Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga30 ja pierniczę te majstrowe liderki itp to takie głupie cipy i wszystko od razu rozpowiadają w mojej poprzednie ciąży ludzie z pracy dowidzieli się szybciej o mojej ciąży niż rodzina ba liderka wszystkim ogłosiła
Tak się cały czas zastanawiam czy wg prawa mam obowiązek dostarczyć im to zaświadczenie o ciąży czy powinno wystarczyć samo zwolnienie z kodem B
A teraz jeszcze dzwonili żeby zaprosić mnie na sobotę na grilla na terenie firmy i nie wiem co robić ale chyba jednak nie pójdę
Co byście zrobiły na moim miejscu? -
O zaswiadczenie moga Cie prosic. Ja tez pomimo kodu B na poprzednim l4 musialam doniesc zaswiadczenie od lekarza. Nie wiem po co ale chcieli.
Ale rownie dobrze mozesz im to doniesc z kolejnym zwolnieniem albo wyslac poczta.
Ja na grilla bym nie poszla. I w sumie jeszcze zalezy jaki masz typ zwolnienia-lezace czy chodzace... ale mimo wszystko bym sobie podarowala -
Załamka Poszłam na NFZ bo nie mogłam wytrzymać z ciekawości i co? I nic! Lekarz powiedział, że USG nie zrobi, bo nawet nie ma w gabinecie aparatu do USG Pozostaje mi żyć w niewiedzy Zrobiono mi za to cytologię, obejrzano cycuchy, dostałam skierowanie na badania ciążowe. I miałam tyle pytań o przeziębienie, opryszczkę i ich skutki, że głupia zapomniałam wyżebrać receptę na dupka, a zostały mi dwie tabletki
I teraz moje pytanie - brałam dupka 3 razy dziennie. Dziś ginekolog orzekł, że to paranoja, bo nie powinnam brać go aż tak często skoro nawet najmniejszego plamienia nie było i na poprzednim USG Bąbel wyglądał prawidłowo. Mam w domu luteinę podjęzykową. Następną wizytę mam dopiero w przyszły poniedziałek (wcześniej się nie da), na telefon recepty mi nie wydadzą, bo już dzwoniłam a jak wróciłam do gabinetu to lekarza już nie było Wziąć jutro luteinę zamiast dupka? Czy może jechać dziś na izbę przyjęć i poprosić o receptę? -
nick nieaktualnyAch Gosia brak slów z tymi nad nami !!!!!Wielkie zamieszanie że szkoda gadać !!
N to na pewno u mnie już wszyscy wiedzą ze ja w ciaży !!!
Tym bardziej że jeszcze się poryczałam przy tej piz......... !!!!!!!
Na 15 mam do lekarza jechać mam nadziję że będzie ok wszystko !!!Ach ależ się boję !! -
AnnaMaria89 wrote:A co wy za zastrzyki bierzecie???
berzemy clexane ..
Karolcia moja mama juz do wprawy doszła i nawet mnie nie boli podawanie jak potem gdy się rozchodzi po brzuchu.. i siniaków też nie mam juz na szczescie;)
a może na jakiś nerww trafilaś? -
gosia86 wrote:Aga30 ja pierniczę te majstrowe liderki itp to takie głupie cipy i wszystko od razu rozpowiadają w mojej poprzednie ciąży ludzie z pracy dowidzieli się szybciej o mojej ciąży niż rodzina ba liderka wszystkim ogłosiła
Tak się cały czas zastanawiam czy wg prawa mam obowiązek dostarczyć im to zaświadczenie o ciąży czy powinno wystarczyć samo zwolnienie z kodem B
A teraz jeszcze dzwonili żeby zaprosić mnie na sobotę na grilla na terenie firmy i nie wiem co robić ale chyba jednak nie pójdę
Co byście zrobiły na moim miejscu?
Tez bym nie ryzykowala wkoncu jestes na l4 to z jakiej racji jestes na grilu potem mozesz miec problemy.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Melduję się i ja
Od jakiegoś czasu mam durne sny, co chwilę śni mi się, że z kimś się kłócę, walczę, albo jest jakiś problem Nie ma baba wystarczająco stresu w życiu, to sobie dośni!
Przyszła dzisiaj moja wymarzona poducha ciążowa Jestem mega zadowolona.
A ogólnie mam problem, bo już chyba 3 dzień z rzędu - brzuch jak balon, a do toalety nawet ciut ciut mi się nie chce Śliwkami rzygam i jestem w kropce... -
nick nieaktualny
-
Odnośnie zaświadczenia wyczytałam że wg jakiegoś tam artykułu kodeksu pracy muszę im dostarczyć chyba że ciąża jest już widoczna
A co do grilla i zwolnienia to na zwolnieniu mam ze mogę chodzić
Poza tym pracodawca sam namawia aby korzystać ze zwolnienia bo to dla nich bardziej oplacalne niż gdybym dała im tyko zaświadczenie o ciąży bo w takiej sytuacji ze względu na szkodliwe warunki muszą mnie zwolnić z pełnienia obowiązku pracy i płacić pełne wynagrodzenie
Ale mając na uwadze to że liderka chce żebym im podpisała ze zrzekam się funkcji koordynatora i mam zamiar im powiedzieć że przecuez jestem ma L4 to nie muszę się stawiać w firmie na ich zawołanie będzie lepiej jesli nie pójdę na tego grilla
A poza tym jakos wcale nie tęsknię za tymi wszystkimi fałszywymi ludźmi
Wiec wniosek jest prosty nie idęKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:Melduję się i ja
Od jakiegoś czasu mam durne sny, co chwilę śni mi się, że z kimś się kłócę, walczę, albo jest jakiś problem Nie ma baba wystarczająco stresu w życiu, to sobie dośni!
Przyszła dzisiaj moja wymarzona poducha ciążowa Jestem mega zadowolona.
A ogólnie mam problem, bo już chyba 3 dzień z rzędu - brzuch jak balon, a do toalety nawet ciut ciut mi się nie chce Śliwkami rzygam i jestem w kropce...
Ale zapytaj w aptece
Kazal jeszcze jeść mussli
Spróbuj też herbaty z rumianku -
Eklerka wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie. Brakło mi duphastonu a mam w domu lutkę. Można stosować te leki zamiennie? Lutki mam 40 tabletek, więc wystarczy mi ich do kolejnej wizyty...
Tak więc dupek 3*1 to tak samo jak luteina pod język 2*2 -
Eklerka wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie. Brakło mi duphastonu a mam w domu lutkę. Można stosować te leki zamiennie? Lutki mam 40 tabletek, więc wystarczy mi ich do kolejnej wizyty...
-
Cześć Dziewczyny,
trochę mnie nie było, niestety nie mam siły nadrabiać. Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i oprócz dolegliwości typowo ciążowych nikogo nic nie trapi.
U mnie dobrze rośniemy mdłości mi się zmniejszyły, ale za to bóle piersi dokuczają i potworne zmęczenie, nie wiem czy to kwestia tego, że wróciłam do pracy, ale w ciągu dnia muszę się zdrzemnąć, wieczorami padam.
Zapisałam się na badania prenatalne, kwalifikuje się na nfz, więc zamierzam skorzystać, w czwartek mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego i to tyle co u mnie, w trakcie krótkiej nieobecności na forum.
życzę Wam miłego początku tygodnia