SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa to ja jestem hardcore i sama robie;)
    U nas rodzice jeszcze nie wiedza ze rosnie Kruszynka.
    Swoja droga ph moczu 5 wiec dziewuszka murowana ;)
    Eklerka ja mam badania z luxmedu wiec nie place. Nie wiem wiec nie pomoge.
    Niestety Gosia wiesz jak to bywa z gadaniem. Mowic moga zebys poszla na l4 bo im tak wygodniej ale gdyby chcieli Ci narobic klopotow to zadnej podstawki na to nie masz.
    Skoro ani nie jestes zzyta z tymi ludzmi to jaki sens isc?:) lepiej zrob grilla w domu:)

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Toxo jest z tego co się orientuję płatna i różyczka chyba też ale nie mam 100% pewność
    Eklerka a rodzinny lekarz nie wystawi Ci recepty na dupka?u mnie bez problemu wystawią
    Albo może apteka Ci pożyczy a Ty doniesiesz im receptę?
    Już w 4 aptekach pytałam - najpierw recepta, potem lek :( A rodzinny już dziś nie przyjmuje, dopiero jutro od 14 :/
    No właśnie gin mi wypisał skierowanie na toxo i różyczkę i mówił, że mogą być problemy z badaniem na NFZ czego nie rozumiem. Bo skoro lekarz na NFZ, to badanie też powinno być bezpłatne, a z tego co czytam w internecie faktycznie niektórym ciężarnym każą płacić :/

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego przemyślałam sprawę i niech się wypchają tym grillem:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka te wszytskie badania są na nfz (morfologia, mocz, toxoplazmoza IgG i IgM, różyczka IgG i IgM, HIV, VDRL, glukoza, TSH) jeżeli lekarz nie dał Ci skierowania na wszystko, to może da na następnej wizycie, mi lekarz z nfz niestety rozbił te badania na raty.

a duphaston wypisze Ci każdy lekarz, bo on nie jest refundowany, więc możesz śmiało iść do rodzinnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:53

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale- mam juz wyniki badan i wszystko poza ketonami w siuskach jest ok!:)
    Nawet hemoglobine mam 13! :)

Dziewczyny ktoras z Was pisala o wyniku tsh ponizej normy. Ja robilam 15 i norma jest od 0.2-4.2 ja mialam wynik 0.3 i lekarka dalej kazala brac i sie nie przejmowac jezeli spadnie ponizej normy bo wtedy ma sie ujawnic jakas "rezerwa tarczycowa" cokolwiek to znaczy ;)

Ewelcia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Już w 4 aptekach pytałam - najpierw recepta, potem lek :( A rodzinny już dziś nie przyjmuje, dopiero jutro od 14 :/
    No właśnie gin mi wypisał skierowanie na toxo i różyczkę i mówił, że mogą być problemy z badaniem na NFZ czego nie rozumiem. Bo skoro lekarz na NFZ, to badanie też powinno być bezpłatne, a z tego co czytam w internecie faktycznie niektórym ciężarnym każą płacić :/
    Ja ogólnie badania robię w Lux med wiec nie płacę ale w pierwszej ciąży gin na nfz mówił że będą płatne może zależy wszystko od ośrodka zdrowia nie mam pojęcia

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez niestety na raty robi badania moj lekarz.... no ale ja calkowicie zdaje sie na niego bo jest dobry:)

No wlasnie a z ty,m l4 jak to jest dokladnie ze im sie niby oplaca?
    jak od 1 pazdziernika mam umowe o prace na 3 msc i na l4 pojde od listopada to chyba bedzie mi caly listopad placil moj szef a dopiero potem zus? ...

mam nadzieje ze sie nie przyczepia tego mojego l4... juz bym poszla ale nie moge - jestem tak padnieta....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:57

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    No wlasnie a z ty,m l4 jak to jest dokladnie ze im sie niby oplaca?
    jak od 1 pazdziernika mam umowe o prace na 3 msc i na l4 pojde od listopada to chyba bedzie mi caly listopad placil moj szef a dopiero....

Bo gdybym przyniosła tylko zaświadczenie o ciąży to wtedy pracodawca musi mi zapewnić inne zajęcie bo na hali są szkodliwe warunki dla kobiet w ciąży
    Lub musi mnie zwolnić z wykonywania obowiązku pracy i płacić normalną pensję
    Więc bardziej im się opłaca gdy pójdę na L4 bo wtedy po miesiącu płaci zus a nie oni

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upiekłam sernik wiedeński pycha :) zjadłam jeszcze ciepły

Ewelcia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pierwszy msc placi pracodawca?

oj moj nie bedzie zadowolony bo nie dosc ze liczyl na to ze go odciaze i nie bedzie musial chodzic do pracy (a ja sama jestem) to jeszcze 1wszy msc bedzie musial mi placic a ja bede w domu lezec...

troche sie boje czy mi sie uda wszystko tak zrobic... no ale z drugiej strony patrzec na niego jak i tak nie popracowalabym dlugo u niego... chyba...
    i meczyc sie ... wiem ciaza nie choroba no ale po calym dniu (niby nie ciezka praca bo biurowa) jestem zmeczona strasznie... i nawet zauwazylam ze jak w domu sie wyspie to i mdlosci mam mniejsze i lepiej sie czuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:08

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że już była o tym mowa, ale nie pamiętam czy padła jednoznaczna odpowiedź. Odnośnie becikowego - czy zaświadczenie musi być od lekarza NFZ, że to u niego byłam przed 10tyg ? Czy jeśli moją ciążę prowadzi lekarz prywatny to nie ma różnicy? Bo nie wiem, czy się spinać teraz i gdziś jeszcze się udać na NFZ? A pamiętam, że któraś z Was pracuje w tej branży ;)

Magic lubi tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon wrote:
    Dziewczyny, wiem, że już była o tym mowa, ale nie pamiętam czy padła jednoznaczna odpowiedź. Odnośnie becikowego - czy zaświadczenie musi być od lekarza NFZ, że to u niego byłam przed 10tyg ? Czy jeśli moją ciążę prowadzi lekarz prywatny to nie ma różnicy? Bo nie wiem, czy się spinać teraz i gdziś jeszcze się udać na NFZ? A pamiętam, że któraś z Was pracuje w tej branży ;)

Kochana nie ma znaczenia jaki lekarz wystawi takie zaświadczenie, może być nawet rodzinny na podstawie karty ciąży lub położna :)

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ma rację :) ważne by ciążę potwierdzić przed 10 tc :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się czytam was od rana ale coś mało komunikatywna dziś jestem choć humorek po wczorajszym dniu dopisuje.
    I dziś odwiedziła mnie moja znajoma z pracy, która nastawiła mnie odpowiednio więc jestem spokojna o moją Dzidzie bo ona ma zawsze rację.
    No i to ta znajoma powiedziała mi, że jestem w ciąży :)

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane :) Ja od dwóch tygodni wymioty codziennie praktycznie. Dzisiaj na razie się obeszło, ale musiałam odespać pracowy weekend i nie pojechałam dzisiaj do zkoły na zajęcia. Ciężko mi to wszystko ogarnąć :/ no ale zjadłam pyszne śniadanko, jajeczka na miękko, bo już za mną chodziły i trochę energii więcej, aż się wybiorę chyba do centrum slepowego bo w weekend wesele i jakąś kreację trzeba sobie zapodać. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za te które dzisiaj się wizytują. Ja w piątk miedzy babeczkami mam podjechać na podglądanie Ktośka, już się nie mogę doczekać ;) buźka

Magic lubi tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę się położyć, bo znowu mnie mdli...

pompon to udanych zakupów :) Ofe przyjemnego spotkania ze znajomą ;)

Zdrówka kochane! <3

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny mnie mdlilo kilka dni a dzis pawik. Dobrze ze nie poszłam do pracy, bo jak taka kolejka pacjentów a tu sprint do ubikacji. My od wczoraj do obiadu pieczone ziemniaczki pycha ;) miłego popołudnia

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:28

• Puella Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos becikowego....ja to zaświadczenie o opiece medycznej przed 10 tyg. dostałam automatycznie wychodząc z synkiem ze szpitala, z cala dokumentacją, nie musiałam żadnego lekarza prosić.

Ale mi narobiłyście smaka tymi ziemniaczkami, mniam....

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:28

gosia86, Aalka lubią tę wiadomość

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ