X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam niby takie smoczki 0+ ale ktoras z dziewczyn pisala ze z tych smokow leci za szybko i za duzo i faktycznie tak jest. Ale chetnie zasysa te smokczki od butelek lovi ale zwyklych smokow z lovi juz nie :) a raczej jednego. Bo tego co mam w wozku to na spacerach chetnie i zasypia z nim a w domu nie chce :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • martusia85 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz po terminie a dzidzi sie nie spieszy dokucza mi tylko od chyba 4 dni bol w pachwinie strasznie boli czy to moze dziecko sie dopiero uklada??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez mi brakuje brzuszka i tego oczekiwania i wizyt i przygotowan ehhh

Magic lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia byc moze sie wstawia w kanal rodny ale najlepiej to oceni lekarz :)
    Olka no mi wizyt i jednego zaluje ze nie nagram filmiku z usg jak Mala sie ruszala i fikala koziolki...ruszala raczkami i nozkami :) ehh no przy drugim musze to uwiecznic :) ciesze sie ze prowadze pamietnik ciazowy bo mam wszystko zapisane i mige zawsze wrocic wspomnieniami do wczesnych tygodni ciazy :)

olka24 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie się witamy,
    mały póki co jeszcze się na świat nie pcha, wszystko jest w porządku, ale ginka powiedziała, że według niej w tym tyg nic nie ruszy, że nic na to nie wskazuje...

Dziewczyny, tęsknicie za brzuszkami, pewno też będę miała takie chwile po porodzie, ale uwierzcie mi, że ja z kolei tęsknię za brakiem brzucha, chciałabym już mieć Antka przy sobie tak jak większość z Was ma swoje bobasy, a nie czekać ciągle i każdego dnia liczyć czas, kiedy nadejdzie ta wielka chwila... <3 Dodatkowo już mi bardzo ciężko, czuję się brzydka i gruba, mam dziś wstrętny dzień, chodzę i ryczę bez powodu - masakra!

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Martusia byc moze sie wstawia w kanal rodny ale najlepiej to oceni lekarz :)
    Olka no mi wizyt i jednego zaluje ze nie nagram filmiku z usg jak Mala sie ruszala i fikala koziolki...ruszala raczkami i nozkami :) ehh no przy drugim musze to uwiecznic :) ciesze sie ze prowadze pamietnik ciazowy bo mam wszystko zapisane i mige zawsze wrocic wspomnieniami do wczesnych tygodni ciazy :)
    my mamy płytki z wizyt ale to nie to samo ehh kiedys mowilam ze drugie dziecko po 4-5latach a cos czuje ze za dwa lata nasz drugi brzdąc będzie na swiecie ogólnie chcemy dwójke dzieci z mężem...zobaczymy jak to będzie:)teraz czekamy az synek zaczniebardziej reagowac na nas bo wiadome mało widzie cos tam slyszy ale to nie to samo

gosia86 lubi tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że to może i głupie i pewnie, kiedy się będzie miało zacząć to się zacznie, ale oprócz:
    -spacerów
    -serduszkowania
    -schodów
    -ciepłego prysznica na brzusio
    -stymulowania sutków

są jeszcze jakieś sprawdzone sposoby na przyspieszenie porodu? Help help.. ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem jedyna, która nie tęskni za brzuszkiem? Wręcz sie cieszę, że Jestem taka "lekka", zwinna, nieograniczona, nie stękam, mogę ubrac normalne ciuchy, nie muszę uważać na brzuch, nie martwię sie jak sie nie rusza, bo mam ją na oku :) . No i mąż w końcu chodzi za mną jak pies za suka :D widzę te iskry w jego oczach że mu sie podobam i ma wielką ochotę na mnie, a nie tak jak w ciąży bylam dla niego niewidzialna i musiałam gwałcić na siłę haha ;)

Ps. Krwawicie jeszcze? Ja lekko plamię i czekam z utęsknieniem aż sie skończy. I na ten seks też czekam :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja wiem jak kozesz sie czuc bo jabczulam sie tak samo. Badz dzielna kochana :* wiesz ja nie mam jakiegos sprawdzonego sposobu na porod... pijesz herbatke z lisci malin? ;)
    Olka ja dzien po porodzie juz z mezem myslelismy o drugim :) w taki sposob to ja moge rodzic ;) my chcemy tez roznics gora 2-3 lata :)
    Nojaniewiem ja lekko krwawie choc to bardzirj juz takie brudzenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 12:27

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic to my tak od dwóch dni bo kilka dni po porodzie przy przyjsciu mleka do cyckow i hormonow gadalam do syna ze go do okna zycia oddam masakra:)ale nie no córeczke bym jednak chciała albo nawet drugiego synka:)tylko w tym kraju z tymi umowami i świadczeniami ciężko mysle bedzie z dwójką dzieci;/ ja plamie na rozowo śluzem bardziej mam nadzieje że szybko przestane bo mnie te podpaski drażnią a jak pomyśle ze mam okres dostac to juz mnie szlag trafia:)

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magic za słowa otuchy, nie piję żadnej herbatki, ale nie zaszkodzi spróbować :D Tylko gdzie kupić liście malin? W zielarskim?

nojaniewiem - oj zazdroszczę kochana! Ależ ci zazdroszczę!!!!!! :D Dodatkowo takie wieeeelkie zamówienie z H&M zrobiłam, takie lekkie szorty i lekkie koronkowe bluzeczki a tu nic się nie da założyć, co za masakra, ani przekręcić się z boku na bok, niech się już rodzi, bo cierpliwość mi się kończy :D Chcę wracać do formy i doprowadzać mój brzuch do ładu!

nojaniewiem, Magic lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik mi do porodu wystarczyło sie mega zdenerwowc ;) ale to raczej kiepska rada.

Karolcia jak malutka po żelazie? :)
    Bo u nas jakos spokojnie :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia nie bede chwalic.. ;) ale wczoraj bylo ok :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak chciałam sie pochwalic :) to sprzed 2 tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 23:05

nojaniewiem, katalina, gosia86, Puella, aktyde85, Lama, GabiK, Magic, beti97, PIGULSKA, olis88, Magda_16maj, Agusia246 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do karmiących piersią: jak z waszą dietą, co jecie czego nie jecie??? Owoce jakieś, co pijecie oprócz wody??

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Dziewczyny, wiem, że to może i głupie i pewnie, kiedy się będzie miało zacząć to się zacznie, ale oprócz:
    -spacerów
    -serduszkowania
    -schodów
    -ciepłego prysznica na brzusio
    -stymulowania sutków

są jeszcze jakieś sprawdzone sposoby na przyspieszenie porodu? Help help.. ;-)
    Nejcik jesteśmy na tym samym etapie i wiem co masz na myśli ;)
    Ja też chciałabym żeby Córcia była już z nami!
    Co prawda nie czuje się psychicznie tak źle jak Ty,ale rozumiem.

Ja jeszcze słyszałam o:
    masturbacji, nie ma to jak własnoręczny, szybki orgazm
    jedzeniu pikantnych potraw
    olej z wiesiołka na dobry poślizg i rozpulchnianie krocza ;)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • katalina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:10

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 05:23

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki a ja o seksie nawet nie myślę :( nie chciałam cc bo bałam sie brzydkiego bzucha i mam.. A cycki teraz to bufet ;/ muszę w końcu wybrac sie do lekarza bo w czwartek 8 tygodni po porodzie ;/

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    a tak wogóle to zrobię dziś szarlotkę a co!!!:) póżniej tak jak piszecie może faktycznie nie być czasu...:)

To ja wpadam, bo mi się nudzi...i nic nie chce w domu robić ;/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1685 1686 1687 1688 1689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ