X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez mam takie zdanie a polozna kazala dac tyle ile chce bo widocznie potrzebuje a lekarka z morda ze glodze dziecko skoro placze bo glodne ale ja wlasnie nie chce w niego pchac bo on ile dostanie do buzi tyle zje oszukuje go woda i herbata ale dzis przechodzi sam siebie i tak jest codziennie poznym popoludniem co doprowadza mnie juz do furii bo ilez mozna a w nocy potrafi 4 5h przespac i nie zjesc

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    No wlasnie tez mam takie zdanie a polozna kazala dac tyle ile chce bo widocznie potrzebuje a lekarka z morda ze glodze dziecko skoro placze bo glodne ale ja wlasnie nie chce w niego pchac bo on ile dostanie do buzi tyle zje oszukuje go woda i herbata ale dzis przechodzi sam siebie i tak jest codziennie poznym popoludniem co doprowadza mnie juz do furii bo ilez mozna a w nocy potrafi 4 5h przespac i nie zjesc

A przybiera? Chyba bym poszukała rady u innego pediatry. Może on wcale głodny nie jest, tylko co innego mu, a jedzenie traktuje jako uspokajacz?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Minka:) Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde ja jestem na 100% przekonana ze mnie nie wezmie nic... naprawde to cud musiałby byc eh... na ktg mam zupełnie prosta linie cały czas ta od skurczy...
    dziewczyny napiszcie cos wiecej o tym cewniku prosze...bo tak mysle zeby sie na niego niezgodzic i odrazu oksy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    A przybiera? Chyba bym poszukała rady u innego pediatry. Może on wcale głodny nie jest, tylko co innego mu, a jedzenie traktuje jako uspokajacz?
    przybiera dobrze bo go wazymy nie wiem chyba faktycznie odwiedze innego lekarza;/ jest glodny bo rzuca sie na wszystko co mu wtedy dam nawet gorzka herbate czy wode a ze zlosci to az warczy jak mu nie daje nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    aktyde ja jestem na 100% przekonana ze mnie nie wezmie nic... naprawde to cud musiałby byc eh... na ktg mam zupełnie prosta linie cały czas ta od skurczy...
    dziewczyny napiszcie cos wiecej o tym cewniku prosze...bo tak mysle zeby sie na niego niezgodzic i odrazu oksy..
    Ja nie mialam ale znajoma miala i bardzo ja bolalo i nic nie pomoglo jej ale na kazdego pewnie inaczej dziala

• Lama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka a jak często je? Moja juz w 2 tyg potrafiła ściągnąć z butli 100. Teraz je max 120 ale w dzień to raczej sobie dzieli dawki np zje 60 za godz 50 itd. To mnie z kolei doprowadza do szału ale cóż zrobić :/ a w 4 tyg przybrała 900g.

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!

Jak wam zalecają podawanie herbatki z kopru?
    Kto?Ile?Jak często? Same decydujecie czy lekarz/polożna radzili?

Bardzo potrzebuję tej informacji

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cewnik bolal, przygotowal mi szyjkę ponoc ladnie ale kuźwa mać.
    A jakie masz rozwarcie teraz?

• beti97 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam , mój kręgosłup wysiada od targania nosidełka, wózka, wanienki z wodą. Co prawda Wiki była grzeczna ale ja jakbym z kopalni wyszła.No i zaczyna bić rekordy zmieniłam pieluchę z kupą, nie minęło 5 min słyszę kupa, za kolejne 10 kolejna kupa plus zasikana flanela z przewijaka. 3 pieluchy poszły na raz. Wieczorem kąpanie i cóż zasikała mi czyściutki dopiero co wyciągnięty ręcznik plus kolejną pieluchę flanelową. Bogu dzięki wynalazcy pralki i pampersów :) Zaraz ja się idę kąpać. Dla mnie te minuty kąpieli są jak spa. Mama wygania mnie do fryzjera bo się zapuściłam, kazała mi o siebie zadbać, bo ja tylko w Małą inwestuję a o sobie zapomniałam. Dziewczyny nierozpakowane świetnie Was rozumiem bo ja też się męczyłam w szpitalu zanim zaczęłam rodzić, dosłownie czasami łzy mi stawały w oczach bo zamiast być juź z dzieckiem i B. w domu to ja leżałam jak ta głupia. No i dobijało mnie że on zaraz pojedzie a ja mogę go widywać jak w więzieniu od 13 do 18 :/ no ale suma sumarum chociaż jak przyszło co do czego to stanęli na wysokości zadania i Wiki jest cała i zdrowa. Cieszę się że chociaż baby blus już mi minął.Z dnia na dzień jest coraz lepiej , bo i ja po cc w lepszej formie i Młoda też już się zaklimatyzowała. Mam zamiar zaprosić moje dwie koleżanki za parę dni, tzn kaźdą z osobna. Jestem już na tyle zregenerowana żeby przyjmować pojedyńczych gości, ale sama jeszcze nigdzie nie pojadę z Małą , na to siły nie mam.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno mnie nie było:)
    Urodziłam 20.05. przez cc waga 4070kg 60 cm:)
    Napiszę Wam coś wiecej jak Lila bedzie spac bo już mi się kręci;)
    Blu popraw ze mialam termin na 13.05.
    Było cięzko, nawet bardzo...ale Lila jest cudowna!!:)

Eklerka, Anioł, Minka:), Bluberry, aktyde85, beti97, AGA 30, olis88, Anielka, Lama, Emiliada lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png

Wysłany: 25 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Mnie cewnik bolal, przygotowal mi szyjkę ponoc ladnie ale kuźwa mać.
    A jakie masz rozwarcie teraz?
    o cholera... ja mam teraz 2-2.5cm... kurde masakra... a ile to nosiłaś?

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Panda, gratulacje mamuśko! Dorodne dziecię :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 h

Wysłany: 25 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti no ja juz tez wychodze z siebie... wszystkie po koleji z oddziałuco lezą ze mną rodzą a ja tylko wegetuje eh... juz bym chciała mieć Fabinia mojego przy sobie a tu nic kompletnie sie nie dzieje eh

czarna panda gratulacje!!!

Wysłany: 25 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    24 h
    o kurde... no zobacze powalcze o oksy odrazu a jak nie to bede sie meczyc

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:

Kurde no nie wiem co Ci poradzić :/ jedyne co mogę to trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli z szybkim i szczęśliwym zakończeniem.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj pochodzić po szpitalnych schodach i robić co schodek przysiad mi to chyba też ostatniego dnia pomogło bo już miałam mega doła, łzy w oczach i dosłownie prawie po nich biegałam z nerwów. Ech maj zaraz się kończy a tak na niego długo czekałyśmy, pamiętam jak wątek powstawał a tu mamy już nasze dzieciaczki, albo zaraz będziemy mieć. Niby mi się dłużyło a teraz myślę że zleciało niewiadomo kiedy. No i teraz wiem co to znaczy jak ktoś mówi że jak się pojawiają dzieci to czas przyspiesza, ale dla mnie ok nim się obejrzę to B będzie ze mną :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka ja cewnik miałam 8 godzin. Zwiększył rozwarcie o 1 cm. Położna mi mówiła, że te cewniki to dają dużo bólu a efekty mizerne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Olka a jak często je? Moja juz w 2 tyg potrafiła ściągnąć z butli 100. Teraz je max 120 ale w dzień to raczej sobie dzieli dawki np zje 60 za godz 50 itd. To mnie z kolei doprowadza do szału ale cóż zrobić :/ a w 4 tyg przybrała 900g.
    Co 3h je czasem rzadko 2.5 h a w nocy jedna przerwa 4h od 19robil cyrk ze glodny zasnal po 20 a o 21 zjadl tylko 70 pewnie za 2h sie obudzi bo glodny oszalec mozna z tym mlekiem i karmieniem

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 20:48

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ