X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 09:45

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura u nas na suchą skórę pomogła kąpiel w krochmalu (robię taki kisiel z mąki ziemniaczanej) plus smarowanie oliwka suchych miejsc głównie brzuszek stópki i rączki
    Za to teraz dostała jakiegoś uczulenia na tyłku albo od kremu albo od chusteczek
    wlasnie czego używacie do wycierania pupy w domu?
    Ja mialam ambitny plan woda i waciki ale szybko mi przeszło i jadę na chusteczkach

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest baran (maz), byk (Julka) i blizniak (ja) jakos tak sie zlozylo, ze po kolei ;)
    Gosia- ja w tej kwestii w ogole ambitna nie bylam i jeszcze chyba w styczniu zakupilam 12 opakowan mokruch chusteczek bo na promocji byly :p

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez sie skora luszczy na brzuszku, nadgarstkach +dlonie i nozki. Wiec kapiemmy w oilatum+ smarowanie tych miejsc kremem- tez mam oilatum.

Pytanie- kiedy sie powinno zaczac robic masaz stopek zeby nie bylo plaskostopia?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja tez na poczatku woda i waciki,ale przygotowanie cieplej wody zajmowalo czas a dziecko placze. Zanim skonczylam wycierac to woda stygla i w koncu chusteczki. Uzywam Pampers Sensitive,nic sie po nich nie dzieje,a jak kupuje 6cio pak to mi wychodz ponizej 5zl za 56sz.
    A ze Pola byla zirytowana i pobudzona to potwierdza moja teze,ze dzieci nie sa jeszcze gotowe na spotkania i nie wiem kiedy beda. Moj Kuba tez zawsze "odchorowuje" te wizyty.
    Ja jestem juz mega zla,bo okazalo sie,ze moja tesciowa planuje na swoj obiadek zaprosic jeszcze jej brata z.zona oraz swoja mame. Wiem,ze jesli zaprosila ich to pewnie jeszcze tesciow jej corki,bo sa zawsze. Tak wiec mamy mieszkanko 30m2, w tym pokoik 14m2 i gosci w liczbie 10 osob. Juz bylam u niej na takich imprezach.i malo.nie zdechlam, ciasnota taka,ze nie ma jak sie ruszyc. A musicie wiedziec,ze trzeba usiasc tak,zeby bylo widac tv na regale. Bo te spotkania polegaja glownie na ogladaniu tv za stolem. Nie mam ochoty wpakowac dziecko w taka masa ludzi w takiej ciasnocie. Nie wiem kto bedzie chory,a.tam zawsze.ktos ma chore zatoki albo przeziebiony,albo ma biegunke itd. I nie wiem czy ona sobie wyobraza,ze ja wezme dziecko na.rece i usiade za stolem czy jak? No chyba,ze mam.z nim razem siedziec na tym balkonie co mi zaproponowala?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi i nie masz możliwości jakoś się wykręcić z tej imprezy? Bo przy takim metrażu i ilość osób to ja Ci już teraz współczuję

A używacie tylko chusteczki czy jakieś kremy też?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik wspolczuje.
    Wyslij samego meza a niech Was wytlumaczy ze Kube boli brzuszek i caly czas placze (tfu, tfu).
    Gosia ja tez uzywam tych chusteczek co Gabik. Jak nie posmaruje mascia to zaraz jej sie dupcia odparzy. Wiec i chusteczki i masc.

Dzisiaj pobila rekord. Przy jednym karmieniu dwie zmiany pieluszki, dopiero 3 sie ostala ;)

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Minka pojawią się, nie licz, ze Cie to ominie ;)

Lisica, ale co, tyle rodzących? Skąd w ogóle jesteś?

Gdańsk :) No właśnie jakiś atak rodzących podobno i remont jednego ze szpitali ;/

nzjdk0s3066ruv32.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Jupi jeszcze kilka godzin i moja córcia nie będzie bykiem! nie będę miała dwóch uparciuchów w domu, nie mąż jest bykiem i z drugim bym chyba nie dała rady ;)

Mój Mąż to akurat Bliźniak, więc Synek pójdzie w ślady Taty :)

Minka jak sytuacja? :) U mnie bez zmian, także znów w planie dziś szybki spacer i bieganie po schodach :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 05:34

nzjdk0s3066ruv32.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Nocne życie :) mąż śpi, Jagna śpi a ja się odciagam :)0
    Położna kazała smarować olejkiem ze słodkich migdałów bo cora ma bardzo suchą skórę. Poza tym podobno dobre na odparzenia. Od jutra zobaczymy. Stosuje któraś?

Koleżanki zachwalają olejek dla Maluszków, zwłaszcza na ciemieniuszkę:) Ja stosuje sama dla siebie (na włosy, na brzuszek przez całą ciążę, itp.). Mam też zapasy kupione dla Synka i będę na pewno stosować :)

nzjdk0s3066ruv32.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia sporadycznie linomag, w sensie 1-2 dziennie,bo nie ma zadnych odparzen ani zaczerwienionej pupy,ale na wszelki i tak smaruje.
    Dziewczyny juz rozmawialam.z.mezem jak to ma wygladac, gdzie mam usiasc z dzieckiem,przewinac, co jak zasnie? Chyba,ze ma byc tak jak w ciazy. Nie dawalam rady siedziec na.twardym.stoleczku pare godz( z uwagi na ilosc gosci liczba krzesel ograniczona) wiec sadzali mnie w kacie na.fotelu. W efekcie wszyscy siedzieli przy stole a ja za.ich plecami sama na fotelu. No teraz mam.opcje z.dzieckiem na.balkonie. Ale maz nie odpuszcza i mowi,ze pojedziemy,damy kwiaty i prezent i wychodzimy,ale wiem,ze to sie nie.uda, wiec czeka mnie mordega. A potem pewnie odbije sobie zlosc na.mezu :-(
    Ja rozumiem maly metraz,ale wtedy do cholery.organizuje sie spotkania adekwatne do mozliwosci,a nie sprasza kogo sie da i liczy,ze jakos to bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 06:23

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol na Kwietniowkach o nim pisaly,i zadowolone. Jak zobaczysz cud efekty to daj znac.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik ja zostałabym w domu. Jesteś Mamuska i skoro cos nie jest dobre dla dziecka to trzeba się postawić :) krótko i na temat. Nie będziesz ciągnęła dziecka w sped ludzi bo to malutki człowiek któremu takie spotkania nie służą.
    A mężowi powiedz że jedna dziewczyna na forum miała taka sytuację i ze potem dziecko dostało kataru i wylądowało w szpitalu.

Ej laski musimy mieć twarde tylki! :) ja teściowej pozwoliłam przyjechac po 6 tygodniach ;)

GabiK, Anielka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umre po prostu umre pol nocy na rekach bo glodny godz po karmieniu a wypija 90ml ja nie wiem juz co jest ;(karmie go co 3godz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 07:25

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po cholerę wode gotować? Na nalewam ciepła wode i nią podcieram. W sytuacjach kryzysowych chusteczki pampers albo kran. Ja smaruję teraz tym olejkiem wszystko. Zobaczymy.

• Minka:) Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _LISICA wrote:
    Mój Mąż to akurat Bliźniak, więc Synek pójdzie w ślady Taty :)

Minka jak sytuacja? :) U mnie bez zmian, także znów w planie dziś szybki spacer i bieganie po schodach :>
    oj sytuacja niestety bez zmian... w nocy budziłam się kilka razy ale to nic mi nie było tylko chyba już z nerwów... ja juz po szybszym spacerze no i teraz zjadłąm śniadanie i zaraz poskacze na piłce z 40min jak będę wczorajsze na dobre i na złe oglądać no i póżniej idę znowu na spacer ale teraz to trzasne taki z ponad godzine! Kurde musze zrobić wszystko żeby mnie wzieło bo jak jutro pójdę do szpitala to tam już niestety nie pochodzę tyle co w domu a jak bede miala tam leżeć to już wogóle nic mnie nie ruszy... jedyne co to po spacerze odszedł mi znowu skrzep krwi ale to nic poza tym...
    Lisica pisz jak cos się ruszy u ciebie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ładnie śpi w nocy. Ok 3 godziny po mm a 1-1,5 po moim. Czekam aż będę miała już pełne mleko w piersiach to może po 2 godziny będzie :)

• _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    oj sytuacja niestety bez zmian... w nocy budziłam się kilka razy ale to nic mi nie było tylko chyba już z nerwów... ja juz po szybszym spacerze no i teraz zjadłąm śniadanie i zaraz poskacze na piłce z 40min jak będę wczorajsze na dobre i na złe oglądać no i póżniej idę znowu na spacer ale teraz to trzasne taki z ponad godzine! Kurde musze zrobić wszystko żeby mnie wzieło bo jak jutro pójdę do szpitala to tam już niestety nie pochodzę tyle co w domu a jak bede miala tam leżeć to już wogóle nic mnie nie ruszy... jedyne co to po spacerze odszedł mi znowu skrzep krwi ale to nic poza tym...
    Lisica pisz jak cos się ruszy u ciebie:)

Ja dziś w planie też spacer, bieganie po schodach, piłka :) od 5 jestem na nogach, pełna energii ---> maseczka zrobiona, włosy umyte, śniadanie zjedzone, jestem gotowa do wyjścia :D ja na spacer godzinny to muszę iść gdzieś, gdzie będę mogła skoczyć sikać :D a mieszkam nad samym morzem, więc deptakami chodzę nadmorskimi i sikam w pobliskich restauracjach :D a co mi tam :P

nzjdk0s3066ruv32.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:23

GabiK lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widze, ze czesto piszecie o znakach zodiaku, a ja mam problem z ustaleniem, czy moja corcia jest baran czy byk, bo urodzila sie 20 kwietnia o godz 10:40. Nie umiem ustalic, bo rozne daty Sa w necie. Moze Wy pomozecie? :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 1702 1703 1704 1705 1706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ