Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
lisica z tym morzem to masz meeega!!! ja też chcę!!! co roku tez staramy się pojechać a nawet jak sie uda to dwa albo trzy chociaż na weekend:) ja zawsze chodziłam na spacery do lasu obok mojego osiedla tam mnóstwo ścieżek ale teraz jestem sama w domu a mąż w pracy więc boję się chodzić po lasach i chodzę wzdłuż głównej ulicy tak w razie czego jakby mnie złapało po drodze:)
-
nick nieaktualny
-
olka24 ooo proszę...to fajna pamiątka z wakacji...
u mnie nic sie nie dzieje niestety a chciałabym żeby się wszystko zaczeło przed jutrem bo już mnie trzesie na pobyt w szpitalu eh... zaczynam godzinna skakanine na piłce...może coś wyskacze....
slash z tego co wiem to jakiekolwiek uciski na brzuch są zakazane! nawet na szkole rodzenia mówiła położna że mamy być na to uczulone że jak ktoć będzie chciał ucisnąć to za cholere nie pozwalać a ak mąż będzie przy tym to lekarza odrazu w mordę strzelić... kiedys to było normalne ale to jest strasznie niebezpieczne... u nas w Pzn w jedny szpialu w tym roku skazali na wyrok położną i lekarza którzy zastosowali taki chwiyt co spowodowało że dziecko i matka zmarli... także dzięki Bogu u ciebie się wszystko dobrze skończyło... chociaż wiadomo że to tak jak wszędzie ...wszystko się rządzi swoimi prawami i na porodówkach robią co chcą niestety... -
nick nieaktualnyMinka to sciskam paluchy obys wyskakala ;*
Moj maly spi na brzuchu ide patrze a tam glowa z prawej na lewo obrocona skubany 2.5tyg u sam glowe obraca z pozycji na brzuchu
Gosia ja mam linomag w bialej tubce z zielonymi elementami i czarnym napisem i poki co sie sprawdza
U was tez taka brzydka pogoda? I tylko 10stopni?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 10:11
-
nick nieaktualnyKarolcia88 wrote:Olka w okolicach Krakowa paskudnie, ale termometr pokazuje 14. Jak jeet w rzeczywistosci to pojecia nie mam bo nosa nie wychylilam jeszcze z sypialni
Ja nie daleko bielsko biala i 10stopni aaaale odczuwalna daje 15;) -
nick nieaktualny
-
PIGULSKA wrote:U nas chyba zaczynają się kolki jestem załamana
Nikoś zaraz po karmieniu robi się czerwony napina się strasznie i płacze donosniepuszczanie bąka sprawia mu wiele trudności i kupy dawno nie zrobił
Nie wiem co robić żeby mu pomóc
Co oprócz masażu brzuszka i ciepłych okładow przyniesie ulgę
Juz nawet krople espumisan podałam i nic
Pigulska mój tez tak ma po jedzeniu, była teraz położna u mnie i mówi że jak nie chce mu się odbić po jedzeniu to kłaś ć na brzuch bo prędzej gazy pójdą i odbeknie a że mu się uleje to nic..
nasz Bąk waży już 3700na mamy mleku dobrze przybywa
i pępek też już niedługo odpadnie
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam po 2-godzinnej eskapadzie z Mamą po sklepach, ryneczku, itp. Zakupione świeże owoce, warzywa i rybka na jutro
Teraz wcinam kanapki, co by naładować baterie
Mały się lekko wiercił i napinał, ale nic poza tym ...
Jutro mam jechać na IP jak się nic do jutra nie wydarzy ... także czekaaaania ciąg dalszy :> -
lisica widze ze obie się usilnie staramy...
ja właśnie skończyłam skakać i zbieram się na szybki spacer... tylko u ciebie z humorem chyba lepiej bo u mnie kiepskawo... a jeszcze mały dziś sie prawie wogóle nie rusza...jak poleżałam na lewym boku to poczułam lekkie ruchy chyba z dwa ale to nic w porównaniu jak on zawsze sie ruszał i już nie wiem czy to wogóle jego ruchy były! zwariuje zaraz chyba...
Pogoda też u nas licha... słońca zero i pochmurnie strasznie...
lisiaca a ty jutro na IP już tak żeby zostać w szpitalu czy na badanie tylko? -
slash wrote:Na porodowce wszystkie chwyty dozwolone.
Centralnie lekarz połozył mi mocno reke na brzuch tuz przy piersiach i staarałsie pomoc wypchnac małą. Tyle pamiętam, ale - mysle ze dopiero jak sie odkrece to mi sie obraz wszystkiego przywroci bo ja byłam taka zmeczona ze szok.
Slash mam nadzieję, że się mylę, ale to z opisu wygląda na chwyt kristellera, który jest zabroniony i bardzo niebezpieczny. Oczywiście najważniejsze, że wszystko ok z Tobą i dzieckiem, ale jeżeli poród szedł ciężko powinni zrobić cc, już prędzej użyć vacuum, albo kleszczy. Jeżeli będziesz na siłach o tym pomyśleć, może dobrze by było zgłosić to w szpitalu? Chodzi o to aby oni tego nie robili, aby pomóc kolejnym rodzącym. -
Lisica, ale Ci zazdroszczę morza! Kocham wodę, a już dwa lata nie byłam nad morzem, w tym roku też pewnie będzie ciężko
W ogóle dziewczyny jakie Wy aktywne od rana, Minka i Lisica spacerki tak skoro świt, podziwiam!
Minka moja też tak ma, że jednego dnia to udaje, że jej nie ma, a drugiego masakruje mi macice... W ogóle Ty będziesz miała synka tak? Jakie imię? I jutro się meldujesz na ip jeśli nic się nie zadzieje? Ciekawe jak to będzie
Ja mam dziś masakryczny dzień, a jeszcze nawet południa nie ma... Obudziła mnie migrena, trzecia od tygodnia po półtora roku przerwy! Coś jest ewidentnie nie tak. Martwi mnie to, bo u mnie migreny albo od oczu są (co w tym wypadku odpada bo bym nie dostała przez sen), albo hormony- no i to jest logiczne. Kiedyś takie ataki, kilka razy w tygodniu, miałam jak zmieniłam tabletki anty, gdy powiedziałam o tym ginekolog kazała mi je natychmiast odstawić, bo może mi się jakiś skrzep zrobić a wtedy wiadomo...dlatego się teraz martwię mega, nawet nie wiem jak to sprawdzić.
W dodatku w drodze do laboratorium dostałam mandata baba mnie tak pokuła, że cała ręka mi cierpnie i boli i znów mi nie chciała krew lecieć, więc atrakcje były
ech idę chyba spać.
-
Karolcia pytalam i mozna poprosic normalnie bez recepty.
Gosia tak,ten wlasnie,biala tubka i zielony napis. Szkoda,ze nie robia w wiekszych opakowaniach,bo takie 30g to szybko sie konczy. Ja uzywam z 2x dziennie,a juz widze resztka zostala. Dlatego skorzystam z tej opcji robienia na zamowienie. Jestem ciekawa jak to bedzie wygladac. -
aktyde85 wrote:Lisica, ale Ci zazdroszczę morza! Kocham wodę, a już dwa lata nie byłam nad morzem, w tym roku też pewnie będzie ciężko
W ogóle dziewczyny jakie Wy aktywne od rana, Minka i Lisica spacerki tak skoro świt, podziwiam!
Minka moja też tak ma, że jednego dnia to udaje, że jej nie ma, a drugiego masakruje mi macice... W ogóle Ty będziesz miała synka tak? Jakie imię? I jutro się meldujesz na ip jeśli nic się nie zadzieje? Ciekawe jak to będzie
Ja mam dziś masakryczny dzień, a jeszcze nawet południa nie ma... Obudziła mnie migrena, trzecia od tygodnia po półtora roku przerwy! Coś jest ewidentnie nie tak. Martwi mnie to, bo u mnie migreny albo od oczu są (co w tym wypadku odpada bo bym nie dostała przez sen), albo hormony- no i to jest logiczne. Kiedyś takie ataki, kilka razy w tygodniu, miałam jak zmieniłam tabletki anty, gdy powiedziałam o tym ginekolog kazała mi je natychmiast odstawić, bo może mi się jakiś skrzep zrobić a wtedy wiadomo...dlatego się teraz martwię mega, nawet nie wiem jak to sprawdzić.
W dodatku w drodze do laboratorium dostałam mandata baba mnie tak pokuła, że cała ręka mi cierpnie i boli i znów mi nie chciała krew lecieć, więc atrakcje były
ech idę chyba spać.
kurde widze że faktycznie dzień ci się nie bardzo zaczął... a moze z tą migrena byś poszła do lekarza rodzinnego albo mozę na IP... ja nigdy nie miałam migreny wogóle głowa to boli mnie raz w roku ale nie wiem czy to może być ciążą spowodowane.. pojęcia nie mam moze byś sie gina zapytała.. kurde niech te nasze dzieciaczki już wychodzą!!! -
olka24 wrote:Ale ci dobrze w lozku do tej godz;)
Ja nie daleko bielsko biala i 10stopni aaaale odczuwalna daje 15;)łóżeczko Małej mamy w sypialni i fotel do karmienia też. A że noc była z częstymi pobudkami to próbowałam coś pospać chociaż do 9
potem Julka domagała się uwagi więc siedziałyśmy i się bujałyśmy na fotelu
Aktyde, trzeba było maksymalnie wypiąć brzuch i wziąć ich na ciążę żeby z litości nie wypisali -
Dziewczyny chciałam kupić pojemnik na mocz dla niemowlaków, to się przykleja takie woreczki co nie? Któraś pomoże?
znalazłam:)
a robię zamówienie z gemini więc chciałam już hurtem wszystko zamówić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:55