Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Azor Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny Nasza Zuzia urodziła się 1 Maja :) bardzo szybko minęły te 9 miesięcy, nasza córcia jest już z nami ehh... gratuluje Wszystkim Mamuskom i trzymam kciuki za te które poród jeszcze czeka

WesołaMama, GabiK, katalina, Magic, nick nieaktualny, gosia86, Eklerka, olis88, Agusia246 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgf9g4r1jh.png

km5scwa1mo0ovi5f.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella - ja też uważam że najgorsze jest te pierwsze 3 miesiące z maluszkiem. Zwłaszcza że w tym czasie mała miała potworne kolki. Ale jedyny plus miałam taki, że szybko jadła cyca. 10 min i pojedzona, więc nie wisiała na cycu.

Dziś jeszcze obleciałam do Lidla - kupiłam Barbie z bajki "Tajemnicze drzwi" dla mojej Emilki na Dzień Dziecka ;)
    Teraz zbieram się do fryzjera na farbę ;)
    Wierzę, że Milenka czeka na to aż mama się ogarnie bo wstyd chodzić na spacery z mamą w odrostach ;)

Miłego dnia :D

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:48

• kic83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My wciąż czekamy na swoją kolej! Żadnych objawów przepowiadających, ciekawe w jakiej sytuacji poród nas zaskoczy ;)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nic sie nie zaczęło, cisza w eterze :( mieliśmy wczoraj mała wyganiac, ale nie mąż do tego skory jak do skoku z 10go piętra :/ a ja juz se wkrecam, ze mu sie nie podobam, głupia...
    Czytam, ale nie pisalam, bo niezbyt mam o czym, Wy juz mocno wkrecone w rozmowy o karmieniu, kolkach, butelkach, ja ze tak powiem- nie w temacie ;)
    Wczoraj zaczelysmy 39 tc...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:10

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie podpieta do kroplowki;)Mam oct robione czyli podaja mala dawke oksytocyny i patrzą jak sie zachowuja skurcze. Wod mam nadal bardzo malo i musze duzo pic. Kiedy wreszcie bede po wszystkim? Coraz bardziej nastawiam sie ze będę miala cc

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie gdzie jest slash?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Katalina...bardzo chce urodzić w maju, jakkolwiek głupio to brzmi :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, Katalina ma racje, jeszcze zatesknisz za brzuchem i chwila spokoju ;) i np zjedzeniem sniadania przed 11 i wypiciu cieplej inki..

Dzisiaj nasza Mala Julcia konczy drugi tydzien <3

katalina, gosia86 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:10

gosia86, Karolcia88 lubią tę wiadomość

• miscelle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj minęły dwa tygodnie :-) moja mała ma wzdęcia nadal, masujemy ja i pomaga, ale strasznie się pręży po jedzeniu i czasem podczas. Martwi mnie to, dzisiaj mam doła i becze od rana. Za kilka godzin wizyta położnej.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) ja byłam znowu u rodziców parę dni a tam tylko internet na chwilkę miałam to tylko Was trochę podczytałam:) ja zaraz się zbieram na ktg...zobacze co tam wyjdzie ale znając życie to NIC!!! już od tygodnia skacze na piłce, chodze pare km dzinnie i nic zupełnie czuję się idealnie...zero jakichkolwiek objawów... a tak bardzo bym chciala urodzić... z kazdym dniem coraz gorzej bo codziennie wstaje z myśla że może coś się ruszy i biegam cały dzień no i wieczorem jak się kładę mam nadzieję że po ciężkim dniu może jednak w nocy cos się zacznie dziać... ale cisza...eh...
    aktyde ja też wczoraj miałąm taką faze że się mężowi nie podobam bo on nawet słyszeć nie chce o przytuanku... no a mi przykro odrazu że już zawsze tak będzie... a jak dojdzie do tego wiszący brzuchol to już wogóle chyba mu się nie pokaże... chociaż on mnie pociesza i mówi ze wymyślam i że tak nie jest i że o poprostu się bo o małego i tyle eh...

• Magic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :) u nas noc przedpana ale do 24 cos sie dzialo nie dobrego i byla mocno marudna. Teraz staram sie przespac ale nic z tego :) jestem zdana na siebie bo mezus po wczorajszym meczu ma kontuzje kolana...chyba wiezadlo :( i mam dwoje do opieki w domu.. biedny kochany mezus ♡
    Magda dajesz czekamy na wiesci :) czarna dobrze ze podali oksy mi to podawali tez male dawki macica ruszyla po 4ml czy jakie tam sa dawki nie wiem ;) ale czemu kaza Ci duzo pic? Kochana to niewiele daje :/ ale moze troche pomoze. Trzymam kciuki :*
    Gosia na czkawke to ja tez jic nie daje. Czekam az minie a najlepiej to jak Pola by poplakala :) jak reka odjal u nas sie sprwadza :)
    Katalinka super ze udalo sie razem zjesc :) nam sie udaje zawsze ale czesto dopijam juz zimna kawe ;)
    Laski od dzis w biedrze sa herbatki koperkowe dla dzieci od 1.tygodnia zycia :) ide i kupuje pampersy duza pake i waciki :)
    Miscelle nie doluj sie :) mi tez czesto rece opadaja jak ma te gazy ale dobrze ze je puszcza bo nie kreci kiszek ;) ja oije codziennie 500ml kopru wolskiego :) wiec licze ze troche jej pomoze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 10:59

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to zrobię dziś szarlotkę a co!!!:) póżniej tak jak piszecie może faktycznie nie być czasu...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:49

Magic, aktyde85, czarna panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:49

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

wiecie jak ja tęsknię za brzuszkiem :( Kurcze większość z Was mogła jakoś się przygotować na pożegnanie piłeczki a mi tu nagle ciach, bach i nie ma brzucha ;) Głupie to ale co poradzić, że my baby takie jestesmy ;)

Dziś miałam ciężką noc. Ola dała pospac ale co wstawanie to miałam wrażenie że zemdleję :( Bardzo we znaki daje mi się to przeziębienie :( idzie ku lepszemu ale mam wrażenie, że ono sie nigdy nie skonczy.

Ola dostała żelazo i o dziwo śpi jak susełek ;)

Z racji tego, że mam większe dośwadczenie (wynikające z ilości tygodni ) to dam Wam radę która u nas wypaliła :)

Pisałam w zeszłym tyg, że Ola wisi na cycku non stop ;/ i że mam wrażenie że sie nie najada, w cyckach jak ścisnę to po kroplece. A więc zacisnęłam zęby i powiedziałam dość bufetu 24/7 ;)
    I teraz z zegarkiem w ręku karmię co 2h od rozoczęcia karmienia, chyba ze Ola śpi dłużej to spoko. Karmie z 1 cycka na jedno karmienie wiec mam spor przerwy i tym sposobem mleko płynie, dziecko się najada a ja się nie stresuje. Czasem muszę ponosić żeby upłynęlo te2h ale dajemy rade :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tesko na brzuszkiem :) ostatnio ogladalam filmik jak mi brzuch falowal :) zryczalam sie jak glupia :) ale nie zamienilabym mojej ciut marudniej Lilianki na milczacy brzuszek :) KotMisia ja wczoraj jak dorwalam laktator elektyryczny to na raz w 20min sciagnelam 60ml :) z obu piersi :) i dalam jej z butelki ale czekam na nowe smoki bo te z lovi faktycznie maja spory przeplyw :/ czlowiek uczy sie cale zycie :) wy juz powoli stabilizujwcie sobie dzien :) super :) ciekawe czy Ola bedzie chciala wspolpracowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:21

KotMisia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pisałyście o butelkach. Ja mam i z Aentu i z Lovi a najlepiej sprawdza mi się zwykła mała buteleczka ze szpitala i najmniejsze smoczki kupione w aptece chyba z Campolu. Nam potrzebna buteleczka do lekarstw. Ola pije tak leki od 10 dnia życia.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1684 1685 1686 1687 1688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ