X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja się obudziłam i spać nie mogę. Na 10:00 KTG i USG. w szpitalu,zobaczymy co wyjdzie. Miłego dnia

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam to w genach. Mama też szybko dostawała okres po porodach. Dzięki temu mam siostrę rok młodszą ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal cisza, mimo zrobionego wczoraj 2km spaceru... :-) dodatkowo śniło mi sie ze karmiłam małego piersią i nie bardzo umiałam to robić bo chwile troszke cycal i zasypiał :D ale mimo to sen piękny... :-) cały czas myśle kiedy to nastąpi, kiedy Antoś wyjdzie i jak bede rodzic, mam nadzieje na SN ale czas pokaże.. Juz nie mogę sie doczekać mojego skarba ❤️

Wonderwall lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa jakies mamy ktore karmia tylko sama butelka ?? Ile wasze dzieci zjadaja na jedna porcje?? Obawiam sie ze moj syn jest nie nazarty;(

• GabiK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka my sie.kierujemy rozpiska na puszce mleka i w 3/4 tyg powinien zjadac 90ml 5-7 razy dziennie i teraz tak zjada,ale dopiero w tym tyg,bo w.zeszlym zjadal 60ml i mu wystarczalo.
    I tak btw, zobacz co narobilas! Wspomnialas o okresie i Kotmisia dostala! ;-) wywolalas wilka z lasu ;-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _LISICA wrote:
    KotMisia <tulę> :(

Ja już obudzona, pełna energii od 5 rano jak zwykle ;/ Mąż śpi przed pracą, a ja kolejny dzień wstaję z myślą, czy to dziś będzie godzina zero. Na dziś mam termin wg OM, wg USG na 20.05 ... czekamy daaaaaaaaaaalej ... idę po Nutellę <3
    no to ciekawe która z nas pierwsza pojedzie na porodówkę bo ja też na dziś termin mam... u mnie kompletna cisza..zero objawów i tez codziennie sie budzę z myślą że to może dziś...:)

• MiM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj w domu :) Młody był troszkę niespokony po południu ale się wcale nie dziwie bo nowe zapachy, ludzie, starsza siostra :)

Narazie się siebie uczymy :)

Laktacja słabo - najpierw cyc potem flacha :)

Poród super :) - Położna rewelacyjna - bez nacięcia krocza od momentu porodu siedzę na pupie :) Dla dziewczyn po cesarce WIELKI SZACUN!!!!!

Bluberry, GabiK, Anielka, czarna panda, beti97, katalina lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Olka my sie.kierujemy rozpiska na puszce mleka i w 3/4 tyg powinien zjadac 90ml 5-7 razy dziennie i teraz tak zjada,ale dopiero w tym tyg,bo w.zeszlym zjadal 60ml i mu wystarczalo.
    I tak btw, zobacz co narobilas! Wspomnialas o okresie i Kotmisia dostala! ;-) wywolalas wilka z lasu ;-)
    moj ma 15dni i 100ml to malo po dwoch godz ryk bo glodny a lekarka mowi ze go glodzimy nie wiem ci robic a jakim mlekiem karmisz?? Na moim pisze od 2 do 8tyg 100ml kotmisia wybacz ;)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka moja zjada dalej 60.
    Polozna w czwartek mowila ze powinna juz 100 jesc ale z racji ze jest malutka to dopuszczalne jest 80. A Julka jak zje 70 to uleje to co zje ponad

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa dupa dupa! Uspokoiło się :/ jedyne co- dalej mnie czyści. Minka dziś Twój termin? I zaraz Lisicy ;) ja sobie spokojnie na 27 poczekam, niemezus mnie rozpieszcza ;) wczoraj się biedny tak zestrrsowal, ze nie mógł pograć w swojego wysnionego, wyczekiwanego Wiedźmina ;)
    Kotmisia spójrz na to tak, ze przynajmniej wiesz, że wszystko ok, okres jest jednak oznaką zdrowia ;)
    Minka a moze sie w sw. Rodzinie jednak spotkamy ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:49

• GabiK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka my mamy Hipp Combiotik Bio.
    Blu u nas jest 3-5x dziennie kupa czyli nie po kazdym karmieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:36

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka jak po 2h glodny to ja bym dala kolejna porcje. Na mleku jest zalecana porcja,ale jest tez info,zeby kierowac sie insywidualnymi potrzebami dziecka a nie zaleceniami. Poza tym chyba kazda z nas dostala na rozpisce ze szpitala "karmienie na zadanie" i ja tak robie. Kubus tez nie je z zegarkiem w reku,czasem co 3h i tak jest najczesciej,ale czasem po 2h jest glodny,a czasem przesypia prawie 4h. Tak wiec, zgodnie z biblijnym "glodnego nakarmic" alleluja i do przodu :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:49

• _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    no to ciekawe która z nas pierwsza pojedzie na porodówkę bo ja też na dziś termin mam... u mnie kompletna cisza..zero objawów i tez codziennie sie budzę z myślą że to może dziś...:)

O no to czekamy obie :) ja na dziś termin, ale czuję w moczu 21.05 ... Chciałabym do Dnia Mamy mieć już Synka przy sobie <3

nzjdk0s3066ruv32.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dupa dupa dupa! Uspokoiło się :/ jedyne co- dalej mnie czyści. Minka dziś Twój termin? I zaraz Lisicy ;) ja sobie spokojnie na 27 poczekam, niemezus mnie rozpieszcza ;) wczoraj się biedny tak zestrrsowal, ze nie mógł pograć w swojego wysnionego, wyczekiwanego Wiedźmina ;)
    Kotmisia spójrz na to tak, ze przynajmniej wiesz, że wszystko ok, okres jest jednak oznaką zdrowia ;)
    Minka a moze sie w sw. Rodzinie jednak spotkamy ;)

Noo na dziś termin mam, ale cisza :> właśnie dostał Młody czkawki :) A mój ginekolog twierdzi, że im więcej się rusza Maluszek i ma czkawki - tym mu lepiej i to świadczy o dobrostanie płodu :)

nzjdk0s3066ruv32.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka wybaczam ;) sama nie wiem czy to okres bo śluz z krwia.

A siostrę mam młodsza równo o rok i 4h :) a moj brat ma urodziny tego samego dnia co mój michał :)

Dziewczyny co do kup to Ola robiła praktycznie co karmienia a teraz 1-2 dziennie. I to podobno świadczy o tym że układ pokarmowy dojrzewa.:)

A jeszcze co do okresu 19 dni temu miałam nocną przerwę ponad 6h, może to jest powód?
    Koleżanka która urodziła 3 dni przede na tex dostała już ciotkę a z pierwszym synem nie miała prawie 2 lata ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _LISICA wrote:
    Noo na dziś termin mam, ale cisza :> właśnie dostał Młody czkawki :) A mój ginekolog twierdzi, że im więcej się rusza Maluszek i ma czkawki - tym mu lepiej i to świadczy o dobrostanie płodu :)

Tak, to chyba racja z tymi czkawkami :) ja tez bym chciala 21 ;) to mój pierwszy termin z usg :) moja sie chyba wczorajszymi wygibasami zmeczyla, bo poki co siedzi cicho :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się :)

My już od wczorajw domku z jagienką. Przepraszam za cisze ale nienawidzę pisac z telefonu a tyle emocji mną targało ze juz w ogole czekałam aż kompa dorwę.

Jak to u mnie było?

We wtorek zostałam w szpitalu bo 8 doba po terminie. W środę założyli mi balonik o czym już pisałam. W wczwartek zdjeli balonik (kolejna masakra) i podali oksytocynę.

O 10:00 podali mi kroplówkę, potem stopniowo zwiększali oksytocynkę. Ze skurczy zero nagle o 15:00 zrobiły się skurcze co 2 minuty i to silne, o 15:30 już nie mogłam wytrzymać. Polozna zbadała mnie i posżłam do wanny. Po pół godziny wyszłam z niej (w niej było nawet ok) na badanie - okazał osię ze mała nie schodzi w kanał. Po wielu mękach, parciach, badaniach (sic!) dalej nie schodziła i błagałam o cc. Dr Malik (kocham go!) powiedział "Aniołku dobrze, ale musisz godzinę poczekać bo mamy poważniejszy przypadek" znaczy moj tez byl powazny ale tam tetno dziecka się wahalo a u mnie nie. Przez godzinę byłam jeszcze pod prysznicem a potem polozna z inną i męzem zachecali mnie do dalszych prob. To juz bylo najgorsze, ale probowałam. Niestety nic.

O 20:30 wzieli mnie na stol a 20:56 wyciagnęli Jagienkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opieka w szpitalu fantastyczna - jak się jest milym i usmiechnietym to dostaje się to też. W efekcie dostala mi sie sala dwuosobowa z lazienką - bo się miejsce zwalnialo i ja je dostalam :)Tak wiec mi i mojej wpsollokatorce Ewie pobyt w szpitalu mijał zajebiscie. :)Personel wspanaily, a my spokoj i cisza. Noce słabo przespane ale i tak bylo cudnie.

Chcialam jeszcze mojego meza pochwalic bo wspieral mnie przy porodzie i nie wiem jak on to zniosł. Cały czas jest jeszcze spięty sytuacją i Jagienką ale się rozkręca ;) Będzie super tatą :)

Nie wiem kiedy Was nadrobię.

Widziałam że Dzoana też już urdoziła.

A co do karmienia to pokarm mam - ale jesszcze ten przejsciowy wiec dokarmiam. Odciagam się bo mam kiepskie brodawki i mała ma problem - poza tym mi wygodniej jest - ale wazne ze z butelki karmię moim :)

‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ