X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 20:51

MiM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez zeby bola

ja kupilam bebilon 1 pronutra zielone 800g ale karmie pol na pol wiec nie wiem na ile starczy

• MiM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszka 350 gr starcza na ponad tydzień jeżeli chodzi o karmienie pół na pół

03.02.2014
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Minka, coś Ci powiedzieli dzisiaj? A może rodzisz już? :)
    No i ciekawe jak tam nasza WesołaMama :)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria to sie tu pojawiała tylko wtedy gdy miała jakieś problemy

Laura mam nadzieje ze to z zębami to tylko przejściowe i że mi ich nie trafi po ciąży i po karmieniu, już wszystko przecierpię rozstępy na cyckach (cycki ogląda tylko mąż) rozstępy na brzuchu (z większym bólem ale też jakoś przełknę nie są mocno głębokie i czerwone więc wierzę że nie będzie ich mocno widać) ale zębów nie przeboleję

Blu tez się zastanawiam czy wystawić już małą na taras czy dopiero po 12

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    MiM ale siostrzyczka sie opiekuje Mlodym ;) takie zdjecia sa urocze :)
    Lama ja tez obstawiam ze to po laktozie dzieci maja problemy ale jak mialabym przejsc na diete bezlaktorzy to nie wiem czy bym to przezyla :(

Magic dieta bezlaktozowa nic nie da bo to cukier naturalnie występujący w Twoim mleku bez względu na to co jesz wiec spokojnie mogłabyś nic nie jeść :( dlatego często mówi Się że kolki trzeba przeczekać. Ewentualnie karmić tylko mm bez laktozy ale ja jeszcze nie chce odpuszczam kp, jeszcze chociaż troszeczkę tych ml ściągnie :(
    Gosiu puszka enfamilu kosztuje ok 35 zł i nam wystarczy na tydzień. Nieważne ile dzięki zjada proporcje są 4 łyżki na 120 ml wiec jak nie doje wylewam. Z torbami mnie puści to dziecię moje:) a miało być tanie i tylko na mlek. Szkoda ze nie powiedziało na jakie mleko ;)
    Blu zazdroszczę!Mąż w pracy a Nina wisi mi na cycku, sklepy oglądam ale internetowe ;)

km5stv7321mp2ntw.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia my placimy 41zl za bebilon 1 ha pronutra. Taki jej podawali w szpitalu a ja sie boje przejsc na zwykly bebilon.
    Puszka kupiona w zeszlym poniedzialek jest jeszcze jakas 1/3. Moze odrobine wiecej. A karmimy sie pol na pol.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chce zapeszac ale Mala przespala cala noc bez bolu brzuszka I rano tez poki co sie nie odezwaly bole. Mam nadzieje, ze to nie tylko chwilowa zmiana. A co pomoglo? Zastosowalam sie do wiekszych przerw w posilkach, karmie Mala co 3 h, bo jednak przy karmieniu na zadanie chyba miala zbyt przepelniony brzuszek I nie nadazala trawic... Dziekuje Dziewczyny za wszystkie cenne rady, bardzo pomoglyscie :) Dam Znac czy poprawa jest chwilowa, czy jednak juz mozemy cieszyc sie brakiem gazow. Milego, spokojnego dnia Wam wszystkim zycze :)

Anioł, olka24, olis88, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dostalismy nianie elektroniczna, ale jestem z niej taka niezadowolina :/ poszli po najnizszej cenie i nie slychac czy dziecko placze tylko szumi- w zaleznosci od natezenia krecenia sie dziecko im bardziej ono sie kreci tym bardziej szumi odbiornik :/
    Zastanawiam sie nawet czy nie kupic nowej takiej zeby mi odpowiadala....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:17

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) u nas spokój. Mała ładnie śpi, brzuszek też ok. Widzę tylko że pieluchy dady jej nie leżą bo ma po nich zaczerwienienia i krostki. Najlepszy dla nas pampers.Pralka znowu chodzi, dzieci brudzą na potęgę. Ja też miałam puszkę bebilonu 1 pro nutra ale Wiki wypiła może ze 4 butle bo rozkręciłam kp. Reszta pewnie w kosz pójdzie. Drogi interes to mm :/Karolcia szacun że przyjęłaś tyle gości.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny olejek migdałowy to czad! Mała nie ma odparzen, sliczną skore ma (oprocz rumienia/uczulenia - jeszcze nie wiem co to) a ja piękne wlosy :D

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 20:46

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo!

Mim słodki widok <3

Eli no z całego serca Wam życzę, żeby już te bóle nie wrocily.

Aktyde, Nejcik - rodzimy dzisiaj co?

Mój termin nadszedł. Tłumacze Brzuchowi, że tu na zewnatrz fajnie, ciepelko, dużo miejsca, ale póki co cisza. Zastanawia się chyba ;)

Miłego dzionka wszystkim, bez kolek, ze zdrowymi kupkami i łagodnymi porodami ;)

MiM lubi tę wiadomość

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis i jak u was kwestia imienia? Doszliscie do kompromisu?

Laura całą ją smarujesz tym olejkiem? Pupę też?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:59

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Ja miałam wczoraj taką przygodę, że Danielek jak zaczął sikać bez pampersa tak sobie nalał do ucha do pełna, pół włosów mokre i pół twarzy, po kilku minutach osikał mnie, a jak go myliśmy to jeszcze ręcznik osikał, więc w ciagu jakiś 15 minut tyle narobił.
    Dziewczyny macie problem z potówkami? Mój synek ma bardzo dużo i to przede wszystkim na twarzy, próbuję walczyć, ale średnio mi to idzie. Pomóżcie...

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    MiM śliczne dzieciaki a Matylda jaka dumna starsza siostra :)

Ja jak zwykle zaspałam na nocne karmienia ale mała sama się nie budzi w nocy ale za to na poranne karmienie budzi się sama

Tak z ciekawości to ile kosztuje mm i na ile starcza jedno opakowanie? (mam nadzieję że osobiście nie będę musiała tego sprawdzać)

Dziewczyny czy was też bolą zęby? Bo ja czuję wszystkie że je mam takie słabe jakby były

Obstawiam że Wesoła już urodziła;)

Minka jak tam w szpitalu? Dzieje się coś czy nadal czekasz?
    nam puszka 350 gram starcza na około 3-4dni ale mały je o 100ml ja bedzie jadl po 180 to pewnie na krócej a taka puszka kosztuje 23zł takze karmienie mm nie jest tanie szczerze powiedziawszy ale nastawieni bylismy na to wiec wiedzielismy na co sie piszemy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Cześć:)

Ja miałam wczoraj taką przygodę, że Danielek jak zaczął sikać bez pampersa tak sobie nalał do ucha do pełna, pół włosów mokre i pół twarzy, po kilku minutach osikał mnie, a jak go myliśmy to jeszcze ręcznik osikał, więc w ciagu jakiś 15 minut tyle narobił.
    Dziewczyny macie problem z potówkami? Mój synek ma bardzo dużo i to przede wszystkim na twarzy, próbuję walczyć, ale średnio mi to idzie. Pomóżcie...
    mója miał przez pierwszy tydzien zycia i smarowałam kremem bambino i duzo spacerów i przeszło a polozna twierdzila ze to byly potówki nie wysypka ale były upaly wiec powietrze pomagało tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:09

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie wiem czy dobrze pamiętam ale na potówki moja siostra chyba kąpała maluchy w krochmalu ja Pole też w nim kąpie i nie ma potówek ale Pola jest szczupła a to chyba tez ma znaczenie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas spoko noc mały zasnął o 21.30 obudzil sie o 2na jedzenie jadł pol godz i przed 3zasnal i spal do 5i od 5 do 6.30 przerwa i dalej spac takze jestesm wyspana mąż tez do pracy sie wyspał teraz juz mam pranie puszczone dom od rana wysprzątany i siedze znudzona na kompie pogoda u nas dalej brzydka ale jest sukces bo nie pada a tym olejkiem migdalowym to dzieciaki całe smarujecie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:12

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danielek, też jest szczupły, a nawet bym powiedziała, ze chudy. I ma tylko na twarzy, doktorka powiedziała, że to potówki i że same zejdą. Właśnie jak była ładna pogoda to chodziliśmy na spacery i nie miał tyle, a teraz jakaś masakra jest na twarzy.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ