X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Karolcia wyniki moczu ok i tymi ketonami mam sie nie przejmowac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 12:58

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna dzięki za info :)
    jeśli chodzi o dentyste to na pewno jakiś w okolicy ma podpisaną umowę z nfz więc musisz się dopytać- ale pamiętaj, że białe plomby na nfz przysługują chyba tylko na jedynki a reszta "srebrne". Może akurat trafisz na takiego co ma umowę z nfz więc płaciłabyś tylko za białe plomby.
    Zorientuj się.
    W szpitalu na pewno mają usg, ale tam to pewnie trzeba się stawić ze skierowaniem ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karolcia
    ja zawsze myslalam ze po ukonczeniu 18 lat juz tylko moge do dentysty chodzic prywatnie...
    a to jest u nas na pewno na nfz :)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    Ja taka gapowata jestem... zamiast zapytac... w szpitalu jest supeer polozna taka milusia:) no i bede musiala za tydzien isc z badaniami rozyczki i toxo to jej zapytam czy do dentysty prywatnie musze isc i czy na nfz moze usg w szpitalu robic (bo nie widzialam sprzetu) czy na nfz tylko grzebanie w pipuni jest w tym szpitalu a usg prywatnie...
    U mnie w najbliższym szpitalu jest tak że w gabinecie nie ma usg a jesli ekarz uważa zd jest potrzeba to zabiera na oddział lub do izby przyjec i tam robi usg
    Wiec moze maja tak samo

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dziewczyny nie pamiętam która z Was cierpi na zaparcia, ale polecam barszcz kiszony domowej roboty. Fantastyczny na te problemy!

Jak się robi barszcz kiszony ? Pierwsze słyszę o takim :)

Dziś mdłości in progres :) od soboty mnie męczą ... ale staram się nie dopuszczać do głodu, bo wtedy goooorzej o_O.

Ale dziwne bo mam ochotę non stop na coś niezdrowego - jakaś pizza lub frytki, lub makaronik z sosem mniam! :D też tak miałyście ? :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Laski na fejsie (jeśli "lubicie" Reserved) jest kupon do pobrania -30% :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia
    dzieki za info - chyba tak jest...
    to chyba lepiej jak bede wybulac prywatnie na usg bo jak nie ma u siebie w gabinecie to chyba na nfz sa tylko 3 usg na poczatku w polowie i pod koniec ciazy (a myslalam ze bede mogla chodzic co msc podpatrywac na usg na nfz) - trudno.

gosia86 lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się od rana do mnie nie odzywal wiec dzwoniłam chyba ze 20 razy i oczywiście nie odbiera wiec juz same czarne myśli
    W końcu dzwoni obcy numer wiec odbieram a to pan mąż zapomniał telefonu z nerwów aż się popłakałam kurde to chyba przez hormony

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak
    ja mam mdlosci chyba juz nasilony czas (oby bylo leiej juz codziennie) bo wymiotuje dwa razy w ciagu dnia rano i wieczorem...
    i tez mam smak na niezdrowe rzeczy:)) w ogole schudlam:) nie wiem jak jest z waga taka domowa elektroniczna a jak z taka w szpitalu ale na elektronicznej mialam 62 kg jeszcze w lipcu a na tej w szpitalu 57 - mozliwe ze schudlam 5kg? w sumie to czuje po sobie ze schudlam ...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    Gosia
    dzieki za info - chyba tak jest...
    to chyba lepiej jak bede wybulac prywatnie na usg bo jak nie ma u siebie w gabinecie to chyba na nfz sa tylko 3 usg na poczatku w polowie i pod koniec ciazy (a myslalam ze bede mogla chodzic co msc podpatrywac na usg na nfz) - trudno.
    Sama myślę o tym usg czy to prawda z tym ze tylko 3 razy
    Ja na szczęście mam dwóch lekarzy wiec usg będę miala częściej ale jednak byłabym spokojniejsza wiedząc że co miesiąc jest usg
    Jak nie zapomnę to zapytam jutro ginki na nfz jak to wygląda

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe :) moja kumpela jest w 12 tygodniu i od początku schudła z 6kg bo tylko wymiotuje i wymiotuje biedna :(

Mi waga stoi w miejscu, chociaż czuję po ciuchach, że nie leżą już tak dobrze ... przez wielkie cyce nie dopinam kurtki, a moje kochane spodnie rurki ledwo wciągam na dupę ;/ jakaś taka opuchnięta jestem bleee i wzdęta non toper :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:31

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoosiak nasze dzieci chyba lubią frytki :) bo sporo dziewczyn pisze że ma ochotę na fryty
    A ja pizza tez nie gardzę;)

Anooosiak86 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wymiotuje czesto, bo nawet lekarz mowil ze w normie... ale za to jem mniej niz przed ciaza - zawsze sie obzeralam chociaz nie tylam :) no ale teraz jem jak na diecie - czesto i malo (i z wyliczen w ciagu dnia mniej niz przed ciaza)

ale wyniki mam ok:) nawet cala morfologia super - polozna mowila ze jak w ciazy to super wyniki(Karolcia chyba ty tez mowilas ze np. hemoglobine 13 mialas ja tez 13,3 :))

Gossia
    ja to pizza ble:) ale ziemniaki taaak a najbardziej smazone:) i to nie frytki tylko talarki smazone na patelni jeszcze tlustsze niz frytki z frytkownicy no ale co zrobie ze chce to jesc:) moze jeszcze ud mi sie kupic dzisiaj gdzies fasolke szparagowa - z bulka tarta zjadlabym:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:34

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam Mężowi smsa, że z Okazji Dnia Chłopaka zabieram go na pyszny obiad :) i zamówię sobie jakieś danie z frytami :D może rybkę do tego i suróweczkę :)

Magic lubi tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na sniadanie jem dalej kanapki z konserwa albo miesem ze sloiczka:) nie wiem czemu ale nic innego nie przelkna na sniadanie:)

Anoosiak
    no widzisz ty opuchnieta a ja czuje sie przeciwnie ze wszystko wisi na mnie i taka lekka sie czuje i w ogole jakbym miala kosteczki nie kosci... moze tez przez to ze tu wtej pracy zimno jest ciagle:/

a u was jak z jedzeniem? ja widze ze jest postep maly:) bo zawsze na sniadanie zjadlam pol bulki potem troszke obiadu i lekka kolacja a miedzy posilkami cos przegryzalam a dzis od rana zjadlam 8 kromek z tym miesem ze sloiczka i dalej bym zjadla a juz nie mam:) wiec nie jest zle:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:41

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna :( mi zimno też jest ciągle i chodzę w sweterkach i szaliczkach, a ludzie z pracy w krótkim rękawku poginają - to tak gwoli pocieszenia :P

Ja oddam część mojego puchnięcia na rzecz tej lekkości :) hmmm ... zjadłabym taką konserwę z puszki - albo jakieś szprotki w oleju w puszce, można? :)

Tak, chcę szprotki w oleju, natychmiast ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:43

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z puszki można nie można wędzonego
    Mi się marzy barszcz wigilijny z uszkami pysznymi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa Gosia czytasz mi w myślach, chociaż zjadłabym z krokietami! <3

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga przykro mi. Trzymaj sie.
    Marlencia a Tobie gratuluje serducha.
    Czesc dziewczyny. Ja codziennie jednego pawia muszr zaliczyc no innej opcji nie ma. Czasem dwa. Ale to i tak meczy. I dzisiaj caly dzien mdlosci. I tez mnoe ciagnie na niezdrowe zarcie. I tez za mna chodzi barszcz czerwony cysciutki taki jak na swieta z mama zawsze robimy z uszkami z kapusta i grzybami mmm. Albo zurek z jajeczkiem. :)

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja jestem dziś sama na siebie wściekła. Byłam na zakupach i taszczyłam siaty gdzieś 7 kg, bo jestem sama i nie ma mi kto pomóc. Teraz boli mnie brzuch i krzyż:-( nie plamię, ale ból jest dość mocny. Myślicie, że mogłam zaszkodzić dziecku? Co robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:04

relg3e5e54dwhg22.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ