X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Ja jestem dzisiaj po wizycie;) Moja kruszynka cała i zdrowa;) Serduszko pika, następna wizyta dopiero za 3 tyg i wtedy mają mi założyc kartę ciązy. Lekarz zamiast duphastonu kazał brać luteine podjęzyk. Nie wiecie może czy można tą tabletkę poprostu połknąć bo strasznie jest nie dobra:P Ale jak trzeba to trzeba jakoś się zmuszę dla kruszynki;)
    Można ją stosować dopochwowo ale nie wiem czy są takie same dawki

Gratuluje nowych serduszek <3

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje mamuśki;)))

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Na ból żoładka jest bardzo dobre siemie lniane :)
    oraz kisiel :) to takie naturalne sposoby a leki to juz tylko lekarz w czasie ciaży moze coś podpowiedzieć,żesz wziać Nospe tez pomaga na ból żoładka ( ja kiedys brałam własnie na żoładek)

Kochana jestem Twoja dluzniczka. Zjadlam kisiel i jest o niebo lepiej! Dziekuje :*

Magic, inessa lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowych serduszek :) ja tez dopiero za 3 tyg bede mogla zobaczyc moje malenstwo :) ale wiem ze wytrzymam :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:29

Aalka lubi tę wiadomość

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 30 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje nowych serduszek :)

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubbery ja mam w środę za tydzień i jak będzie ok to też kończę z czarnowidztwem z którym walczę od początku. Taki mam charakter i już nic na to nie poradzę. Chociaż teraz dla Kruszynki staram się pozytywnie myśleć.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, dziekuje wam za wsparcie. Jak niektore z was mowily , ze najgorsza jest noc w szpitalu przed zabiegiem..Ja nie nocowalam w szpitalu.Mialam termin wczoraj na 8:00 ..okolo 9:00 zaczeli.. dostalam cos dozylnie i nawet nie pamietam kiedy zasnelam.. obudzilam sie to lezalam juz w pokoju, (w ktorym lezalam krotko przed zabiegiem)i nie wiedzialam czy juz po wszystkim :( Zlapalam ogruchowo pod pizame..i poczulam gruba duza podpaske i zaczelam plakac jak male dziecko :( A na dodatek lezala na przeciwko mnie kobieta ktora karmila piersia swojego synka,myslalam ze mnie rozerwie na pol :( po godzinie, przyszla pielegniarka i wypisala mnie do domu..za 2-3 tygodni mam isc do ginekologa na kontrole czy wszystko w porzadku :( Ah dziewczyny tak mi smutno :(

• beti97 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w szpitalach tak kładą ;/ Aga jestem całym sercem z Tobą chociaż nie wiem jaki to ból :** Przytulam :**

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikomu tego bolu nie zycze,nawet najwiekszemu wrogowi :( Teraz tylko szybko dojsc do siebie, na kontrole do lekarza, i czekam na zielone swiatlo i bede dalej starac sie o mojego aniolka :(

• madziorek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj sie mocno. Przytulamy :)

Aga261 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:12

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo wspolczuje
    Ja chociaz jak bylam po zabiegu to mnie nie polozyli ani z kobietami w ciazy ani blisko porodowki.. za towarzyszki mialam panie ktore mialy jakies zabiegi ginekologiczne chyba plastyke pochwy albo cos takiego wiec tyle bolu mi oszczedzili.. ale dzieciaczki z porodowki bylo slychac jak placza :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.... oj chyba sie zaczyna...
    Dzis od rana zaczęło mnie mglic....teraz jest juz znacznie lepiej ale po przebudzeniu ululalalal... naszczeszie tylko mdliło i jakos to powstrzymałam. Obawiam sie, ze zaczeło sie na dobre.
    Życze miłego i nie mdlacego dnia każdej z WAS:)

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 1 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aga wiem co przechodzisz rok temu zaczęłam się starać z mężem o drugie dziecko i zaraz zaszłam w ciąże długo się nie nacieszyłam bo zaczęłam plamić taka brązowa wydzielina pojechałam do szpitala i tam już zostałam operacja ciąża pozamaciczna, strasznie to przeżyłam ból po operacji itd...ale się nie poddaliśmy za pół roku zaszłam w ciąże od razu bete robiłam co drugi dzień i był ok, i zobaczyłam pęcherzyk w macicy to byłam szczęśliwa ale niestety krótko cały czar prysł bo po upływie czasu i kolejnym usg nie pokazywała się zarodek oczywiście nadzieje cały czas miałam nie mogłam w to uwierzyć ile można mieć pecha szpital i łyżeczkowanie puste jajo. I teraz po upływie też około pół roku jestem w ciąży zarodek pęcherzyk w macicy pokazał się zarodek jeszcze serduszka nie słyszałam bo wizytę mam na 8 i się strasznie martwię ale mam nadzieje bo to nasza ostatni próba że się uda nie możemy tracić wiary:)

Marta
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrta a w tych poprzednich ciażach to w których tygodniach sie to stało?

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 1 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozamaciczna od razu tydzień po spodziewanej miesiączce zaczęłam plamić a puste jajo gdzieś tak ok 2 miesiąca trzymali mnie bardzo długo bo szyjka była zamknięta ale jak beta już później robiłam to nie wzrastała prawidłowo

Marta
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że jeżeli którąś dopadnie ból żołądka (bez mdłości) to kisiel i mleko bardzo pomagają! :)

A teraz z innej beczki. Mam problem z biustem... Nie miałam nigdy dużego i nadal tak jest. Tylko zrobił się bardzo pełny i twardy. No i boli jak cholercia :( i to tak, że nie mogę nosić żadnego stanika. Nawet sportowego. Nie wiem co mam założyć :( Może macie jakiś pomysł. Bo wiem, że jak będę chodziła bez to za chwilę będę miała ogromne rozstępy :(
    Może macie jakieś pomysły :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja to przeżyłam i wiem co czujesz.. ale ja leżałam w sali z kobietami, kt,ore czekały na zabiegi ginekologiczne, ale chodząc po oddziale widziałam i słyszałam dzieci i ich płacz. To jest niesamowicie ciężkie... tulę Cię i nie martw się... uda Ci się ponownie, ale to zależy od Twojej głowy, bo sprawy kobiecie bardzo szybko dochodzą do siebie..

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ