X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:07

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze powiem Wam że ja te początki macierzyństwa wspominam z tęsknotą... Dzidzia dużo śpi... Jakoś miałam więcej czasu. Im jest starsza tym gorzek... Mniej śpi, a jak zasnie to ma lekki sen. Ciągle trzeba nosić, pokazywać świat.
    Mam nadzieję, że najgorsze pierwsze 3 miesiące bo chodzę już jak zombi ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia zaraz zaczną się zęby więc pewnie też nie będzie łatwo. Ja czekam na skok rozwojowy i już się boję co to będzie.

Macierzyństwo ogólnie nie jest łatwe. W ciąży ciągle stres czy wszystko ok ale po porodzie moim zdaniem jest jeszcze większy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu masz racje woda tez przemywam , pediatra kazala myc w zasadzie po każdym posilku, ale u mojej Natki nie ma problemu juz teraz z piciem wody, wiec tym samym buzka tez się oczyszcza. Natomiast na poczatku drogi z plesniawkami miala aż chrypkę i lekarka zapisala nam flucorta taki syrop do przemywania. Szybko działają ale jeszcze profilaktycznie przemywam jej tym buźkę :)
    Dziewczyny a jak radzicie sobie z obcinaniem paznokci u swoich Maluszkow? Bo ja sobie slabo z tym radze i nie wiem jakim sposobem obcinać jej paznokietki.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli ja mam zestaw z BabyOno. Nozyczki i pilniczek. I tak na spiocha obcibsm i piluje :) a Ola dłonie ma po mnie, śliczne, powiem nieskromnie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nie bój się skoku. Może nie będzie tak źle :) a jsk będzie gorzej to już wiesz że to normalne :)

A mnie znów babka tak wkurwila że gdybym miała za co to bym się wyprowadziła... Płakać mi się chce z bezsilności :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia u nas nawet przez sen sa problemy, bo w dzien Mala ma bardzo plytki sen juz teraz i rusza rączkami, albo ma taki odruch jakby się wystraszyła. No i tym sposobem ma niedokończone te paznokietki i wczoraj sobie krzywdę zrobila, bo pociagnela za usta i polala sie krew. Zawal murowany jak zobaczyłam ze ma krew w buzi!!! Wiec musze jakos się za te paznokcie spokojnie zabrać ale boje się jak cholera ze ja zatnę jak ruszy rączkami, wiec idzie nam to jak krew z nosa.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli odwagi Mamuska! :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli najlepiej niech ktoś ją trzyma a Ty obcinaj ja tak robię bo też wyrywa rączki
    KotMisia co tym razem babka wymyśliła? Przerąbane z nią masz
    Eli jutro ma być położna może coś zaradzi a jak nie to mamy pediatrę w przyszłym tygodniu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy jutro polozna, ciekawe ile Natka teraz wazy. Pewnie cos kolo 3200 ;) taka mam slodka miniaturke ;) miałam nadzieje ze polozna mi pomoże ale poza ważenie dziecka niebardzo można liczyć na pomoc ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrócie.
    Moja babcia za formę pomocy przu obiedzie uznaje wyciągnięcie garka z szafki i makaronu. Milion razy jej mówiłam, że ma nie robić rumuńskiej chaty bo stoi to wszysyko od rana po szafkach. Dziś to samo, mówię po co to wyciągnęła. A ta z tekstem że polazlam z kuchni i ona musiała wyciągać ze zmywarki. A ja od rana z Ola na ręce bo ulewa jak z sikawki i od rana 3 ubranko :(
    To mówię do niej to madz dziecko a ja sobie posprzatam. I wyciagnelam ręce do niej z Ola a ta ją odepchnęła. No krew mi się zagotowala bo mi dziecko popycha. I oczywiście teksty że od kiedy mieszkam w domu to jest tak źle. To jej mówię czy mam z dzieckiem na ulice iść... Boże wiem że to stary człowiek ale tak zlosliwej baby to dawno nie spotkałam... :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia jezu jak ja Cie rozumiem!!!!

My jako małżeństwo i jako ludzie odetchnęliśmy jak Babka poszła do domu opieki (teściowa jej córka przebywa za granicą, a siostra Szanownego liczyła tylko na emeryturę od babki)
    Oczywiście Byliśmy u niej prawie co drugi dzień.

03.02.2014
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże KotMisia, mam nadzieję, że ją pokarze coś za takie zachowanie :/

Jakie mleko modyfikowane polecacie? Bo kupiłam saszetkę Bebilonu i Nestle NAN pro, nie chciałam kupować nic droższego, bo nie wiem czy mała w ogóle zechce łaskawie zjeść. Bo na te wieczorne ryki mam trzy teorie: niedojada (wczoraj karmiłam ją chyba z 6 razy między 17 a 22 i faktycznie wieczorem mało mleka w cyckach), ból brzuszka (puszcza bąki że hej, no ale puszcza, nie siedzą w środku...), albo nadmiar wrażeń.

KotMisia, czy Oleńka zaczyna gadać? Jakieś samogłoski oprócz "e"?? Odpowiada już na uśmiech?? Trzyma wysoko główkę już przez minutę? Bo ja mam wrażenie, że moja tak się zajęła doskonaleniem marudzenia i ryczenia, że zaniedbała całą resztę...

preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Agus nasze cory to bliźniaczki. Trenują tylko odmiany krzyku i wrzasku ;)

Głowę zaczyna trzymać, ale nie cierpi leżeć na brzuchu. Trzyma jak ją noszę pionowo ale jux raz uderzyła nosem w mój obojczyk i był płacz z bólu ;)

Także ja nie wierzę w rozwój zgodny z kakendarzem, zwłaszcza że Ola jest wczesniakiem.
    Ale umie skupić wzrok na mojej twarzy. Nie reaguje na mój glos tak zeby obracać główkę. Ale jak się odezwe jak przysypua w lizeczku to od razu oczy jak 5 zł ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w tv widziałam reklamę intermarche. Pampersy były ale nie zobaczyłam co i jak. A na telefonie nie mogę otworzyć strony sklepu. Zerknie któraś i powie co i jak? Z góry dzięki :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Boże KotMisia, mam nadzieję, że ją pokarze coś za takie zachowanie :/

Jakie mleko modyfikowane polecacie? Bo kupiłam saszetkę Bebilonu i Nestle NAN pro, nie chciałam kupować nic droższego, bo nie wiem czy mała w ogóle zechce łaskawie zjeść. Bo na te wieczorne ryki mam trzy teorie: niedojada (wczoraj karmiłam ją chyba z 6 razy między 17 a 22 i faktycznie wieczorem mało mleka w cyckach), ból brzuszka (puszcza bąki że hej, no ale puszcza, nie siedzą w środku...), albo nadmiar wrażeń.

KotMisia, czy Oleńka zaczyna gadać? Jakieś samogłoski oprócz "e"?? Odpowiada już na uśmiech?? Trzyma wysoko główkę już przez minutę? Bo ja mam wrażenie, że moja tak się zajęła doskonaleniem marudzenia i ryczenia, że zaniedbała całą resztę...

Agusia każde dziecko inaczej reaguje na mleko. U nas przyjął się Bebilon ale wersja premium czyli z profutura. Oczywiście moje dziecko tańszego na razie nie preferuję. :/
    Mam nadzieje ze jak mu sie w brzuszku poukłada to przejdziemy na zwykły bebilon.

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    46,99 za pampersy w zielonym opakowaniu . oferta wazna do 10

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MiM a ile szt w opakowaniu 2? :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma 2. Oferta jest tylko od 3.

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziady ;)
    Usiłuje uszyc dziś Oli opaske ale dziś dzień ulewania:/ nie wiem czemu czasem tak ma...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1789 1790 1791 1792 1793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ