Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olka24 wrote:Moj ma 3tyg i tak malo spi ale to od wczoraj sie zaczelo do tej pory nie bylo problemow ze spaniem w dzien czy w nocy a teraz to ja nie wiem i teraz podrzemal pol godz od jedzenia i juz buczy w lozeczku jak noc bedzie taka jak dzien nie wiem jak to przezyje...ja mojego tez nosze tule caluje spiewam dzis tanczylismy razem nawet ale to nic nie daje ;( do tej pory byl aniolkiem znaczy napady glodu mial ale spal normalnie a wczoraj maz wrocil do pracy i dziecko mi podmienili nie wiem moze mh go brakuje czy cos...u nas tez leje od czwartku tamtego i prawie nie wychodzimy i to mnie przygnebia dodatkowo a twoja to chociaz wiesz ze uczulenie na mleko ma a moj to nie wiem co ;(
Moja jak sie urodzila to byla bardzo grzeczna, do czasutez jakos od 3 tyg zaczal sie u niej placz ale to przez bole brzuszka. Teraz sie polepszylo a placz pozostal I tez nie wiem co jest powodem. Moze taka jej uroda a moze przejdzie ale rozumiem jak sie czujesz zmeczona wlasciwie wyczerpana. Zycze Ci Kochana spokojnej nocy, zeby Maly przespal cala z pobudkami tylko na karmienie :)daj zmac jutro, jak Wam minela nocka.
-
olka24 wrote:Moj szuka cycka na ramieniu ssie ramie policzek pieluche palce koc wszystko i tak od karmienia do karmienia i sie drze jak nie leci a wody potrafu wyoic 80ml pomiedzy..nagram wam to jak mi sie uda
to chore
Mój robi tak przy napadzie kolki więc to chyba z bólu
Też myślałam że głodny więc karmiłam i karmiłam aż zaczął ulewac albo wyrzygał nadmiar mleka
A co do spacerów to pediatra radził mi żeby wychodzić z dzieckiem nawet jeśli pogoda za oknem nieciekawa. Wiadomo że nie przy ulewie wszystko w granicach rozsądkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 22:02
-
Mnie moje dziecko dzisiaj zaskoczyło. Wieczorem sama usnęła w swoim łóżeczku bez niańczenia, ogólnie mogłam dzisiaj odpocząć, jakaś ogólnie nadal bezproblemowa i oby tak zostało. Za to moja rana po cc nadal nie taka jak powinna być i nadal mam dogrzewać
Olka moja też szuka cyca jak tylko jest na rękach, daje jej pojeść, pociumkać i mam spokój, może Małemu tego brakuje, próbowałaś przystawiać? sama nie wiem co Ci doradzićm bo jak odciągnę do butli i dam jej jeść to też mam spokój. A może zmiana mm by pomogła?
Gosiu ta dyschezja jest wtedy kiedy dziecko płacze przez ok 30 min przed zrobieniem kupki.
Idę spać bo mimo wszystko padam i boli kręgosłup w miejscu po znieczuleniu.aktyde85 lubi tę wiadomość
-
Olis widzisz a jednak zetknelam sie z tym samym problemem
moj tata robil to samo, teraz juz nie zyje. Zastanawialam sie wielokrotnie jak to mozliwe,ze pijanemu udzielaja kredytu. Ale po pierwsze w procedurach bankowych nie ma zastrzezenia,ze pod wplywem substancji zmieniajacych swiadomosc klient nie moze podpisac umowy kredytowej, wiec im to rybka. Po drugie jest cala masa parabankow, instytucji zajmujacych sie tylko tego rodzaju dzialalnoscia. W sumie jesli klient ma dowod osobisty i zdolnosc kredytowa to hulaj dusza. Nic nie zrobisz. Parabanki udziela kredytu nawet jesli w BIKu jest info,ze nie splacasz zobowiazan,bo w normalnych bankach jest przynajmniej procedura,ze np 7 dni opoznienia w platnosci i juz nie udziela pozyczki. Dodatkowo nie powinien dostac kredytu,jesli suma miesiecznych zobowiazan przekroczy 50% dochodu, ale tak jak mowie,ta tzw rekomendacja T dotyczy normalnych bankow, parabankow juz nie.
Ja widze jedno rozwiazanie, zabrac mu dokumenty czyli dowod osobisty i prawo jazdy. Bez dowodu nie podpisze umowy,a na wszelki i prawko,bo niektorzy udziela kredytu na podstawie tzw"innego dokumentu ze zdjeciem". Ubezwlasnowolnienie to dluga, trudna i zmudna procedura sadowa,a zabranie dokumentow szybkie i skuteczne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPIGULSKA wrote:Kochana takie zachowanie nie zawsze świadczy o tym ze dziecko jest głodne
Mój robi tak przy napadzie kolki więc to chyba z bólu
Też myślałam że głodny więc karmiłam i karmiłam aż zaczął ulewac albo wyrzygał nadmiar mleka
A co do spacerów to pediatra radził mi żeby wychodzić z dzieckiem nawet jeśli pogoda za oknem nieciekawa. Wiadomo że nie przy ulewie wszystko w granicach rozsądkuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 05:23
-
KotMisia, może Twoja Ola jest ciągle głodna, że nie śpi. Mi położna poradziła, że jak już mały opróżni mi dwie piersi i nadal będzie głodny to podać mu 30ml mm. Wiem, że nie chcesz dokarmiać mm ale może Twoja córeczka potrzebuje więcej mleczka. A wiadomo, że jeśli nie dosypiamy to organizm jest osłabiony i produkuje mniej mleka.
-
Olka ma problem z baczkami. Zasypia i nagle robi się czerwona, napina się i płacze i wtedy jest bąk
A je co 3h w nocy. Teraz też wije mi się na rękach przez te baki. I nie ma znaczenia co zjem. Odbijam ją po każdym jedzonku. Aj porażka.
Jeszcze mi przykro bo wczoraj pierwszy dzień mamy i nawet polnego kwiatka nie dostałam -
Może na te bąki pomoże picie rumianku/koperku lub dieta bogata w błonnik. Niestety układ pokarmowy naszych maluszków jest jeszcze niedojrzały i potrzebuje czasu. Ja piję jedną filiżankę rumianku dziennie i myślę, że dzięki temu synek się aż tak nie męczy. Staram się też, żeby moja dieta była bogata w błonnik, jem suszone owoce (śliwki, morele), gotowane jabłka, gruszki, pieczywo orkiszowe, płatki owsiane, jaglane, orkiszowe, słonecznik, pestki dyni itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 08:54
-
KotMisia współczuję nocki, u nas znowu sukces bo Wiki śpi w swoim łóżczku i nie protestuje przed włożeniem do niego.Ogólnie zaczynam cieszyć się macierzyństwem i jakoś to ogarniam, ale to tylko dzięki jej anielskiemu charakterkowi. Mam nadzieję że jej się nie pozmienia. 7 lipca mamy szczepienie umówione piekielnie boję się tej daty
-
Katalina tez ucichla. W ogole szkoda ze dziewczuny ktore tak jak ja urodzily w marcu i na poczatku kwietnia nic sie nie odzywaja. Chcialabym uslyszec jak im idzie. Bo jednak jest roznica miedzy wczesniakiem a donoszonym bobasem.
A dziewczynki macie konta na instagramie? -
olka24 wrote:Tak robi przy kolce? Nie zalamuj mnie ;( a jak wygladaja u was noce?spokojne czy to samo?bo u nas noce wzorowe a tak to caly dzien robi to co pisalam a wczesniej miedzy 17a 21 tylko a wczoraj caly dzien
Dzisiejsza noc utwierdzila nas w przekonaniu, ze nie mamy co szukac innej przyczyny placzu, jak tylko brzuszek. Od 2 do 6 w nocy Mala znowu meczyly kolki. Czekamy na Te kropelki z Niemiec. Mam nadzieje, ze po nich bedzie lepiej, chociaz lekarz uprzedzal, ze u niektorych dzieci Nic nie pomaga I kolki trwaja nawet do pol roku...2 dni juz byli troszke lepiej, myslslam ze przeszlo ale poprswa byla tylko chwilowa. Jak noc minela Tobie Olka? -
KotMisia z wczesnych kwietniówek Agusia się udziela. Ja właśnie gotuję brokułową, zrobiłam ciepły kompres na ranę i leżakujemy sobie we dwie. Po obiedzie pójdziemy na spacer do parku bo nie wysiedzę w domu a Mała się dotleni.Może uda mi się jeszcze zdrzemnąć.