X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gabi, myślę ze masz rację. Na razie Nina jest pod obserwacja a jak się nie poprawi to koniec z cycem. W sumie i tak prawie nic w nich nie mam :(

km5stv7321mp2ntw.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powiem tylko że myślałam, że karmienie piersią to takie cudowne uczucie... A szczerze teraz odliczam dni, kiedy będę mogła wprowadzić coś innego do menu małej krzykaczki :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:59

gosia86 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Moje dziecko jest coraz gorsze, ja juz nis wiem czy to sprawa brzuszka, czy js tak Rozpiescilam czy moze ma skok rozwojowy.
    wczoraj ryk o byle co, bez przerwy chce byc noszona na rekach, cyc co godzine. W nocy malo co spala, wierzgala i stekala co chwile.
    przy cycku tez jest niesookojna i na rekach tez. :/ A moze mam nadpobudliwe dziecko ?

Kotmisia tez nie moge sie doczekac kiedy przestane karmic piersia lub zmniejsze czestotliwosc na rzecz tresciwszego pokarmu.
    no i zapale papierosa.

W sobote zrobilam mezowi taka wojne, ze skonczylo sie ns tym, iz jeblam drzwiami i zostawolam go z dzieckiem na 2 godz. Wyrzyty sunienia mialam jak nie wien co ale pomoglo, maz chodxi jak szwajcarski zegarek...
    tskiej furii to jeszcze nigdy nie mialam, chyba pol wsi mnie slyszalo... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 06:18

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, szkoda,ze maz az tak Cie wyprowadzil z rownowagi alr dobrze,ze poprzestawialy mu sie trybiki w glowie i robi wszystko jak trzeba.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ja to karmić mogę wprowadzam coraz więcej produktów, tylko brak mi przypraw bo wczesniej jedliśmy na ostro a teraz takie bezpłciowe to jedzenie. Ale nie odmówiłabym przespania całej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:43

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety widze,ze u nas rozmowa nie skutkuje. Jak zdobie pieklo to dopiero dociera. Wkurza mnie to,bo robi ze mnie jakas sekutnice.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja bym wyszla z siebie. Mam nadzieje,ze powiedzialas siostrze jaka jest nieodpowiedzialna lecac do dziecka z brudnymi lapami? Ja tez niedziela na cmentarzu, sprzatalam troche pomnik, tam sie okropnie kurzy,wiec po powrocie prysznic zanim poszlam do malego. W duchu tez jakies glupie zabobony mialam,zeby zmyc cmentarz z siebie zanim dziecka dotkne.
    A ten brat to gnida, po jajka przychodzi,ale oporzadzic towarzystwo to nie! Bezczelny! A co Ty.zrobisz jak bedzie paskudna pogoda,bedzie burza albo deszcz,jak Ty pojdziesz z mala do kur?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 06:46

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba Oli zaszkodzila pomidorówka bo miałam wieczór okropny :(
    A od rana znow ulewanie.

Gosia Twój brat to kawał świni...

Ofe z chlopem trzeba twardo.
    Mój wczoraj dał swój telefon z wlaczonym yt i szumami dla Oli. Już ją polozylam, telefon nad główką s tu jak nie wrzasnie. No kto kładzie dziecku kolo głowy niewyciszony telefon...

Boże jak chciałabym 5h snu...bez przerwy :) co wieczór kładę się i mysle może to dzis będzie ts noc :) i doopa ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę Was o info o pasach poporodowych, któraś z was używa? Sporo mam mi polecało i czekam na swój z baby ono, ma przyjść jutro bo po CC moj brzuch jest tragiczny...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj wieczorem Miś dzwonił do swojej mamy a w tle poplakiwala Ols. I michsl mówi jej że to kolki. To ta oczywiście że pewnie pokarm niepelnowartosciowy i mała glodna. I zeby dac jej mleko z proszku. Czarownica sama cyckiem nie karmiła i od poczatku czułam że życzy mi tego samego. Jeszcze coś gadala o rosole z kaszka że michał pił z butelki...

A ona chłopa poznała, taka zakochana... Już wiem czemu.. Dobrze chłop zarabia...

Zapytam Was o zdanie. Co sadzicie o matce która wychodzi drugi raz za mąż i z tym nowym mężem lata sobie na wakacje a dziecko 10 letnie wysyła do dziadkow 2 ulice od domu...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wspolczuje, szkoda odrobina pomyślunku i ludzi przerasta. Brat pewnie uważa ze z dzieckiem to masz wczasy i nic Ci nie będzie jak kury pokarmisz :/
    Kotmisia gdzieś w internetach widziałam taki obrazek: czego dowiadujesz się po zostaniu mamą? Ze możesz nie spać od 4 lat i nadal żyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:20

km5stv7321mp2ntw.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pozwolilam sobie na duzo, nerwy mi puscily i zmeczenie wzielo gore.
    Klnelam jak szewc po raz pierwszy tak. Ostro...
    Tato moj byl w szoku i maz tez a drzwi z futryna to malo co nie wylecialy...

Po wszystkim maz stwierdzil ze zasluzyl na zjebke ale nis az taka :)

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama ja Cię rozumiem. Sama jutro jadę z Ola do endokrynologa a potem neonatologa i jestem zestresowana. Najgorsze dla mnie to fotelik z tylu :/ A kkierowca ze mnie też nie jest kubica ;)

Zauważyłam że mam czas na forum jak Ola źle się czuje i śpi mi na ręce. To ja wtedy tel e łapę i buszuje. Tylko nuda na internecie. Nic mnie nie interesuje a o rozwoju dziecka już nic nie czytam ;) kasy na zakupy też nie mam ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia mnie od wczoraj glowa boli ze stresu :( ja tez przeglądam internet nałogowo bo co tu robić z dzieckiem na ręce. Kasy brak więc ogladam rzeczy które "kiedyś" kupię znaczy się na świętego nigdy ;)

Ofe dobrze zrobilas. Trzymam kciuki żeby efekt opierdzielu się utrzymał jak najdluzej bo u facetów z tym różnie :/

km5stv7321mp2ntw.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kurcze mi po ciąży strasznie dokuczaja kolana :/ był tydzień że nie moglam usiąść na toaletę :( musiałam najpierw się oprzeć ręką.

A jeszcze 2,5 tyg i będą 3 miesiące po cc i zaczynam ćwiczyć.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, jestem z sierpniowek 2014, mam do wszystkich ogromną prośbę o oddanie głosu na zdjęcie mojego dziecka, z góry bardzo dziękuję.
    http://www.bananator.pl/gallery-single/565

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pierwsza pociążowa @ :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama....mój krzyczał tylko podczas ukłucia. Póżniej wychodziliśmy z gabinetu, cycuś i dziecko spało. Także całą droga do domu to już na spokojnie. Mój Młody zwykle po szczepieniu długo spał. Zobaczymy jak będzie z Miśką. Najwazniejsze - nie stresuj się.

Mi mąż do zagłówka tylniego siedzenia zamontował lusterko, dzięki temu jak jeżdżę z Małą, to widzę ją cały czas.

Pokażę Wam moją (dzisiaj kończącą 3 tygodnie) dziewczynę:

fe13d9514ddbf808med.jpg

dede9e2c096856d8med.jpg

aa2cf27fe18ed9d7med.jpg

2cb9ab8f1d284bb5med.jpg

O rajusiu, jeszcze tydzień i miesiąc będzie miała. Czas zaczął galopować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 09:19

Lama, Karolcia88, gosia86, Anielka, GabiK, Agusia246, Wonderwall, Eli, beti97, gosiunia, katalina, slash lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Sama słodycz z tej naszej Michasi :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ