Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja już mam dość tej małej syreny... Co zrobić żeby się tak nie darla przy zmianie pieluchy? To nie płacz tylko taki krzyk że na głowę można dostać... A przez pierwsze tygodnie chwalilam że grzeczna i cichutka...
Mam za swojechyba też sciagne te majty i po czole przejade... A zeby lepiej podzialalo to chyba ją w te majtasy ubiore
Karolcia dacie radę! A jak Ty się czujesz?MiM, Wonderwall, GabiK lubią tę wiadomość
-
k otmisia lubię za majty
Karolcia siły wam życzę. niestety to są realia polskich szpitali to i tak dobrze że masz fotel. jak byłam z małą w szpitalu jak miała 1, 5 roczku spałam na materacu na ziemi. A teraz musiałam płacić za łóżko turystyczne które skrzypialo przy każdym ruchu.03.02.2014 -
Witajcie corcia przespala icznie noc od polnocy do 6.30 czyli 6 i pol godz teraz nowa pieluszka icycus.
Tak jaa tez mysle ze to najlepszy czas na bliskosc z dzieckiem. Balam sie tylko czy za czestojej cyca nnie podaje.
Dzoana jaka karuzelke kupilas bo tez sie przymierzam do zakupu?
Gabrysia dzis rano znow miala zielona kupke. Martwie sie. -
Eli Gosia dzięki za informacje.
Eli to chyba nie sa kolki, głownie późnym popołudniem i nad ranem mały sie pręży i czasem krzyknie zdenerwuje sie czy zapłacze. Trwa to krótko i zazwyczaj ręce i przytulenie pomagają.wspumisan niby tez ale działa krótko. Zobaczymy te magiczne krople. Wlasnie wszyscy mi mówią, ze to nie sa kolki bo wtedy bardzo dziecko płacze, tylko niedojrzały układ pokarmowy.
Slash ja karmie na zadanie czyli jak mały chce co 15 minut to dostaje. Ostatnio wisiał na cycu 3 godziny. Od wyjścia ze szpitala przybrał 1200 ga teraz dzieci mogą cześciej wołać bo gorąco jest. Karuzele kupiliśmy tiny love rośnij z muzyka. Jest fajna 18 melodii i łatwo sie ściąga wiec często przenosimy miedzy łóżeczkiem a kołyska
-
Jakas pieprznieta dietetyk przyszla. Stwierdzila ze to 40 ktore odciagam to wystarczajace co dla mnie jest dziwne bo zjada normalnie 60-70 a czasem sie jeszcze upomina o wiecej... i ze nie bedziemy dokarmiac.
Sral ja pies, jak bedzis glodna to bede ja dokarmiac. -
Mim chodzi o to, ze nie maja takiego mleka w tym szpitalu i musieliby specjalnie zamawiac.
wczoraj jak chodzily pytac ile zjadla i jak mowilam ze 70 to zapisywaly 50 nie mam pojecia czemui teraz ta glupia baba stwierdzila ze wystatczy jej moje
-
My mamy karuzele tiny love magiczna noc z projektorem. Co prawda ma tylko 9 melodyjek ale wystarczy
ma projektor i wyświetla albo różne zwierzątka albo gwiazdki i może też służyć jako tylko lampka
ja jestem zadowolona.
Karolcia jakąś walnieta ta dietetyk, 40ml to może starczy dla 2 tygodniowego dziecka ale nie dla miesięcznego... -
Karolcia życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia, bo to co dzieje się w tym szpitalu to jakies nieporozumienie.
Gosiu mojej przemywam buźkę jak placze, zeby głębiej wyczyścić, a wtedy ona się uspokaja, widocznie smakują jej te krople do przemywania i nie ma odruchów wymiotnych. Zreszta jej nawet paskudna herbatka z kminku smakuje
Madziorek u nas tez nie zawsze sa kolki, ale mimo to i tak plaxze bo zbierają sie gazy i przez to tez ja brzuszek boli.
Dziewczyny moja przespala dzisiaj cala noc z przerwami na karmienieod wczoraj w dzien za to jest tak, ze uspokaja sie tylko u mnie na rękach i na mnie chce spać, zaczela w końcu odróżniać tak porzadnie mamę od reszty domownikow. Z jednej strony mnie to bardzo cieszy i chodzę dumna, z drugiej jeszcze troche i będę potrzebowała kaczkę bo jak sie rusze to juz oczy jak 5 zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 09:10
-
Karolcia co za popieprzony szpital oby jak najszybciej was wypisali oczywiście zdrowe
Eli myślałam że Ty wodą przegotowaną przemywasz
Jak wygląda katar u takich dzieci? Wiem że to głupie pytanie. Czyszczę rano Poli nos bo ma kozy ale te kozy są pomarańczowe kolor podobny do kupki ale w ciągu dnia nie ma zatkanego noska.
Jak u waszych maluchów buźki? Poschodziły te krostki? Pola nadal wysypana i nic nie pomaga -
Karolcia, trzymaj się dzielnie, oby jak najkrócej i walcz o swoje :*
My dzisiaj idziemy na kontrolę bioderek. Nie wiem czy brać małą w chuście czy w wózkuPewnie najlepiej byłoby podjechać autem...
Gosiu Zosia jeszcze ma krostki, ale już chyba dużo mniej... Fakt, że przy okazji odstawiłam mleko. Jem jogurty tylko. -
Karolcia trzymajcie się, dobrze że to nie plucka
Gosia moja po nocy tyle potowek dostala z jednej strony bo spi na boczku. W ogole jak nawet bok jej zmienie to ona wraca na tamtenczuje już jaki z niej klocus i zastanawiam się kiedy minely te 4tyg a za dwa dni to już miesiac bedzie!
Ja przezylam tragiczna niedziele i noc... Od wczoraj od 15 do 3 w nocy mialam ponad 39 stopni goraczki i dochodzilo nawet do 40,5. Dostalam zapalenia w lewej piersi bo zrobil się drugi nawal nawet nie wiem kiedy..jestem na antybiotyku, od wczoraj prawie nic nie jem a w nocy tak zwymiotowalam że Iza patrzyla wystraszona a potem zaczela plakac -
Te pierwsze które miała bliżej noska zeszły ale wyszły nowe bliżej uszek i jeszcze na szyi i karku
A co stosowałyście na te krostki?
Katalina szybkiego powrotu do zdrowia. Możesz karmić przy antybiotyku?
KotMisia oby w sobotę wyniki wyszły ok
Katalina my jak kladziemy Polę na boczku na noc to jej podkladam pod plecki wałek zrobiony z recznika i wtedy nie ma szans przewrócić się na drugi bokWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 10:12