Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinqa to ja jestem hardcore i sama robie;)
U nas rodzice jeszcze nie wiedza ze rosnie Kruszynka.
Swoja droga ph moczu 5 wiec dziewuszka murowana
Eklerka ja mam badania z luxmedu wiec nie place. Nie wiem wiec nie pomoge.
Niestety Gosia wiesz jak to bywa z gadaniem. Mowic moga zebys poszla na l4 bo im tak wygodniej ale gdyby chcieli Ci narobic klopotow to zadnej podstawki na to nie masz.
Skoro ani nie jestes zzyta z tymi ludzmi to jaki sens isc? lepiej zrob grilla w domu:)gosia86 lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Toxo jest z tego co się orientuję płatna i różyczka chyba też ale nie mam 100% pewność
Eklerka a rodzinny lekarz nie wystawi Ci recepty na dupka?u mnie bez problemu wystawią
Albo może apteka Ci pożyczy a Ty doniesiesz im receptę?
No właśnie gin mi wypisał skierowanie na toxo i różyczkę i mówił, że mogą być problemy z badaniem na NFZ czego nie rozumiem. Bo skoro lekarz na NFZ, to badanie też powinno być bezpłatne, a z tego co czytam w internecie faktycznie niektórym ciężarnym każą płacić -
Eklerka te wszytskie badania są na nfz (morfologia, mocz, toxoplazmoza IgG i IgM, różyczka IgG i IgM, HIV, VDRL, glukoza, TSH) jeżeli lekarz nie dał Ci skierowania na wszystko, to może da na następnej wizycie, mi lekarz z nfz niestety rozbił te badania na raty.
a duphaston wypisze Ci każdy lekarz, bo on nie jest refundowany, więc możesz śmiało iść do rodzinnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:53
-
A ja sie pochwale- mam juz wyniki badan i wszystko poza ketonami w siuskach jest ok!
Nawet hemoglobine mam 13!
Dziewczyny ktoras z Was pisala o wyniku tsh ponizej normy. Ja robilam 15 i norma jest od 0.2-4.2 ja mialam wynik 0.3 i lekarka dalej kazala brac i sie nie przejmowac jezeli spadnie ponizej normy bo wtedy ma sie ujawnic jakas "rezerwa tarczycowa" cokolwiek to znaczyEwelcia lubi tę wiadomość
-
Eklerka wrote:Już w 4 aptekach pytałam - najpierw recepta, potem lek A rodzinny już dziś nie przyjmuje, dopiero jutro od 14
No właśnie gin mi wypisał skierowanie na toxo i różyczkę i mówił, że mogą być problemy z badaniem na NFZ czego nie rozumiem. Bo skoro lekarz na NFZ, to badanie też powinno być bezpłatne, a z tego co czytam w internecie faktycznie niektórym ciężarnym każą płacić -
Mi tez niestety na raty robi badania moj lekarz.... no ale ja calkowicie zdaje sie na niego bo jest dobry:)
No wlasnie a z ty,m l4 jak to jest dokladnie ze im sie niby oplaca?
jak od 1 pazdziernika mam umowe o prace na 3 msc i na l4 pojde od listopada to chyba bedzie mi caly listopad placil moj szef a dopiero potem zus? ...
mam nadzieje ze sie nie przyczepia tego mojego l4... juz bym poszla ale nie moge - jestem tak padnieta....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:57
-
AnnaMaria89 wrote:No wlasnie a z ty,m l4 jak to jest dokladnie ze im sie niby oplaca?
jak od 1 pazdziernika mam umowe o prace na 3 msc i na l4 pojde od listopada to chyba bedzie mi caly listopad placil moj szef a dopiero....
Bo gdybym przyniosła tylko zaświadczenie o ciąży to wtedy pracodawca musi mi zapewnić inne zajęcie bo na hali są szkodliwe warunki dla kobiet w ciąży
Lub musi mnie zwolnić z wykonywania obowiązku pracy i płacić normalną pensję
Więc bardziej im się opłaca gdy pójdę na L4 bo wtedy po miesiącu płaci zus a nie oni -
Ale pierwszy msc placi pracodawca?
oj moj nie bedzie zadowolony bo nie dosc ze liczyl na to ze go odciaze i nie bedzie musial chodzic do pracy (a ja sama jestem) to jeszcze 1wszy msc bedzie musial mi placic a ja bede w domu lezec...
troche sie boje czy mi sie uda wszystko tak zrobic... no ale z drugiej strony patrzec na niego jak i tak nie popracowalabym dlugo u niego... chyba...
i meczyc sie ... wiem ciaza nie choroba no ale po calym dniu (niby nie ciezka praca bo biurowa) jestem zmeczona strasznie... i nawet zauwazylam ze jak w domu sie wyspie to i mdlosci mam mniejsze i lepiej sie czuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 14:08
-
Dziewczyny, wiem, że już była o tym mowa, ale nie pamiętam czy padła jednoznaczna odpowiedź. Odnośnie becikowego - czy zaświadczenie musi być od lekarza NFZ, że to u niego byłam przed 10tyg ? Czy jeśli moją ciążę prowadzi lekarz prywatny to nie ma różnicy? Bo nie wiem, czy się spinać teraz i gdziś jeszcze się udać na NFZ? A pamiętam, że któraś z Was pracuje w tej branży
Magic lubi tę wiadomość
-
pompon wrote:Dziewczyny, wiem, że już była o tym mowa, ale nie pamiętam czy padła jednoznaczna odpowiedź. Odnośnie becikowego - czy zaświadczenie musi być od lekarza NFZ, że to u niego byłam przed 10tyg ? Czy jeśli moją ciążę prowadzi lekarz prywatny to nie ma różnicy? Bo nie wiem, czy się spinać teraz i gdziś jeszcze się udać na NFZ? A pamiętam, że któraś z Was pracuje w tej branży
Kochana nie ma znaczenia jaki lekarz wystawi takie zaświadczenie, może być nawet rodzinny na podstawie karty ciąży lub położnaMagic lubi tę wiadomość
-
Witam się czytam was od rana ale coś mało komunikatywna dziś jestem choć humorek po wczorajszym dniu dopisuje.
I dziś odwiedziła mnie moja znajoma z pracy, która nastawiła mnie odpowiednio więc jestem spokojna o moją Dzidzie bo ona ma zawsze rację.
No i to ta znajoma powiedziała mi, że jestem w ciąży
Magic lubi tę wiadomość
-
Dzięki kochane Ja od dwóch tygodni wymioty codziennie praktycznie. Dzisiaj na razie się obeszło, ale musiałam odespać pracowy weekend i nie pojechałam dzisiaj do zkoły na zajęcia. Ciężko mi to wszystko ogarnąć no ale zjadłam pyszne śniadanko, jajeczka na miękko, bo już za mną chodziły i trochę energii więcej, aż się wybiorę chyba do centrum slepowego bo w weekend wesele i jakąś kreację trzeba sobie zapodać. Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za te które dzisiaj się wizytują. Ja w piątk miedzy babeczkami mam podjechać na podglądanie Ktośka, już się nie mogę doczekać buźka
Magic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A propos becikowego....ja to zaświadczenie o opiece medycznej przed 10 tyg. dostałam automatycznie wychodząc z synkiem ze szpitala, z cala dokumentacją, nie musiałam żadnego lekarza prosić.
Ale mi narobiłyście smaka tymi ziemniaczkami, mniam.... -
nick nieaktualny