X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze o zielonych kupkach. Przyczyna moze byc tez suplement diety zawierajacy zelazo jaki przyjmuje mama kp. Lub jakis rodzaj nabialu wywolujacy alergie,tu czasem moze pojawic sie rowniez wysypka. Jesli kupce nie towarzyszy goraczka pow.38° to nie powinno byc nic niepokojacego, o ile taka kupka zdarza sie sporadycznie a dziecko poza tym jest wesole i nic mu nie dolega.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shlash zanim zaczniesz karmić odciągni z 15-20 ml z piersi i dopiero dostaw Małą, wtedy popłynie już konkretny pokarm.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja juz nie karmie piersia i mialam kiepska laktacje,ale to mleko gestsze biale pojawialo mi sie po ok 20min karmienia.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash jeżeli Ci się uda to budź Gabi jak przysypia, laskocz ja albo poruszaj palcem pod brodą tak robily położne w szpitalu. A jeżeli nie da rady (mojej to np. wcale ale to wcale nie rusza, jak ma Cyc może bomba obok wybuchnąć ;)) to odłącz ją delikatnie wskadzajac palec pomiędzy dziaselka. Powinna się obudzic. I przystaw ją jeszcze raz. Wiem, że to sporo zabawy :(

GabiK lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was (chyba Ewelinkie) kiedyś wstawiała link do koszulki dla tatusia i bodziaka dla synka chyba z napisami "Like my son" i "Like my dad". Jeśli macie tego linka, to please wstawcie :).

Czytam Was cały czas, ale z komórki ciężko mi się pisze, a na lapka za bardzo czasu brak :(. Chyba wreszcie wychodzę z baby bluesa. Ciągle mam problemy z kp i to główna przyczyna mojego złego samopoczucia (druga to relacje z teściami - rodziną Adamsów jak to GabiK trafnie ujęła, ale szkoda zdrowia i czasu na opisywanie co się działo od czasu mojego ostatniego postu). Pomimo tego, że mleka ściągam w porywach 20 ml z dwóch piersi, to znów zrobił mi się zastój :(. Ciągle chodzę w okładach z liści kapusty. Już wszędzie czuję tą kapuchę! Chyba nie tknę kapusty do końca życia!

Karolcia88, szybkiego powrotu do zdrowia dla Julci i Ciebie!

o148i09k1ixi8pfq.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrabialam kilka stron,a na telefonie ciezko,bo jak sobie powiekszam tekst (oczy juz nie te ) to nie widze kto pisze :-( a mam pytanie do dziewczyny,ktora karmi Hipp Combiotik:u nas nigdzie nie moge w sklepie dostac, mialo byc w Rossmanie i Lidlu,ale nie maja 1. Kupuje na takiej stronce dodomku.pl, przesylaja w 24h i cena lepsza niz jak kupilam raz w Auchan,bo potem znowu nie bylo i nadal nie ma. U nich na stronie jest 40,99zl za 800g,wiec jakby co to polecam ten sklep.
    Pisalyscie tez o Pampersach,teraz maja promo w Auchan i duze opakowanie 72 albo 78szt za 36,99zl. Maja tez promo na stronie smyka,ze drugie opakowanie 35% taniej,nawet spoko wychodzilo za szt,ale najtaniej wychodza te mega paki po 216 lub 226szt za 119zl.Oczywiscie jesli ktos preferuje Pampersy. Ja tak na nich jade ze strachu :-( bo nic sie nie dzieje,zadnych odparzen czy wychodzenia kupy bokiem i boje sie zmienic. A kusza mnie Happy,ale to przez reklame w tv,podzialala na mnie podprogowo :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama wrote:
    Slash jeżeli Ci się uda to budź Gabi jak przysypia, laskocz ja albo poruszaj palcem pod brodą tak robily położne w szpitalu. A jeżeli nie da rady (mojej to np. wcale ale to wcale nie rusza, jak ma Cyc może bomba obok wybuchnąć ;)) to odłącz ją delikatnie wskadzajac palec pomiędzy dziaselka. Powinna się obudzic. I przystaw ją jeszcze raz. Wiem, że to sporo zabawy :(
    Ja nic nie rusza, łaskoczę ją, po policzku po uszku, odciągam cyca i co tylko - spi te kilkanascie minut jak zabita a potem nagle sie budzi i oczy jak 5 zł.
    Taka spryciara z niej.

klz98u696p33kjce.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fakt twardy zawodnik ;) to w takim razie może faktycznie najpierw laktatorem sciagnij trochę

Ja odlaczam Ninę jak przysnie i reakcja jest natychmiastowa, od razu szuka i wręcz żąda zguby;) jak dostanie spowrotem to tak zapalczywie łapie że aż smiac mi się chce. chyba ze stwierdzi ze na razie dość to tez mam kilka minut spokoju jak u Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 22:37

km5stv7321mp2ntw.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tesco są pampersy 2, 43 sst po 22 zł.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka trzymaj sie dzielnie,u mnie jak u Ciebie serial rodzinny trwa w najlepsze :-(
    A co do laktacji i babybluesa, pewnie zabrzmi to karygodnie,ale jak sie poddalam i przeszlam ostatecznie na mm to po tyg zrobilo mi sie lzej na sercu i doszlam w koncu do siebie. Przestalam chlipac po katach i miec depresyjny nastroj non stop,bo przy kazdym karmieniu. Teraz wiem ile.moje dziecko zjada dziennie i nie mamy problemow z kolka ani z brzuszkiem, tfu tfu,a bardzo sie tego balam. Kupki maja piekny zolty kolor i nie sa taka plastelina jak przy mieszanym kp i mm,maja w koncu wlasciwa konsystencje. Okazalo sie,ze wszystko zle czego sie naczytalam o mm,u nas wcale sie nie sprawdzilo,a jest wrecz lepiej niz jak walczylam o cyca :-/

Lama, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady, spróbuję odciagac teraz mleko na poczatku i zobaczymy czy po tym tresciwym bedzie lepiej spała i czy kupy beda normalne.
    Od dzis daje jej tez te kropelki co połozna wskazała.

Anielka - ja na poczatku tzn tak do 4 dni po porodzie tez nie mogłam nic z piersi wyciagnac a potem sie rozchulało. Piłam melise dla wyciszenia się,no i laktator elektryczny wypozyczylismy i on tez mi pomógł. aha i piłam herbatkę lactosan 3 razy dziennie. Do tego masaz piersi najpierw goracy prysznic a potem masaz i laktator, sciagajac laktatorem uciskłam piersi dłonmi.

Wierzę ze stres moze wszystko pokrzyzowac w piersiach, dlatego postaraj się wyciszyc. Ja w pewniej chwili powiedziałam trudno jak sie nie da to bede karmic sztucznym mlekiem nic na siłe, no i potem jakos odpusciło i mleko leciało jak trzeba.A byłam nerwowa i płaczliwa. Ale wiadomo kazdy organizm jest iiny.
    Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 22:39

klz98u696p33kjce.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.agito.pl/pampers-premium-care-pieluchy-2-mini-216szt-pieluszek-zapas-na-miesiac-pl-1030539-4015400713883/pd/DLDKKMBBM/?ref=vp_ap_vis_vp_ap_cmd_center-1_1

Tutaj dyche taniej niż w smyk.pl :)

GabiK lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z baby dream zauwazyłam ze jak zmieniam pieluszke to mała ma na dupci takie jakby kryształki malenkie. Wiec nie wiem czy ich uzywac. Baby dream zółte małe opakowanie miałam w szpitalu i zadnych kryształków nie było na pupci. A teraz nie wiem czy jakies inne sa te 2.

Po dadzie nie ma uczulenia ale dzis wyszły jej jakies krostki na dupci choc dade uzywam juz dosc długo wiec mysle ze to moze od tej zielonej kupy.

Na poczatku uzywałam pamprs premium care ale chyba juz jakies wieksze musze kupic niz 2, wiec byc moze do nich wróce, choc mam jeszcze dady cały karton 2 i jedno opakowanie 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 22:45

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam spac bo oczy mi sie kelją i kregosłup mnie boli a córcia juz smacznie spi od 22ej.
    Dobranoc majóweczki.

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrze na nasza pierwsza strone i sie zastanawiam co z Lisica? Urodzila i wszystko ok?
    I Blu tez jakos rzadko sie udziela :-( a ciekawa jestem czy zrobia sesje maluszkowi i jak wyszlo.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama ja zamowilam ze strefy marek na allegro,ale dostalam przesylke wlasnie z agito :-)

Lama lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A opowiem Wam jaki moj maz fajny jest. Chcialam kupic podgrzewacz do butelek do samochodu,koszt 42zl. Chcialam miec mozliwosc pojechac z dzieckiem na.spacer gdzies i nie gnac jak 100diablow do domu na karmienie. Maz na to :no fajne,ale nie kupuj (czyli rozumiem "za drogo") 2dni poznien jestesmy w sklepie,a ten -jest taka lapka do trzymania tel.do samochodu za 59zl(ma takich juz 3,ale zadna mu nie pasuje,bo sie trzesie,albo trzeszczy albo.co innego) i patrzy na mnie i czeka chyba,ze klasne w.rece i powiem "no to lec i kup" Co za palant!

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik skąd wiesz ze kupki jak plastelina są po łączeniu mm i kp? Moja taka zrobiła w sobotę, krzyku i bólu przy tym było co nie miara a ja do dzisiaj zachodze w głowę dlaczego bo nic nie zmieniałam. Myslalam ze to upały i odwodnienie. Kurka jeżeli to mieszana dieta jej szkodzi to chyba zrezygnujemy całkiem z kp :(

km5stv7321mp2ntw.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama takie mielismy kupki jak karmilam cycem i dokarmialam mm,a odkad jest tylko mm to kupki maja normalna konsystencje,takie ani za scisle ani rzadkie,normalne w koncu. A wczesniej to mu nie moglam od pupy tego odkleic. Pewnie u kazdego inaczej,ale u nas polepszylo sie jak przestawilismy sie na jedno. Pewnie najlepiej jest jak jest albo samo kp albo mm,bo w przeciwnym razie to ten maluch musi sie niezle nameczyc z taka wirowka. Przecie to troche tak jakbysmy go jednoczesnie dwoma roznymi mlekami karmily np Bebiko i Nan i tak codziennie pol butelki tego i tego i walcz mlody :-/

Lama lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:59

Anielka lubi tę wiadomość

‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ