Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna dzięki za info
jeśli chodzi o dentyste to na pewno jakiś w okolicy ma podpisaną umowę z nfz więc musisz się dopytać- ale pamiętaj, że białe plomby na nfz przysługują chyba tylko na jedynki a reszta "srebrne". Może akurat trafisz na takiego co ma umowę z nfz więc płaciłabyś tylko za białe plomby.
Zorientuj się.
W szpitalu na pewno mają usg, ale tam to pewnie trzeba się stawić ze skierowaniem -
AnnaMaria89 wrote:Ja taka gapowata jestem... zamiast zapytac... w szpitalu jest supeer polozna taka milusia:) no i bede musiala za tydzien isc z badaniami rozyczki i toxo to jej zapytam czy do dentysty prywatnie musze isc i czy na nfz moze usg w szpitalu robic (bo nie widzialam sprzetu) czy na nfz tylko grzebanie w pipuni jest w tym szpitalu a usg prywatnie...
Wiec moze maja tak samo
-
Karolcia88 wrote:Dziewczyny nie pamiętam która z Was cierpi na zaparcia, ale polecam barszcz kiszony domowej roboty. Fantastyczny na te problemy!
Jak się robi barszcz kiszony ? Pierwsze słyszę o takim
Dziś mdłości in progres od soboty mnie męczą ... ale staram się nie dopuszczać do głodu, bo wtedy goooorzej o_O.
Ale dziwne bo mam ochotę non stop na coś niezdrowego - jakaś pizza lub frytki, lub makaronik z sosem mniam! też tak miałyście ? -
Gosia
dzieki za info - chyba tak jest...
to chyba lepiej jak bede wybulac prywatnie na usg bo jak nie ma u siebie w gabinecie to chyba na nfz sa tylko 3 usg na poczatku w polowie i pod koniec ciazy (a myslalam ze bede mogla chodzic co msc podpatrywac na usg na nfz) - trudno.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Mąż się od rana do mnie nie odzywal wiec dzwoniłam chyba ze 20 razy i oczywiście nie odbiera wiec juz same czarne myśli
W końcu dzwoni obcy numer wiec odbieram a to pan mąż zapomniał telefonu z nerwów aż się popłakałam kurde to chyba przez hormony -
Anooosiak
ja mam mdlosci chyba juz nasilony czas (oby bylo leiej juz codziennie) bo wymiotuje dwa razy w ciagu dnia rano i wieczorem...
i tez mam smak na niezdrowe rzeczy:)) w ogole schudlam:) nie wiem jak jest z waga taka domowa elektroniczna a jak z taka w szpitalu ale na elektronicznej mialam 62 kg jeszcze w lipcu a na tej w szpitalu 57 - mozliwe ze schudlam 5kg? w sumie to czuje po sobie ze schudlam ... -
AnnaMaria89 wrote:Gosia
dzieki za info - chyba tak jest...
to chyba lepiej jak bede wybulac prywatnie na usg bo jak nie ma u siebie w gabinecie to chyba na nfz sa tylko 3 usg na poczatku w polowie i pod koniec ciazy (a myslalam ze bede mogla chodzic co msc podpatrywac na usg na nfz) - trudno.
Ja na szczęście mam dwóch lekarzy wiec usg będę miala częściej ale jednak byłabym spokojniejsza wiedząc że co miesiąc jest usg
Jak nie zapomnę to zapytam jutro ginki na nfz jak to wygląda -
Możliwe moja kumpela jest w 12 tygodniu i od początku schudła z 6kg bo tylko wymiotuje i wymiotuje biedna
Mi waga stoi w miejscu, chociaż czuję po ciuchach, że nie leżą już tak dobrze ... przez wielkie cyce nie dopinam kurtki, a moje kochane spodnie rurki ledwo wciągam na dupę ;/ jakaś taka opuchnięta jestem bleee i wzdęta non toperWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:31
-
No ja nie wymiotuje czesto, bo nawet lekarz mowil ze w normie... ale za to jem mniej niz przed ciaza - zawsze sie obzeralam chociaz nie tylam no ale teraz jem jak na diecie - czesto i malo (i z wyliczen w ciagu dnia mniej niz przed ciaza)
ale wyniki mam ok:) nawet cala morfologia super - polozna mowila ze jak w ciazy to super wyniki(Karolcia chyba ty tez mowilas ze np. hemoglobine 13 mialas ja tez 13,3 )
Gossia
ja to pizza ble:) ale ziemniaki taaak a najbardziej smazone:) i to nie frytki tylko talarki smazone na patelni jeszcze tlustsze niz frytki z frytkownicy no ale co zrobie ze chce to jesc:) moze jeszcze ud mi sie kupic dzisiaj gdzies fasolke szparagowa - z bulka tarta zjadlabym:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:34
-
A ja na sniadanie jem dalej kanapki z konserwa albo miesem ze sloiczka:) nie wiem czemu ale nic innego nie przelkna na sniadanie:)
Anoosiak
no widzisz ty opuchnieta a ja czuje sie przeciwnie ze wszystko wisi na mnie i taka lekka sie czuje i w ogole jakbym miala kosteczki nie kosci... moze tez przez to ze tu wtej pracy zimno jest ciagle:/
a u was jak z jedzeniem? ja widze ze jest postep maly:) bo zawsze na sniadanie zjadlam pol bulki potem troszke obiadu i lekka kolacja a miedzy posilkami cos przegryzalam a dzis od rana zjadlam 8 kromek z tym miesem ze sloiczka i dalej bym zjadla a juz nie mam:) wiec nie jest zle:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:41
-
Biedna mi zimno też jest ciągle i chodzę w sweterkach i szaliczkach, a ludzie z pracy w krótkim rękawku poginają - to tak gwoli pocieszenia
Ja oddam część mojego puchnięcia na rzecz tej lekkości hmmm ... zjadłabym taką konserwę z puszki - albo jakieś szprotki w oleju w puszce, można?
Tak, chcę szprotki w oleju, natychmiast !Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:43
-
Aga przykro mi. Trzymaj sie.
Marlencia a Tobie gratuluje serducha.
Czesc dziewczyny. Ja codziennie jednego pawia muszr zaliczyc no innej opcji nie ma. Czasem dwa. Ale to i tak meczy. I dzisiaj caly dzien mdlosci. I tez mnoe ciagnie na niezdrowe zarcie. I tez za mna chodzi barszcz czerwony cysciutki taki jak na swieta z mama zawsze robimy z uszkami z kapusta i grzybami mmm. Albo zurek z jajeczkiem. -
Hej dziewczyny. Ja jestem dziś sama na siebie wściekła. Byłam na zakupach i taszczyłam siaty gdzieś 7 kg, bo jestem sama i nie ma mi kto pomóc. Teraz boli mnie brzuch i krzyż nie plamię, ale ból jest dość mocny. Myślicie, że mogłam zaszkodzić dziecku? Co robić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:04