Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę dziewczyny, że wy też dokarmiacie sztucznym mlekiem. Ja też raz na dwa dni daję mu 90. Nie wiem czy za mało nie dostaje jedzenia, często ściągam laktatorem i widzę ile zjada to na dobę może z 500 ml. Ma już 3 tygodnie, czy to nie za mało?Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualnyMonika1357 wrote:Danielek, też jest szczupły, a nawet bym powiedziała, ze chudy. I ma tylko na twarzy, doktorka powiedziała, że to potówki i że same zejdą. Właśnie jak była ładna pogoda to chodziliśmy na spacery i nie miał tyle, a teraz jakaś masakra jest na twarzy.
-
nick nieaktualnyMonika1357 wrote:Widzę dziewczyny, że wy też dokarmiacie sztucznym mlekiem. Ja też raz na dwa dni daję mu 90. Nie wiem czy za mało nie dostaje jedzenia, często ściągam laktatorem i widzę ile zjada to na dobę może z 500 ml. Ma już 3 tygodnie, czy to nie za mało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:17
gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gosia kupka poszła- ba nawet 3
o 23.30 było karmienie a o 00:30 zakomunikowała na pół domu, że pampersa trzeba zmienić
Ja dziś spałam do 10:30- w nosie mam obiad musiałam odespać wczorajszych gości i średnią noc (Julka budziła się co 1-2h) nawet mąż rano jak wychodził to powiedział, że nie dała mi pospać.
Na dzisiaj miałam termin- a Julka za niecałe 30 minut będzie mieć 3 tygodnie! kiedy to zleciało?! -
nick nieaktualnyKarolcia88 wrote:Gosia kupka poszła- ba nawet 3
o 23.30 było karmienie a o 00:30 zakomunikowała na pół domu, że pampersa trzeba zmienić
Ja dziś spałam do 10:30- w nosie mam obiad musiałam odespać wczorajszych gości i średnią noc (Julka budziła się co 1-2h) nawet mąż rano jak wychodził to powiedział, że nie dała mi pospać.
Na dzisiaj miałam termin- a Julka za niecałe 30 minut będzie mieć 3 tygodnie! kiedy to zleciało?! -
Za radą wielu mam i jednej z przedszkolanek chciałam zapisać już dziecko do żłobka i co? zostałam potraktowana jak idiotka, babsko nie miłe. Już wiem że dziecka tam nie oddam. Na początku czerwca będę miała wrócić do pracy, a ona do mnie z łaską że wniosek mogę złożyć w kwietniu i w maju jest weryfikacja. Niech mnie cmoknie bo ja na ostatni moment czekać nie będę.
-
nick nieaktualnyKarolcia ja zwykły w aptece ale parzyłam nie za mocny ale są dla dzieci po pierwszym tyg zycia np z hippa w biedronce ok 5zł kosztuje;)
Beti co za wredna piz...a to do prywatnego czy państwowego żłobka chciałaś??w sumie dobrze ze tam bylas przynajmniej wisz ze dziecka tam dac nie warto bo wredne pi....pracuja a właśnie orientujecie się ile żłobek prywatny kosztuje miesięcznie??
a wie ktoś jak jest w z wychowawczym jak ma sie umowe na czas okreslony to moze pracodawca odmowic takiego urlopu??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 13:39
-
U nas piękna pogoda więc wyszliśmy na spacerek
Ale nie wiem jak ją ubierać czy jej nie przegrzewam
W domu ubrana była w kaftanik i śpiochy a na spacer założyłam jej do tego czapkę kurtkę i buciki ale nie wiedziałam że jest aż tak ciepło
Mnie przeraża powrót do pracy nawet nie chce o tym myśleć -
nick nieaktualnyGosiu wierze bo ja tez nie chce wracac wszystko bym zrobiła zeby tam nie wracac nie dosc zewredne kolezanki to jednak fizycznie tez sie urobie za najnizsza krajowa:(
tym bardziej ze pracuje na stacji benzynowej praca 12/12 dzniówki i nocki więc ogólnie cięzko to pogodzic z dzieckiem a umowe mam do 2018najlepiej by mi pasowalo drugie dziecko ale od razu to tez lipa bo po cc nie wiem ile trzeba odczekac z druga ciaza ale chyba dluzej niz rok i jak pojde na wychowawcze i zajde to znowu pisac wypowiedzenie wychowawczego cudowac wracac na 1dzien do pracy i dac l4 znowu zajsc przed zakonczeniem macierzynskiego to masakra bo maly roku nawet nie bedzie mial a wracac do pracy za 1300zl i dac dziecko do zlobka prosic sie obcych zeby mi go odebrali i pilnowali jak caly dzien w pracy tez lipa sama nie wiem jak to wszystko ugryzc;/ -
Olka znajoma załatwiała w tym roku żłobek w Krakowie (prywatny) to 900zł jej powiedzieli..
ja też mam właśnie taki głupi system pracy po 12 godzin i do późnych godzin bo do 23, zanim wrócę na ten koniec świata to prawie północ jest..
Mąż niby maksymalnie teraz do 18 pracuje ale tutaj w okolicy nie ma nigdzie żłobka. A z kolei dowozić do Krakowa to też nie bardzo bo mąż ma pracę na miejscu i dopiero o 19 by odbierał Malutką. -
U mnie system 8 godzinny ale dwie zmiany 6-14 14-22
Koleżanka dala córkę do żłobka to polaci 400 zl czesne a drugie tyle refunduje gmina plus za wyżywienie za kaDy dzień to wychodzi okolo 200 zl
Olka za taką kasę to Ci sie nawet nie opłaca wracaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:09
-
Dżoana...ardzo dziękuję za menu. Na pewno skorzystam. Jutro umówiłam się jeszcze do poradni laktacyjnej, więc już o wszytsko wypytam co jest związane z kp.
Dziewczyny, po jakim czasie wyszłyście na spacerek? Dok w szptalu mówiła, że po 3tyg, ale jak dla mnie gruba przesada. Z synem już po kilku dniach spacerowałam. Może przez te 3 lata coś się pozmieniało :p
Żłobek/przedszkole trudna decyzja....a raczej trudno znaleźć dobry. Ja swojego szukałam długo, ale jestem zachwycona. Jeżeli wybierzemy prywatny, to nie trzeba zapisywać się dużo wcześniej. U nas idzie się od razu, bez zapisów. -
gosia86 wrote:Puella mi położna powiedziala ze po skończonej 10 dobie można na spacer ale wczesniej werandować czyli albo przy otwartym.oknie albo na taras byle nie wiało na dziecko
Kurde co położna to opinia. Nam z kolei na SR mówili, że po tygodniu jak jest ładnie, tak jak teraz, można już spacerować.