Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisica,ale Ci zazdroszcze tego morza. Ja co roku musze je zobaczyc. W zeszlym.roku nie mialam okazji w lato i pojechalismy na kilka godzin doslownie w listopadzie (!) , bo mnie sie nasze morze podoba o kazdej porze roku. Najbardziej jak juz tlumy wakacyjne wyjada
Kotmisia ciagle sie staram wyposrodkowac,zeby nie urazic meza. On wie doskonale,ze nie cierpie jego matki i siostry,a ostatnio rowniez ojca. A to jego jedyna rodzina i jest z nimi mocno zwiazany. I nie widzi w ich postepowaniu nic zlego,nawet jak mowia o nim "debil" albo "idiota". Bede z nim jeszcze rozmawiac, i moze faktycznie lepiej,zeby pojechal sam.
Z innej beczki- czy Wam tez wlosy wypadaja garsciami? Przed ciaza i w ciazy nie mialam z tym problemu,wiadomo jakas czesc wlosow wypada tak czy siak,ale teraz wrecz zbieram moje wlosy z malego. Pochylam sie nad nim,a potem widze swoje klaki wszedzie na nim. -
Ewelinka trzymam kciuki,zeby jutro sie zwolnil termin,bo bedzie latwiej uspic maluszka to sie mniej dziecko zmeczy. No i dobrze,zeby pogoda dopisala,bo swiatlo jest wazne. Ale pani Iga na pewno ma reflektory,tyle,ze to moze za jasne swiatlo i bedzie oslepiac. Zrwoc uwage czy masz jakis kontakt w poblizu miejsca zdjec, ona chce 2x3m wolnego miejsca. Ten kontakt to pod nagrzewnice. Ciekawe czy uda jej sie czegos u Ciebie napic,bo u nas tak intensywnie pracowala,ze po ponad 3h szklanka jaka byla pelna taka.zostala
Wonderwall lubi tę wiadomość
-
Eli- baran. Moj maz tez z 20.04 i jest baranem.
Gabik wlosy tak wypadaja bo nadrabiaja czas ciazowy co nie wypadaly. To calkiem normalne. Zmniejsza sie ilosc hormonow w ogranizmie.
Moje dziecko dzisiaj zwariowalo. Budzilo sie co 2 godziny na karmienie. O 4 to nawet dwa razy. A wczoraj nocnych karmien w sumie byly o 22, 1, 4 i 7. A dzisiaj 21.30, 00.00, 2, 4, 4.40, 7.30. Za kazdym razem 60. Ale moze w koncu zacznie przybieracWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:08
-
gosia86 wrote:Slash a co ile przystawiasz małą? I czy jak wisi na cycu to słyszysz jak połyka? Bo jeśli nie słychać połykania to robisz wtedy tylko za smoczek
Pola od początku śpi w łóżeczku
KotMisia szacunek za tyle karmień nam na dobę wychodzi 7 plus czasem jakieś dokarmianie ale to chyba z raz czy dwa razy jak do tej pory się zdarzyło
Teraz alcze z laktatorem sciaga pokarm ale mam go albo mało albo nie mam wcale tego nie wiem bo cyce są dosc spore chyba ze mam pozapychane kanaliki. Połozna mi pomaga. Masuję i laktator ale co bedzie nie wiem.
Narazie jestem zakrecona jak korkociąg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:18
-
aktyde85 wrote:Slash ciezko było, dobrze ze wszystko ok...ale powiedz mi jak to wyciskali Ci dziecko??? Czy to nie jest zakazane?
Centralnie lekarz połozył mi mocno reke na brzuch tuz przy piersiach i staarałsie pomoc wypchnac małą. Tyle pamiętam, ale - mysle ze dopiero jak sie odkrece to mi sie obraz wszystkiego przywroci bo ja byłam taka zmeczona ze szok. -
Dzieki Karolcia
mialam duzy problem z ustaleniem, gdzies nawet wyczytalam, ze baran jest do 20 kwietnia do gods 11:41 a innym razem ze do 19 kwietnia, wiec wolalam sie upewnic
Pozdrawiam wszystkie z "dluzszym stazem" i nowe mamuski I trzymam kciuki za kolejne szczesliwe porody
-
PIGULSKA wrote:Kochane ja ściągam pokarm bo muszę sprawdzić ile ten mój Mały zjada. Cały czas mam wrażenie ze niedojada
Przed chwilą z jednej piersi ściągnęłam 180 ml
Zobaczymy ile wypije
Próbuje go rozgryźć bo po karmieniu jest bardzo niespokojny płacze napina się idenerwuje, wkłada sobie rączki do buzi...sama nie wiem czy dalej jest głodny czy boli go brzuszek
Może jakaś doświadczona mama mi coś poradzi proszę
Matko ja mam włąsnie problem - prawie nic nie leci, a cyce mam sporo.
Myslicie ze nie mama pokarmu czy pozapychane kanaliki. Nawet laktator elektryczny nie daje rady uciagnac - sciagam w jakies 15 minut 10 ml. Mleko wyglada jeszcze jak siara, nie jest typowo białe.
Połozna mi wczoraj pomagała.
Reszte dziewczyny nadrobie jak sie odkrece, poki co - jestem jeszcze niezle zakrecona. Ale Gabrielke kocham ponad wszystko. To nasze szczescie.
Tylko bidula jak bym nie dokarmiła sztycznym to by niedojadała dlatego płakała. -
Dziewczyny,ktore uzywaja Linomag masc. Ona jest w takich malych tubkach 30g,a wiekszych nie ma,ale moja szwagierka farmaceutka wlasnie mi powiedziala,ze mgr w aptece moze zrobic 100g Linomagu i koszt jest nieduzy,a mamy ponoc uwazaja nawet,ze ten robiony jest lepszy niz ten w tubce. Ma mi zrobic i przywiezc, jak zobacze to dam znac jak to wyglada. Chyba,ze juz same taki macie to niech ktos powie jak to wychodzi.
-
Slash ściągam ok 10 minut z jednej piersi
Tyle wychodzi z prawej bo z lewej choć pełna to mniej wyleci i chyba właśnie zapychaja mi się tam kanaliki bo pierś bolimuszę małego dostawic bo dziecko najlepiej wyciągnie
GabiK ja mam tylko 30g tej maści nie znalazłam większych tubek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:53
-
nick nieaktualnyGabiK wrote:Dziewczyny,ktore uzywaja Linomag masc. Ona jest w takich malych tubkach 30g,a wiekszych nie ma,ale moja szwagierka farmaceutka wlasnie mi powiedziala,ze mgr w aptece moze zrobic 100g Linomagu i koszt jest nieduzy,a mamy ponoc uwazaja nawet,ze ten robiony jest lepszy niz ten w tubce. Ma mi zrobic i przywiezc, jak zobacze to dam znac jak to wyglada. Chyba,ze juz same taki macie to niech ktos powie jak to wychodzi.
-
U nas chyba zaczynają się kolki jestem załamana
Nikoś zaraz po karmieniu robi się czerwony napina się strasznie i płacze donosniepuszczanie bąka sprawia mu wiele trudności i kupy dawno nie zrobił
Nie wiem co robić żeby mu pomóc
Co oprócz masażu brzuszka i ciepłych okładow przyniesie ulgę
Juz nawet krople espumisan podałam i nicmiscelle lubi tę wiadomość
-
A ja daje wieczorem- bo tak dawali w szpitalu
slash ja nogi mialam spuchniete prawie 2 tygodnie. Dopiero w sobote zauwazylam ze kostka wystaje:)
Gabik a ten linomag robiony to jak pojde z ulicy to tez mi zrobia czy tylko na recepte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 09:32
-
nick nieaktualnyPIGULSKA wrote:U nas chyba zaczynają się kolki jestem załamana
Nikoś zaraz po karmieniu robi się czerwony napina się strasznie i płacze donosniepuszczanie bąka sprawia mu wiele trudności i kupy dawno nie zrobił
Nie wiem co robić żeby mu pomóc
Co oprócz masażu brzuszka i ciepłych okładow przyniesie ulgę
Juz nawet krople espumisan podałam i nicWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:02
PIGULSKA lubi tę wiadomość