X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

MiM a ile tych 3 w paczce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:41

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Olka, moja właśnie robi to samo, ogólnie jest małą marudą, ale między 18 a 22 to już tragedia. I ja myślę, że to wcale nie kolka, fakt, puszcza bączki, ale z tego co się orientuję to płacz na kolkę powinien być rozpaczliwy i nie do ukojenia, a ona po prostu wpada w histerię, bujana na piłce się uspokaja, przy zmianie pozycji na moment też, na przewijaku o dziwo też, a potem znowu się drze w niebogłosy. Wypłacze się i idzie spać. I nic co robię nie skraca tego czasu :/ Czy krople na wzdęcia, masaże, karmienie, usypianie, lulanie, śpiewanie, szumienie, suszarka, odkrzacz. Nawet jak przyśnie zaraz się budzi i heja od początku...
    jakbym czytała o moim tyle ze wczoraj nic a nic sie nie uspokajał darł się i darł bez przerwy...nie wiem o co mu chodzi tylko on przy tym bardzo pierdzi i z trudem mam te sab simplex od wczoraj i zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:58

• Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu Natka urodziła sie w 37 tyg z waga 2300, wyszliśmy ze szpitala po 3 dobach z waga 2180. Leżałam w szpitalu od 35 tyg bo stwierdzono hipotrofie, czyli dziecko juz we mnie nie przybieralo za wiele. Odebrałam wyniki łożyska i zobaczymy co powie lekarz, czy to łożysko bylo przyczyna. Tak czy siak Mala dostala 10 pkt i ma apetyt, wszystko dobrze poza tym, ze meczy ja brzuszek, ale usg wyszlo dobrze :)wiec mam taka Mala Dzidzie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Jakas pieprznieta dietetyk przyszla. Stwierdzila ze to 40 ktore odciagam to wystarczajace co dla mnie jest dziwne bo zjada normalnie 60-70 a czasem sie jeszcze upomina o wiecej... i ze nie bedziemy dokarmiac.
    Sral ja pies, jak bedzis glodna to bede ja dokarmiac.
    Karolcia Ja wiem ze karmisz piersia i to inne mleko ale mamy dzieci w tym samym wieku i moj je ok 80 co karmienie czasem nawet 120 a 40 to on jadl jak wróciłam do domu ze szpitala a nie jest przekarmiony i wage ma normalna wiec nie sluchaj jej tylko rob tak jak zawsze w domu a nie zmieniaj bo jakas pi*** sobie tak wymyslila krew mnie zalewa jak slysze takie ekspertki z koziej dupy dziecko twoje ma ponad misiac w nie tydzien co za baba

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wkurwilam bo pojechalam z Alicja na usg bioderek. Przez telefon Pani mowila ze na 10 30, no to jestem, a tam ponad 20 ludzi!!! Pytam sie kto na ktora godzinę a tu że za kolejką idzie... No dobra, ale my z niemowlakiem no to może mamy pierwszeństwo?? Mąż wchodzi do gabinetu i pyta lekarza, a ten że NIE, że mamy stać w kolejce. Super z dzieckiem mam siedziec pół dnia w kolejce?
    Sie wkurzylismy i poszliśmy na lody. Teraz szukam innej przychodni na usg bioderek...

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dzis zadzwonilam po polozna bo kupki dalejzielone. Mojaa polozna zlota kobieta. Zakupilam dla siebie lakcid i dlamalej acidolac baby. Zobaczymy jaki bedzie efekt. Dzis wyszlam z domu na godzine. Mala slicznie spala pod nadzorembabci i dziadka siedzieli przy niej caly czas. Jakie to mile. ale dziwnie sie czulam podczas tej godziny brakowalo mi czegos. A raczej kogos.
    Madziorek idzoana te karuzele tiny l ove glosna pracuja bo wyczyytalam opinie i w niektorych wlasniepojawilo sie ze glosno chodzi sikniczek. U was tez tak jest?

Kotmisia nie przejmujsie wazzne ze ty. Tulisz swoje dziecko.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Karolcia życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia, bo to co dzieje się w tym szpitalu to jakies nieporozumienie.

Gosiu mojej przemywam buźkę jak placze, zeby głębiej wyczyścić, a wtedy ona się uspokaja, widocznie smakują jej te krople do przemywania i nie ma odruchów wymiotnych. Zreszta jej nawet paskudna herbatka z kminku smakuje ;)

Madziorek u nas tez nie zawsze sa kolki, ale mimo to i tak plaxze bo zbierają sie gazy i przez to tez ja brzuszek boli.

Dziewczyny moja przespala dzisiaj cala noc z przerwami na karmienie :) od wczoraj w dzien za to jest tak, ze uspokaja sie tylko u mnie na rękach i na mnie chce spać, zaczela w końcu odróżniać tak porzadnie mamę od reszty domownikow. Z jednej strony mnie to bardzo cieszy i chodzę dumna, z drugiej jeszcze troche i będę potrzebowała kaczkę bo jak sie rusze to juz oczy jak 5 zl ;)
    Eli mój juz od tyg tylko na moich rękach ...masakra mały noc przespal ale od rana znowu krzyk i pierdy przy tym oczywiscie kupy nie robil juz drugi dzien i na bank bedzie jak plastelina ja nie wiem jak wytrzymam do wrzesnie kiedy to bedzie mial magiczne 4mce i dam mu cos innego do jedzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze moj to juz tak trzyma głowę ze na ramieniu to juz prostuje sie potrzyma z dobrych 30sekund i koniec klapnie...i tak zaraz znowu odskoczy juz tye razy przywalil glowa w ramie ze szok albo tak kombinuje sie sie zramienia na drugie prawie ramie przetransportuje...na brzuchu tez nizle trzyma glowe i obraza sie juz z boku na bok sam wiec uwazac musze zeby mi z lozka nie spadl ale on od poczatku taki byl ze polozna byla zdzwiona ze kilkudniowe dziecko takie silne moja twarz rozpoznaje i jak go wezme na rece to od razu do mnie zaciesz i gulganie typu "ggrrrllll"hahahah smieszne to jest i na glos reaguje ale nie potrafi za bardzo zlokalizowac dzis obczajał karuzele 15minut wpatrzony jak w pomnik...pozniej niestey nadszedł ryk i placz i darcie sie nie wiem kolka bol brzucha cos w tym stylu ok 15minut o karmieniu
    Mój duzo spi na brzuszku bo lubi latwiej nawet zasypia jak na plecach ale i tak to nie pomaga na te brzuszkowe dolegliwosci:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 14:10

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja mam karuzele Tiny Love i chodzi dość głośno ale to pprzyjemne szumienie :)

Ciąg dalszy historii z babka.

W tej kłótni mówię czy nam isc z dzieckiem pod most? Przecież to mój dom...
    Wraca mój tato, babka poszła do niego z tekstem: gotujcie sobie ten makaron sami bo Paulina powiedziała że to jest jej dom...no ręce opadają.

Teściowa jedzie niedługo na urlop. Może pojadę sobie do niej. Trochę odpiczne...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ciaza w porownaniu do macierzynstwa to pikus ;) jak w ktorys dzien Julka byla turbo maruda to pomyslalam ze nie ma to jak byc w ciazy ;)
    Eli strasznie mala ta Twoja Natalka.
    kotmisia nie przejmuj sie babka, szkoda nerwow :*

aa wiecie dostalysmy mleko- nie wiem jakie...- ale dietetyczka dalej sie upiera ze mam jej dawac tyle co odciagne swojego i uzupelnoc tym ichnim tylko do 40ml. Ale daje dziecku tyle ile zjada.
    a i dostalam pierwszw macierzynskie. Myslalam, ze bedzie gorzej ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lezalam w szpitalu to maluchom dawali mleko hipp bio, moja corcia tez sie nanie zalapalabo mialam malo pokarmu i takowe tez zakupilam do domu w razie gdyby laktacja nie ruszyla.

Musze siew koncu zdecydowac na jakas karuzelke dla malej aja taka niezdecydowana. No i czekam na wyplate. Moze jutro bedzie.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ciagnie cyca a ja ucze sie tableta. Jak tu sie robi kopiuj zalbo otworz strone w nowej zakladce?

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę bo sama mecze się na komórce ;)

Ale jak już dopadne się do laptopa to pokaże Wam tego mojego krzykacza :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dobrze że dostałyście mleczko :) mam nadzieję że niedługo Was wypuszczą. KotMisia babka niezła, ja bym chyba z taką długo nie wytrzymała. Przegięła z tym odepchnięciem.
    Gosiu ja nadal walczę z krostkami, niby z czołem jest lepiej, ale policzki, brudka zaatakowane. Przemywam jej emolium a później sudocrem. Po tym widzę poprawę, może niedługo zejdzie. W środę mam położną a w czwartek usg bioderek. Ciekawa jestem co mi powie położna, ja obstawiam trądzik niemowlęcy.
    Noc miałam super karmienie+ zmiana pieluchy i ładnie spała w łóżeczku oczywiście nadal pobudka o 24 3 i 6. Po 6 już było koniec spania i w porównaniu z wczorajszym dniem dziś dopiero śpi od 30 min. Marudziła, płakała a nie mogła sama zasnąć. Zawsze udaje mi się ją uśpić w łóżku przy cycu. Tym razem też pomogło. W ogóle jak wyje i tylko jej przytknę cycusia to się zaraz uspokaja, nigdy się nie odpychała, wręcz przeciwnie łapczywie się rzuca na niego. Jutro mamy gości , super nareszcie odwiedzi mnie koleżanka a właściwie nas bo chce zobaczyć Małą.
    Eli ale masz Kruszynkę, ale na pewno kochana. Ja w auchan za paczkę pampersów 3 za 68 szt dałam 35 zł, 2 chyba też były, ale mój klocuś waży już 4800 i 2 są w sam raz, nawet trochę za bardzo falbanki się na nóżkach odciskają.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shlash naciśnij palcem na wyświetlacz, przytrzymaj i zaznacz co chcesz skopiować i wyskoczy ci pasek kopiuj itp.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaks tepa jestem, naciskam zsznaczam a kopiuj nie wyskakuje

klz98u696p33kjce.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Kruszynka, ale zobaczycie ciocie, ze z czasem nadrobi rówieśników ;) apetyt ma bo zjada 80 ml co 2-3 h;)wsumie glodna jest caly czas jak nie spi, ale przetrzymuje ja min 2 h zeby miala czas przetrawić. Powiem Wam, ze teraz to juz wypasiona dziewczyna, ale jak w szpitalu zostawili ja na mnie, to nie wiedziałam jak to moje dziecko wziac na ręce, szczerze balam sie ze zrobię jej krzywdę. Teraz z waga powyżej 3 kg to juz spokojnie ja nosze bez beta i bez strachu ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash a skąd chcesz skopiować tekst? Bo jesli z belly to faktycznie sie nie da, ale na innych str tak jak napisala beti

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli a ile ważyła po urodzeniu?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2300 w 37 tyg ciąży, 2180 jak wyszliśmy ze szpitala. W ciąży id 35 tyg stwierdzono hipotrofie.
    KotMisia wspolczuje sytuacji z babka, jedyne co może pocieszyć to to ze kiedys sie ten koszmar mieszkaniowy skończy, ale wiem ile nerwów Cie teraz to kosztuje.
    Karolcia a w szpitalu nie możecie miec swojego mleka modyfikowanego? Co za glupia baba z tej dietetyczki, slow brakuje. Dziecko ma glodne być? A w ogóle lekarze badali Mala? Ile dni tam będziecie?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ