Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia ja za szpital dostałam w ciągu 7 dni, ale pani w PZU mówiła,że mają 30dni na rozpatrzenie wniosku i decyzję. Tyle,że tych 7 dni to roboczych było.
Anioł mnie terror laktacyjny wpędził niemal w depresję. Od dwóch dni u mnie laktacja się zakończyła, nie leci już totalnie nic. A ja mam nastrój jakby ktoś umarł. I nawet sama się nie zorientowałam co się ze mną dzieje, dopiero mąż zaczął pytać o co chodzi, co się stało. A ja niepostrzeżenie zaczęłam popadać w depresyjny nastrój, bo nie mam już nic mleka. Ta nagonka jest chora. -
Mnie też laktacja wpedza w nastrój depresyjny. W zasadzie to mogę powiedzieć, że karmię mm i dokarmiam swoim, bo są to takie śmieszne ilości. Co gorsza, jak przygotuję butelkę ze swoim mlekiem i syn nie zje wszystkiego to jestem sfrustrowana i zła, że 3h dziennie spędzam na odciaganiu a Filip nie chce jeść. Ciekawe jak długo tak jeszcze pociągnę.
Dzisiaj mamy pierwszą wizytę u pediatry. Mam nadzieję, że nie zrobi mi terroru laktacyjnego. -
Hej my jesteśmy po wizycie położnej.. Jak zwykle nie wniosła nic ale powiedziałam położnej ze Liliana czasami dziwnie zachowuje sie przy kp nad ranem i pod wieczor, tzn. steka, wypluwa sutek, łapie go nerwowo, macha rączkami, pręzy się, popłakuje, jak jakiś dzikusek wygląda, mnie to czasami aż przeraża bo nie mam pojęcia co to może oznaczać czy to nerwy bo za mało mleka leci ( zazwyczaj dzieje się tak pod koniec karmienia) zaczęłam przystawiać do drugiej piersi ale jest to samo ;/ czy to jej fanaberia lub problemy z brzuszkiem ;/
Położna poradziła zgłosić się z tym do pediatry wiec jutro pojadę, mam już stresa no i szczepienie trzeba koniecznie przełożyć ze względu na możlowosc zarażenia ospą. Zobaczmy co jutro powie pediatra..
A szczepić będe chyba 6w1, rota i pneumokoki.
Kotmisia ja dziś podalam rano Lilianie 15 kropel ale mimo to od rana jakaś niespokojna.
Rozpieściłam dziecko i teraz nic nie moge zrobić bo tylko na rękach by chciała.... ;/
-
Gabik ja gdyby nie brak kasy to też pewnie miałabym po laktacji. Ale mysl o tym że będę musiała pożyczać na mm podziałala
Najważniejsze dla maluchów to siara.
Na pocieszenie piwiem Ci że moja siostra jako jedyną z naszej 3 była na mm i jest z nas najmadrzejsza i najzdriwsza. A figurę ma taka że każdy mi mówi że Julka jak laleczkaGabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
A musze Wam powiedzieć że spotkała mnie miła rzecz. Napisałam na instagramie czy ma ktoś załatwić te kropelki SS. I odpisala mi dziewczyna, że ona może. Podałam jej dane do wysyłki z pytaniem jak się rozliczymy i ona zamilkka
myslakam szkoda a tu dziś listoniszka przynosi mi paczuszke. Całkiem za darmo. Będę musiała coś wymyślić dla córeczki tej dziewczyny i cos im wyslsc w prezencie
Jednak warto wierzyć w ludziMiM, GabiK, gosia86, beti97 lubią tę wiadomość
-
Normalnie pomyślałabym, że to problemy z gazami bądź kupką bo tak to wygląda ale czemu dzieje się to przy kp ? A jak ja odstawię to się uspokaja..
Położna podpowiedziała, że może złości się bo nie chce już jeść a ja ją nadal przystawiam.... no ale jak sama łapie łapczywie sutek to raczej na najedzoną nie wygląda...
Ehh... może to taki urok niemowlaków albo nerwowe dziecko mi się trafiło...
Kotmisia trochę mnie uspokoiłaś, ze nie jestem sama ale mam nadzieję, że to żaden poważniejszy problem ani u mnie ani u Ciebie. -
nick nieaktualnybyłam i ginekologa i jestem po pierwszej miesiączce zaczęła się w pt i praktycznie już końcówka jest dzis..lekarz powiedział ze to sie rzadko ale zdarza i tez dlatego ze nie karmiłam wcale piersią to przyspieszyło ale macica slabo mi sie obkurcza i musze brac zastrzyki na obkurczanie za to jajniki i reszta funkcjonują az za dobrze jak widac...
Bylam dzis zrobic malemu morfologie i mocz jak lekarz kazal zobaczymy jakie beda wyniki maja byc o 16 -
GabiK wrote:Karolcia gdzie nie zgłosiłaś? W USC? BO jeśli tam to trochę przerąbane, bo jeśli w ciągu 21 dni się nie zgłosi urodzenia dziecka to urząd sam sobie rejestruje i imię wybiera urzędnik losowo
Kochana w pzuGabiK lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny może to dziwne, ale ja chce już wrócić do pracy!
Kurczę 9 miesięcy byłam na l4 teraz jeszcze 26tyg i zaległy urlop. wyliczyłam że wrócę gdzieś na początku roku.
Czuje że nie mam mózgu, nie dość że po ciąży mam papkę w głowie, to teraz mój świat ogranicza się do dzieci. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
03.02.2014 -
Heh MiM to samo powiedziałam w niedzielę do Michała
że kocham Ole ale teskno mi do ludzi
W przyszłym tygodniu mam rajd po lekarzach... Pobieranie krwi, endokrynologa, neonatologa i okulista. Już wymyślam w co się ubiore bo to prawie jak świętowyjazd do miasta. W ogOle to bedzue moj debiut jazdy z Ola autem. Trochę głupio że jest w foteliku z tylu i tyłem do mnie. Będę nasluchiwac...
O! Ssak się budzi -
To ja już codziennie z Miśką jeździmy samochodem do przedszkola po braciszka. Ja montuję fotelik z przodu, żebym miała wszytsko pod kontrolą, wyłączam tylko poduszkę bezpieczeństwa.
Ciekawe kiedy do mnie wróci @. Przy synku dopiero po 8 miesiącach od porodu się pojawiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:38