Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
aktyde to ile masz wzrostu jeśli można zapytać?:)bo ja też wysoka jestem mam 181cm. I zupełnie nie wiem też czy mi brzuch opadł czy nie... nie miałam w sumie żadnego problemu z oddychaniem takze na tej podstawie też nie stwierdze:) i brzuch ogolnie też mam nie duży. Jak byłam u tej położnej na św. rodziny to jak mnie zobaczyla to powiedziała że zapowiada się lekki poród...ehe..chcialabym go doświadczyć
-
Gosia, mnie tez bardzo mocno bolii krocze. Wczoraj byla u mnie polozna i ogladajac rane powiedziala,ze mnie bardzo nacieli. Mowila,ze jestem tam drobniutka i dziecko duze jak na moja budowe. Na doniar mam kilka hemoroidow,ktore poteguja bol. Chodze jak kaczka. Biore paracetamol ibuprom i psikam rano i wieczorem octeniseptem.
Jak z wasza waga po porodzie. U mnie juz 9kg mniej. Tyle zawartosc mojego brzuszka wazyla. -
Ja mam 174 cm wzrostu i tez nie widzę zeby brzuszek mi opadł, ale widac wyraznie ze jest wiekszy niz tydzien czy 2 tyg temu.
Jak zmieniacie suwaczki ze liczy wam dni po terminie? U mnie albo pokazał ze jestem szczesliwą mamą, albo teraz znalazłam inny suwaczek to pokazuje tylko tak jak teraz. Nie liczy dalej niz termin porodu. -
Minka:) wrote:aktyde to ile masz wzrostu jeśli można zapytać?:)bo ja też wysoka jestem mam 181cm. I zupełnie nie wiem też czy mi brzuch opadł czy nie... nie miałam w sumie żadnego problemu z oddychaniem takze na tej podstawie też nie stwierdze:) i brzuch ogolnie też mam nie duży. Jak byłam u tej położnej na św. rodziny to jak mnie zobaczyla to powiedziała że zapowiada się lekki poród...ehe..chcialabym go doświadczyć
179 cm mam, a na jakiej podstawie ona stwierdza, że zapowiada się lekki poród? Na podstawie postury? Przecież to może być totalnie różnie, mam znajomą, która mała, drobna, do tego figura chłopięca czyli brak bioder, a urodziła w 2 godzinyJednakowoż życzę nam by było szybko, w miarę lekko i przyjemnie chociaż po
-
Aktyde, a spina Ci się brzuch regularnie? zacznij sobie liczyć.. weź jeszcze ciepły prysznic, jak nie minie to ja bym dla pewności na IP podjechała
bo chyba lekarza swojego nie masz tak łatwo dostępnego, dobrze pamiętam?
Co do ananasa, to ja bym uważała.. mnie nic nie pomógł a język poparzyłam, że aż krwawił.. -
aktyde85 wrote:179 cm mam, a na jakiej podstawie ona stwierdza, że zapowiada się lekki poród? Na podstawie postury? Przecież to może być totalnie różnie, mam znajomą, która mała, drobna, do tego figura chłopięca czyli brak bioder, a urodziła w 2 godziny
Jednakowoż życzę nam by było szybko, w miarę lekko i przyjemnie chociaż po
Pewnie to reguły nie ma... i ona też tak nam wkońcu mówiłą ze poród to sprawa indywidualna i kazda kobieta przechodzi go innaczej:) powiedziała że się zapowiada lekki poród a nie że musi taki byc ale trochę mi nadzieji narobiła:) powiedziała tylko " o szczupła wysoka dziewczyna, brzuszek malutki, biodra szerokie"no zobaczymy co z tego będzie... mamy podobne terminy porodów to może się spotkamy w św. rodzinie:)
-
aktyde85 wrote:Kurde brzuch mnie dalej napieprza, mimo nospy, do tego ból w krzyżu, a mała jakieś dziwne ruchy robi, że mi się brzuch po bokach rozciąga. To tak kilka tygodni może boleć?
a ja dziś wizytuje o 16.45:) już się doczekać nie mogę co mi ciekawego powie:)
-
Ja tam w ogóle nie wierzę w te wywoływacze porodu. No chyba, że seks, ale tego na pewno nie będzie mi dane wypróbować
(mąż konsekwentnie odmawia).
My wczoraj podglądaliśmy Filipka. Niby waży 3100 +/- 310 g, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo główka i brzuszek mniejszy o 2 tyg niż wynika z OM, a kość udowa i coś tam jeszcze mniejsze o 1 tydzień. Gin mnie uświadomiła, że to, co brałam za wygibasy Filipka, to napinanie się macicy. Poza tym oznak zbliżającego się porodu brak.
MiM lubi tę wiadomość
-
ja jeżeli oczywiście nie urodze mam się stawić w środę do lekarzA.
A z innej beczki Szanowny na urodziny zazyczyl sobie 30 par skarpetek w jednym kolorze. wymagający ten mój małżonekgosia86, Anielka, Karolcia88, _LISICA, GabiK lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Hej gratuluje nowym mamom
U nas byl pediatra przed chwila i z Lili wszystko ok.
Moj porod zaczal sie o 17, o 20 podali mi oksy bo skurcze za slabe A o 21:50 malutka byla na swiecie. Szybko poszlo, maz mnie wdpieral i to mi bardzo pomoglo bo bol byl okropnie mocny. Polozne chwalily ze pieknie oddychsm i ogolnie szybko i sprawnie mi poszlo. Zostalam rozslawina na caly szpital przez inne pacjentki za tak szybkI porod, bez krzykow i innych niespodzianek
Po wszystkim maz calowal mnie po czole mowil ze jest bardzo dumny ze mnie i swietnie sobie poradzilam. KochanyAnielka, _LISICA, Wonderwall, GabiK, PIGULSKA, slash, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Minka:) wrote:jak ci po kąpieli i po nospie nie przejdzie to radziłabym na IP jechać... Nigdy nie wiadomo.. a przynajmniej sprawdza co i jak i zbadają i ciebie i maluszka...
a ja dziś wizytuje o 16.45:) już się doczekać nie mogę co mi ciekawego powie:)
Nie no bez przesady, nie ma skurczy ani nic, tylko ten ból na okres, a z tego co dziewczyny pisały to normalne. A na kiedy masz termin, bo suwaczka nie widzę. -
Mitabel pytałam położnej czy mogę octenisept to powiedziała że nie bo to się używa w drastycznych sytuacjach
Ogólnie to nie polecam majtek baby ono fizelinoeych bo lekarz zakazał
Tak samo bardziej odpowiadają mi podkłady Bella mama niż te z canpola bo do tych canpola szwy się czepiają
Mim co za super mąż nie wymagający -
nick nieaktualnyhej nie sposob was nadrobic przy dziecku gratuluje wszystkim ktore juz urodzily...
tym ktore czekaja lekkiego porodu.w ciazy czesto maly sie nie ruszal a tylko robil tzw gule i byl owiniety pepowina lekarz powiedzial ze sie podduszal i wypychal cialo a w noc przed porodem owinal sie drugi raz stad puls jego 200 na ktg i szybka cesarka z szybkim rozrywaniem brzucha bo maly ledwo oddychal na stole jak bylam a pepowina za krotka teraz musimy obserwowac oddech i troche badan do zrobienia takze dziewczyny uwazajcie i obserwujcie...moj termin porodu byl na 15maja ale 3maja bylam w szpitalu na umowiona cesarke i dzieki bogu bo synek moglby nie przezyc kolejnych dni co do mleka dalej nic nie mam
-
MiM, skoro mąż zadowoli się skarpetkami, to już nie musisz się spinać, żeby urodzić syna 10 maja
. Taki mąż to skarb
.
Ofe, wzruszyłam się reakcją Twojego męża.
A ja z moim od wczoraj na lekkiej ścieżce wojennej po tym jak powiedział w gabinecie ginki, że PRAWDOPODOBNIE będzie przy porodzie. To ja może też PRAWDOPODOBNIE będę rodzić. Oczywiście potem tłumaczył, że tak mu się powiedziało i że nie ma takiej możliwości, żeby go nie było ze mną. Z drugiej strony zapisał się na Bieg Fiata, który odbędzie się 17.05, czyli dokładnie dzień po naszym terminie... I to już wystarczyło, żeby uruchomić u mnie bombę hormonalną.