X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerko :)

Pisałaś ostatnio ze nie jesteś zadowolona z laktatora Medela Mini Electric możesz napisać dlaczego?
    Tylko przez to ze jest głośny?
    Ja właśnie mam model medeli ręczny i jest ogólnie spoko ale jak walczyłam o laktację to myslalam ze mi ręce odpadną :/ dlatego zastanawiam się nad kupnem używanego elektrycznego
    Odpisz proszę będę bardzo wdzięczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 18:07

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia i Caty - wielkie gratulacje :)

Moja mysza w nocy ładnie śpi a w dzień odwala turbo histerie. Ktoś ma pomysł czemu?? Teraz śpi na mnie i piszę jedną ręką :P

Jak miałam nawał to mleko samo wyciekało :) okazuje się, że moje mini piersi stworzone do karmienia...

gosia86 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• maribel Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:

Pisałaś ostatnio ze nie jesteś zadowolona z laktatora Medela Mini Electric możesz napisać dlaczego?
    Ja właśnie mam model medeli ręczny i jest ogólnie spoko ale jak walczyłam o laktację to myslalam ze mi ręce odpadną :/ dlatego zastanawiam się nad kupnem używanego elektrycznego

Pigulska, ja mam elektryczny laktator Canpol Easy Start. Jest tańszy od Medeli. I nie jest głośny. Na kwietniówkach bardzo polecały dziewczyny.
    Co do Medeli, to ja przed zakupem naczytałam się właśnie opinii, że strasznie głośny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 18:56

PIGULSKA lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ja tez mam Medele Mini Electric i nie polecalabym z uwagi na glosnosc. Szczerze to nie wiem dlaczego tak go polozne polecaja. Niczym moim zdaniem sie nie wyroznia oprocz tego,ze jak go wlaczyc to dziecka nie uslyszysz.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Lodami zaczęłam się opychać jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży i tak caaały czas :D

A ja nie umiem ocenić brzucha czy opada czy nie, wysoka jestem i też mi nie podchodzi na tyle wysoko żeby mieć duże problemy z oddychaniem, więc tak też jakoś ciężko mi coś stwierdzić.
    I jak przeszło ci trochę?

Ja mam na 19 maja. Ale własnie wróciłam od lekarza i daje mi max 7 dni na rozwiązanie zobaczymy czy sie sprawdzi...:) mały wazy około 3.000-3.300kg tak orientacyjnie bo nie mógł zmierzyć głowki bo juz jest w kanale rodnym bardzo nisko... takze czekam na rozwój sytuacji... ale skurczy większych brak na ktg narazie

Wysłany: 8 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde zacytowałam nie ten post co chciałam przez przypadek... miało byc do tego co pytałaś o termin porodu:)

• katalina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka moje dziecie już od 3 tyg jest głową bardzo nisko w kanale.. Termin dostałam max do 1.05.. jest 8, także dobra rada, nie nastawiaj się ;) najwyżej będziesz mile zaskoczona..

Nie pisałam jakoś za wiele wczoraj i dziś bo nawet nie wiem co, a jak wiem co to jak to w zdania sklecić..
    Byłam wczoraj na ktg, mojego gina nie było, za to trafiłam na przemiłą panią doktor, również w ciąży.. Zrobiła mi do tego usg. Przepływy piękne, na szczęście. Pępowina daleko od główki, Iza już bardzo nisko, łożysko pełne złogów :( Mała okazuje się, że waży 3700g, co trochę mnie zmartwiło, a jednocześnie zdziwiło.. No ale widać gin jeden mierzy tak, drugi inaczej i tu chyba te granice błędów się zacierają. Co mnie zdziwiło to termin z USG, który wg tej ginki wychodzi nie na 28.04 (jak było ostatnio) a na 12.05.. bardzo dziwne. W każdym razie pocieszyła mnie, poradziła rzucać telefonem najdalej jak się da kiedy ktoś dzwoni i mieć wszystkich w pompie i cieszyć sie ostatnie dni brzuszkiem, bo ponoć potem go brakuje ;) Pielęgniarka też jak się dowiedziała, że właściwie termin już to usiadła i zaczęła mi opowiadać, radzić etc. Miło było, ale zero skurczy.. W dodatku mąż rozciął sobie głowę (!) o szklaną półkę.. Nie pytajcie jak, nie wiem.. W każdym razie zaczął krwawić a ja się tak roześmiałam, że patrzyli na mnie jak na wariatkę :P W każdym razie uznali, że męża to już zawsze pamiętać będą, bo jeszcze nikt nigdy się nie uderzył o tę półkę :P Dziś mam baardzo refleksyjny dzień.. Potańczyłyśmy dziś trochę, jeździłyśmy autem (jakiś idiota wjechałby w moje drzwi, bo akurat gadał przez telefon i gestykulował nie trzymając kierownicy i wbił wprost przy mnie na mój pas.. strachu się najadłam, ale rodzić nie zaczęłam).. no i siedzę z mężem teraz, zaczynamy weekend, ale szczerze mówiąc robię dobrą minę do złej gry, bo czuje się psychicznie bardzo kiepsko..

Catyyy bardzo się cieszę, że taki szybki poród miałaś i gratuluję Ci Natalci :)

• Magic Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia witaj w klubie :) bo ja mialam zawsze 75a a teraz mam 80c i tez mi dzis przy schylaniu cieklo ;) musze kuoic laktator reczny :) w pon pozyczam id znajomej elektryczny :)
    PIGULSKA ale opis :)dzielna jestes :) a po oksy sa wlasnie mocniejsze bole :) ja to wlasjie chcialam lezec bo jak siedzialam to czylam sie jak na kibelku takie mialam parcie :) a jak sie polozylam to wlasnie bylo juz 9cm. Strasznie szybkie te nasze porody szok! :)
    kataluna to faktycznie mila babka :) oby wiece takich lekarzy. Glowa do gory kochana :* zaraz bedziesz miec Malutka przy piersi :* zycze ci tego z calego serca :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 19:52

PIGULSKA, Agusia246 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam laktator elektryczny Canpol Easy Start. Co prawda nie mam porównania z Medela i jeszcze nie używałam, ale sprawdzałam czy działa i wydaje mi się, że pracuje dość cicho.

maribel, PIGULSKA lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png

Wysłany: 8 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina ja w sumie od dwoch miesięcy też mam główkę bardzo nisko no ale teraz niby już jest mega nisko no ale mimo wszystko się nie nastawiam za bardzo tym bardziej ze termin na 19 dopiero... no ale co prawda to chciałabym już mieć mojego bobaska przy sobie ale to jak już chyba większość z Nas:)

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:

Właśnie chodzi o głośną pracę... Regulacja siły ssania jak najbardziej na plus, ale niestety silniczek wyje... Małego co prawda nie budzi, ale on śpi twardo i nie zbudzi go ani telewizor, ani dzwonek do drzwi, ani głośno puszczana muzyka :D
    Ja bym się rozejrzała za czymś innym...

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za opinie o laktatorach może rzeczywiście rozejrze się jeszcze za czymś innym...

A która z was ma nianię elektroniczną godną polecenia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:51

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka a jak Karolek? Lepiej już?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dziewczyny a jak z Karolkiem Eklerki? Jest jakaś poprawa?
    Nie wiem czy dam radę przeczytać wszystkie strony

Pigulska, Gosia, dziękuję że pytacie :)

Kluseczka ma się lepiej :) Najpierw straszyli nas, że katar zelżeje dopiero po tygodniu a kaszelek po dwóch tygodniach, a tu 4 dawki antybiotyku i Karolek przestał już tak przeraźliwie charczeć i jutro mają mu odstawić inhalacje, bo nie ma już potrzeby żeby je stosować :) Je już po 90ml (w domu jadł 60), nie gorączkuje i poprawiła się saturacja, bo przy przyjęciu wahała się w granicach 82-85, a dziś 97-100 :)
    Jest spokojny, w nocy budzi się tylko na karmienie... Istny Aniołek :)
    Orzekli, że to chłop jak dąb i sobie świetnie radzi ze zwalczaniem infekcji i byle co go nie ruszy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 20:39

Puella, GabiK, madziorek, Lama lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eklerka Duzo siły życzę. sama przerabialam to niedawno tylko z ta różnica ze mogłaM być z małą w szpitalu. A i tak serce sie łamie

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka super ze z Synkiem juz lepiej :) dzielny chłopak <3

8p3ovfxm10p58typ.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:

Zrobiła mi do tego usg. Przepływy piękne, na szczęście.

O jakie przepływy chodzi ? :)

nzjdk0s3066ruv32.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    eklerka Duzo siły życzę. sama przerabialam to niedawno tylko z ta różnica ze mogłaM być z małą w szpitalu. A i tak serce sie łamie
    Ja już jobla w domu dostaję...
    Będąc w ciąży przynajmniej go czułam, a teraz zostaje mi patrzenie się na puste łóżeczko... :/ Dziś jak go dorwałam to tak go tarmosiłam, że aż mu się ulało ;) No ale musiałam wycmokać, wygłaskać, wytulić i wybujać na zapas... ;D Mąż poszedł do pracy a ja na rajd po galeriach handlowych, bo w domu psychicznie nie wyrabiam... Tu jego kosmetyki, tam smoczek, tu mleko, tam pielucha i co chwilę wpadam w ryk i nie mogę się uspokoić...
    Czuję się tak jakbym porzuciła własne dziecko, nawet nie zdążyłam się nim nacieszyć... :/ Byle szybko wyzdrowiał i wrócił do domku, już my to nadrobimy :D

Dziewczyny, jeśli będziecie się rozglądać za zabawkami dla Maluchów polecam firmę Lamaze - żywe kolory, genialna jakość wykonania i fantastyczne zabawki :)
    _LISICA wrote:
    O jakie przepływy chodzi ? :)
    Przepływy pępowinowe :) Bada się je by ocenić wydolność łożyska i upewnić się czy dzidziuś dostaje wystarczająco dużo tlenu i jedzonka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:20

5fjzaeq.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam jednak na ip, faktycznie mam skurcze, ale nieregularne, jeszcze nie rodzę, niby w każdej chwili moge zacząć, bo szyjka krótka i mała główka bardzo nisko i naciska, ale rozwarcie tylko na palec. Mam leżeć i obserwować ruchy i czy skurcze nie robią sie częstsze i regularne, a w poniedziałek mam isc na wizytę. Mała jak zwykle większa o ok 2 tyg czyli wg usg skończony 38tc nie 36tc, mała wazy 3200 :)

Minka, byłam na Polnej dzisiaj i powiem Ci, ze super obsługa, bardzo miłe panie, nie olewaja, wszystko dokładnie sprawdzają, wiec chyba rozważę na poważnie :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:13

‹‹ 1626 1627 1628 1629 1630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ