X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde to ile masz wzrostu jeśli można zapytać?:)bo ja też wysoka jestem mam 181cm. I zupełnie nie wiem też czy mi brzuch opadł czy nie... nie miałam w sumie żadnego problemu z oddychaniem takze na tej podstawie też nie stwierdze:) i brzuch ogolnie też mam nie duży. Jak byłam u tej położnej na św. rodziny to jak mnie zobaczyla to powiedziała że zapowiada się lekki poród...ehe..chcialabym go doświadczyć:)

• maribel Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, mnie tez bardzo mocno bolii krocze. Wczoraj byla u mnie polozna i ogladajac rane powiedziala,ze mnie bardzo nacieli. Mowila,ze jestem tam drobniutka i dziecko duze jak na moja budowe. Na doniar mam kilka hemoroidow,ktore poteguja bol. Chodze jak kaczka. Biore paracetamol ibuprom i psikam rano i wieczorem octeniseptem.

Jak z wasza waga po porodzie. U mnie juz 9kg mniej. Tyle zawartosc mojego brzuszka wazyla.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty; gratulacje. Witamy Natalke na swiecie ♥

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty, kochana - WIELKIE GRATULACJE!!! Super, że poszło tak szybko! <3 Zdrówka dla Was i regenruj siły, buźka dla mojej imienniczki - Natalki! :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 174 cm wzrostu i tez nie widzę zeby brzuszek mi opadł, ale widac wyraznie ze jest wiekszy niz tydzien czy 2 tyg temu.

Jak zmieniacie suwaczki ze liczy wam dni po terminie? U mnie albo pokazał ze jestem szczesliwą mamą, albo teraz znalazłam inny suwaczek to pokazuje tylko tak jak teraz. Nie liczy dalej niz termin porodu.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze się czegos najem zeby przyspieszyc poród?

Ryby pomagają?

klz98u696p33kjce.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    aktyde to ile masz wzrostu jeśli można zapytać?:)bo ja też wysoka jestem mam 181cm. I zupełnie nie wiem też czy mi brzuch opadł czy nie... nie miałam w sumie żadnego problemu z oddychaniem takze na tej podstawie też nie stwierdze:) i brzuch ogolnie też mam nie duży. Jak byłam u tej położnej na św. rodziny to jak mnie zobaczyla to powiedziała że zapowiada się lekki poród...ehe..chcialabym go doświadczyć:)

179 cm mam, a na jakiej podstawie ona stwierdza, że zapowiada się lekki poród? Na podstawie postury? Przecież to może być totalnie różnie, mam znajomą, która mała, drobna, do tego figura chłopięca czyli brak bioder, a urodziła w 2 godziny ;) Jednakowoż życzę nam by było szybko, w miarę lekko i przyjemnie chociaż po ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash z mądrości ludowych to ponoć coś ultra ostrego albo duża ilość świeżego ananasa.

slash lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde brzuch mnie dalej napieprza, mimo nospy, do tego ból w krzyżu, a mała jakieś dziwne ruchy robi, że mi się brzuch po bokach rozciąga. To tak kilka tygodni może boleć? :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, a spina Ci się brzuch regularnie? zacznij sobie liczyć.. weź jeszcze ciepły prysznic, jak nie minie to ja bym dla pewności na IP podjechała ;) bo chyba lekarza swojego nie masz tak łatwo dostępnego, dobrze pamiętam?

Co do ananasa, to ja bym uważała.. mnie nic nie pomógł a język poparzyłam, że aż krwawił..

Wysłany: 8 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    179 cm mam, a na jakiej podstawie ona stwierdza, że zapowiada się lekki poród? Na podstawie postury? Przecież to może być totalnie różnie, mam znajomą, która mała, drobna, do tego figura chłopięca czyli brak bioder, a urodziła w 2 godziny ;) Jednakowoż życzę nam by było szybko, w miarę lekko i przyjemnie chociaż po ;)

Pewnie to reguły nie ma... i ona też tak nam wkońcu mówiłą ze poród to sprawa indywidualna i kazda kobieta przechodzi go innaczej:) powiedziała że się zapowiada lekki poród a nie że musi taki byc ale trochę mi nadzieji narobiła:) powiedziała tylko " o szczupła wysoka dziewczyna, brzuszek malutki, biodra szerokie":) no zobaczymy co z tego będzie... mamy podobne terminy porodów to może się spotkamy w św. rodzinie:)

Wysłany: 8 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Kurde brzuch mnie dalej napieprza, mimo nospy, do tego ból w krzyżu, a mała jakieś dziwne ruchy robi, że mi się brzuch po bokach rozciąga. To tak kilka tygodni może boleć? :/
    jak ci po kąpieli i po nospie nie przejdzie to radziłabym na IP jechać... Nigdy nie wiadomo.. a przynajmniej sprawdza co i jak i zbadają i ciebie i maluszka...
    a ja dziś wizytuje o 16.45:) już się doczekać nie mogę co mi ciekawego powie:)

• Anielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w ogóle nie wierzę w te wywoływacze porodu. No chyba, że seks, ale tego na pewno nie będzie mi dane wypróbować :( (mąż konsekwentnie odmawia).

My wczoraj podglądaliśmy Filipka. Niby waży 3100 +/- 310 g, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo główka i brzuszek mniejszy o 2 tyg niż wynika z OM, a kość udowa i coś tam jeszcze mniejsze o 1 tydzień. Gin mnie uświadomiła, że to, co brałam za wygibasy Filipka, to napinanie się macicy. Poza tym oznak zbliżającego się porodu brak :(.

MiM lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeżeli oczywiście nie urodze mam się stawić w środę do lekarzA.
    A z innej beczki Szanowny na urodziny zazyczyl sobie 30 par skarpetek w jednym kolorze. wymagający ten mój małżonek

gosia86, Anielka, Karolcia88, _LISICA, GabiK lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje nowym mamom :)

U nas byl pediatra przed chwila i z Lili wszystko ok.

Moj porod zaczal sie o 17, o 20 podali mi oksy bo skurcze za slabe A o 21:50 malutka byla na swiecie. Szybko poszlo, maz mnie wdpieral i to mi bardzo pomoglo bo bol byl okropnie mocny. Polozne chwalily ze pieknie oddychsm i ogolnie szybko i sprawnie mi poszlo. Zostalam rozslawina na caly szpital przez inne pacjentki za tak szybkI porod, bez krzykow i innych niespodzianek :)
    Po wszystkim maz calowal mnie po czole mowil ze jest bardzo dumny ze mnie i swietnie sobie poradzilam. Kochany <3

Anielka, _LISICA, Wonderwall, GabiK, PIGULSKA, slash, dorota1987 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    jak ci po kąpieli i po nospie nie przejdzie to radziłabym na IP jechać... Nigdy nie wiadomo.. a przynajmniej sprawdza co i jak i zbadają i ciebie i maluszka...
    a ja dziś wizytuje o 16.45:) już się doczekać nie mogę co mi ciekawego powie:)

Nie no bez przesady, nie ma skurczy ani nic, tylko ten ból na okres, a z tego co dziewczyny pisały to normalne. A na kiedy masz termin, bo suwaczka nie widzę.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitabel pytałam położnej czy mogę octenisept to powiedziała że nie bo to się używa w drastycznych sytuacjach
    Ogólnie to nie polecam majtek baby ono fizelinoeych bo lekarz zakazał
    Tak samo bardziej odpowiadają mi podkłady Bella mama niż te z canpola bo do tych canpola szwy się czepiają

Mim co za super mąż nie wymagający

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nie sposob was nadrobic przy dziecku gratuluje wszystkim ktore juz urodzily...;) tym ktore czekaja lekkiego porodu.w ciazy czesto maly sie nie ruszal a tylko robil tzw gule i byl owiniety pepowina lekarz powiedzial ze sie podduszal i wypychal cialo a w noc przed porodem owinal sie drugi raz stad puls jego 200 na ktg i szybka cesarka z szybkim rozrywaniem brzucha bo maly ledwo oddychal na stole jak bylam a pepowina za krotka teraz musimy obserwowac oddech i troche badan do zrobienia takze dziewczyny uwazajcie i obserwujcie...moj termin porodu byl na 15maja ale 3maja bylam w szpitalu na umowiona cesarke i dzieki bogu bo synek moglby nie przezyc kolejnych dni co do mleka dalej nic nie mam

• Anielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, skoro mąż zadowoli się skarpetkami, to już nie musisz się spinać, żeby urodzić syna 10 maja :D. Taki mąż to skarb :D.

Ofe, wzruszyłam się reakcją Twojego męża :).

A ja z moim od wczoraj na lekkiej ścieżce wojennej po tym jak powiedział w gabinecie ginki, że PRAWDOPODOBNIE będzie przy porodzie. To ja może też PRAWDOPODOBNIE będę rodzić. Oczywiście potem tłumaczył, że tak mu się powiedziało i że nie ma takiej możliwości, żeby go nie było ze mną. Z drugiej strony zapisał się na Bieg Fiata, który odbędzie się 17.05, czyli dokładnie dzień po naszym terminie... I to już wystarczyło, żeby uruchomić u mnie bombę hormonalną.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to co piszesz to jest niewyobrażalne. kurczę ktoś nad wami czuwał

03.02.2014
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ