X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Puella, trafilas na odpowiednia osobę w tej porsdni, tak myślę, nam położne mówiły to samo na SR dlatego tak sie dziwię jak czytam na forum jak ograniczacie dietę i jak łatwo dajecie mm. Ale mądra jestem, zobaczymy jak ha sobie bede radzić i ile z moich założeń się utrzyma w praktyce.

zobaczymy jak będzie w rzeczywistości ;) jak zostaniesz sama a dziecku nie będzie odpowiadać coś co zjadłaś to będzie albo nieustanny płacz albo będzie spokój dopóki będzie na rękach albo czuć kontakt z Tobą. A Ty spróbuj ugotować i coś ogarnąć w domu ;)
    dla świętego spokoju będziesz wszystko ograniczać. Chociaż życzę Ci, żeby Mała była bezproblemowa

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas chyba skok rozwojowy nr 2

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po mm Młoda ma problemy z kupą. MM dłużej zalega w żoładku, trudniej się trawi. Przy mm robiła mi kupy co 2 dni, teraz na piersi jest kilka dziennie i zdecydowanie mniej się preży i płacze. Teraz odstawię ostatnią butelkę mm, którą dawałam o 1 w nocy, żeby lepiej spała i zobaczę, czy drastycznie wpłynie to na długość snu. Mam nadzieję, że tragedii nie będzie i będzie już tylko na moim mleku.

Jeżeli chodzi o gadżety antykolkowe, to babeczka najbardziej polecła butelki DrBrown's z szeroka szyją i Tommee Tippee, z kropelek Sab Simplex, albo Espumisan, ale w większej dawce.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaszkodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 20:08

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja dawałam 2, 3 razy dziennie, nie przy każdym karmieniu.

Były takie masakryczne dni, że zwięszałam ilość. Musisz zobaczyć , czy w ogóle na Polę one podziałają. Bo niestety nie ma cudownego leku, który wszystkim dzieciom pomoże. U nas kolki poszły w niepamięć po 3 m-cu. Była chwila spokoju i zaczęly się zęby :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:51

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie jestem pewna czy to kolka czy co? Ogólnie to wygląda to tak że z pól godziny po jedzeniu pręży się podnosi nóżki i robi się czerwona a brzuszek twardy dopóki nie pości bąka lub nie pójdzie kupka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas skok to cycek 24/7 i ciagle na rekach. Sen plytki i wszystko wybudza :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia....a ma stałe godziny? U nas synek najbardziej wieczorami cierpiał i wtedy tylko noszenie i suszarka ukajały.

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KitMisia a ogólnie to szeptacie przy Oli i zachowujecie ciszę? Bo u nas albo radio albo telewizor caly czas włączony i normalnie przy niej rozmawiamy bez ściszania głosu

Puella przez ostatnie 3-4 dni było to kolo 17 wczoraj po 21 a dzisiaj około 14
    Ale tak czytam że to może być jednak kolka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:07

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu a czytałaś o dyschezji? może to to i przechodzi samo też po 3 miesiącu.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti a cóż to takiego? Pierwsze słyszę

Też może być ta dyschezja bo po kupce jej przechodzi
    Zobaczymy czy kropelki pomogą
    Jak nie to znaczy że to nie kolka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:22

Nejcik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    generalnie na chwile na rekach a tak to tez jak dostanie butelke czasem nie idzie spokojnie mleka przygotowac tragedia....moj wlasnie zjadl 110ml i dalej glodny:(wyje otwiera buzie dalam wode i pije jakby dwa dni nie jadl ja oszaleje!!!!
    Hehe Olka znam to doskonale i tez jestem momentami bliska by oszalec :) z drugiej strony lepiej ze maja nasze dzieci apetyt, Bo moja przyjaciolka od poczatku walczy z cora zeby jadla, my na szczescie tego problemu nie many, ale fakt faktem moglyby Te nasze dzieci cierpliwie poczekac na jedzonko a nie zaraz krzykiem zalatwiac sprawe ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie pokazywałam mojej Klusi:p

e6e7369a65d3f096med.jpg

Rika, Anioł, olka24, nojaniewiem, gosia86, Lama, aktyde85, olis88, Eli, katalina, Bluberry, Monika1357, Karolcia88, AGA 30, GabiK, WesołaMama, Emiliada, PIGULSKA, beti97, Nejcik, Anielka, MiM, Wonderwall lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Hehe Olka znam to doskonale i tez jestem momentami bliska by oszalec :) z drugiej strony lepiej ze maja nasze dzieci apetyt, Bo moja przyjaciolka od poczatku walczy z cora zeby jadla, my na szczescie tego problemu nie many, ale fakt faktem moglyby Te nasze dzieci cierpliwie poczekac na jedzonko a nie zaraz krzykiem zalatwiac sprawe ;)
    Ale powiedz mi jak mozna wypic 100ml mleka i za pol godz byc glodnym poic sie herbata i woda i dalej byc glodnym i wyc zamiast spac i wszedzie szukac cycka i otwierac tylko buzie i czekac az cos poleci w kazdej pozycji oszaleje chwala bogu ze w nocy tego nie robi...a jakim mlekiem karmisz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze ten dzien matki dzis u mnie kiepski maly daje popalic za barzo go chyba chwalilam cos go meczy oprocz glodu ale nie jest to kolka...placze lzami i chyba juz cos wiecej widzi bo reaguje moze dlatego tak wyje bo nie wiem boi sie??a ja sama w domu maz a trasie ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 17:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:28

gosia86, nojaniewiem, olis88, Bluberry, Puella, katalina, GabiK, PIGULSKA, beti97, Anielka, MiM, Wonderwall lubią tę wiadomość

• olis88 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola gratulacje!!

kochane Mamy, obecne i te przyszle, zycze Wam, aby Wasze pociechy dostarczaly Wam nieustannej dumy i radosci <3

Aktyde, co z Toba? Ty naprawde urodzisz najszybciej z nas wszystkich :D

Minka, biedactwo, zrob dym w tym szpitalu! Jak sie nie da marchewka, to kijem ich!

Ja dzis mialam wizyte. Bez zmian. Rozwarcie 2 cm, Mlody wazy 3570g i jutro, w piatek, poniedzialek i srode na ktg, i jak nic nie ruszy, to w przyszly czwartek na wywolywanie. Dzieki Bogu tu nie zakladaja zadnego balonika, tableteczki i kroplowa i idzie :)

Problem, o ktorym wspominalam dotyczy warunkow zawierania umowy kredytowej, wiec chyba jednak typowo prawnika potrzebuje :/

WesołaMama lubi tę wiadomość

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Eli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ale powiedz mi jak mozna wypic 100ml mleka i za pol godz byc glodnym poic sie herbata i woda i dalej byc glodnym i wyc zamiast spac i wszedzie szukac cycka i otwierac tylko buzie i czekac az cos poleci w kazdej pozycji oszaleje chwala bogu ze w nocy tego nie robi...a jakim mlekiem karmisz??
    My uzywamy nutramigen, bo Mala taki alergik troche. Po nim pieknie zeszla wysypka z buzki no I bardzo je lubi. Mamy je na recepte od pediatry, wiec 2 puszki w cenie jednej ;) no ale koszty mniej wazne, wazne ze dobrze toleruje. Ze dziecko glodne to jeszcze jestem w stanie zrozumiec, ze ma duzy apetyt ;) chociaz dawki macie faktycznie spore ;) a Ty jak karmisz? A powiedz mi jak mozna plakac bez powodu, Bo moze ktos w koncu wezmie na raczki, za dlugo w jednym miejscu tez nie pasuje, Bo Natka lubi jak sie z nia tanczy po calym pokoju, odlozysz do wozka zeby pobujac, tez placz. Ja juz sie zastanawiam co bedzie jak moja corka podrosnie I cos bedzie nie po jej mysli ;) przez Te bole brzuszka troche zaczyna byc rozpieszczona I czas juz z tym walczyc, bo pozniej nie damy rady :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem, że u mnie szybkiej akcji nie będzie. Skurcze mam od rana, bolą coraz bardziej. Wróciłam właśnie z ktg i wizyty, na ktg skurcze regularne, co ok 5 min, ale podobno słabe, tylko czemu ja chwilami gwiazdy widzę? Sam skurcz to nawet spoko, ale mi idzie na krzyże i to łupie niemiłosiernie. Za to rozwarcie mam tylko na 1 cm!!! To mnie napieprza od rana, a ja mam ciągle na 1 cm rozwarcie? :/ mała jest już bardzo nisko, tak że ciężko ją w ogóle zmierzyć było. Waży +/-3500, więc niech się już rodzi... Gin kazała mi czekać w domu i jechać do szpitala jak będę z bólu po ścianach chodziła, miła perspektywa... Jak do piątku nie urodzę, mam do niej przyjechać na ktg i wizytę. Jak do piątku nie urodzę to chyba zejdę... Najgorzej, ze w tych bólach to nie czuję czy się mała rusza czy nie :/ wzięłam nospe i paracetamol i może odpocznę.

Minka ten lekarz był u Ciebie?

A i jeszcze wyszło mi białko w moczu i mi zapisała antybiotyk :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 18:49

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    My uzywamy nutramigen, bo Mala taki alergik troche. Po nim pieknie zeszla wysypka z buzki no I bardzo je lubi. Mamy je na recepte od pediatry, wiec 2 puszki w cenie jednej ;) no ale koszty mniej wazne, wazne ze dobrze toleruje. Ze dziecko glodne to jeszcze jestem w stanie zrozumiec, ze ma duzy apetyt ;) chociaz dawki macie faktycznie spore ;) a Ty jak karmisz? A powiedz mi jak mozna plakac bez powodu, Bo moze ktos w koncu wezmie na raczki, za dlugo w jednym miejscu tez nie pasuje, Bo Natka lubi jak sie z nia tanczy po calym pokoju, odlozysz do wozka zeby pobujac, tez placz. Ja juz sie zastanawiam co bedzie jak moja corka podrosnie I cos bedzie nie po jej mysli ;) przez Te bole brzuszka troche zaczyna byc rozpieszczona I czas juz z tym walczyc, bo pozniej nie damy rady :)
    My dajemy mleko humana ale nie wiem moze z nim cos jest nie tak?? Zaraz mnie po prostu szlag trafi kolejne karmienieni ten sam cyrk jak tak w nocy bedzie to wykorkuje bo prawie nie spi tylko na rekach i z reka w podgrzewaczu;( juz nigdzie nie polezy spokojnie;(ten nutramigen to bez problemu dostaliscie??

‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ