Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde to ile masz wzrostu jeśli można zapytać?:)bo ja też wysoka jestem mam 181cm. I zupełnie nie wiem też czy mi brzuch opadł czy nie... nie miałam w sumie żadnego problemu z oddychaniem takze na tej podstawie też nie stwierdze:) i brzuch ogolnie też mam nie duży. Jak byłam u tej położnej na św. rodziny to jak mnie zobaczyla to powiedziała że zapowiada się lekki poród...ehe..chcialabym go doświadczyć:)

• maribel Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, mnie tez bardzo mocno bolii krocze. Wczoraj byla u mnie polozna i ogladajac rane powiedziala,ze mnie bardzo nacieli. Mowila,ze jestem tam drobniutka i dziecko duze jak na moja budowe. Na doniar mam kilka hemoroidow,ktore poteguja bol. Chodze jak kaczka. Biore paracetamol ibuprom i psikam rano i wieczorem octeniseptem.

Jak z wasza waga po porodzie. U mnie juz 9kg mniej. Tyle zawartosc mojego brzuszka wazyla.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty; gratulacje. Witamy Natalke na swiecie ♥

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caty, kochana - WIELKIE GRATULACJE!!! Super, że poszło tak szybko! <3 Zdrówka dla Was i regenruj siły, buźka dla mojej imienniczki - Natalki! :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 174 cm wzrostu i tez nie widzę zeby brzuszek mi opadł, ale widac wyraznie ze jest wiekszy niz tydzien czy 2 tyg temu.

Jak zmieniacie suwaczki ze liczy wam dni po terminie? U mnie albo pokazał ze jestem szczesliwą mamą, albo teraz znalazłam inny suwaczek to pokazuje tylko tak jak teraz. Nie liczy dalej niz termin porodu.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze się czegos najem zeby przyspieszyc poród?

Ryby pomagają?

klz98u696p33kjce.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    aktyde to ile masz wzrostu jeśli można zapytać?:)bo ja też wysoka jestem mam 181cm. I zupełnie nie wiem też czy mi brzuch opadł czy nie... nie miałam w sumie żadnego problemu z oddychaniem takze na tej podstawie też nie stwierdze:) i brzuch ogolnie też mam nie duży. Jak byłam u tej położnej na św. rodziny to jak mnie zobaczyla to powiedziała że zapowiada się lekki poród...ehe..chcialabym go doświadczyć:)

179 cm mam, a na jakiej podstawie ona stwierdza, że zapowiada się lekki poród? Na podstawie postury? Przecież to może być totalnie różnie, mam znajomą, która mała, drobna, do tego figura chłopięca czyli brak bioder, a urodziła w 2 godziny ;) Jednakowoż życzę nam by było szybko, w miarę lekko i przyjemnie chociaż po ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash z mądrości ludowych to ponoć coś ultra ostrego albo duża ilość świeżego ananasa.

slash lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde brzuch mnie dalej napieprza, mimo nospy, do tego ból w krzyżu, a mała jakieś dziwne ruchy robi, że mi się brzuch po bokach rozciąga. To tak kilka tygodni może boleć? :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, a spina Ci się brzuch regularnie? zacznij sobie liczyć.. weź jeszcze ciepły prysznic, jak nie minie to ja bym dla pewności na IP podjechała ;) bo chyba lekarza swojego nie masz tak łatwo dostępnego, dobrze pamiętam?

Co do ananasa, to ja bym uważała.. mnie nic nie pomógł a język poparzyłam, że aż krwawił..

Wysłany: 8 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    179 cm mam, a na jakiej podstawie ona stwierdza, że zapowiada się lekki poród? Na podstawie postury? Przecież to może być totalnie różnie, mam znajomą, która mała, drobna, do tego figura chłopięca czyli brak bioder, a urodziła w 2 godziny ;) Jednakowoż życzę nam by było szybko, w miarę lekko i przyjemnie chociaż po ;)

Pewnie to reguły nie ma... i ona też tak nam wkońcu mówiłą ze poród to sprawa indywidualna i kazda kobieta przechodzi go innaczej:) powiedziała że się zapowiada lekki poród a nie że musi taki byc ale trochę mi nadzieji narobiła:) powiedziała tylko " o szczupła wysoka dziewczyna, brzuszek malutki, biodra szerokie":) no zobaczymy co z tego będzie... mamy podobne terminy porodów to może się spotkamy w św. rodzinie:)

Wysłany: 8 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Kurde brzuch mnie dalej napieprza, mimo nospy, do tego ból w krzyżu, a mała jakieś dziwne ruchy robi, że mi się brzuch po bokach rozciąga. To tak kilka tygodni może boleć? :/
    jak ci po kąpieli i po nospie nie przejdzie to radziłabym na IP jechać... Nigdy nie wiadomo.. a przynajmniej sprawdza co i jak i zbadają i ciebie i maluszka...
    a ja dziś wizytuje o 16.45:) już się doczekać nie mogę co mi ciekawego powie:)

• Anielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w ogóle nie wierzę w te wywoływacze porodu. No chyba, że seks, ale tego na pewno nie będzie mi dane wypróbować :( (mąż konsekwentnie odmawia).

My wczoraj podglądaliśmy Filipka. Niby waży 3100 +/- 310 g, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo główka i brzuszek mniejszy o 2 tyg niż wynika z OM, a kość udowa i coś tam jeszcze mniejsze o 1 tydzień. Gin mnie uświadomiła, że to, co brałam za wygibasy Filipka, to napinanie się macicy. Poza tym oznak zbliżającego się porodu brak :(.

MiM lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeżeli oczywiście nie urodze mam się stawić w środę do lekarzA.
    A z innej beczki Szanowny na urodziny zazyczyl sobie 30 par skarpetek w jednym kolorze. wymagający ten mój małżonek

gosia86, Anielka, Karolcia88, _LISICA, GabiK lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje nowym mamom :)

U nas byl pediatra przed chwila i z Lili wszystko ok.

Moj porod zaczal sie o 17, o 20 podali mi oksy bo skurcze za slabe A o 21:50 malutka byla na swiecie. Szybko poszlo, maz mnie wdpieral i to mi bardzo pomoglo bo bol byl okropnie mocny. Polozne chwalily ze pieknie oddychsm i ogolnie szybko i sprawnie mi poszlo. Zostalam rozslawina na caly szpital przez inne pacjentki za tak szybkI porod, bez krzykow i innych niespodzianek :)
    Po wszystkim maz calowal mnie po czole mowil ze jest bardzo dumny ze mnie i swietnie sobie poradzilam. Kochany <3

Anielka, _LISICA, Wonderwall, GabiK, PIGULSKA, slash, dorota1987 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    jak ci po kąpieli i po nospie nie przejdzie to radziłabym na IP jechać... Nigdy nie wiadomo.. a przynajmniej sprawdza co i jak i zbadają i ciebie i maluszka...
    a ja dziś wizytuje o 16.45:) już się doczekać nie mogę co mi ciekawego powie:)

Nie no bez przesady, nie ma skurczy ani nic, tylko ten ból na okres, a z tego co dziewczyny pisały to normalne. A na kiedy masz termin, bo suwaczka nie widzę.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitabel pytałam położnej czy mogę octenisept to powiedziała że nie bo to się używa w drastycznych sytuacjach
    Ogólnie to nie polecam majtek baby ono fizelinoeych bo lekarz zakazał
    Tak samo bardziej odpowiadają mi podkłady Bella mama niż te z canpola bo do tych canpola szwy się czepiają

Mim co za super mąż nie wymagający

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nie sposob was nadrobic przy dziecku gratuluje wszystkim ktore juz urodzily...;) tym ktore czekaja lekkiego porodu.w ciazy czesto maly sie nie ruszal a tylko robil tzw gule i byl owiniety pepowina lekarz powiedzial ze sie podduszal i wypychal cialo a w noc przed porodem owinal sie drugi raz stad puls jego 200 na ktg i szybka cesarka z szybkim rozrywaniem brzucha bo maly ledwo oddychal na stole jak bylam a pepowina za krotka teraz musimy obserwowac oddech i troche badan do zrobienia takze dziewczyny uwazajcie i obserwujcie...moj termin porodu byl na 15maja ale 3maja bylam w szpitalu na umowiona cesarke i dzieki bogu bo synek moglby nie przezyc kolejnych dni co do mleka dalej nic nie mam

• Anielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, skoro mąż zadowoli się skarpetkami, to już nie musisz się spinać, żeby urodzić syna 10 maja :D. Taki mąż to skarb :D.

Ofe, wzruszyłam się reakcją Twojego męża :).

A ja z moim od wczoraj na lekkiej ścieżce wojennej po tym jak powiedział w gabinecie ginki, że PRAWDOPODOBNIE będzie przy porodzie. To ja może też PRAWDOPODOBNIE będę rodzić. Oczywiście potem tłumaczył, że tak mu się powiedziało i że nie ma takiej możliwości, żeby go nie było ze mną. Z drugiej strony zapisał się na Bieg Fiata, który odbędzie się 17.05, czyli dokładnie dzień po naszym terminie... I to już wystarczyło, żeby uruchomić u mnie bombę hormonalną.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to co piszesz to jest niewyobrażalne. kurczę ktoś nad wami czuwał

03.02.2014
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ