Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
aktyde85 wrote:Puella, trafilas na odpowiednia osobę w tej porsdni, tak myślę, nam położne mówiły to samo na SR dlatego tak sie dziwię jak czytam na forum jak ograniczacie dietę i jak łatwo dajecie mm. Ale mądra jestem, zobaczymy jak ha sobie bede radzić i ile z moich założeń się utrzyma w praktyce.
zobaczymy jak będzie w rzeczywistościjak zostaniesz sama a dziecku nie będzie odpowiadać coś co zjadłaś to będzie albo nieustanny płacz albo będzie spokój dopóki będzie na rękach albo czuć kontakt z Tobą. A Ty spróbuj ugotować i coś ogarnąć w domu
dla świętego spokoju będziesz wszystko ograniczać. Chociaż życzę Ci, żeby Mała była bezproblemowa -
U mnie po mm Młoda ma problemy z kupą. MM dłużej zalega w żoładku, trudniej się trawi. Przy mm robiła mi kupy co 2 dni, teraz na piersi jest kilka dziennie i zdecydowanie mniej się preży i płacze. Teraz odstawię ostatnią butelkę mm, którą dawałam o 1 w nocy, żeby lepiej spała i zobaczę, czy drastycznie wpłynie to na długość snu. Mam nadzieję, że tragedii nie będzie i będzie już tylko na moim mleku.
Jeżeli chodzi o gadżety antykolkowe, to babeczka najbardziej polecła butelki DrBrown's z szeroka szyją i Tommee Tippee, z kropelek Sab Simplex, albo Espumisan, ale w większej dawce. -
Gosia ja dawałam 2, 3 razy dziennie, nie przy każdym karmieniu.
Były takie masakryczne dni, że zwięszałam ilość. Musisz zobaczyć , czy w ogóle na Polę one podziałają. Bo niestety nie ma cudownego leku, który wszystkim dzieciom pomoże. U nas kolki poszły w niepamięć po 3 m-cu. Była chwila spokoju i zaczęly się zęby :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 15:51
-
KitMisia a ogólnie to szeptacie przy Oli i zachowujecie ciszę? Bo u nas albo radio albo telewizor caly czas włączony i normalnie przy niej rozmawiamy bez ściszania głosu
Puella przez ostatnie 3-4 dni było to kolo 17 wczoraj po 21 a dzisiaj około 14
Ale tak czytam że to może być jednak kolkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:07
-
olka24 wrote:generalnie na chwile na rekach a tak to tez jak dostanie butelke czasem nie idzie spokojnie mleka przygotowac tragedia....moj wlasnie zjadl 110ml i dalej glodny:(wyje otwiera buzie dalam wode i pije jakby dwa dni nie jadl ja oszaleje!!!!
z drugiej strony lepiej ze maja nasze dzieci apetyt, Bo moja przyjaciolka od poczatku walczy z cora zeby jadla, my na szczescie tego problemu nie many, ale fakt faktem moglyby Te nasze dzieci cierpliwie poczekac na jedzonko a nie zaraz krzykiem zalatwiac sprawe
-
Rika, Anioł, olka24, nojaniewiem, gosia86, Lama, aktyde85, olis88, Eli, katalina, Bluberry, Monika1357, Karolcia88, AGA 30, GabiK, WesołaMama, Emiliada, PIGULSKA, beti97, Nejcik, Anielka, MiM, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEli wrote:Hehe Olka znam to doskonale i tez jestem momentami bliska by oszalec
z drugiej strony lepiej ze maja nasze dzieci apetyt, Bo moja przyjaciolka od poczatku walczy z cora zeby jadla, my na szczescie tego problemu nie many, ale fakt faktem moglyby Te nasze dzieci cierpliwie poczekac na jedzonko a nie zaraz krzykiem zalatwiac sprawe
-
nick nieaktualnyboze ten dzien matki dzis u mnie kiepski maly daje popalic za barzo go chyba chwalilam cos go meczy oprocz glodu ale nie jest to kolka...placze lzami i chyba juz cos wiecej widzi bo reaguje moze dlatego tak wyje bo nie wiem boi sie??a ja sama w domu maz a trasie ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 17:50
-
nick nieaktualny
-
Wesola gratulacje!!
kochane Mamy, obecne i te przyszle, zycze Wam, aby Wasze pociechy dostarczaly Wam nieustannej dumy i radosci
Aktyde, co z Toba? Ty naprawde urodzisz najszybciej z nas wszystkich
Minka, biedactwo, zrob dym w tym szpitalu! Jak sie nie da marchewka, to kijem ich!
Ja dzis mialam wizyte. Bez zmian. Rozwarcie 2 cm, Mlody wazy 3570g i jutro, w piatek, poniedzialek i srode na ktg, i jak nic nie ruszy, to w przyszly czwartek na wywolywanie. Dzieki Bogu tu nie zakladaja zadnego balonika, tableteczki i kroplowa i idzie
Problem, o ktorym wspominalam dotyczy warunkow zawierania umowy kredytowej, wiec chyba jednak typowo prawnika potrzebujeWesołaMama lubi tę wiadomość
-
olka24 wrote:Ale powiedz mi jak mozna wypic 100ml mleka i za pol godz byc glodnym poic sie herbata i woda i dalej byc glodnym i wyc zamiast spac i wszedzie szukac cycka i otwierac tylko buzie i czekac az cos poleci w kazdej pozycji oszaleje chwala bogu ze w nocy tego nie robi...a jakim mlekiem karmisz??
no ale koszty mniej wazne, wazne ze dobrze toleruje. Ze dziecko glodne to jeszcze jestem w stanie zrozumiec, ze ma duzy apetyt
chociaz dawki macie faktycznie spore
a Ty jak karmisz? A powiedz mi jak mozna plakac bez powodu, Bo moze ktos w koncu wezmie na raczki, za dlugo w jednym miejscu tez nie pasuje, Bo Natka lubi jak sie z nia tanczy po calym pokoju, odlozysz do wozka zeby pobujac, tez placz. Ja juz sie zastanawiam co bedzie jak moja corka podrosnie I cos bedzie nie po jej mysli
przez Te bole brzuszka troche zaczyna byc rozpieszczona I czas juz z tym walczyc, bo pozniej nie damy rady
-
Już wiem, że u mnie szybkiej akcji nie będzie. Skurcze mam od rana, bolą coraz bardziej. Wróciłam właśnie z ktg i wizyty, na ktg skurcze regularne, co ok 5 min, ale podobno słabe, tylko czemu ja chwilami gwiazdy widzę? Sam skurcz to nawet spoko, ale mi idzie na krzyże i to łupie niemiłosiernie. Za to rozwarcie mam tylko na 1 cm!!! To mnie napieprza od rana, a ja mam ciągle na 1 cm rozwarcie?
mała jest już bardzo nisko, tak że ciężko ją w ogóle zmierzyć było. Waży +/-3500, więc niech się już rodzi... Gin kazała mi czekać w domu i jechać do szpitala jak będę z bólu po ścianach chodziła, miła perspektywa... Jak do piątku nie urodzę, mam do niej przyjechać na ktg i wizytę. Jak do piątku nie urodzę to chyba zejdę... Najgorzej, ze w tych bólach to nie czuję czy się mała rusza czy nie
wzięłam nospe i paracetamol i może odpocznę.
Minka ten lekarz był u Ciebie?
A i jeszcze wyszło mi białko w moczu i mi zapisała antybiotykWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 18:49
-
nick nieaktualnyEli wrote:My uzywamy nutramigen, bo Mala taki alergik troche. Po nim pieknie zeszla wysypka z buzki no I bardzo je lubi. Mamy je na recepte od pediatry, wiec 2 puszki w cenie jednej
no ale koszty mniej wazne, wazne ze dobrze toleruje. Ze dziecko glodne to jeszcze jestem w stanie zrozumiec, ze ma duzy apetyt
chociaz dawki macie faktycznie spore
a Ty jak karmisz? A powiedz mi jak mozna plakac bez powodu, Bo moze ktos w koncu wezmie na raczki, za dlugo w jednym miejscu tez nie pasuje, Bo Natka lubi jak sie z nia tanczy po calym pokoju, odlozysz do wozka zeby pobujac, tez placz. Ja juz sie zastanawiam co bedzie jak moja corka podrosnie I cos bedzie nie po jej mysli
przez Te bole brzuszka troche zaczyna byc rozpieszczona I czas juz z tym walczyc, bo pozniej nie damy rady