X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gabi, myślę ze masz rację. Na razie Nina jest pod obserwacja a jak się nie poprawi to koniec z cycem. W sumie i tak prawie nic w nich nie mam :(

km5stv7321mp2ntw.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powiem tylko że myślałam, że karmienie piersią to takie cudowne uczucie... A szczerze teraz odliczam dni, kiedy będę mogła wprowadzić coś innego do menu małej krzykaczki :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:59

gosia86 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Moje dziecko jest coraz gorsze, ja juz nis wiem czy to sprawa brzuszka, czy js tak Rozpiescilam czy moze ma skok rozwojowy.
    wczoraj ryk o byle co, bez przerwy chce byc noszona na rekach, cyc co godzine. W nocy malo co spala, wierzgala i stekala co chwile.
    przy cycku tez jest niesookojna i na rekach tez. :/ A moze mam nadpobudliwe dziecko ?

Kotmisia tez nie moge sie doczekac kiedy przestane karmic piersia lub zmniejsze czestotliwosc na rzecz tresciwszego pokarmu.
    no i zapale papierosa.

W sobote zrobilam mezowi taka wojne, ze skonczylo sie ns tym, iz jeblam drzwiami i zostawolam go z dzieckiem na 2 godz. Wyrzyty sunienia mialam jak nie wien co ale pomoglo, maz chodxi jak szwajcarski zegarek...
    tskiej furii to jeszcze nigdy nie mialam, chyba pol wsi mnie slyszalo... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 06:18

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, szkoda,ze maz az tak Cie wyprowadzil z rownowagi alr dobrze,ze poprzestawialy mu sie trybiki w glowie i robi wszystko jak trzeba.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ja to karmić mogę wprowadzam coraz więcej produktów, tylko brak mi przypraw bo wczesniej jedliśmy na ostro a teraz takie bezpłciowe to jedzenie. Ale nie odmówiłabym przespania całej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:43

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety widze,ze u nas rozmowa nie skutkuje. Jak zdobie pieklo to dopiero dociera. Wkurza mnie to,bo robi ze mnie jakas sekutnice.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja bym wyszla z siebie. Mam nadzieje,ze powiedzialas siostrze jaka jest nieodpowiedzialna lecac do dziecka z brudnymi lapami? Ja tez niedziela na cmentarzu, sprzatalam troche pomnik, tam sie okropnie kurzy,wiec po powrocie prysznic zanim poszlam do malego. W duchu tez jakies glupie zabobony mialam,zeby zmyc cmentarz z siebie zanim dziecka dotkne.
    A ten brat to gnida, po jajka przychodzi,ale oporzadzic towarzystwo to nie! Bezczelny! A co Ty.zrobisz jak bedzie paskudna pogoda,bedzie burza albo deszcz,jak Ty pojdziesz z mala do kur?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 06:46

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba Oli zaszkodzila pomidorówka bo miałam wieczór okropny :(
    A od rana znow ulewanie.

Gosia Twój brat to kawał świni...

Ofe z chlopem trzeba twardo.
    Mój wczoraj dał swój telefon z wlaczonym yt i szumami dla Oli. Już ją polozylam, telefon nad główką s tu jak nie wrzasnie. No kto kładzie dziecku kolo głowy niewyciszony telefon...

Boże jak chciałabym 5h snu...bez przerwy :) co wieczór kładę się i mysle może to dzis będzie ts noc :) i doopa ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę Was o info o pasach poporodowych, któraś z was używa? Sporo mam mi polecało i czekam na swój z baby ono, ma przyjść jutro bo po CC moj brzuch jest tragiczny...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj wieczorem Miś dzwonił do swojej mamy a w tle poplakiwala Ols. I michsl mówi jej że to kolki. To ta oczywiście że pewnie pokarm niepelnowartosciowy i mała glodna. I zeby dac jej mleko z proszku. Czarownica sama cyckiem nie karmiła i od poczatku czułam że życzy mi tego samego. Jeszcze coś gadala o rosole z kaszka że michał pił z butelki...

A ona chłopa poznała, taka zakochana... Już wiem czemu.. Dobrze chłop zarabia...

Zapytam Was o zdanie. Co sadzicie o matce która wychodzi drugi raz za mąż i z tym nowym mężem lata sobie na wakacje a dziecko 10 letnie wysyła do dziadkow 2 ulice od domu...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wspolczuje, szkoda odrobina pomyślunku i ludzi przerasta. Brat pewnie uważa ze z dzieckiem to masz wczasy i nic Ci nie będzie jak kury pokarmisz :/
    Kotmisia gdzieś w internetach widziałam taki obrazek: czego dowiadujesz się po zostaniu mamą? Ze możesz nie spać od 4 lat i nadal żyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:20

km5stv7321mp2ntw.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pozwolilam sobie na duzo, nerwy mi puscily i zmeczenie wzielo gore.
    Klnelam jak szewc po raz pierwszy tak. Ostro...
    Tato moj byl w szoku i maz tez a drzwi z futryna to malo co nie wylecialy...

Po wszystkim maz stwierdzil ze zasluzyl na zjebke ale nis az taka :)

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama ja Cię rozumiem. Sama jutro jadę z Ola do endokrynologa a potem neonatologa i jestem zestresowana. Najgorsze dla mnie to fotelik z tylu :/ A kkierowca ze mnie też nie jest kubica ;)

Zauważyłam że mam czas na forum jak Ola źle się czuje i śpi mi na ręce. To ja wtedy tel e łapę i buszuje. Tylko nuda na internecie. Nic mnie nie interesuje a o rozwoju dziecka już nic nie czytam ;) kasy na zakupy też nie mam ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia mnie od wczoraj glowa boli ze stresu :( ja tez przeglądam internet nałogowo bo co tu robić z dzieckiem na ręce. Kasy brak więc ogladam rzeczy które "kiedyś" kupię znaczy się na świętego nigdy ;)

Ofe dobrze zrobilas. Trzymam kciuki żeby efekt opierdzielu się utrzymał jak najdluzej bo u facetów z tym różnie :/

km5stv7321mp2ntw.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kurcze mi po ciąży strasznie dokuczaja kolana :/ był tydzień że nie moglam usiąść na toaletę :( musiałam najpierw się oprzeć ręką.

A jeszcze 2,5 tyg i będą 3 miesiące po cc i zaczynam ćwiczyć.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, jestem z sierpniowek 2014, mam do wszystkich ogromną prośbę o oddanie głosu na zdjęcie mojego dziecka, z góry bardzo dziękuję.
    http://www.bananator.pl/gallery-single/565

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pierwsza pociążowa @ :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama....mój krzyczał tylko podczas ukłucia. Póżniej wychodziliśmy z gabinetu, cycuś i dziecko spało. Także całą droga do domu to już na spokojnie. Mój Młody zwykle po szczepieniu długo spał. Zobaczymy jak będzie z Miśką. Najwazniejsze - nie stresuj się.

Mi mąż do zagłówka tylniego siedzenia zamontował lusterko, dzięki temu jak jeżdżę z Małą, to widzę ją cały czas.

Pokażę Wam moją (dzisiaj kończącą 3 tygodnie) dziewczynę:

fe13d9514ddbf808med.jpg

dede9e2c096856d8med.jpg

aa2cf27fe18ed9d7med.jpg

2cb9ab8f1d284bb5med.jpg

O rajusiu, jeszcze tydzień i miesiąc będzie miała. Czas zaczął galopować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 09:19

Lama, Karolcia88, gosia86, Anielka, GabiK, Agusia246, Wonderwall, Eli, beti97, gosiunia, katalina, slash lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Sama słodycz z tej naszej Michasi :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1794 1795 1796 1797 1798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ