X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia na necie są ale szkoda za przesyłkę płacić.

• Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Łeb mi pęka i czuję że to od trzymania głowy pochylonej w trakcie karmienia a Pola zamiast spać to oczy jak 5 zl a wcześniej jeszcze był ryk jak byłam pod prysznicem
    Beti jak podawać krople sab simplex? Dałam jej teraz z 3 bo chciałam dać na łyżeczce ale one gęste
    Moja Pola też potrafi tak sikać a najgorsze jest sikanie w trakcie zmiany pieluchy

Dacie wiarę że nigdzie nie ma olejku migdałowego

Minka mi rozwarcie z 2 cm na 3 zewnętrzne i 6 wewnątrz zrobiło się w 6 godzin a po podaniu kroplówki urodziłam w ciagu 4:40
    oj byłoby super! ten balonik mnie nie przekonuje jedan ale zobaczymy...
    Na całym oddziale ginekologicznym leze tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna obie czekamy na poród... a w piątek było tyle ludzi że nie było miejsc i odsylali do innych szpitali..

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    oj byłoby super! ten balonik mnie nie przekonuje jedan ale zobaczymy...
    Na całym oddziale ginekologicznym leze tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna obie czekamy na poród... a w piątek było tyle ludzi że nie było miejsc i odsylali do innych szpitali..

Po co oni w ogóle wymyślają takie cuda na wywołanie jak jakieś baloniki, które tylko bolą...skoro oksytocyna działa i jest stosowana z powodzeniem... Chociaż oksy też mnie nie przekonuje. Ech znowu mam deja vu, już to pisałam ;)

Minka zachęcasz mnie tym pustym oddziałem, oj zachęcasz! Jutro będę w pobliżu, bo mam obok gina i wizytę, mogłaby mnie lekarka od razu wysłać na porodówkę :P

A Ty się Minka tam nastawiaj pozytywnie, nie na żadne baloniki, ani oksy, tylko, że pójdzie samo ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki. Czy zna sie ktoras z Was na prawie? Problem mam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 01:32

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mnie tak zaczął boleć brzuch jak na @ a tu tylko sluz i mokro... Już wolę dostać ten okres niż cyrki co kilka dni :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kończy dziś 2 miesiące <3 muszę wrzucić foteczke dla cioc :)

gosia86, GabiK, orchidea33, Anielka, AGA 30, Eklerka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia dawaj focie

Mnie nadal boli głowa i do tego jeszcze ząb :( wzięłam apap o 21 i nic nie pomógł :(

Olis prawniczki u nas nie ma ale może ktos coś będzie wiedział na dany temat

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umre...ten jego glod mnie zabije musze podjechac do innego lekarza bo juz sama nie wiem co robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 02:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Ola kończy dziś 2 miesiące <3 muszę wrzucić foteczke dla cioc :)
    Czekamy;)

• _LISICA Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2015, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam po dluzszej nieobecnosci...niestety leze od kilku dni na patologii,juz po 2 probach oksy i nic. Pojutrze kolejna proba:' -( Pozniej bede blagac o zel... juz mam dooooosc. Dzis taka piekna data:-(

nzjdk0s3066ruv32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisica trzymam kciuki :* oby poszło samo

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :D

My juz po ;-)
    Milenka urodzila sie 25.05.2015 o godz 4:55. Wazy 3630 g i ma 55 cm.
    Porod szybszy bo 5 h ale bardziej bolesny niz pierwszy.
    Po porodzie mialam komplikacje ale to juz pozniej opowiem. Teraz jest wszystko ok.

AGA 30, MiM, GabiK, maribel, Wonderwall, Magic, Lama, beti97, Eklerka, PIGULSKA, miscelle, Puella, Bluberry, Anielka, olis88, Emiliada lubią tę wiadomość

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołamama gratuluje!
    Trzymam kciuki za dzisiejsze porody, oby było ich jak najwięcej :) .
    Ja dzisiaj ide do przedszkola na występ synka na dzień mamy :)

Wszystkiego najlepszego MAMUSIE!! :*

GabiK, Wonderwall, Anioł lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła gratulacje ;)!

Dziewczyny ile czasu zajmuje wam uśpienia dziecka w nocy po karmieniu? Ja dziś miałam jazdę prawie 2h łącznie karmienie, przewijanie, lulanie.. juz mi się wyć chciało. . Ale pocieszeniem jest ze wcześniej przespal ładnie 4h ;) a potem 2,5h

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Wpadłam gratulacje złożyć nowym mamusia.
    I wszystkim mamusia życzyć pociechy z ich dzieci zdrowia i cierpliwości z okazji dzisiejszego naszego święta.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła Mama ogromne gratulacje

Minka Lisica Aktyde Olis rodzimy dzisiaj wasz dzień:*

Dżoana moja zasypia zazwyczaj przy cycu w nocy i od razu idzie do łóżeczka

Przez mój ból głowy i zęba zrobiłam jej 5,5 godziny przerwy w jedzeniu bo zaspałam:( a ona się nie dopominała

Wszystkiego najlepszego Mamusie :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też rzy porodzie oksy podana.. zaczęłam na swoich skurczach ale zatrzymało się na rozwarciu 5cm i skurcze ustały ;/ bez kroplowy bym na pewno nie urodziła.. ale bolało tak cholera ze myślałam że umrę ;p ale jak ruszyło i było już 6cm rozwarcia to położna wsadziła mnie do wanny z gorącą wodą a mąż mnie polewal jeszcze prysznicem po plecach i brzuchu i jakoś tam przetrwalam do 10cm.. później parcie na fotelu.. miałam 3 pozycje.. pierw na kolanach, później na boku i na koniec na plecach. Lekko tylko mnie nacieli juz nawet nie czuje tej ranki.. I Mały się przecisnal ;) położyli mj go na brzuchu był taki piękny tulilam go i nie chciałam oddać do zwężenia nawet ;p a mąż przeciął pepowinę i kontem oka widziałam jak łzy ocieral ;) i taki to był mój poród.. skurcze trwały 6h i 15 minut a parcie 35 min.. i już nie mogłam się doczekać kiedy się skończy bo przez cały poród chciała mi się strasznie spać ;p

GabiK, Wonderwall, olis88 lubią tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to masz dobrze.. mój też zasypia przy cycu ale jak go odłoże to zawsze jest coś.. a to siku a to kupa to czkawka a to kuchnie, kaszlnie, beknie, pierdnie wszystko mu przeszkadza ;p a już napędzany to cyca nie chce znów i musze go lulac wtedy :/

relghdge5lg0owut.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj idę do przedszkola. pewnie przez te hormony będę ryczec jak bóbr ze wzruszenia.

wesolamamo gratulacje!!!!!! mój drugi poród też był bardziej bolesny.

mój w nocy ma dwie godziny czuwania między 2 a 4. Ale nie ruszam niech się grzebie w lozeczku

nojaniewiem lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła gratulacje!

W ogóle dla wszystkich forumkowych Mam, również tych oczekujących jeszcze, wszystkiego najlepszego, niech nasze pociechy rosną zdrowe i dają nam same radości! :)

Moja pociecha poki co daje mi w kość, czop dalej odchodzi, napieprza mnie w krzyżu, tak ze nie wiem czy mam skurcze, bo czasem po prostu boli jeszcze bardziej, nie chce wiedzieć co będzie dalej :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ