X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dziewczyny a czy dzieciaczki karmione mm i piersią należy dopajać? jeżeli tak to ile tej wody mam jej dać?
    A rumianek jak zaparzacie to w jakiej ilości wody?:)
    ten z hippa pisze ze w 200ml 5-6minut parzyc mam go w domu bo dostalam od bratowej ale jeszcze nie parzylam a ten apteczny to w kubku zwyklym zalewam
    no mi cos tam wyciaga ale nie wiem slabo cos chyba kupie ten katarek do odkurzacza jak polecasz tym bardziej ze moj jk slyszy odkurzacz to czuje sie jak w niebie a nawet przysypia wiec moze mu sie spodoba

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    A pediatra nie da skierowania na usg?
    Nie wiem ja od razu zarejestrowałam się do ortopedy ale może pediatrę tez umówię na ten sam dzień

Pola cały dzień dzisiaj śpi mam nadzieję że nie odrobi aktywności w nocy

Ja mam sopelek II raz próbowałam wyciągnąć kozę Poli to aż mnie płuca bolały a koza jak była tak została a gruszką o wiele łatwiej

Dziewczyny po sn ile czasu krwawiłyście? Bo u mnie od wczoraj raczej brudzenie takie już żółte nawet tylko przy 2 pojawia się bardziej krwiste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:40

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    kochane jak czyscicie noski dzieciaczkom??
    Mi położna pokazała żeby guzik skręcić w rulonik i normalnie do noska wsunąć i wyciągać :)

Kotmisia nie strasz! Ja liczę ze będzie co raz dłużej spał!

Chciałam Małemu dać dziś profilaktycznie herbatki z koperku, ale wszystko wyplul ;p

Właśnie wróciliśmy ze spacerku i jedziemy z cycem ;) na 18 położna przychodzi do nad pierwszy raz ;)

relghdge5lg0owut.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    nie wiem nie rodziłam naturalnie ale chyba jak czop odchodzi to zaczyna sie coś dziac więc trzymam kciuki żeby dziś się rozkręciło i po północy na dzień mamusi Twoja córcia zrobiła ci najwspanialszy prezent :)
    Mój mały zjadl i lezy w lozeczku i sie wierci i wyrczy sam do siebie juz od 40minut nie musze sie nic a nic nim zajmować ciekawe jak długo u noworodków trwa taki stan pewnie do pierwszego skoku?

Myślę, że córcia chyba się jeszcze wstrzymuje, bo poza tym czopem nic, bawi się w kotka i myszkę, ale pewnie niedługo się zacznie ;) i będę miała swoje maleństwo :D zobaczymy czy się na jutrzejszą wizytę u gina załapię.

Co do wychowawczego, to na 100% nie powiem, ale jak kojarzę, to pracodawca nie ma możliwości odmówić wychowawczego, po prostu składasz wniosek i tyle, ale sprawdź. Bo w Waszej sytuacji jak męża nie ma to faktycznie nie widzę innej możliwości.

A co do mojej pracy i ogarniania to się jeszcze okaże. Na razie tak mi się wydaje, ze dam radę ale wszystko wyjdzie w praniu.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    aktyde to czekaam na Ciebie! oddział pusty prawie... oprócz mnie lezy 5 dziewczyn tylko. izba przyjec pusta a na porodówce pojedyńcze porody dzis tylko:)
    co do czopa to mi odszedł w piatek a do dzis nic zupełnie...kompletna cisza

Co do czopa- no nie dobijaj mnie, ja się tu cieszę! Też Ci z krwią odchodził? Jakieś rozwarcie masz?

Co do pustek na oddziale- no właśnie to czas rodzić, jutro najpóźniej pojutrze mam zamiar się tam pojawić ;)

Jutro rano idę jeszcze do USC z nie mężem żeby już uznał dziecko, to wtedy on sobie podejdzie po akt urodzenia, będzie szybciej a ja nie będę musiała z nim po porodzie drałować :)

W ogóle laski, moja mama mnie dziś zadziwiła, dzowni do mnie i mówi, że podobno na szybki poród najlepiej działa dobry seks. No pierwszy raz w życiu słyszałam w jej ustach słowo "seks", szok! Wiem może to dziwne, ale ja z moją mamą na takie tematy nigdy nic, nawet tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:49

gosia86 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka:) wrote:
    hej dziewczyny:) ja niestety nie urodziłam i niestety sie nie zanosi eh... czuje sie idealnie i nic mi nie jest... skurczy kompletnie nic...zero!!! jak leze od piatku to juz 4 dziewczyny urodziy co ze mna lezały a ja teraz juz leze sama takze coraz bardziej sie załamuje eh... dzis byłam na badaniu i jutro beda mi zakładac balonik i w srode oksy ale ja bym wolała bez balonika tylko jutro juz kroplówke no ale zobacze bo nie wiem czy sie zgodza...
    a właśnie dziewczyny miała któras ten cewnik folleya? pomogło to cos którejś?

To może obie urodzimy np. 27? ;) wszak to mój termin!!! z usg ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mi położna podpowiedziala żeby dodając dziecko przy mm bo mleko jest gęste a tak je rozrzedzimy w brzuszku żeby nie zależało zbyt długo. Ja parze rumianek i koperek aż będą mieć leciutko żółty kolor dosłownie kilkadziesiąt sekund

km5stv7321mp2ntw.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:15

Karolcia88, gosia86, Bluberry, olis88, GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z niej kawał dziewuszki:)
    Lama a ile ml dziennie dopajasz?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Lama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taka mała Pulpecja ;)
    Wypija ok 60-90 przez całą dobę bo w nocy tez staram się jej dać chociaż ze dwa lyki :)

km5stv7321mp2ntw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:48

Dreska lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 20:48

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Monika1357, Dreska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dzisiaj też zafundowałam Polce potówki na czole bo jak wróciliśmy ze spaceru i ściągnęłam jej czapkę to miała jakieś krostki na czole

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    moj je 7-8 razy na dobe po 100ml i nie raz ma mało ale moj głodomorem jest i je tylko modyfikowane i tez ma 3tyg a widzisz ze jest glodny i ze ma mało??bo moj daje znac ze jest wygłodniały i wtedy jest sajgon nawet moja mama sie smieje ze on az warczy ze zlosci jak zamiast butli dostaje do buzi smoczek i pluje nim na wszystkie strony i sie drze bo nic mu nie leci :)

W nocy wstaje mi 2 razy na jedzenie, kiedyś nawet 8 godzin przespał i dopiero wstał zjeść. A tak ogólnie to nie zauważam, żeby był głodny.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aktyde Minka pewnie siedzicie juz na szpilkach
    A jak to Magic określiła jak na bombie bo może zacząć się w każdej chwili
    Minka mi czop odszedł w środę w sobotę zaczęły się sączyć wody a urodziłam dopiero w czwartek

Dziewczyny doradźcie : Mąż będzie odwoził moją mamę w przyszłym tygodniu do sanatorium 1 godzina i 50 minut jazdy w jedną stronę mam ochotę jechać z nimi ale nie wiem czy tak podróż nie będzie męcząca dla Poli i czysto nie za wcześnie na takie wycieczki? I gdzie ją nakarmić i przewinąć? Czy odciągnąć mleko i wziąć ze sobą? Czy lepiej sobie odpuścić wycieczkę?

Przewinąć chyba da radę nawet na tylnym siedzeniu w czasie postoju i tak samo nakarmić. Nas czeka podobna podróż jak mała będzie miała około miesiąca, nie ma co się zastanawiać trzeba hartować maleństwa ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wxstawić zdjęcie? To pochwalę się moim Danielkiem.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Dziewczyny jak wxstawić zdjęcie? To pochwalę się moim Danielkiem.

Przez stronkę http://zapodaj.net/ zaznacz u góry "na forum" i później wybierz link, który Ci się wygeneruje, to będzie bodajże pierwszy z góry.

Monika1357 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie Nejcik? czyzby jako jedyna umowy dotrzymala? ;)

a ja wciaz czeeeekam, u nas w Belgii dzis jakies swieto, wszystko zamkniete, wiec ze slubnym caly dzien sie opierdzielamy, wciaz w pizamach :)

Na nasze prosby i grozby i szantaze, ze ma wychodzic, Syn nasz, krew z krwi ojca swego, pomachal nam noga i poszedl spac. NAwet slubny stwierdzil, ze bedzie mial charakterek :D

Ale przynajmniej nic mnie nie boli, ani brzuch, ani spojenie, ani nic :D

Jak sprawdzilam co to ten cewnik folleya, to az mnie ciary przeszly... :/

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ