X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli jasne ze mamy swoje mleko. Ale skoro sie nalezy to czemu mamy wykorzystywac swoje?
    Dzisiaj badali juz 2 razy. Osluchowo na szczescie czysta a jak slychac jakies pojedyncze furczenia to z noska. Wczoraj zrobili jej morfologie a dzisiaj mocz i wymaz z noska. Kiedy wyjdziemy to wielka niewiadoma. Na pewno nie jutro i raczej nie w srode- lekarka zrobila taka mine jak mowila" no srodek tygodnia (skrzywila sie) no hmm zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:31

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyszlam troche pomarudyic bo zarazili mi dziecko choroba.. bylam dzis u lekarza i gardlo czerwone,osluchowe jest ok ale katar ma. Dostalismy leki i w srode kontrola jak nie bedyie poprwy to szpital;((( knniec odwiedzin bo ludymie nie rozumieja jak mowie ze jak ktos chory to nie przyjezdzac! tylko na sile sie pchaja jakbx maly zabawka wystawowa byk

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Karolcia, szpital powinien Wam zapewnić mleko, tak jak i matce przyzwoite lóżko a nie fotel. Az noz sie otwiera w kieszeni jak sie czyta jakie warunki sa w tych naszych szpitalach...

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia obyscie szybko wyszly, dobrze ze Mala nie ma zapalenia płuc.
    Paulinqa dlatego ja zabronilam odwiedzin do pierwszego szczepienia no i zawsze pytam, czy ktos zdrowy jak juz chce nas odwiedzić. Zapraszam tylko najbliższe ciocie i kuzynki, których jestem pewna, ze nie przyszlyby chore do dziecka a reszta niech ma mnie za zolze zdrowie dziecka najważniejsze. Zreszta nawet polozna powiedziała, ze przy niskiej wadze naszego dziecka mamy narazie darować sobie nalot gości do pierwszych szczepień.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli ja tez pxtam czy zdrowh to przez tel powhedzieli ze tak! a u nas okazalo sie cos innego.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa oby leki pomogly. A jak cos to odradzam prokocim. Niby nie trzeba placic za dobe ale tak jak mowilam masz do dyspozycji tylko fotel

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rak jak u mnie. Była teściowa, dziadkowie Michała, moja siostra, najlepsza koleżanka z synkiem 5 miesięcy i to cala lista gości. Ja się tak boję zarazków. A na punkcie mycia rąk mam bzika. :)

Pamiętacie pewnie, że oddalam mojego kota. Cały czas mam kontakt z tymi ludźmi, przysyłają nam zdjęcia. Rudy czuje się jak król :) a ze to mieszkanie artystoe w kamienicy to ma tam jak w raju :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa przepraszam, ze to napisze, ale co za bezmyślni ludzie, zeby przyjść do takiego Maluszka z chorobskiem. Mam nadzieje, ze leki pomogą i nie będziecie musieli iść do szpitala.
    KotMisia moja ma caly czas kontakt z kotem i dwoma psami, tzn nie bezpośredni bo jeszcze za mala, ale są w tym samym pomieszczeniu czesto. Na szczęście nie ma alergii, bo jak się przeniesiemy z powrotem na swoje (póki co wakacjujemy u rodziców z wielu powodów) to kota zabieramy. Na poczatku byla tak ciekawa dziecka, ze ciągle chciała wskakiwać do wózka, teraz po 7 tyg w ogole nie reaguje i oby kotce tak zostalo ;) przykro mi, ze musiałaś oddać swojego kota, ale grunt ze w dobre ręce, a czasami po prostu nie ma wyjścia.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję MiM, zobaczymy jak to się uda, mam nadzieję, że nie pogorszę sytuacji :)

KotMisia, pocieszasz mnie strasznie :) Bo wszyscy dookoła chodzą i mi mówią, że mała już coś powinna, a ona niet :/ moooże odpowiednio do wieku korygowanego, ale czy ja wiem?

preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga js się już nie nakrecam! Przestalam czytać głupoty co dziecko umie w danym tygodniu.
    Zdaje się na swoją intuicję. Widzę że się rozwija. Nawet gadalam o tum z mama, zr kiedyś to było tylko kiedy dziecko zaczyna siadac, rsczkowac itp. A teraz to pierwsza łza, litera, uśmiech. Kurcze moje dziecię to nie podręcznik ;)

Agusia246, gosia86, Lama lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święte słowa, muszę sobie wziąć do serca :) Najgorzej, że w ogóle nie ogarniam tego swojego maluszka. Teraz zaczęła u męża płakać na rękach, poszedł zmienił czystą pieluchę, pomasował brzuszek, a tu się okazało, że cyca chciała jeszcze mimo, że 30 minut wcześniej jadła. Po czym zamiast mieć jeszcze jakąś aktywność poszła spać O_o

Eli, moja ważyła tyle samo, ale w 36tc. A teraz już chyba 4500 jak nie więcej, więc nadrabiają nasze dzieciaczki konkretnie :) Pojutrze będzie położna to się dowiem.

preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Moje dziecko świadomie się do mnie uśmiechnęło :D:D
    Poza tym daje mi nieźle popalić...

Zaraz was nadrobię :)

gosia86, slash, AGA 30, GabiK lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój rano śpi, wieczorem szaleje w nocy usypia z cyckiem w buzi - czyli błąd wychowawczy nr 1 :)

KotMisia lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj śpi na raty ale dobre i to. Paulinqa mam nadzieję że Malutka szybko wyzdrowieje. Karolcia za Was też kciukasy. Ja póki co miałam w gościwch najbliższą rodzinę i jutro Wiki kończy miesiąc i wpadnie do mnie pierwsza koleżanka, ale taka od serca więc się nie martwię. Ja może jestem dziwna ale ogólnie staram się by Mała miała kontakt z zarazkami, bo później pójdzie do ludzi i zacznie chorować. Nie wiem jak Wy ale ja np ani razu nie wysterylizowałam butelki oczywiście przed pierwszym użyciem tak, a później tylko płyn i woda. Mój pies też czasami ją liźnie w nogę albo rękę. A tam w ogólę jest coraz fajniejsza, grzecznie leży i nie wyje jak jej czytam, można ją tak usypiać co prawda drugi raz się udało, ale wcześniej nawet o tym mowy nie było.
    Pupa nam się trochę zaczerwieniła, posmarowałam bepanthenem zobaczymy. Staram się przeplatać pieluszki dady z pampersem bo pampers ma jednak delikatniejsze te pieluszki.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z belly chciałam kopiowac - ale co tam jakos sie pomecze na tym tablecie.

Eli - zobaczysz jak twój szkrab zacznie przybierac, nawjazniejsze zeby zdrowe było a czy malutkie czy wieksze to i tak tak samo mocno kochane.

nonie przyjsc chorym do malenstwa co za bezmyslnosc. U nas maz po 5 razy pytal czy kazdy zdrowy. Zobaczym y jak to bedzie mam nadzieje ze faktycznie kazdy kto przyszedl byl zdrowy. Jednak powiem wam szczerze ze te odwiedziny mnie meczyly.

klz98u696p33kjce.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnie dni mijają raczej spokojnie, wieczorami jest maruda przy jedzeniu, ale zaczynam już to ogarniac, za każdym razem jak zaczyna płakać podczas jedzenia, biorę do odbicia, uspokaja się i kontynuujemy, aż uśnie spokojna. Krople chyba działają ale nie ma reguły, w nocy śpi i to najważniejsze, bo się już dostosowalismy do jej rytmu. Ale nie powiem, jej płacz mnie stresuje, no i rozpiescilam dziadowke noszeniem na rękach....

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dziewczyny macie jakies zabaweczki zawieszone na budzie wózka? chodzi mi o takie grzechotki co przechodza przez rodek z jedej strony do drugiej i dziecko na nie patrzy
    ma sie rozumiec podeslijcie linki bo to tez musze zakupic wiec moze uda mi sie wybrac w koncu to i karuzele.

hmm i wiecie co u mnie chyba przy budzie nie ma gdzie zaczepic takiej grzechotki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 18:37

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline super że Liliana się uśmiecha świadomie :)

Mim Pola zazwyczaj je na śpiocha a jak podnoszę do odbicia to wtedy sie budzi

Beti też czytam Poli na razie wierszyk Lokomotywa ale chcę kupić jej wierszyki jakieś rymowane

Eli masz malutką calineczke ale zobaczysz jak nadgoni :)

Dziewczyny czy możemy jeść tosty? Dałabym się pokroić za tosta

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    mój rano śpi, wieczorem szaleje w nocy usypia z cyckiem w buzi - czyli błąd wychowawczy nr 1 :)

MiM.... U mnie identycznie. Tez jej pozwalam zasypiać z cyckiem w ustach, na dodatek w naszym łóżku. Także dwa błędy :D W ciągu dnia aniołek, wieczorem diablica w nocy ssak.

MiM lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno takie maleństwa hipotrofiki nadrabiają rówieśników w ciagu roku, wiec do roku pewnie będzie różnica 1-1,5 kg :) Grunt zeby byla zdrowa, a nawet jak będzie troszkę drobniejsza to w końcu jest dziewczynka, najwspanialsza jaka mogłam sobie wymarzyc ;)
    Slash poruszylas dobry temat, tez szukam cos do wózka, jakies zabawki, bo moja zaczyna się intensywnie rozgladac I moze chocaz to by pomoglo, zeby nie plajaka na spacerach ;) dodam ze jak wczoraj wyjelam ja z wozka, jak sie zadrapala I wracalam niosac ja na rekach, to oczywiscie taki spacer juz jej sie podobal. Zaczynam myslec o tej chuscie, jak ona tak ciagle chce na mnie wisiec. Jak Wam sie dziewczyny sprawdzaja Te chusty I czy dla takiego malenstwa ledwo ponad 3 kg moge juz uzywac?

gosia86 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ