X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka bo tak naprawdę mój mąż jest łatwy w obsłudze.
    jedynie co to kaze mi rodzic w przyszłym tygodniu bo on by chciał już wolne.

_LISICA lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no mój codziennie gada do Filipa, że ma wyjść do 14 maja, to wtedy ma szanse w jego mniemaniu jechać na ten cholerny bieg. Tylko, że chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że ze mną po porodzie może być różnie. No i przecież nie jest powiedziane, że po dwóch dniach wypiszą nas do domu. Oj boleśnie zderzy się z rzeczywistością.

MiM lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka24 tylko gule i wypinanie czułaś ? Więc jak są i gule i wygibasy i kopniaki w żebro to lepiej czy gorzej ? :( bo już sama nie wiem co lepsze - zwiększona aktywność w ciągu dnia, czy jej zmniejszenie ... :(

MiM mój mąż oznajmił, że on to preferowałby weekend, żeby pępkowe zrobić i żeby nikt nie musiał brać wolnego w pracy wtedy. Więc jak nie w ten weekend, to mam rodzić w przyszły :D

MiM lubi tę wiadomość

nzjdk0s3066ruv32.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    hej nie sposob was nadrobic przy dziecku gratuluje wszystkim ktore juz urodzily...;) tym ktore czekaja lekkiego porodu.w ciazy czesto maly sie nie ruszal a tylko robil tzw gule i byl owiniety pepowina lekarz powiedzial ze sie podduszal i wypychal cialo a w noc przed porodem owinal sie drugi raz stad puls jego 200 na ktg i szybka cesarka z szybkim rozrywaniem brzucha bo maly ledwo oddychal na stole jak bylam a pepowina za krotka teraz musimy obserwowac oddech i troche badan do zrobienia takze dziewczyny uwazajcie i obserwujcie...moj termin porodu byl na 15maja ale 3maja bylam w szpitalu na umowiona cesarke i dzieki bogu bo synek moglby nie przezyc kolejnych dni co do mleka dalej nic nie mam

Olka, straszne to co piszesz. A nie robili Ci w ciąży KTG?

o148i09k1ixi8pfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _LISICA wrote:
    Olka24 tylko gule i wypinanie czułaś ? Więc jak są i gule i wygibasy i kopniaki w żebro to lepiej czy gorzej ? :( bo już sama nie wiem co lepsze - zwiększona aktywność w ciągu dnia, czy jej zmniejszenie ... :(

MiM mój mąż oznajmił, że on to preferowałby weekend, żeby pępkowe zrobić i żeby nikt nie musiał brać wolnego w pracy wtedy. Więc jak nie w ten weekend, to mam rodzić w przyszły :D
    Ja tylko gule co kilka minut czasem co minute i nie ruszal sie wtedy i za jakis czas po puscic musialo mu szyje i zaczynal sie ruszac po np kilku godz a w dniu porodu zero ruchow tylko gula po prawej stronie co jakis czas wypycjanie jakby pompowańie balona takie rozdymanie...Mim racja nie wiem co by bylo kazdy przypadek jest odmienny jedne dzieci sa poowijane delikatnie i nic im nie ma dlatego uwazajcie robcie ktg teraz wiem ze lepiej byc nadgorliwym niz olewac bo ja olalam tamte gule bo myslalam ze dupke sobie wypina

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka cale szczescie, ze wszystko dobrze sie skonczylo.

Moj maz przez cala ciaze powtarzal, ze on nie wie czy,da rade byc przy porodzie. Ale teraz nowi, ze nie zaluje i,ze to nic strasznego i w ogole super przezycie. Taaa madry bo go nie bolalo :). Jeszcze mi milosc wyznawal przy calym personelu z tego szczescia. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wrote:
    Olka, straszne to co piszesz. A nie robili Ci w ciąży KTG?
    Niestety nie pierwsze ktg w szpitalu juz a ze przed terminem rodzilam to mowil lekarz ze nie ma potrzeby robic i olalsm temat...

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty gratulacje!

Nawal odrobine opanowany, udalo sie nawet 2 razy dostawic do cyca tak zeby sie najadla ( a przynajmniej taka mam nadzieje). I odciagnelam 45ml mleka!! Super sprawdzil sie termofor przed przylozeniem do piersi a po oslawiona - kapusta+zimny oklad.
    Cycki dalej twarde ale juz nie beda eksplodowac. Dzisiaj fajna polozna, przyszla pokazala co i jak.

Dorotka ja tez mam wklesle brodawki i bez kapturka Mala nawet nie chwyci sutka. Polozna poradzila zeby wstrzyknac krople glukozy jak dziecko ma juz cale oprzyrzadowanie w buzi, wtedy zaczyna ssac.

Mim to kup jeszcze wszystkie z jednym wzorem- jak ktoras zaginie w akcji to przynajmniej dobierzesz taka sama :p

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ja tylko gule co kilka minut czasem co minute i nie ruszal sie wtedy i za jakis czas po puscic musialo mu szyje i zaczynal sie ruszac po np kilku godz a w dniu porodu zero ruchow tylko gula po prawej stronie co jakis czas wypycjanie jakby pompowańie balona takie rozdymanie...Mim racja nie wiem co by bylo kazdy przypadek jest odmienny jedne dzieci sa poowijane delikatnie i nic im nie ma dlatego uwazajcie robcie ktg teraz wiem ze lepiej byc nadgorliwym niz olewac bo ja olalam tamte gule bo myslalam ze dupke sobie wypina

To teraz strachu się najadłam :( Im bliżej rozwiązania, tym człowiek chyba bardziej wyczulony się robi o_O

nzjdk0s3066ruv32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialam straszyc bron boze ale nie podchodzcie do wszystkiego tak lajtowo jak ja...wazne to czuc ruchy i to dosyc czestk nie jak ja raz dwa razy na dzien a tak to gule

• _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:

Moj maz przez cala ciaze powtarzal, ze on nie wie czy,da rade byc przy porodzie. Ale teraz nowi, ze nie zaluje i,ze to nic strasznego i w ogole super przezycie. Taaa madry bo go nie bolalo :). Jeszcze mi milosc wyznawal przy calym personelu z tego szczescia. :)

Mi się ostatnio śniło, że urodziłam i leżąc z Małym na piersi zaczęłam klaskać jak po wylądowaniu samolotu :D, wyciągnęłam bombonierkę spod poduszki i zaczęłam całemu personelowi dziękować i częstować czekoladkami :> No debil :D

dorota1987 lubi tę wiadomość

nzjdk0s3066ruv32.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Nie chcialam straszyc bron boze ale nie podchodzcie do wszystkiego tak lajtowo jak ja...wazne to czuc ruchy i to dosyc czestk nie jak ja raz dwa razy na dzien a tak to gule

Ważne, że wszystko skończyło się pomyślnie i macie swojego Skarba przy sobie <3

olka24 lubi tę wiadomość

nzjdk0s3066ruv32.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u nas octenuseptem polozne rano i wieczorem psikaly. Co szpital to inaczej.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przyjeli mnie na patologie z powodu wysokiego tetna dziecka. Obserwacja, badania, i jak bedzie ok to w pon wypuszcza.

• MiM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesoła trzymaj się!!!

WesołaMama lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to jednak moglabym urodzic bo mam skorcze na ktg na 100% a to sa te twardnienie brzucha ktore sa od ponad 2 tyg. Szyjka ani drgnie.
    Hit szpitala -TV na pieniadze - monety ;-)

Magic, _LISICA lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry Emiliada Gosia Catyyy gratuluję i witamy na świecie wasze Maleństwa <3

Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich pozostałych wpisów ale gratuluję pozostałym świeżo upieczonym mamusiom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:33

Emiliada, gosia86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które jeszcze "przed" trzymam kciuki za szybkie porody :)

_LISICA lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodze dziś albo w niedziele - jutro maż jedzie w gory na kilka godzin (2 h w jedna strone) masakra. :/

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę więc opiszę swój poród

27.04 na 9 rano byłam umówiona na badanie w szpitalu ze znajomą położną. Miała zbadać jak tam rozwarcie i ewentualnie pomóc "wygonic" Małego jakimś masażem szyjki. Na samolocie odeszły mi wody zanim jeszcze jakikolwiek masaż zaczęła ;) no i decyzja zostaje w szpitalu (dobrze ze miałam walizki :)). Ogólnie wszyscy sądzili ze to jeszcze czas i wrócę do domu nawet mąż pojechał do pracy dosyć daleko no i niestety nie zdążył na poród :(
    Na właśnie poród
    Po odejściu wód powoli zaczęły rozkręcać się skurcze które rejestrowaly się na ktg a ja ich w ogóle nie czułam. Ok 14 przy silniejszych juz skurczach podłączono mi oksytocyne bo rozwarcie zatrzymało się na 4cm...potem było już coraz gorzej zaczęły się regularne skurcze z brzucha i z krzyża i dodatkowo diagnoza ze Mały źle się wstawia w kanał i musiałam leżeć :/ porażka leżeć na łóżku przy takich skurczach brrr
    Po 19 badanie przez ordynatora i wyrok Cc
    Powód Mały wstawił się tyłem główki do mojego kręgosłupa i zakleszczyl istniało ryzyko ze jak będę parła może mu się zdeformować czaszka :(
    No więc w przeciągu kilkunastu minut trafiłam na stół i juz oo chwili usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie <3 Nikoś płakał całe mierzenie ważenie itp ale jak go przynieśli do mamusi był spokojny :) a ja przeszczesliwa bo jest dużym i zdrowym chłopcem i dostał 10ptk :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 18:02

maribel, GabiK, Magic, Anielka, _LISICA, gosiunia, gosia86, madziorek, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ