X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    mam pytanie do dziewczyn które już urodzily... jak wyglądało wasze ktg przed porodem? tzn jak jeszcze chodziłyście na kontrole to na ktg wychodziły wam skurcze? jak tak to jakie? bo ja się zastanawiam czy możliwe żeby się nagle skurcze pojawiły jak teraz nie mam ich wogóle...
    U mnie w sobotę wieczorem zero skurczy, na drugi dzień poród

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka pojawią się, nie licz, ze Cie to ominie ;)

Lisica, ale co, tyle rodzących? Skąd w ogóle jesteś?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo no to jest nadzieja:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    O której kąpiecie dzieci?
    zazwyczaj 20.30 o 21 butelka i dobranoc:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to możliwe żeby 16dniowe dziecko zaczynało coś powoli widziec????i czy wasze dzieci becza bez powodu leżąc tylko po to zeby do niech gadac i dac znak ze jest sie obok???czy sa spokojne leza sobie pojedzone suche czyste przebrane??

• Lama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:13

km5stv7321mp2ntw.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka mojemu czasem wystarcza,ze mnie uslyszy i sie uspokaja :-)
    Moj maz doszedl do wniosku,ze maly go nie lubi,bo placze jak z nim zostaje :-( a mnie sie wydaje,ze to przez to,ze on nie nawiazal z synkiem relacji. Zajmuje sie nim oczywiscie, przewija,przygotowuje butelki,karmi itd ale jakos mam wrazenie,ze bez emocji. Mam nadzieje,ze to sie zmieni z czasem. Ponoc faceci pozniej zaczynaja kochac swoje pociechy. Ale jak czytam o Waszych mezach,ze sa zapatrzeni w dzieci to jak patrze na mojego to w.sercu jest zadra :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik masz rację, z facetami jest różnie. Mąż mojej koleżanki, mam wrażenie, że dopiero teraz zaczyna nawiązywać więź, a mała zaraz kończy rok i nadal jak koleżanka wychodzi to jest ryk... makabra!

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    O której kąpiecie dzieci?
    my kąpiemy przy wieczornym karmieniu, zależy jak się Mała obudzi, ale przeważnie 21-21.30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 20:15

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha bo mi gadaja ze to moja wina bo tak nauczylam ale nie moglam patrzec jak kilkudniowe dziecko wyje i wyje w nieboglosy...moj maz owszem opiekuje sie maly w miare spokojny przy nim ale widze ze traci cierpliwosc jak maly wyje dla zasady zeby go przytulic czy nosic generalnie dobrze ze od pon wraca do pracy a my jakos dac musimy rade sami moj synek jak go wezme na rece i cos gadam do niego od razu zaciesz i ta jego mina w stylu znowu sie udalo wymusic ehh a ma dopiero ponad dwa tyg ;)

• Magic Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie tylko na chwile :)
    Puella gratuluje :*:* szybciutko poszlo :) odpoczywajcie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile jedza wasze dzieci?

Moja zjadla dzis łacznie 600 ml odciagniętego i mm. Normalne to?

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi jeszcze kilka godzin i moja córcia nie będzie bykiem! nie będę miała dwóch uparciuchów w domu, nie mąż jest bykiem i z drugim bym chyba nie dała rady ;)

GabiK, _LISICA lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde u nas to jest dopiero masakara... Ja byk, maz byk, Lila byk. :) Mam nadzieje, ze sie kiedys nie pozabijamy :)

Aniol Ja nie wiem ile Liliana je bo karmie piersia.

Moje dziecko od wczoraj placze lzami. Wasze juz tez ??

Kochane ciezarowki jeszcze troche wytrzymajcie :*

aktyde85 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Dziewczyny ile jedza wasze dzieci?

Moja zjadla dzis łacznie 600 ml odciagniętego i mm. Normalne to?
    Nasz 7-8 karmien na dobe po ok 90 ml kazde i mm...
    Ofe moj cos juz dzis jakby zaczynal powoli bo z lewego oka poszla mala lezka on w ogole szybko sie rozwija jak zacznie widziec to bede miala w domu pieklo
    Do wszystkich nie rozpakowanych trzymam kciuki zeby was w nocy wzielo hurtowo ;)

"Uwielbiam" prasowanie zamiast spania;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 22:01

Wysłany: 20 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Jupi jeszcze kilka godzin i moja córcia nie będzie bykiem! nie będę miała dwóch uparciuchów w domu, nie mąż jest bykiem i z drugim bym chyba nie dała rady ;)
    właśnie przed chwilką rozmawiałam o tym z mężem:) tez ten byk mi sie nie podobał... a my zawsze mówiliśmy że chcielibyśmy mieć bliźniaki więc będziemy mieli ale bliźnięta:)

Wysłany: 20 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 dzieki:) nawet nie wiesz jakbym chciała już się zbierać na porodówkę... no i mam nadzieję że dziś w nocy cos się zacznie... hm... a jutro rano pewnie będę pisać że nadal się nic nie dzieje:)

olka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja.
    wyszłam spod prysznica i czuję że coś mi łapie na nogi więc panika ze rana po cesarce się otworzyła. A to pokarm z cyckow ciurkiem leci :D

aktyde85, Karolcia88, GabiK, gosia86, beti97 lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniol u nas od tygodnia jest 600-640ml, karmimy mm,a cyc to raczej gadzet sadzac po ilosci mm jaka pochlania moj Skarb.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocne życie :) mąż śpi, Jagna śpi a ja się odciagam :)0
    Położna kazała smarować olejkiem ze słodkich migdałów bo cora ma bardzo suchą skórę. Poza tym podobno dobre na odparzenia. Od jutra zobaczymy. Stosuje któraś?

‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ