X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisica,ale Ci zazdroszcze tego morza. Ja co roku musze je zobaczyc. W zeszlym.roku nie mialam okazji w lato i pojechalismy na kilka godzin doslownie w listopadzie (!) , bo mnie sie nasze morze podoba o kazdej porze roku. Najbardziej jak juz tlumy wakacyjne wyjada :-)
    Kotmisia ciagle sie staram wyposrodkowac,zeby nie urazic meza. On wie doskonale,ze nie cierpie jego matki i siostry,a ostatnio rowniez ojca. A to jego jedyna rodzina i jest z nimi mocno zwiazany. I nie widzi w ich postepowaniu nic zlego,nawet jak mowia o nim "debil" albo "idiota". Bede z nim jeszcze rozmawiac, i moze faktycznie lepiej,zeby pojechal sam.
    Z innej beczki- czy Wam tez wlosy wypadaja garsciami? Przed ciaza i w ciazy nie mialam z tym problemu,wiadomo jakas czesc wlosow wypada tak czy siak,ale teraz wrecz zbieram moje wlosy z malego. Pochylam sie nad nim,a potem widze swoje klaki wszedzie na nim.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik morze jest piękne o każdej porze roku, masz rację :)

Na wypadanie włosów mi pomagała wcierka JANTAR :)

GabiK lubi tę wiadomość

nzjdk0s3066ruv32.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka trzymam kciuki,zeby jutro sie zwolnil termin,bo bedzie latwiej uspic maluszka to sie mniej dziecko zmeczy. No i dobrze,zeby pogoda dopisala,bo swiatlo jest wazne. Ale pani Iga na pewno ma reflektory,tyle,ze to moze za jasne swiatlo i bedzie oslepiac. Zrwoc uwage czy masz jakis kontakt w poblizu miejsca zdjec, ona chce 2x3m wolnego miejsca. Ten kontakt to pod nagrzewnice. Ciekawe czy uda jej sie czegos u Ciebie napic,bo u nas tak intensywnie pracowala,ze po ponad 3h szklanka jaka byla pelna taka.zostala :-)

Wonderwall lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli- baran. Moj maz tez z 20.04 i jest baranem.
    Gabik wlosy tak wypadaja bo nadrabiaja czas ciazowy co nie wypadaly. To calkiem normalne. Zmniejsza sie ilosc hormonow w ogranizmie.

Moje dziecko dzisiaj zwariowalo. Budzilo sie co 2 godziny na karmienie. O 4 to nawet dwa razy. A wczoraj nocnych karmien w sumie byly o 22, 1, 4 i 7. A dzisiaj 21.30, 00.00, 2, 4, 4.40, 7.30. Za kazdym razem 60. Ale moze w koncu zacznie przybierac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:08

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Slash a co ile przystawiasz małą? I czy jak wisi na cycu to słyszysz jak połyka? Bo jeśli nie słychać połykania to robisz wtedy tylko za smoczek
    Pola od początku śpi w łóżeczku

KotMisia szacunek za tyle karmień nam na dobę wychodzi 7 plus czasem jakieś dokarmianie ale to chyba z raz czy dwa razy jak do tej pory się zdarzyło
    nie zauwazayłam połykania wiec robiłam am za smoczek .Dokarmiam butlą bo mała płakała i lezałam z nia cały czas ona pociumkała a itak była głodna jak dokarmiłam butla to spała 5 h.

Teraz alcze z laktatorem sciaga pokarm ale mam go albo mało albo nie mam wcale tego nie wiem bo cyce są dosc spore chyba ze mam pozapychane kanaliki. Połozna mi pomaga. Masuję i laktator ale co bedzie nie wiem.

Narazie jestem zakrecona jak korkociąg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:18

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Slash ciezko było, dobrze ze wszystko ok...ale powiedz mi jak to wyciskali Ci dziecko??? Czy to nie jest zakazane?
    Na porodowce wszystkie chwyty dozwolone.

Centralnie lekarz połozył mi mocno reke na brzuch tuz przy piersiach i staarałsie pomoc wypchnac małą. Tyle pamiętam, ale - mysle ze dopiero jak sie odkrece to mi sie obraz wszystkiego przywroci bo ja byłam taka zmeczona ze szok.

klz98u696p33kjce.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karolcia :) mialam duzy problem z ustaleniem, gdzies nawet wyczytalam, ze baran jest do 20 kwietnia do gods 11:41 a innym razem ze do 19 kwietnia, wiec wolalam sie upewnic :) Pozdrawiam wszystkie z "dluzszym stazem" i nowe mamuski I trzymam kciuki za kolejne szczesliwe porody :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Kochane ja ściągam pokarm bo muszę sprawdzić ile ten mój Mały zjada. Cały czas mam wrażenie ze niedojada :/
    Przed chwilą z jednej piersi ściągnęłam 180 ml
    Zobaczymy ile wypije ;)

Próbuje go rozgryźć bo po karmieniu jest bardzo niespokojny płacze napina się idenerwuje, wkłada sobie rączki do buzi...sama nie wiem czy dalej jest głodny czy boli go brzuszek
    Może jakaś doświadczona mama mi coś poradzi proszę
    Wow tyle sciagnełas w jakim czasie?

Matko ja mam włąsnie problem - prawie nic nie leci, a cyce mam sporo.
    Myslicie ze nie mama pokarmu czy pozapychane kanaliki. Nawet laktator elektryczny nie daje rady uciagnac - sciagam w jakies 15 minut 10 ml. Mleko wyglada jeszcze jak siara, nie jest typowo białe.
    Połozna mi wczoraj pomagała.

Reszte dziewczyny nadrobie jak sie odkrece, poki co - jestem jeszcze niezle zakrecona. Ale Gabrielke kocham ponad wszystko. To nasze szczescie.
    Tylko bidula jak bym nie dokarmiła sztycznym to by niedojadała dlatego płakała.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i Gratuluje wszystkim nowym mamom - kiedys nadrobie wszystko bo jak narazie to czytam chaotycznie i na skroty.

Ale myslami jestem przy Was tez.

GabiK, olka24 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash pozdrawiamy cieplutko Was obie. Mleczko zaraz ruszy,jak sie cos sciaga to kwestia czasu az poplynie pelna para <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ktore uzywaja Linomag masc. Ona jest w takich malych tubkach 30g,a wiekszych nie ma,ale moja szwagierka farmaceutka wlasnie mi powiedziala,ze mgr w aptece moze zrobic 100g Linomagu i koszt jest nieduzy,a mamy ponoc uwazaja nawet,ze ten robiony jest lepszy niz ten w tubce. Ma mi zrobic i przywiezc, jak zobacze to dam znac jak to wyglada. Chyba,ze juz same taki macie to niech ktos powie jak to wychodzi.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ściągam ok 10 minut z jednej piersi :)
    Tyle wychodzi z prawej bo z lewej choć pełna to mniej wyleci i chyba właśnie zapychaja mi się tam kanaliki bo pierś boli :( muszę małego dostawic bo dziecko najlepiej wyciągnie

GabiK ja mam tylko 30g tej maści nie znalazłam większych tubek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:53

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Dziewczyny,ktore uzywaja Linomag masc. Ona jest w takich malych tubkach 30g,a wiekszych nie ma,ale moja szwagierka farmaceutka wlasnie mi powiedziala,ze mgr w aptece moze zrobic 100g Linomagu i koszt jest nieduzy,a mamy ponoc uwazaja nawet,ze ten robiony jest lepszy niz ten w tubce. Ma mi zrobic i przywiezc, jak zobacze to dam znac jak to wyglada. Chyba,ze juz same taki macie to niech ktos powie jak to wychodzi.
    Gabik to czekam na info bo tez uzywamy w tych malych tubkach :)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zaczynają się kolki jestem załamana :(

Nikoś zaraz po karmieniu robi się czerwony napina się strasznie i płacze donosnie :( puszczanie bąka sprawia mu wiele trudności i kupy dawno nie zrobił :/

Nie wiem co robić żeby mu pomóc
    Co oprócz masażu brzuszka i ciepłych okładow przyniesie ulgę
    Juz nawet krople espumisan podałam i nic :(

miscelle lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede miala.ten.robiony Linomag za pare dni,bo szwagierka.troche chora,wiec musi odczekac zanim do nas przyjedzie. Dam Wam.znac jak konsystencja, jak sie rozprowadza i jaka wychodzi cena.

olka24 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ktos pisal,ze Dicoflor jest skuteczny,bo SabSimplex chyba w Polsce niedostepny. Oprocz masazu z tego co czytalam to jeszcze przyginanie nozek do brzuszka,no i to co piszesz cieply termoforek na brzuszek.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha - kiedy podajecie witamine D rano czy wieczorem.
    I jak długo po porodzie miałysci spuchniete stopy.? Mi niby juz mniej ale dalej spuchniete są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 09:09

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja rano,przed pierwszym porannym karmieniem czyli srednio 5-6 rano.
    A stopy mialam spuchniete przez ok tydz po porodzie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja daje wieczorem- bo tak dawali w szpitalu ;)
    slash ja nogi mialam spuchniete prawie 2 tygodnie. Dopiero w sobote zauwazylam ze kostka wystaje:)

Gabik a ten linomag robiony to jak pojde z ulicy to tez mi zrobia czy tylko na recepte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 09:32

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    U nas chyba zaczynają się kolki jestem załamana :(

Nikoś zaraz po karmieniu robi się czerwony napina się strasznie i płacze donosnie :( puszczanie bąka sprawia mu wiele trudności i kupy dawno nie zrobił :/

Nie wiem co robić żeby mu pomóc
    Co oprócz masażu brzuszka i ciepłych okładow przyniesie ulgę
    Juz nawet krople espumisan podałam i nic :(
    Sprobuj moze krople bobotic forte sa mocniejsze jak espumisan moja znajoma dawala na kolki i cos pomagaly a jak maly ci spi to na spaniu obracaj go spac na brzuszek moze to pomoze w kupce i herbatka z koperku aptecznego delikatnie zaparzona na bąki powinna pomoc Ja jeszcze daje oic malemu wode przegotowana ciepla i herbate z rumianku...sciskam i trzymam kciuki zeby sie poprawilo ;*a jakim mlekiem karmisz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:02

PIGULSKA lubi tę wiadomość

‹‹ 1703 1704 1705 1706 1707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ