Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O tym dodatkowym tez slyszalam ale jakies glupie przepisy aa odnosnie tego. Siostra w zeszlym roku rodzila i mowila ze trzeba na ta kwote brac najlepiej faktury i to na dziecko bo do paragonow moga sie przyczepic (przynajmniej tak jest w Krk)..
Ale pierwsze slysze zeby skladac jakies wnioski o kase na dziecko ktore jeszcze dobrych pare miesiecy bedzie siedziec w brzuchu -
Z tymi dochodami to nie jest takie glupie bo jesli dziecko urodzi sie w styczniu albo lutym 2015 to przeciez nikt z nas nie jest wtedy rozliczony za rok 2014. Tak wiec aby byli sprawiwdliwie dla wszytkich dochody bierze sie za rok 2013.tym bardziej ze okres swiadczeniowy do rodzinnego trwa inaczej niz rok kalendarzowy.
zgredka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa ból żoładka jest bardzo dobre siemie lniane
oraz kisiel to takie naturalne sposoby a leki to juz tylko lekarz w czasie ciaży moze coś podpowiedzieć,żesz wziać Nospe tez pomaga na ból żoładka ( ja kiedys brałam własnie na żoładek)KotMisia lubi tę wiadomość
-
Ja jestem dzisiaj po wizycie;) Moja kruszynka cała i zdrowa;) Serduszko pika, następna wizyta dopiero za 3 tyg i wtedy mają mi założyc kartę ciązy. Lekarz zamiast duphastonu kazał brać luteine podjęzyk. Nie wiecie może czy można tą tabletkę poprostu połknąć bo strasznie jest nie dobra:P Ale jak trzeba to trzeba jakoś się zmuszę dla kruszynki;)
nojaniewiem, inessa, KotMisia, Ofelaine, Ewelcia, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pierwsza wizyta za mna. Wszystko dobrze, jest tictac maly z serduszkiem !!!!
KotMisia, Ofelaine, zgredka, czarna panda, Ewelcia, Bluberry, inessa, Anooosiak86, AnnaMaria89, Ankara, Magic, gosiunia, Eklerka, Militta110816 lubią tę wiadomość