X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja się obudziłam i spać nie mogę. Na 10:00 KTG i USG. w szpitalu,zobaczymy co wyjdzie. Miłego dnia

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam to w genach. Mama też szybko dostawała okres po porodach. Dzięki temu mam siostrę rok młodszą ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal cisza, mimo zrobionego wczoraj 2km spaceru... :-) dodatkowo śniło mi sie ze karmiłam małego piersią i nie bardzo umiałam to robić bo chwile troszke cycal i zasypiał :D ale mimo to sen piękny... :-) cały czas myśle kiedy to nastąpi, kiedy Antoś wyjdzie i jak bede rodzic, mam nadzieje na SN ale czas pokaże.. Juz nie mogę sie doczekać mojego skarba ❤️

Wonderwall lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jakies mamy ktore karmia tylko sama butelka ?? Ile wasze dzieci zjadaja na jedna porcje?? Obawiam sie ze moj syn jest nie nazarty;(

• GabiK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka my sie.kierujemy rozpiska na puszce mleka i w 3/4 tyg powinien zjadac 90ml 5-7 razy dziennie i teraz tak zjada,ale dopiero w tym tyg,bo w.zeszlym zjadal 60ml i mu wystarczalo.
    I tak btw, zobacz co narobilas! Wspomnialas o okresie i Kotmisia dostala! ;-) wywolalas wilka z lasu ;-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _LISICA wrote:
    KotMisia <tulę> :(

Ja już obudzona, pełna energii od 5 rano jak zwykle ;/ Mąż śpi przed pracą, a ja kolejny dzień wstaję z myślą, czy to dziś będzie godzina zero. Na dziś mam termin wg OM, wg USG na 20.05 ... czekamy daaaaaaaaaaalej ... idę po Nutellę <3
    no to ciekawe która z nas pierwsza pojedzie na porodówkę bo ja też na dziś termin mam... u mnie kompletna cisza..zero objawów i tez codziennie sie budzę z myślą że to może dziś...:)

• MiM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj w domu :) Młody był troszkę niespokony po południu ale się wcale nie dziwie bo nowe zapachy, ludzie, starsza siostra :)

Narazie się siebie uczymy :)

Laktacja słabo - najpierw cyc potem flacha :)

Poród super :) - Położna rewelacyjna - bez nacięcia krocza od momentu porodu siedzę na pupie :) Dla dziewczyn po cesarce WIELKI SZACUN!!!!!

Bluberry, GabiK, Anielka, czarna panda, beti97, katalina lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Olka my sie.kierujemy rozpiska na puszce mleka i w 3/4 tyg powinien zjadac 90ml 5-7 razy dziennie i teraz tak zjada,ale dopiero w tym tyg,bo w.zeszlym zjadal 60ml i mu wystarczalo.
    I tak btw, zobacz co narobilas! Wspomnialas o okresie i Kotmisia dostala! ;-) wywolalas wilka z lasu ;-)
    moj ma 15dni i 100ml to malo po dwoch godz ryk bo glodny a lekarka mowi ze go glodzimy nie wiem ci robic a jakim mlekiem karmisz?? Na moim pisze od 2 do 8tyg 100ml kotmisia wybacz ;)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka moja zjada dalej 60.
    Polozna w czwartek mowila ze powinna juz 100 jesc ale z racji ze jest malutka to dopuszczalne jest 80. A Julka jak zje 70 to uleje to co zje ponad

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa dupa dupa! Uspokoiło się :/ jedyne co- dalej mnie czyści. Minka dziś Twój termin? I zaraz Lisicy ;) ja sobie spokojnie na 27 poczekam, niemezus mnie rozpieszcza ;) wczoraj się biedny tak zestrrsowal, ze nie mógł pograć w swojego wysnionego, wyczekiwanego Wiedźmina ;)
    Kotmisia spójrz na to tak, ze przynajmniej wiesz, że wszystko ok, okres jest jednak oznaką zdrowia ;)
    Minka a moze sie w sw. Rodzinie jednak spotkamy ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:49

• GabiK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka my mamy Hipp Combiotik Bio.
    Blu u nas jest 3-5x dziennie kupa czyli nie po kazdym karmieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:36

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka jak po 2h glodny to ja bym dala kolejna porcje. Na mleku jest zalecana porcja,ale jest tez info,zeby kierowac sie insywidualnymi potrzebami dziecka a nie zaleceniami. Poza tym chyba kazda z nas dostala na rozpisce ze szpitala "karmienie na zadanie" i ja tak robie. Kubus tez nie je z zegarkiem w reku,czasem co 3h i tak jest najczesciej,ale czasem po 2h jest glodny,a czasem przesypia prawie 4h. Tak wiec, zgodnie z biblijnym "glodnego nakarmic" alleluja i do przodu :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:49

• _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    no to ciekawe która z nas pierwsza pojedzie na porodówkę bo ja też na dziś termin mam... u mnie kompletna cisza..zero objawów i tez codziennie sie budzę z myślą że to może dziś...:)

O no to czekamy obie :) ja na dziś termin, ale czuję w moczu 21.05 ... Chciałabym do Dnia Mamy mieć już Synka przy sobie <3

nzjdk0s3066ruv32.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dupa dupa dupa! Uspokoiło się :/ jedyne co- dalej mnie czyści. Minka dziś Twój termin? I zaraz Lisicy ;) ja sobie spokojnie na 27 poczekam, niemezus mnie rozpieszcza ;) wczoraj się biedny tak zestrrsowal, ze nie mógł pograć w swojego wysnionego, wyczekiwanego Wiedźmina ;)
    Kotmisia spójrz na to tak, ze przynajmniej wiesz, że wszystko ok, okres jest jednak oznaką zdrowia ;)
    Minka a moze sie w sw. Rodzinie jednak spotkamy ;)

Noo na dziś termin mam, ale cisza :> właśnie dostał Młody czkawki :) A mój ginekolog twierdzi, że im więcej się rusza Maluszek i ma czkawki - tym mu lepiej i to świadczy o dobrostanie płodu :)

nzjdk0s3066ruv32.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka wybaczam ;) sama nie wiem czy to okres bo śluz z krwia.

A siostrę mam młodsza równo o rok i 4h :) a moj brat ma urodziny tego samego dnia co mój michał :)

Dziewczyny co do kup to Ola robiła praktycznie co karmienia a teraz 1-2 dziennie. I to podobno świadczy o tym że układ pokarmowy dojrzewa.:)

A jeszcze co do okresu 19 dni temu miałam nocną przerwę ponad 6h, może to jest powód?
    Koleżanka która urodziła 3 dni przede na tex dostała już ciotkę a z pierwszym synem nie miała prawie 2 lata ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _LISICA wrote:
    Noo na dziś termin mam, ale cisza :> właśnie dostał Młody czkawki :) A mój ginekolog twierdzi, że im więcej się rusza Maluszek i ma czkawki - tym mu lepiej i to świadczy o dobrostanie płodu :)

Tak, to chyba racja z tymi czkawkami :) ja tez bym chciala 21 ;) to mój pierwszy termin z usg :) moja sie chyba wczorajszymi wygibasami zmeczyla, bo poki co siedzi cicho :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się :)

My już od wczorajw domku z jagienką. Przepraszam za cisze ale nienawidzę pisac z telefonu a tyle emocji mną targało ze juz w ogole czekałam aż kompa dorwę.

Jak to u mnie było?

We wtorek zostałam w szpitalu bo 8 doba po terminie. W środę założyli mi balonik o czym już pisałam. W wczwartek zdjeli balonik (kolejna masakra) i podali oksytocynę.

O 10:00 podali mi kroplówkę, potem stopniowo zwiększali oksytocynkę. Ze skurczy zero nagle o 15:00 zrobiły się skurcze co 2 minuty i to silne, o 15:30 już nie mogłam wytrzymać. Polozna zbadała mnie i posżłam do wanny. Po pół godziny wyszłam z niej (w niej było nawet ok) na badanie - okazał osię ze mała nie schodzi w kanał. Po wielu mękach, parciach, badaniach (sic!) dalej nie schodziła i błagałam o cc. Dr Malik (kocham go!) powiedział "Aniołku dobrze, ale musisz godzinę poczekać bo mamy poważniejszy przypadek" znaczy moj tez byl powazny ale tam tetno dziecka się wahalo a u mnie nie. Przez godzinę byłam jeszcze pod prysznicem a potem polozna z inną i męzem zachecali mnie do dalszych prob. To juz bylo najgorsze, ale probowałam. Niestety nic.

O 20:30 wzieli mnie na stol a 20:56 wyciagnęli Jagienkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opieka w szpitalu fantastyczna - jak się jest milym i usmiechnietym to dostaje się to też. W efekcie dostala mi sie sala dwuosobowa z lazienką - bo się miejsce zwalnialo i ja je dostalam :)Tak wiec mi i mojej wpsollokatorce Ewie pobyt w szpitalu mijał zajebiscie. :)Personel wspanaily, a my spokoj i cisza. Noce słabo przespane ale i tak bylo cudnie.

Chcialam jeszcze mojego meza pochwalic bo wspieral mnie przy porodzie i nie wiem jak on to zniosł. Cały czas jest jeszcze spięty sytuacją i Jagienką ale się rozkręca ;) Będzie super tatą :)

Nie wiem kiedy Was nadrobię.

Widziałam że Dzoana też już urdoziła.

A co do karmienia to pokarm mam - ale jesszcze ten przejsciowy wiec dokarmiam. Odciagam się bo mam kiepskie brodawki i mała ma problem - poza tym mi wygodniej jest - ale wazne ze z butelki karmię moim :)

‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ