Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
gosia86 wrote:Łeb mi pęka i czuję że to od trzymania głowy pochylonej w trakcie karmienia a Pola zamiast spać to oczy jak 5 zl a wcześniej jeszcze był ryk jak byłam pod prysznicem
Beti jak podawać krople sab simplex? Dałam jej teraz z 3 bo chciałam dać na łyżeczce ale one gęste
Moja Pola też potrafi tak sikać a najgorsze jest sikanie w trakcie zmiany pieluchy
Dacie wiarę że nigdzie nie ma olejku migdałowego
Minka mi rozwarcie z 2 cm na 3 zewnętrzne i 6 wewnątrz zrobiło się w 6 godzin a po podaniu kroplówki urodziłam w ciagu 4:40
Na całym oddziale ginekologicznym leze tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna obie czekamy na poród... a w piątek było tyle ludzi że nie było miejsc i odsylali do innych szpitali.. -
Minka:) wrote:oj byłoby super! ten balonik mnie nie przekonuje jedan ale zobaczymy...
Na całym oddziale ginekologicznym leze tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna obie czekamy na poród... a w piątek było tyle ludzi że nie było miejsc i odsylali do innych szpitali..
Po co oni w ogóle wymyślają takie cuda na wywołanie jak jakieś baloniki, które tylko bolą...skoro oksytocyna działa i jest stosowana z powodzeniem... Chociaż oksy też mnie nie przekonuje. Ech znowu mam deja vu, już to pisałam
Minka zachęcasz mnie tym pustym oddziałem, oj zachęcasz! Jutro będę w pobliżu, bo mam obok gina i wizytę, mogłaby mnie lekarka od razu wysłać na porodówkę
A Ty się Minka tam nastawiaj pozytywnie, nie na żadne baloniki, ani oksy, tylko, że pójdzie samo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
My juz po
Milenka urodzila sie 25.05.2015 o godz 4:55. Wazy 3630 g i ma 55 cm.
Porod szybszy bo 5 h ale bardziej bolesny niz pierwszy.
Po porodzie mialam komplikacje ale to juz pozniej opowiem. Teraz jest wszystko ok.AGA 30, MiM, GabiK, maribel, Wonderwall, Magic, Lama, beti97, Eklerka, PIGULSKA, miscelle, Puella, Bluberry, Anielka, olis88, Emiliada lubią tę wiadomość
-
Wesołamama gratuluje!
Trzymam kciuki za dzisiejsze porody, oby było ich jak najwięcej.
Ja dzisiaj ide do przedszkola na występ synka na dzień mamy
Wszystkiego najlepszego MAMUSIE!! :*GabiK, Wonderwall, Anioł lubią tę wiadomość
-
Wesoła gratulacje
!
Dziewczyny ile czasu zajmuje wam uśpienia dziecka w nocy po karmieniu? Ja dziś miałam jazdę prawie 2h łącznie karmienie, przewijanie, lulanie.. juz mi się wyć chciało. . Ale pocieszeniem jest ze wcześniej przespal ładnie 4ha potem 2,5h
-
nick nieaktualny
-
Wesoła Mama ogromne gratulacje
Minka Lisica Aktyde Olis rodzimy dzisiaj wasz dzień:*
Dżoana moja zasypia zazwyczaj przy cycu w nocy i od razu idzie do łóżeczka
Przez mój ból głowy i zęba zrobiłam jej 5,5 godziny przerwy w jedzeniu bo zaspałam:( a ona się nie dopominała
Wszystkiego najlepszego Mamusie :* -
Ja miałam też rzy porodzie oksy podana.. zaczęłam na swoich skurczach ale zatrzymało się na rozwarciu 5cm i skurcze ustały ;/ bez kroplowy bym na pewno nie urodziła.. ale bolało tak cholera ze myślałam że umrę ;p ale jak ruszyło i było już 6cm rozwarcia to położna wsadziła mnie do wanny z gorącą wodą a mąż mnie polewal jeszcze prysznicem po plecach i brzuchu i jakoś tam przetrwalam do 10cm.. później parcie na fotelu.. miałam 3 pozycje.. pierw na kolanach, później na boku i na koniec na plecach. Lekko tylko mnie nacieli juz nawet nie czuje tej ranki.. I Mały się przecisnal
położyli mj go na brzuchu był taki piękny tulilam go i nie chciałam oddać do zwężenia nawet ;p a mąż przeciął pepowinę i kontem oka widziałam jak łzy ocieral
i taki to był mój poród.. skurcze trwały 6h i 15 minut a parcie 35 min.. i już nie mogłam się doczekać kiedy się skończy bo przez cały poród chciała mi się strasznie spać ;p
GabiK, Wonderwall, olis88 lubią tę wiadomość
-
ja też dzisiaj idę do przedszkola. pewnie przez te hormony będę ryczec jak bóbr ze wzruszenia.
wesolamamo gratulacje!!!!!! mój drugi poród też był bardziej bolesny.
mój w nocy ma dwie godziny czuwania między 2 a 4. Ale nie ruszam niech się grzebie w lozeczkunojaniewiem lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Wesoła gratulacje!
W ogóle dla wszystkich forumkowych Mam, również tych oczekujących jeszcze, wszystkiego najlepszego, niech nasze pociechy rosną zdrowe i dają nam same radości!
Moja pociecha poki co daje mi w kość, czop dalej odchodzi, napieprza mnie w krzyżu, tak ze nie wiem czy mam skurcze, bo czasem po prostu boli jeszcze bardziej, nie chce wiedzieć co będzie dalej