X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę i Duphaston można stosować zamiennie. To i to progesteron :)
    Sama stosowałam kiedyś w taki sposób. Bo lekarz chciał żebym zużyła to co mam w domu i nie kupowała nic nowego.

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny przepis Bluberry - Druknięty już w mojej torebce, he he :) Oblizałam 3 razy monitor przy tym ... Dzięki:)

Jeszcze 25 min i do domuuuu, jupi, zaraz przytnę komara, już wymiękam, taka śpiąca jestem.

Kobitki - jak powiedziałyście (lub macie zamiar to zrobić dopiero) rodzicom ?
    Moja Mama i Teściowa to obie wariatki płaczki i pewnie będzie ryk, ale chciałabym jakoś delikatnie to "załatwić", a nie prosto z mostu - " jestem w ciąży pach!" :)

Bluberry, Magic lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak - ja tesciom powiedzialam jeszcze przed pierwsza wizyta z serduszkiem a raczej moj maz nie wytrzymal w 6 tyg a swoim to dopiero tydzien temu (z racji tego ze nie odzywalismy sie pare miesiecy i tak postanowilismy dac im kolejna szanse i sie spotkac z nimi)

moj maz tesciom poprostu powiedzial ze beda dziadkami i juz:) a ja swoim rodzicom pokazalam usg i ze beda dziadkami... to sie mama poplakala... a ja przy okazji :)

mi jakos latwiej wypowiedziec ze bedziesz babcia/dzieadkiem niz jestem w ciazy:))

swojemu szefowi tez chyba nie powiem prosto ze jestem w ciazy tylko ze rodzina mi sie powiekszy albo cos:))) hehe moze zrozmie, albo ze krakal i wykrakal:) i ze bocian latal:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 15:48

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojej mamie powiedziałam prosto z mostu ;-) Teściowa nic nie wie i póki co nie zamierzam jej informować (mamy bardzo napięte relacje).

Jak Wam dobrze, że już kończycie pracę. Ja dzisiaj i jutro do 21:00 w pracy siedzę :(

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ja kibluje do 23 ....

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    Kurcze jak Was czytam to czasem mam ochotę takiego kopniaka zasadzić w pupę że ho ho!
    Po co Wam to krakanie!?
    Jak można żałować, że nie ma się mdłości? heh szalone jakieś.

A co do przeziębień!
    Dziewczyny jak tylko podniesie się Wam temperatura to biegiem na IP, bo gorączka w tych pierwszych tygodniach bardzo niebezpieczna jest.

Jeżeli kogoś uraziłam to przepraszam ale kurcze trzeba się cieszyć tym stanem, bo na bank te wszystkie złe emocje przechodzą do Maleństwa.

Głowy do góry!!!

paulinqa, Magic lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ma rację :) Ja dzisiaj leżę plackiem, temperatury brak, ale rozbita jestem. Mdłości mi bardzo zelżały, rano tylko mam niewielkie. Katar mam nadzieję że niedługo sobie pójdzie. Niedługo siostra dostarczy mi porcji świeżych owocków :) Mniam :)

Magic lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udowodniono, że dzieci, otoczone czułością jeszcze przed urodzeniem, lepiej się rozwijają. Dlatego zanim dziecko przyjdzie na świat warto nawiązać z nim bliski emocjonalny kontakt. Wykorzystaj najlepiej jak potrafisz okres ciąży, by twoje maleństwo urodziło się zdrowe i silne. Udowodniono, że płód reaguje na nastroje i emocje matki. Wiele zależy od ciebie – jeśli będziesz w dobrej formie, zarówno fizycznej, jak i emocjonalnej, to twoje dziecko też.

Nie widziało jeszcze twojej twarzy, nie zachłysnęło się powietrzem, nie zapłakało. Siedzi sobie w twoim brzuszku, jest mu ciepło, przytulnie, nie martwi się o nic. Je i śpi, kiedy ma na to ochotę. Raj na ziemi? Niekoniecznie. Czy chciałabyś być zamknięta przez 9 miesięcy w pokoju, nawet luksusowym, jednak bez kontaktu ze światem? Pewnie nie. Dlatego tak ważne jest, abyś nawiązała z maleństwem, które rośnie w twoim łonie, bliską więź. Przed wami 280 dni sam na sam. Wykorzystaj je najlepiej, jak potrafisz, by twoje dziecko urodziło się zdrowe i silne. Od samego początku wiele zależy od ciebie – jeśli będziesz w dobrej formie, to twoje dziecko też. Bardzo ważna jest właściwa dieta, bogata w kwas foliowy, wapń, magnez i żelazo. Ale to nie wszystko.

Pozytywne emocje pomagają dziecku w łonie matki lepiej się rozwijać
    W językach chińskim i japońskim słowo „łono” oznacza „pałac dziecka”. Co możesz zrobić, aby dziecko rzeczywiście czuło się w twoim brzuszku jak w pałacu? Już dawno udowodniono, że płód reaguje na nastroje mamy. Wie, kiedy się ona złości, a kiedy cieszy, słyszy jej głos i inne dźwięki. Wiadomo też, że stres matki może mieć negatywny wpływ na dziecko. Jeżeli jesteś czymś bardzo podekscytowana czy zdenerwowana, twój maluszek jest narażony na „zalew” hormonów stresu. Docierają one do niego przez łożysko wraz z twoją krwią. Hormony stresu pobudzają – przyspieszają bicie serca, sprawiają, że kurczą się naczynia krwionośne, zmniejszając przepływ krwi u matki. A to ogranicza ilość płynącego do dziecka przez łożysko tlenu i substancji odżywczych. Lekarze ostrzegają, że silne negatywne przeżycia w pierwszych tygodniach ciąży zwiększają ryzyko poronienia, w późnych miesiącach zaś mogą nawet spowodować przedwczesny poród. A noworodki, których matki podczas ciąży przeżywały długotrwały stres, nie chcą jeść, mają problemy z oddychaniem, są bardziej rozdrażnione, kapryśne, więcej płaczą.
    Dlatego jeśli nie jesteś w najlepszej formie psychicznej, przeżywasz różne trudne emocje – powinnaś szukać pomocy. Szczerze porozmawiaj o swoich problemach z bliską ci osobą. A jeśli to nie wystarczy, zwróć się do psychologa. To bardzo ważne, abyś odzyskała równowagę emocjonalną. Twój spokój i dobre samopoczucie są teraz na wagę złota. Kiedy jesteś zadowolona i odprężona, ten dobry nastrój udziela się maluszkowi. W twojej krwi podnosi się poziom endorfin – hormonów szczęścia, które wpływają także na dziecko. Postaraj się więc, by twoje maleństwo dostawało jak najwięcej pozytywnych sygnałów. Jeśli dasz mu odczuć, że jest kochane i akceptowane, pomożesz mu prawidłowo się rozwijać.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/dziecko-w-lonie-matki-jak-zapewnic-maluszkowi-spokoj-i-poczucie-bezpieczenstwa_34909.html

nojaniewiem, paulinqa, beti97, Katarzyna87, gosia86, Anooosiak86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, widzialam ze jest watek czerwcowy, wiec troszke tam popisze ale bede was czesto odwiedzac.

KotMisia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor dziewczyny, pisze dopiero teraz bo nie mialam czasu.. niestety sprawdzilo sie.. stracilam moja kruszynke :( dzisiaj przesiedzialam caly dzien w szpitalu, jutro czeka mnie lyzeczkowanie o godz 8.00 niestety :( A wam zycze spokojnej ciazy =) i szczesliwego rozwiazania =)

madziorek lubi tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga261 wrote:
    Dobry wieczor dziewczyny, pisze dopiero teraz bo nie mialam czasu.. niestety sprawdzilo sie.. stracilam moja kruszynke :( dzisiaj przesiedzialam caly dzien w szpitalu, jutro czeka mnie lyzeczkowanie o godz 8.00 niestety :( A wam zycze spokojnej ciazy =) i szczesliwego rozwiazania =)

Bardzo mi przykro;( Ale co się stało? Powodzenia jutro, trzymaj się tam;/
    Ja mam jutro wizytę, zobaczymy co będzie.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Aga :( Przesyłam przytulaki :**

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga261 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:12

201505111762.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, przytulam i życzę dużo siły... Najgorsza jest noc w szpitalu przed zabiegiem :/ Ja siedziałam na końcu korytarza, żeby nikogo nie obudzić i ryczałam dopóki starczyło mi siły... Trzymaj się mocno :* I pisz do nas jak tylko masz ochotę :*

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ogromnie mi przykro
    To prawda ta noc w szpitalu jest straszna ja zasnęłam dopiero po tabletce relanium
    Aga znasz swoje prawa?co ci się należy?
    Pisalysmy już o tym z dziewczynami ale nie wiem czy czytałaś
    Przepraszam że tak walnę z grubej rury ale gdy ja bylam w takiej sytuacji nikt mi nie pomógł ani nie poprwoadzil przez gąszcz prawa i później długo zalatwialam wszystkie formalności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 20:03

Amy lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:28

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda
    Ale musi być znana płeć dziecka i trzeba załatwić akt dziecka martwo urodzonego
    Zawsze przed zabiegiem lekarz pyta czy decydujemy się na badanie określające płeć płodu lub dodatkowo określające przyczynę poronienia ale oczywiscie te badania są odpłatne i w zależności od szpitala koszt jest różny
    Ale zawsze można je zrobić na własną rękę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie tylko urlop przysługuje ale też
    Prawo do pochówku jeśli czujemy taką potrzebę i zwrot kosztów pogrzebu z zusu
    Odszkodowanie z polisy jeśli takową posiadamy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Gosia to prawda że w takich sytuacjach przysługuje kobiecie skrócony urlop do 2,5 miesiąca? Tak kiedyś słyszałam.
    2 miesiace :)

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ