Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też mówili, że u dziecka do 38 jest spoko, a żeby zbić to najpierw rozebrać, wykąpać w lekko chłodniejszej kąpieli, a dopiero jak to nic nie da to czopek. Nie wiem gdzie mierzysz temperaturę, ale moja w dupce ma standardowo 37,1 a raz nawet miała 37,5.
No Gosiu, z tymi ćwiczeniami to naprawdę musimy się nawzajem motywować, bo ja na przykład poćwiczyłam parę razy i mi się wena skończyła, nie mogę wygospodarować czasu, zwłaszcza jak mąż w domu siedzi na wolnymA mięśnie się tragicznie rozciągnęły, jak napnę to mam prawie płaski brzuch, jak puszczę to mięsień piwny jak nic
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Pojechalismy jednak do lekarza. Dostaliamy skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia pluc. Lelarka powiedziala, ze osluchowo pluca sa jeszcze czyste ale juz slychac jakies harczenie.
Wrocilismy sie spakowac, ja musze zjesc jakies sniadanie i jedziemy.
Co trzeba wziac dla dziecka do szpitala?! -
Jeju Karolcia daj znać co powiedzą w szpitalu
Dobrze że tak szybko zareagowałaś
Agusia ja do Ciebie niebawem dołączę z ćwiczeniami bo naprawdę nie mogę na siebie patrzeć
Kuźwa też mam problem z zaparciami po tradyferonie. Nie wiem ile jeszcze będę musiała to brać
A moja Polcia kończy dzisiaj miesiąc kiedy to zleciało? -
U mnie koniec dnia dziecka, mój B wraca do Niemiec
Młoda za to ładnie śpi więc zmywanie i prasowanie zrobione ufff. Ale jutro kolejne pranie muszę zrobić Do kościoła jeszcze Wiki nie brałam bo jak nie śpi to jej się szybko różne pozycje nudzą i mogłaby co chwila robić awanturę. O ćwiczeniach marzę, steper stoi za drzwiami i już czeka, ale po cc muszę czekać 9-10 tyg do powrotu do ćwiczeń. Póki co nic nie przyspieszam bo nawet jak się przeforsuję to mnie strzyka, boli, a nie chcę sobie kuku zrobić. Spaceruję sporo , ale mięśni to nie wzmocni.
Karolcia dobrze że szybko zareagowałaś, trzymam kciuki za Julcię. -
Gosiu na yaparcia polecam ci super czopki "evaqu". Po porodzie dopadło mnie takie zatwardzenie że myślałam że umrę! Nawet chodzić nie umiałam.
A te czopki w ciągu 15 minut spowodowały że dosłownie odżyłam!!!
Niestety u takich maluchów od katarku do zapalenia płuc jeden krok!gosia86 lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Kurde Karolcia nie dajcie się!!!
Mówią, że jak się karmi piersią to kg lecą. Mi tylko dupsko rośnie od siedzeniaa apetyt taki mam, że ciągle mnie ssie. Miałam zrobić już kilka tygodni temy krzywą cukrowa. Boję się, czy jednak ta cukrzyca mi została
A powiem Wam, że odstawilam wszystkie krople na wzdecia dla Oli. Bo już tak jej w brzuszku jeździło i kupy ze sluzemteraz masaż, ciepłe oklady z siemienia i odpukać nie jest dobrze ale o niebo lepiej niż z tymi kroplami.
-
Witajcie. Czasu u mnie brak. Teraz podczytalam was ztableta i z niego pisze a strasznie nie lubie bo jakos na laptopie wszystko szybciej robie a tu to nawet podstawowych podstawowych zeczy nie umiem kopiuj wklejitp itd no ale chcialam zobaczyc co u was. Wlasnie leze zcorcia i ona slodko spi na mojej klatce ona tak uwielbia u mnie a jeszcze bardziej lubi tak lezec i spac u meza. Wtedytroszkedluzej spi w ciagu dnia. Bo w lozku czy lozeczku to robi tylko drzemki i calu czas chcialaby ciagnac cyca za to wnocy spi dalej bardzo ladnie. Ale z tym spaniem w dzien todalej problem no i ja za bardzo nic zrobic nie moge. A chcialam iscdo fryzjera bo wygladam juz jak idzstad. No i mam maly problem wsumie to duzy od piatku corcia ma zielone kupy mysle ze to przez czeresnie ktorezjadlam ale az trzy dniby sie te kupyutrrzymywaly no isa doscrzadkie i robi kilkakup dziennie takich zielonuych. Mialyscie cos takiego?
Sliczne tewasze pociechy a i zazdroszcze wam spacerow u nas tylko podworko bo mala cos nie lubi wozka dzis zaczelam ja wdomu do wozka klasc moze to cos da.
Ksiadz sieuczepil imienia ? Niech sie czegos innego czepia co zaczlowiek mysla ze moga wszystko. Kurcze jestenm wierzaca i praktykujaca aleczasem to mnie skreca co ci ksieza sobie mysla. Sorki za bledy ale ucze sie tableta dopiero.
Aha pisalyscie omasci ja uzywam alantan dermoline zielony ale mam wrazenie ze szybko sie konczy. Wam na jak dlugo starczaja kremy do pupci?
Dzis nasza corcia skonczyla 3tygodnie. I od dzis mega tesknota tatus wyjechal do pracy. Pomagac kapac bedzie mi mama choc sama dalabym rade bo przez ostatnie kilka dni maz byl obok a ja kapalam sama zeby nabracwprawy no ale pewnie babciusia bedzie chciala nam pomoc mam. Adzieje ze dany rade jakos i nie bedziestresu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:20
-
Kurcze cud sie stal odlozylam mala no i dziewczyna spi jjjuz dobra chwile.
Tyle pytan mam wglowie mowiewam ze niewiem odczego zaczac. Najbardziej to karmienie piersia czy oby zaczesto ja niedostawiam jej do piersi. Bo jakzasnie isieprzebudzi toczesto jestplacz i otwiera buzkedocyca to ja dajecyca a przeciez drzemie po 15 minutczasem. Czy ktoras zwas tak miala?
Kocham naszacorcie ponadwszystko i z drugiej strony sobie tlu.acze ze ona jest malutka i potrzebuje czesto przytulania i czesto cycaaleczydobrzesobie to tlumacze to nie wiem, tesciowamwi ze juz nauczylismyjanoszenia a jasie nie zgadzam z jej wnioskiem przeciez ponosictez trocbe rzeba. Maz jej powiedzial tocomamy ja zostawic niech placze? Zapytalse jejczy jego tez nie brala na rece jakplakal? Tonic nie powiedziala.
Czy toprawda zetak naprawde to od 3 miesiacadziecko bedzie rozvraniczalo miedy noc kiedydzien i ze wtedy mozna ksztaltowac charakterdziecka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 19:36
-
Gosia to piekne swieto Wam sie szykuje.
Ja sie przyznam,ze mimo,ze matka ze mnie z 1,5 miesiecznym stazem to mnie wkurzaja ciagle porady kazdego i z kazdej strony typu "rob tak,nie rob tak" Ja nikogo nie pouczalam,a to ze ktos ma dziecko nie znaczy,ze ma dyplom z pediatrii w specjalizacji neonatologia.
Jak mam pytanie to wole tu zapytac i poczytac co kto sadzi,a takie mentorskie uwagi od cioc,szwagierki i kolezanek to sorry,ale mam w d...Lama, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość
-
Shlash moja załapała juź rytm dnia i w zasadzie od początku nocki przesypia z pobudkami na cyca o północy, 3 i ok 6. Nie martw się cycem nie przekarmisz, moja czasami potrzebuje ciumknąć parę razy i za trochę znowu. Dzisiaj ważyłam się z nią i wyszło że waży 4800 czyli w 4 tyg przytyła 1 kg. Waga +/- bo łazienkowa. Jutro przyjeżdża leżaczek bujaczek mam nadzieję że spodoba się Wikusi. Teraz mam fajrant, Młoda wykąpana śpi w łóżeczku.Z cyca odciągnęłam 50 ml będzie na przekąskę po przebudzeniu a później dalej cyc. Musiałam się odessać bo biuścik ciąży. KotMisia ja też mam niezły apetycik i się hamuję, żeby nie zaprzepaścić tego 1,5 kg które mam na minusie, ale ciężko jest. Waga stanęła w miejscu. Myślałam że podczas kp osiągnę wymarzoną wagę ,ale nie ma tak łatwo. Wzmożony apetyt podczas kp jest normalny więc nie ma się co martwić, w końcu jesteśmy fabrykami mleka, potrzebujemy paliwa
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny