X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

MiM a ile tych 3 w paczce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:41

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Olka, moja właśnie robi to samo, ogólnie jest małą marudą, ale między 18 a 22 to już tragedia. I ja myślę, że to wcale nie kolka, fakt, puszcza bączki, ale z tego co się orientuję to płacz na kolkę powinien być rozpaczliwy i nie do ukojenia, a ona po prostu wpada w histerię, bujana na piłce się uspokaja, przy zmianie pozycji na moment też, na przewijaku o dziwo też, a potem znowu się drze w niebogłosy. Wypłacze się i idzie spać. I nic co robię nie skraca tego czasu :/ Czy krople na wzdęcia, masaże, karmienie, usypianie, lulanie, śpiewanie, szumienie, suszarka, odkrzacz. Nawet jak przyśnie zaraz się budzi i heja od początku...
    jakbym czytała o moim tyle ze wczoraj nic a nic sie nie uspokajał darł się i darł bez przerwy...nie wiem o co mu chodzi tylko on przy tym bardzo pierdzi i z trudem mam te sab simplex od wczoraj i zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:58

• Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu Natka urodziła sie w 37 tyg z waga 2300, wyszliśmy ze szpitala po 3 dobach z waga 2180. Leżałam w szpitalu od 35 tyg bo stwierdzono hipotrofie, czyli dziecko juz we mnie nie przybieralo za wiele. Odebrałam wyniki łożyska i zobaczymy co powie lekarz, czy to łożysko bylo przyczyna. Tak czy siak Mala dostala 10 pkt i ma apetyt, wszystko dobrze poza tym, ze meczy ja brzuszek, ale usg wyszlo dobrze :)wiec mam taka Mala Dzidzie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Jakas pieprznieta dietetyk przyszla. Stwierdzila ze to 40 ktore odciagam to wystarczajace co dla mnie jest dziwne bo zjada normalnie 60-70 a czasem sie jeszcze upomina o wiecej... i ze nie bedziemy dokarmiac.
    Sral ja pies, jak bedzis glodna to bede ja dokarmiac.
    Karolcia Ja wiem ze karmisz piersia i to inne mleko ale mamy dzieci w tym samym wieku i moj je ok 80 co karmienie czasem nawet 120 a 40 to on jadl jak wróciłam do domu ze szpitala a nie jest przekarmiony i wage ma normalna wiec nie sluchaj jej tylko rob tak jak zawsze w domu a nie zmieniaj bo jakas pi*** sobie tak wymyslila krew mnie zalewa jak slysze takie ekspertki z koziej dupy dziecko twoje ma ponad misiac w nie tydzien co za baba

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wkurwilam bo pojechalam z Alicja na usg bioderek. Przez telefon Pani mowila ze na 10 30, no to jestem, a tam ponad 20 ludzi!!! Pytam sie kto na ktora godzinę a tu że za kolejką idzie... No dobra, ale my z niemowlakiem no to może mamy pierwszeństwo?? Mąż wchodzi do gabinetu i pyta lekarza, a ten że NIE, że mamy stać w kolejce. Super z dzieckiem mam siedziec pół dnia w kolejce?
    Sie wkurzylismy i poszliśmy na lody. Teraz szukam innej przychodni na usg bioderek...

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dzis zadzwonilam po polozna bo kupki dalejzielone. Mojaa polozna zlota kobieta. Zakupilam dla siebie lakcid i dlamalej acidolac baby. Zobaczymy jaki bedzie efekt. Dzis wyszlam z domu na godzine. Mala slicznie spala pod nadzorembabci i dziadka siedzieli przy niej caly czas. Jakie to mile. ale dziwnie sie czulam podczas tej godziny brakowalo mi czegos. A raczej kogos.
    Madziorek idzoana te karuzele tiny l ove glosna pracuja bo wyczyytalam opinie i w niektorych wlasniepojawilo sie ze glosno chodzi sikniczek. U was tez tak jest?

Kotmisia nie przejmujsie wazzne ze ty. Tulisz swoje dziecko.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Karolcia życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia, bo to co dzieje się w tym szpitalu to jakies nieporozumienie.

Gosiu mojej przemywam buźkę jak placze, zeby głębiej wyczyścić, a wtedy ona się uspokaja, widocznie smakują jej te krople do przemywania i nie ma odruchów wymiotnych. Zreszta jej nawet paskudna herbatka z kminku smakuje ;)

Madziorek u nas tez nie zawsze sa kolki, ale mimo to i tak plaxze bo zbierają sie gazy i przez to tez ja brzuszek boli.

Dziewczyny moja przespala dzisiaj cala noc z przerwami na karmienie :) od wczoraj w dzien za to jest tak, ze uspokaja sie tylko u mnie na rękach i na mnie chce spać, zaczela w końcu odróżniać tak porzadnie mamę od reszty domownikow. Z jednej strony mnie to bardzo cieszy i chodzę dumna, z drugiej jeszcze troche i będę potrzebowała kaczkę bo jak sie rusze to juz oczy jak 5 zl ;)
    Eli mój juz od tyg tylko na moich rękach ...masakra mały noc przespal ale od rana znowu krzyk i pierdy przy tym oczywiscie kupy nie robil juz drugi dzien i na bank bedzie jak plastelina ja nie wiem jak wytrzymam do wrzesnie kiedy to bedzie mial magiczne 4mce i dam mu cos innego do jedzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze moj to juz tak trzyma głowę ze na ramieniu to juz prostuje sie potrzyma z dobrych 30sekund i koniec klapnie...i tak zaraz znowu odskoczy juz tye razy przywalil glowa w ramie ze szok albo tak kombinuje sie sie zramienia na drugie prawie ramie przetransportuje...na brzuchu tez nizle trzyma glowe i obraza sie juz z boku na bok sam wiec uwazac musze zeby mi z lozka nie spadl ale on od poczatku taki byl ze polozna byla zdzwiona ze kilkudniowe dziecko takie silne moja twarz rozpoznaje i jak go wezme na rece to od razu do mnie zaciesz i gulganie typu "ggrrrllll"hahahah smieszne to jest i na glos reaguje ale nie potrafi za bardzo zlokalizowac dzis obczajał karuzele 15minut wpatrzony jak w pomnik...pozniej niestey nadszedł ryk i placz i darcie sie nie wiem kolka bol brzucha cos w tym stylu ok 15minut o karmieniu
    Mój duzo spi na brzuszku bo lubi latwiej nawet zasypia jak na plecach ale i tak to nie pomaga na te brzuszkowe dolegliwosci:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 14:10

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja mam karuzele Tiny Love i chodzi dość głośno ale to pprzyjemne szumienie :)

Ciąg dalszy historii z babka.

W tej kłótni mówię czy nam isc z dzieckiem pod most? Przecież to mój dom...
    Wraca mój tato, babka poszła do niego z tekstem: gotujcie sobie ten makaron sami bo Paulina powiedziała że to jest jej dom...no ręce opadają.

Teściowa jedzie niedługo na urlop. Może pojadę sobie do niej. Trochę odpiczne...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ciaza w porownaniu do macierzynstwa to pikus ;) jak w ktorys dzien Julka byla turbo maruda to pomyslalam ze nie ma to jak byc w ciazy ;)
    Eli strasznie mala ta Twoja Natalka.
    kotmisia nie przejmuj sie babka, szkoda nerwow :*

aa wiecie dostalysmy mleko- nie wiem jakie...- ale dietetyczka dalej sie upiera ze mam jej dawac tyle co odciagne swojego i uzupelnoc tym ichnim tylko do 40ml. Ale daje dziecku tyle ile zjada.
    a i dostalam pierwszw macierzynskie. Myslalam, ze bedzie gorzej ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lezalam w szpitalu to maluchom dawali mleko hipp bio, moja corcia tez sie nanie zalapalabo mialam malo pokarmu i takowe tez zakupilam do domu w razie gdyby laktacja nie ruszyla.

Musze siew koncu zdecydowac na jakas karuzelke dla malej aja taka niezdecydowana. No i czekam na wyplate. Moze jutro bedzie.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ciagnie cyca a ja ucze sie tableta. Jak tu sie robi kopiuj zalbo otworz strone w nowej zakladce?

klz98u696p33kjce.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę bo sama mecze się na komórce ;)

Ale jak już dopadne się do laptopa to pokaże Wam tego mojego krzykacza :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dobrze że dostałyście mleczko :) mam nadzieję że niedługo Was wypuszczą. KotMisia babka niezła, ja bym chyba z taką długo nie wytrzymała. Przegięła z tym odepchnięciem.
    Gosiu ja nadal walczę z krostkami, niby z czołem jest lepiej, ale policzki, brudka zaatakowane. Przemywam jej emolium a później sudocrem. Po tym widzę poprawę, może niedługo zejdzie. W środę mam położną a w czwartek usg bioderek. Ciekawa jestem co mi powie położna, ja obstawiam trądzik niemowlęcy.
    Noc miałam super karmienie+ zmiana pieluchy i ładnie spała w łóżeczku oczywiście nadal pobudka o 24 3 i 6. Po 6 już było koniec spania i w porównaniu z wczorajszym dniem dziś dopiero śpi od 30 min. Marudziła, płakała a nie mogła sama zasnąć. Zawsze udaje mi się ją uśpić w łóżku przy cycu. Tym razem też pomogło. W ogóle jak wyje i tylko jej przytknę cycusia to się zaraz uspokaja, nigdy się nie odpychała, wręcz przeciwnie łapczywie się rzuca na niego. Jutro mamy gości , super nareszcie odwiedzi mnie koleżanka a właściwie nas bo chce zobaczyć Małą.
    Eli ale masz Kruszynkę, ale na pewno kochana. Ja w auchan za paczkę pampersów 3 za 68 szt dałam 35 zł, 2 chyba też były, ale mój klocuś waży już 4800 i 2 są w sam raz, nawet trochę za bardzo falbanki się na nóżkach odciskają.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shlash naciśnij palcem na wyświetlacz, przytrzymaj i zaznacz co chcesz skopiować i wyskoczy ci pasek kopiuj itp.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaks tepa jestem, naciskam zsznaczam a kopiuj nie wyskakuje

klz98u696p33kjce.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest Kruszynka, ale zobaczycie ciocie, ze z czasem nadrobi rówieśników ;) apetyt ma bo zjada 80 ml co 2-3 h;)wsumie glodna jest caly czas jak nie spi, ale przetrzymuje ja min 2 h zeby miala czas przetrawić. Powiem Wam, ze teraz to juz wypasiona dziewczyna, ale jak w szpitalu zostawili ja na mnie, to nie wiedziałam jak to moje dziecko wziac na ręce, szczerze balam sie ze zrobię jej krzywdę. Teraz z waga powyżej 3 kg to juz spokojnie ja nosze bez beta i bez strachu ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash a skąd chcesz skopiować tekst? Bo jesli z belly to faktycznie sie nie da, ale na innych str tak jak napisala beti

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli a ile ważyła po urodzeniu?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2300 w 37 tyg ciąży, 2180 jak wyszliśmy ze szpitala. W ciąży id 35 tyg stwierdzono hipotrofie.
    KotMisia wspolczuje sytuacji z babka, jedyne co może pocieszyć to to ze kiedys sie ten koszmar mieszkaniowy skończy, ale wiem ile nerwów Cie teraz to kosztuje.
    Karolcia a w szpitalu nie możecie miec swojego mleka modyfikowanego? Co za glupia baba z tej dietetyczki, slow brakuje. Dziecko ma glodne być? A w ogóle lekarze badali Mala? Ile dni tam będziecie?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ