X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez mam takie zdanie a polozna kazala dac tyle ile chce bo widocznie potrzebuje a lekarka z morda ze glodze dziecko skoro placze bo glodne ale ja wlasnie nie chce w niego pchac bo on ile dostanie do buzi tyle zje oszukuje go woda i herbata ale dzis przechodzi sam siebie i tak jest codziennie poznym popoludniem co doprowadza mnie juz do furii bo ilez mozna a w nocy potrafi 4 5h przespac i nie zjesc

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    No wlasnie tez mam takie zdanie a polozna kazala dac tyle ile chce bo widocznie potrzebuje a lekarka z morda ze glodze dziecko skoro placze bo glodne ale ja wlasnie nie chce w niego pchac bo on ile dostanie do buzi tyle zje oszukuje go woda i herbata ale dzis przechodzi sam siebie i tak jest codziennie poznym popoludniem co doprowadza mnie juz do furii bo ilez mozna a w nocy potrafi 4 5h przespac i nie zjesc

A przybiera? Chyba bym poszukała rady u innego pediatry. Może on wcale głodny nie jest, tylko co innego mu, a jedzenie traktuje jako uspokajacz?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde ja jestem na 100% przekonana ze mnie nie wezmie nic... naprawde to cud musiałby byc eh... na ktg mam zupełnie prosta linie cały czas ta od skurczy...
    dziewczyny napiszcie cos wiecej o tym cewniku prosze...bo tak mysle zeby sie na niego niezgodzic i odrazu oksy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    A przybiera? Chyba bym poszukała rady u innego pediatry. Może on wcale głodny nie jest, tylko co innego mu, a jedzenie traktuje jako uspokajacz?
    przybiera dobrze bo go wazymy nie wiem chyba faktycznie odwiedze innego lekarza;/ jest glodny bo rzuca sie na wszystko co mu wtedy dam nawet gorzka herbate czy wode a ze zlosci to az warczy jak mu nie daje nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    aktyde ja jestem na 100% przekonana ze mnie nie wezmie nic... naprawde to cud musiałby byc eh... na ktg mam zupełnie prosta linie cały czas ta od skurczy...
    dziewczyny napiszcie cos wiecej o tym cewniku prosze...bo tak mysle zeby sie na niego niezgodzic i odrazu oksy..
    Ja nie mialam ale znajoma miala i bardzo ja bolalo i nic nie pomoglo jej ale na kazdego pewnie inaczej dziala

• Lama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka a jak często je? Moja juz w 2 tyg potrafiła ściągnąć z butli 100. Teraz je max 120 ale w dzień to raczej sobie dzieli dawki np zje 60 za godz 50 itd. To mnie z kolei doprowadza do szału ale cóż zrobić :/ a w 4 tyg przybrała 900g.

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!

Jak wam zalecają podawanie herbatki z kopru?
    Kto?Ile?Jak często? Same decydujecie czy lekarz/polożna radzili?

Bardzo potrzebuję tej informacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cewnik bolal, przygotowal mi szyjkę ponoc ladnie ale kuźwa mać.
    A jakie masz rozwarcie teraz?

• beti97 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam , mój kręgosłup wysiada od targania nosidełka, wózka, wanienki z wodą. Co prawda Wiki była grzeczna ale ja jakbym z kopalni wyszła.No i zaczyna bić rekordy zmieniłam pieluchę z kupą, nie minęło 5 min słyszę kupa, za kolejne 10 kolejna kupa plus zasikana flanela z przewijaka. 3 pieluchy poszły na raz. Wieczorem kąpanie i cóż zasikała mi czyściutki dopiero co wyciągnięty ręcznik plus kolejną pieluchę flanelową. Bogu dzięki wynalazcy pralki i pampersów :) Zaraz ja się idę kąpać. Dla mnie te minuty kąpieli są jak spa. Mama wygania mnie do fryzjera bo się zapuściłam, kazała mi o siebie zadbać, bo ja tylko w Małą inwestuję a o sobie zapomniałam. Dziewczyny nierozpakowane świetnie Was rozumiem bo ja też się męczyłam w szpitalu zanim zaczęłam rodzić, dosłownie czasami łzy mi stawały w oczach bo zamiast być juź z dzieckiem i B. w domu to ja leżałam jak ta głupia. No i dobijało mnie że on zaraz pojedzie a ja mogę go widywać jak w więzieniu od 13 do 18 :/ no ale suma sumarum chociaż jak przyszło co do czego to stanęli na wysokości zadania i Wiki jest cała i zdrowa. Cieszę się że chociaż baby blus już mi minął.Z dnia na dzień jest coraz lepiej , bo i ja po cc w lepszej formie i Młoda też już się zaklimatyzowała. Mam zamiar zaprosić moje dwie koleżanki za parę dni, tzn kaźdą z osobna. Jestem już na tyle zregenerowana żeby przyjmować pojedyńczych gości, ale sama jeszcze nigdzie nie pojadę z Małą , na to siły nie mam.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno mnie nie było:)
    Urodziłam 20.05. przez cc waga 4070kg 60 cm:)
    Napiszę Wam coś wiecej jak Lila bedzie spac bo już mi się kręci;)
    Blu popraw ze mialam termin na 13.05.
    Było cięzko, nawet bardzo...ale Lila jest cudowna!!:)

Eklerka, Anioł, Minka:), Bluberry, aktyde85, beti97, AGA 30, olis88, Anielka, Lama, Emiliada lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png

Wysłany: 25 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Mnie cewnik bolal, przygotowal mi szyjkę ponoc ladnie ale kuźwa mać.
    A jakie masz rozwarcie teraz?
    o cholera... ja mam teraz 2-2.5cm... kurde masakra... a ile to nosiłaś?

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Panda, gratulacje mamuśko! Dorodne dziecię :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 h

Wysłany: 25 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti no ja juz tez wychodze z siebie... wszystkie po koleji z oddziałuco lezą ze mną rodzą a ja tylko wegetuje eh... juz bym chciała mieć Fabinia mojego przy sobie a tu nic kompletnie sie nie dzieje eh

czarna panda gratulacje!!!

Wysłany: 25 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    24 h
    o kurde... no zobacze powalcze o oksy odrazu a jak nie to bede sie meczyc

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:

Kurde no nie wiem co Ci poradzić :/ jedyne co mogę to trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli z szybkim i szczęśliwym zakończeniem.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj pochodzić po szpitalnych schodach i robić co schodek przysiad mi to chyba też ostatniego dnia pomogło bo już miałam mega doła, łzy w oczach i dosłownie prawie po nich biegałam z nerwów. Ech maj zaraz się kończy a tak na niego długo czekałyśmy, pamiętam jak wątek powstawał a tu mamy już nasze dzieciaczki, albo zaraz będziemy mieć. Niby mi się dłużyło a teraz myślę że zleciało niewiadomo kiedy. No i teraz wiem co to znaczy jak ktoś mówi że jak się pojawiają dzieci to czas przyspiesza, ale dla mnie ok nim się obejrzę to B będzie ze mną :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka ja cewnik miałam 8 godzin. Zwiększył rozwarcie o 1 cm. Położna mi mówiła, że te cewniki to dają dużo bólu a efekty mizerne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Olka a jak często je? Moja juz w 2 tyg potrafiła ściągnąć z butli 100. Teraz je max 120 ale w dzień to raczej sobie dzieli dawki np zje 60 za godz 50 itd. To mnie z kolei doprowadza do szału ale cóż zrobić :/ a w 4 tyg przybrała 900g.
    Co 3h je czasem rzadko 2.5 h a w nocy jedna przerwa 4h od 19robil cyrk ze glodny zasnal po 20 a o 21 zjadl tylko 70 pewnie za 2h sie obudzi bo glodny oszalec mozna z tym mlekiem i karmieniem

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 20:48

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ