X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Azor Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny Nasza Zuzia urodziła się 1 Maja :) bardzo szybko minęły te 9 miesięcy, nasza córcia jest już z nami ehh... gratuluje Wszystkim Mamuskom i trzymam kciuki za te które poród jeszcze czeka

WesołaMama, GabiK, katalina, Magic, Bluberry, gosia86, Eklerka, olis88, Agusia246 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgf9g4r1jh.png

km5scwa1mo0ovi5f.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella - ja też uważam że najgorsze jest te pierwsze 3 miesiące z maluszkiem. Zwłaszcza że w tym czasie mała miała potworne kolki. Ale jedyny plus miałam taki, że szybko jadła cyca. 10 min i pojedzona, więc nie wisiała na cycu.

Dziś jeszcze obleciałam do Lidla - kupiłam Barbie z bajki "Tajemnicze drzwi" dla mojej Emilki na Dzień Dziecka ;)
    Teraz zbieram się do fryzjera na farbę ;)
    Wierzę, że Milenka czeka na to aż mama się ogarnie bo wstyd chodzić na spacery z mamą w odrostach ;)

Miłego dnia :D

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:48

• kic83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My wciąż czekamy na swoją kolej! Żadnych objawów przepowiadających, ciekawe w jakiej sytuacji poród nas zaskoczy ;)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nic sie nie zaczęło, cisza w eterze :( mieliśmy wczoraj mała wyganiac, ale nie mąż do tego skory jak do skoku z 10go piętra :/ a ja juz se wkrecam, ze mu sie nie podobam, głupia...
    Czytam, ale nie pisalam, bo niezbyt mam o czym, Wy juz mocno wkrecone w rozmowy o karmieniu, kolkach, butelkach, ja ze tak powiem- nie w temacie ;)
    Wczoraj zaczelysmy 39 tc...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:10

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie podpieta do kroplowki;)Mam oct robione czyli podaja mala dawke oksytocyny i patrzą jak sie zachowuja skurcze. Wod mam nadal bardzo malo i musze duzo pic. Kiedy wreszcie bede po wszystkim? Coraz bardziej nastawiam sie ze będę miala cc

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie gdzie jest slash?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Katalina...bardzo chce urodzić w maju, jakkolwiek głupio to brzmi :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, Katalina ma racje, jeszcze zatesknisz za brzuchem i chwila spokoju ;) i np zjedzeniem sniadania przed 11 i wypiciu cieplej inki..

Dzisiaj nasza Mala Julcia konczy drugi tydzien <3

katalina, gosia86 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:10

gosia86, Karolcia88 lubią tę wiadomość

• miscelle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj minęły dwa tygodnie :-) moja mała ma wzdęcia nadal, masujemy ja i pomaga, ale strasznie się pręży po jedzeniu i czasem podczas. Martwi mnie to, dzisiaj mam doła i becze od rana. Za kilka godzin wizyta położnej.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) ja byłam znowu u rodziców parę dni a tam tylko internet na chwilkę miałam to tylko Was trochę podczytałam:) ja zaraz się zbieram na ktg...zobacze co tam wyjdzie ale znając życie to NIC!!! już od tygodnia skacze na piłce, chodze pare km dzinnie i nic zupełnie czuję się idealnie...zero jakichkolwiek objawów... a tak bardzo bym chciala urodzić... z kazdym dniem coraz gorzej bo codziennie wstaje z myśla że może coś się ruszy i biegam cały dzień no i wieczorem jak się kładę mam nadzieję że po ciężkim dniu może jednak w nocy cos się zacznie dziać... ale cisza...eh...
    aktyde ja też wczoraj miałąm taką faze że się mężowi nie podobam bo on nawet słyszeć nie chce o przytuanku... no a mi przykro odrazu że już zawsze tak będzie... a jak dojdzie do tego wiszący brzuchol to już wogóle chyba mu się nie pokaże... chociaż on mnie pociesza i mówi ze wymyślam i że tak nie jest i że o poprostu się bo o małego i tyle eh...

• Magic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :) u nas noc przedpana ale do 24 cos sie dzialo nie dobrego i byla mocno marudna. Teraz staram sie przespac ale nic z tego :) jestem zdana na siebie bo mezus po wczorajszym meczu ma kontuzje kolana...chyba wiezadlo :( i mam dwoje do opieki w domu.. biedny kochany mezus ♡
    Magda dajesz czekamy na wiesci :) czarna dobrze ze podali oksy mi to podawali tez male dawki macica ruszyla po 4ml czy jakie tam sa dawki nie wiem ;) ale czemu kaza Ci duzo pic? Kochana to niewiele daje :/ ale moze troche pomoze. Trzymam kciuki :*
    Gosia na czkawke to ja tez jic nie daje. Czekam az minie a najlepiej to jak Pola by poplakala :) jak reka odjal u nas sie sprwadza :)
    Katalinka super ze udalo sie razem zjesc :) nam sie udaje zawsze ale czesto dopijam juz zimna kawe ;)
    Laski od dzis w biedrze sa herbatki koperkowe dla dzieci od 1.tygodnia zycia :) ide i kupuje pampersy duza pake i waciki :)
    Miscelle nie doluj sie :) mi tez czesto rece opadaja jak ma te gazy ale dobrze ze je puszcza bo nie kreci kiszek ;) ja oije codziennie 500ml kopru wolskiego :) wiec licze ze troche jej pomoze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 10:59

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to zrobię dziś szarlotkę a co!!!:) póżniej tak jak piszecie może faktycznie nie być czasu...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:49

Magic, aktyde85, czarna panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:49

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

wiecie jak ja tęsknię za brzuszkiem :( Kurcze większość z Was mogła jakoś się przygotować na pożegnanie piłeczki a mi tu nagle ciach, bach i nie ma brzucha ;) Głupie to ale co poradzić, że my baby takie jestesmy ;)

Dziś miałam ciężką noc. Ola dała pospac ale co wstawanie to miałam wrażenie że zemdleję :( Bardzo we znaki daje mi się to przeziębienie :( idzie ku lepszemu ale mam wrażenie, że ono sie nigdy nie skonczy.

Ola dostała żelazo i o dziwo śpi jak susełek ;)

Z racji tego, że mam większe dośwadczenie (wynikające z ilości tygodni ) to dam Wam radę która u nas wypaliła :)

Pisałam w zeszłym tyg, że Ola wisi na cycku non stop ;/ i że mam wrażenie że sie nie najada, w cyckach jak ścisnę to po kroplece. A więc zacisnęłam zęby i powiedziałam dość bufetu 24/7 ;)
    I teraz z zegarkiem w ręku karmię co 2h od rozoczęcia karmienia, chyba ze Ola śpi dłużej to spoko. Karmie z 1 cycka na jedno karmienie wiec mam spor przerwy i tym sposobem mleko płynie, dziecko się najada a ja się nie stresuje. Czasem muszę ponosić żeby upłynęlo te2h ale dajemy rade :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tesko na brzuszkiem :) ostatnio ogladalam filmik jak mi brzuch falowal :) zryczalam sie jak glupia :) ale nie zamienilabym mojej ciut marudniej Lilianki na milczacy brzuszek :) KotMisia ja wczoraj jak dorwalam laktator elektyryczny to na raz w 20min sciagnelam 60ml :) z obu piersi :) i dalam jej z butelki ale czekam na nowe smoki bo te z lovi faktycznie maja spory przeplyw :/ czlowiek uczy sie cale zycie :) wy juz powoli stabilizujwcie sobie dzien :) super :) ciekawe czy Ola bedzie chciala wspolpracowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:21

KotMisia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pisałyście o butelkach. Ja mam i z Aentu i z Lovi a najlepiej sprawdza mi się zwykła mała buteleczka ze szpitala i najmniejsze smoczki kupione w aptece chyba z Campolu. Nam potrzebna buteleczka do lekarstw. Ola pije tak leki od 10 dnia życia.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ