Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Ja jestem dzisiaj po wizycie;) Moja kruszynka cała i zdrowa;) Serduszko pika, następna wizyta dopiero za 3 tyg i wtedy mają mi założyc kartę ciązy. Lekarz zamiast duphastonu kazał brać luteine podjęzyk. Nie wiecie może czy można tą tabletkę poprostu połknąć bo strasznie jest nie dobra:P Ale jak trzeba to trzeba jakoś się zmuszę dla kruszynki;)
    Można ją stosować dopochwowo ale nie wiem czy są takie same dawki

Gratuluje nowych serduszek <3

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje mamuśki;)))

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Na ból żoładka jest bardzo dobre siemie lniane :)
    oraz kisiel :) to takie naturalne sposoby a leki to juz tylko lekarz w czasie ciaży moze coś podpowiedzieć,żesz wziać Nospe tez pomaga na ból żoładka ( ja kiedys brałam własnie na żoładek)

Kochana jestem Twoja dluzniczka. Zjadlam kisiel i jest o niebo lepiej! Dziekuje :*

Magic, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowych serduszek :) ja tez dopiero za 3 tyg bede mogla zobaczyc moje malenstwo :) ale wiem ze wytrzymam :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:29

Aalka lubi tę wiadomość

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje nowych serduszek :)

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubbery ja mam w środę za tydzień i jak będzie ok to też kończę z czarnowidztwem z którym walczę od początku. Taki mam charakter i już nic na to nie poradzę. Chociaż teraz dla Kruszynki staram się pozytywnie myśleć.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, dziekuje wam za wsparcie. Jak niektore z was mowily , ze najgorsza jest noc w szpitalu przed zabiegiem..Ja nie nocowalam w szpitalu.Mialam termin wczoraj na 8:00 ..okolo 9:00 zaczeli.. dostalam cos dozylnie i nawet nie pamietam kiedy zasnelam.. obudzilam sie to lezalam juz w pokoju, (w ktorym lezalam krotko przed zabiegiem)i nie wiedzialam czy juz po wszystkim :( Zlapalam ogruchowo pod pizame..i poczulam gruba duza podpaske i zaczelam plakac jak male dziecko :( A na dodatek lezala na przeciwko mnie kobieta ktora karmila piersia swojego synka,myslalam ze mnie rozerwie na pol :( po godzinie, przyszla pielegniarka i wypisala mnie do domu..za 2-3 tygodni mam isc do ginekologa na kontrole czy wszystko w porzadku :( Ah dziewczyny tak mi smutno :(

• beti97 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w szpitalach tak kładą ;/ Aga jestem całym sercem z Tobą chociaż nie wiem jaki to ból :** Przytulam :**

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikomu tego bolu nie zycze,nawet najwiekszemu wrogowi :( Teraz tylko szybko dojsc do siebie, na kontrole do lekarza, i czekam na zielone swiatlo i bede dalej starac sie o mojego aniolka :(

• madziorek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj sie mocno. Przytulamy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:12

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo wspolczuje
    Ja chociaz jak bylam po zabiegu to mnie nie polozyli ani z kobietami w ciazy ani blisko porodowki.. za towarzyszki mialam panie ktore mialy jakies zabiegi ginekologiczne chyba plastyke pochwy albo cos takiego wiec tyle bolu mi oszczedzili.. ale dzieciaczki z porodowki bylo slychac jak placza :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.... oj chyba sie zaczyna...
    Dzis od rana zaczęło mnie mglic....teraz jest juz znacznie lepiej ale po przebudzeniu ululalalal... naszczeszie tylko mdliło i jakos to powstrzymałam. Obawiam sie, ze zaczeło sie na dobre.
    Życze miłego i nie mdlacego dnia każdej z WAS:)

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 1 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aga wiem co przechodzisz rok temu zaczęłam się starać z mężem o drugie dziecko i zaraz zaszłam w ciąże długo się nie nacieszyłam bo zaczęłam plamić taka brązowa wydzielina pojechałam do szpitala i tam już zostałam operacja ciąża pozamaciczna, strasznie to przeżyłam ból po operacji itd...ale się nie poddaliśmy za pół roku zaszłam w ciąże od razu bete robiłam co drugi dzień i był ok, i zobaczyłam pęcherzyk w macicy to byłam szczęśliwa ale niestety krótko cały czar prysł bo po upływie czasu i kolejnym usg nie pokazywała się zarodek oczywiście nadzieje cały czas miałam nie mogłam w to uwierzyć ile można mieć pecha szpital i łyżeczkowanie puste jajo. I teraz po upływie też około pół roku jestem w ciąży zarodek pęcherzyk w macicy pokazał się zarodek jeszcze serduszka nie słyszałam bo wizytę mam na 8 i się strasznie martwię ale mam nadzieje bo to nasza ostatni próba że się uda nie możemy tracić wiary:)

Marta
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrta a w tych poprzednich ciażach to w których tygodniach sie to stało?

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 1 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozamaciczna od razu tydzień po spodziewanej miesiączce zaczęłam plamić a puste jajo gdzieś tak ok 2 miesiąca trzymali mnie bardzo długo bo szyjka była zamknięta ale jak beta już później robiłam to nie wzrastała prawidłowo

Marta
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że jeżeli którąś dopadnie ból żołądka (bez mdłości) to kisiel i mleko bardzo pomagają! :)

A teraz z innej beczki. Mam problem z biustem... Nie miałam nigdy dużego i nadal tak jest. Tylko zrobił się bardzo pełny i twardy. No i boli jak cholercia :( i to tak, że nie mogę nosić żadnego stanika. Nawet sportowego. Nie wiem co mam założyć :( Może macie jakiś pomysł. Bo wiem, że jak będę chodziła bez to za chwilę będę miała ogromne rozstępy :(
    Może macie jakieś pomysły :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja to przeżyłam i wiem co czujesz.. ale ja leżałam w sali z kobietami, kt,ore czekały na zabiegi ginekologiczne, ale chodząc po oddziale widziałam i słyszałam dzieci i ich płacz. To jest niesamowicie ciężkie... tulę Cię i nie martw się... uda Ci się ponownie, ale to zależy od Twojej głowy, bo sprawy kobiecie bardzo szybko dochodzą do siebie..

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ ‹ 171 172 173 174 175 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ