X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisica z tym morzem to masz meeega!!! ja też chcę!!! co roku tez staramy się pojechać a nawet jak sie uda to dwa albo trzy chociaż na weekend:) ja zawsze chodziłam na spacery do lasu obok mojego osiedla tam mnóstwo ścieżek ale teraz jestem sama w domu a mąż w pracy więc boję się chodzić po lasach i chodzę wzdłuż głównej ulicy tak w razie czego jakby mnie złapało po drodze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:33

GabiK lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 ooo proszę...to fajna pamiątka z wakacji...:) u mnie nic sie nie dzieje niestety a chciałabym żeby się wszystko zaczeło przed jutrem bo już mnie trzesie na pobyt w szpitalu eh... zaczynam godzinna skakanine na piłce...może coś wyskacze....:)

slash z tego co wiem to jakiekolwiek uciski na brzuch są zakazane! nawet na szkole rodzenia mówiła położna że mamy być na to uczulone że jak ktoć będzie chciał ucisnąć to za cholere nie pozwalać a ak mąż będzie przy tym to lekarza odrazu w mordę strzelić... kiedys to było normalne ale to jest strasznie niebezpieczne... u nas w Pzn w jedny szpialu w tym roku skazali na wyrok położną i lekarza którzy zastosowali taki chwiyt co spowodowało że dziecko i matka zmarli... także dzięki Bogu u ciebie się wszystko dobrze skończyło... chociaż wiadomo że to tak jak wszędzie ...wszystko się rządzi swoimi prawami i na porodówkach robią co chcą niestety...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ten linomag w tubce to zielony używasz? Bo taki mam ale jeszcze go nie próbowałam
    Chusteczek używam tych samych co wy

U mnie też piersi jakby puste. Nie wiem czy to jakiś kryzys czy co?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka to sciskam paluchy obys wyskakala ;*
    Moj maly spi na brzuchu ide patrze a tam glowa z prawej na lewo obrocona skubany 2.5tyg u sam glowe obraca z pozycji na brzuchu
    Gosia ja mam linomag w bialej tubce z zielonymi elementami i czarnym napisem i poki co sie sprawdza ;)
    U was tez taka brzydka pogoda? I tylko 10stopni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 10:11

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka w okolicach Krakowa paskudnie, ale termometr pokazuje 14. Jak jeet w rzeczywistosci to pojecia nie mam bo nosa nie wychylilam jeszcze z sypialni ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Olka w okolicach Krakowa paskudnie, ale termometr pokazuje 14. Jak jeet w rzeczywistosci to pojecia nie mam bo nosa nie wychylilam jeszcze z sypialni ;)
    Ale ci dobrze w lozku do tej godz;)
    Ja nie daleko bielsko biala i 10stopni aaaale odczuwalna daje 15;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygląda że nie ładnie ale jeszcze nie wychodziłam na zewnątrz
    Pola nie zasnęła po porannym karmieniu ale dała mi zjeść śniadanie wykąpać się bo sobie leżała w łóżeczku ale teraz troszkę marudzi no ale nie śpi już ponad dwie godziny

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu moj od 4do 8nie spal wyl nie wiadomo o co a teraz od 8.15spi i spi nie budzi sie nawet na karmienie wiec tez go nie budze a sama zasnac nie moge i sie nudze;/

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    U nas chyba zaczynają się kolki jestem załamana :(

Nikoś zaraz po karmieniu robi się czerwony napina się strasznie i płacze donosnie :( puszczanie bąka sprawia mu wiele trudności i kupy dawno nie zrobił :/

Nie wiem co robić żeby mu pomóc
    Co oprócz masażu brzuszka i ciepłych okładow przyniesie ulgę
    Juz nawet krople espumisan podałam i nic :(

Pigulska mój tez tak ma po jedzeniu, była teraz położna u mnie i mówi że jak nie chce mu się odbić po jedzeniu to kłaś ć na brzuch bo prędzej gazy pójdą i odbeknie a że mu się uleje to nic..;)

nasz Bąk waży już 3700 ;D na mamy mleku dobrze przybywa ;D i pępek też już niedługo odpadnie ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam po 2-godzinnej eskapadzie z Mamą po sklepach, ryneczku, itp. Zakupione świeże owoce, warzywa i rybka na jutro :) Teraz wcinam kanapki, co by naładować baterie :) Mały się lekko wiercił i napinał, ale nic poza tym ...

Jutro mam jechać na IP jak się nic do jutra nie wydarzy ... także czekaaaania ciąg dalszy :>

nzjdk0s3066ruv32.png

Wysłany: 21 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisica widze ze obie się usilnie staramy...:) ja właśnie skończyłam skakać i zbieram się na szybki spacer... tylko u ciebie z humorem chyba lepiej bo u mnie kiepskawo... a jeszcze mały dziś sie prawie wogóle nie rusza...jak poleżałam na lewym boku to poczułam lekkie ruchy chyba z dwa ale to nic w porównaniu jak on zawsze sie ruszał i już nie wiem czy to wogóle jego ruchy były! zwariuje zaraz chyba...
    Pogoda też u nas licha... słońca zero i pochmurnie strasznie...
    lisiaca a ty jutro na IP już tak żeby zostać w szpitalu czy na badanie tylko?

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Na porodowce wszystkie chwyty dozwolone.

Centralnie lekarz połozył mi mocno reke na brzuch tuz przy piersiach i staarałsie pomoc wypchnac małą. Tyle pamiętam, ale - mysle ze dopiero jak sie odkrece to mi sie obraz wszystkiego przywroci bo ja byłam taka zmeczona ze szok.

Slash mam nadzieję, że się mylę, ale to z opisu wygląda na chwyt kristellera, który jest zabroniony i bardzo niebezpieczny. Oczywiście najważniejsze, że wszystko ok z Tobą i dzieckiem, ale jeżeli poród szedł ciężko powinni zrobić cc, już prędzej użyć vacuum, albo kleszczy. Jeżeli będziesz na siłach o tym pomyśleć, może dobrze by było zgłosić to w szpitalu? Chodzi o to aby oni tego nie robili, aby pomóc kolejnym rodzącym.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:12

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Posłuchałam Waszych rad i zjadłam Snikersa ;) Jak mnie nie ruszy to ja już nie wiem ;)

Pozdrawiam nadal w dwupaku.... Jutro kolejne ktg w szpitalu...

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisica, ale Ci zazdroszczę morza! Kocham wodę, a już dwa lata nie byłam nad morzem, w tym roku też pewnie będzie ciężko :/
    W ogóle dziewczyny jakie Wy aktywne od rana, Minka i Lisica spacerki tak skoro świt, podziwiam!
    Minka moja też tak ma, że jednego dnia to udaje, że jej nie ma, a drugiego masakruje mi macice... W ogóle Ty będziesz miała synka tak? Jakie imię? I jutro się meldujesz na ip jeśli nic się nie zadzieje? Ciekawe jak to będzie :)

Ja mam dziś masakryczny dzień, a jeszcze nawet południa nie ma... Obudziła mnie migrena, trzecia od tygodnia po półtora roku przerwy! Coś jest ewidentnie nie tak. Martwi mnie to, bo u mnie migreny albo od oczu są (co w tym wypadku odpada bo bym nie dostała przez sen), albo hormony- no i to jest logiczne. Kiedyś takie ataki, kilka razy w tygodniu, miałam jak zmieniłam tabletki anty, gdy powiedziałam o tym ginekolog kazała mi je natychmiast odstawić, bo może mi się jakiś skrzep zrobić a wtedy wiadomo...dlatego się teraz martwię mega, nawet nie wiem jak to sprawdzić.
    W dodatku w drodze do laboratorium dostałam mandat :/ a baba mnie tak pokuła, że cała ręka mi cierpnie i boli i znów mi nie chciała krew lecieć, więc atrakcje były :/ ech idę chyba spać.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia pytalam i mozna poprosic normalnie bez recepty.
    Gosia tak,ten wlasnie,biala tubka i zielony napis. Szkoda,ze nie robia w wiekszych opakowaniach,bo takie 30g to szybko sie konczy. Ja uzywam z 2x dziennie,a juz widze resztka zostala. Dlatego skorzystam z tej opcji robienia na zamowienie. Jestem ciekawa jak to bedzie wygladac.

2r8ri09ksg9rle49.png

Wysłany: 21 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Lisica, ale Ci zazdroszczę morza! Kocham wodę, a już dwa lata nie byłam nad morzem, w tym roku też pewnie będzie ciężko :/
    W ogóle dziewczyny jakie Wy aktywne od rana, Minka i Lisica spacerki tak skoro świt, podziwiam!
    Minka moja też tak ma, że jednego dnia to udaje, że jej nie ma, a drugiego masakruje mi macice... W ogóle Ty będziesz miała synka tak? Jakie imię? I jutro się meldujesz na ip jeśli nic się nie zadzieje? Ciekawe jak to będzie :)

Ja mam dziś masakryczny dzień, a jeszcze nawet południa nie ma... Obudziła mnie migrena, trzecia od tygodnia po półtora roku przerwy! Coś jest ewidentnie nie tak. Martwi mnie to, bo u mnie migreny albo od oczu są (co w tym wypadku odpada bo bym nie dostała przez sen), albo hormony- no i to jest logiczne. Kiedyś takie ataki, kilka razy w tygodniu, miałam jak zmieniłam tabletki anty, gdy powiedziałam o tym ginekolog kazała mi je natychmiast odstawić, bo może mi się jakiś skrzep zrobić a wtedy wiadomo...dlatego się teraz martwię mega, nawet nie wiem jak to sprawdzić.
    W dodatku w drodze do laboratorium dostałam mandat :/ a baba mnie tak pokuła, że cała ręka mi cierpnie i boli i znów mi nie chciała krew lecieć, więc atrakcje były :/ ech idę chyba spać.
    u mnie teraz sasiadk abyła chwilę więc mi się spacer opóźnił ale zaraz wychodze na wyprawe choć mam wrażenie że to i tak nic nie pomoże eh... tak ja będe miałą synka Fabiana:) jak do jutra nic się nie zacznie dziać to rano jutro o 7-8 mam jechać już do szpitala... al ekurde tak się tego boję że będa mnie z tydzień trzymać i czekać nie wiadomo na co a juz bym wolała żeby mi wywołali ten poród...
    kurde widze że faktycznie dzień ci się nie bardzo zaczął... a moze z tą migrena byś poszła do lekarza rodzinnego albo mozę na IP... ja nigdy nie miałam migreny wogóle głowa to boli mnie raz w roku ale nie wiem czy to może być ciążą spowodowane.. pojęcia nie mam moze byś sie gina zapytała.. kurde niech te nasze dzieciaczki już wychodzą!!!:)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ale ci dobrze w lozku do tej godz;)
    Ja nie daleko bielsko biala i 10stopni aaaale odczuwalna daje 15;)
    w jakim łóżku? ;) łóżeczko Małej mamy w sypialni i fotel do karmienia też. A że noc była z częstymi pobudkami to próbowałam coś pospać chociaż do 9 ;) potem Julka domagała się uwagi więc siedziałyśmy i się bujałyśmy na fotelu ;)

Aktyde, trzeba było maksymalnie wypiąć brzuch i wziąć ich na ciążę żeby z litości nie wypisali ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam kupić pojemnik na mocz dla niemowlaków, to się przykleja takie woreczki co nie? Któraś pomoże?

znalazłam:)
    a robię zamówienie z gemini więc chciałam już hurtem wszystko zamówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:55

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ