie sa wymienione sery ktore mozna jesc czyli np gouda chedar (akurat te jadam wiec spokojnie moge jesc;) ) no i jest jeszcze napisane z3 mozna jesc fete ale nie za czesto bo ma w sobie duzo soli i moze powodowac obrzeki.
Ja czekam z utesknieniem na czwartek. Ide podgladac moj Przecinek