Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie z laktacja słabo. młody nie chce cycka tylko odciagam i daje mu z flachy
dzisiaj wyrwalam się z domu do fryzjera
i dopinam się w spodnie sprzed ciąży ciężko ale jeszcze chwilę i będę smigac w normalnych ubraniach
gosia86, Karolcia88, jagoodka lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
jak szalec to szalec Anielka
Swoja droga zastanawia mnie o co chodzi z tymi problemami z laktacja, tyle kobiet ma niedobor mleka,albo wrecz zanik. Co to jest? Jakas choroba cywilizacyjna? Skutki chemicznych dodatkow w jedzeniu?Anielka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnielka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała biegunki po porodzie? Szarpie mną już 3 dzień. Na początku myślałam, że to jelita wracają na swoje miejsce, ale teraz to mnie zaczyna niepokoić. Może to od herbatek na laktacje? Piję laktosan i bocianka, w sumie koło 5 sztuk dziennie. Z laktacja niestety marnie, w pół godziny z obu cyckow przy dobrych wiatrach ściągam 40 ml.
-
Mim ja też wlazłam w jeansy z przed ciąży
ciasne są ale się wbiję
Audiolog dlatego że miałam opryszczkę i brałam heviran po mimo tego że w szpitalu badanie przesiewowe wyszło ok to mamy powtórzyć
Czy wasze dzieci też się tak upaszkotaja mleczkiem jak jedzą? Bo Pola to zassa nie połknie i otwiera jadaczkę a potem cały pyszczek zalany mlekiemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 13:59
-
Witam was dziewczynki
Aleks urodził się wczoraj o 15:44 sn 55cm i 3225g
Było pęknięcie i nacięcie. Ciągnie jak cholera
Reszre opiszę jak wrócimy do domugosia86, WesołaMama, Lama, Magic, katalina, dorota1987, GabiK, Anielka, PIGULSKA, AGA 30, Emiliada, Eklerka, Agusia246, Wonderwall, olis88, Bluberry, czarna panda, agatka196, kic83, MiM lubią tę wiadomość
-
Gosiu ja bede jutro juz dzwonic zalatwic audiologa i usg bioderek. Codziennie to przekladam bo nie mam czasu. Dzis gosci przyjmuje, za chwile druga tura.
Wczoraj zanowilam wage na allegro a dzis juz przyszla. Wieczorem bede wazyc Lilusie. Az sie boje wyniku.
Ciotka kupila mi w niemczech krople na wzdecia sab simplex ponoc lepsze od espumisanu. Dzis bede je wyprobowywac.
A moja Lili tez ma pyszczek z mleka wiecznie brudnny az jej sie strupki jakby robia. I odruch moro takze cwiczy. -
Ofeline - miałam sab simplex u Emilki. Ale u Nas nie zdały egzaminu z tym, że córka miała ostre całodobowe kolki. Nam trochę pomógł Debridat na receptę w Polsce można kupić.
Koleżanka poleca BioGaia - jej dziecku pomogły.
A inna koleżanka poleca też INFACOL - do kupienia w Niemczech i Austrii ponoć lepsze od Sab Simplex...
Ale tak na prawdę wszystko zależy od maluszka bo na każde dziecko działa co innego.
Dziewczyny nie życzę kolek nawet największemu wrogowi...
Jeśli Milenka zechce w końcu wyjść z brzucha to właśnie najbardziej boje się tych ostrych kolek -
Wesola mamo u nas kolek poki co nie ma ale Likus czasami mocno sie prezy i wybudza przez to wiec sprobuje kropelki. A w jakich dawkach podawalas i ile razy na dobe ? Mi ciotka przetlumaczyla ulotke i tam napisali zeby dawac 15 kropli przed kp lub przed snem. Wydaje mi sie ze to duzo.
Gosiu wlasnie patrze na wypis i mi kazali do audiologa miedzy 4-6 miesiacem zycia. -
hej kochane
Mikołaj nakarmiony i poszedł na spacer z babcią
dziś tak cieplutko że body spodnie i cieniutki kocyk i jest mu ciepło;) zresztą on nie lubi gorąca bo spać nie może..
ja karmie tylko cycem. czasem je 15 min czasem 30 a nieraz i 50myśle że się najada skoro przybiera na wadze i śpi spokojnie.. wvczoraj u lekarza pokazało nam 3650g
w czwartek będzie położna i zobaczymy co ona powie;)
po każdym karmieniu odbeknięcie musi być a nawet w trakcie. karmimy się dalej przez nakładki bo tak nie chce ssać cyca
ja na laktacje pije kawe zbożową i uwierzcie pomagadziś mam tyle w cycach że mogłabym jakiegoś dziecia jeszcze przygarnąć
a pępek dalej nam nie odpadł... martwi mnie to chociaż położna mówiła że będzie się długo trzymał..
-
Aktyde przy kolkach dziecko drze sie ponoc kilka godzin przewaznie o tej samej porze i nic nie pomaga na to. Kolezanki corka je miala codziennie od 1 do 4 nad ranem bylo noszenie na rekach i klepanie po tylku a mala i tak sie darla w nieboglosy. Przeszlo samo po miesiacu.
Magda gratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 15:48