Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgusia246 wrote:Olka, moja właśnie robi to samo, ogólnie jest małą marudą, ale między 18 a 22 to już tragedia. I ja myślę, że to wcale nie kolka, fakt, puszcza bączki, ale z tego co się orientuję to płacz na kolkę powinien być rozpaczliwy i nie do ukojenia, a ona po prostu wpada w histerię, bujana na piłce się uspokaja, przy zmianie pozycji na moment też, na przewijaku o dziwo też, a potem znowu się drze w niebogłosy. Wypłacze się i idzie spać. I nic co robię nie skraca tego czasu
Czy krople na wzdęcia, masaże, karmienie, usypianie, lulanie, śpiewanie, szumienie, suszarka, odkrzacz. Nawet jak przyśnie zaraz się budzi i heja od początku...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:58
-
Gosiu Natka urodziła sie w 37 tyg z waga 2300, wyszliśmy ze szpitala po 3 dobach z waga 2180. Leżałam w szpitalu od 35 tyg bo stwierdzono hipotrofie, czyli dziecko juz we mnie nie przybieralo za wiele. Odebrałam wyniki łożyska i zobaczymy co powie lekarz, czy to łożysko bylo przyczyna. Tak czy siak Mala dostala 10 pkt i ma apetyt, wszystko dobrze poza tym, ze meczy ja brzuszek, ale usg wyszlo dobrze :)wiec mam taka Mala Dzidzie
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolcia88 wrote:Jakas pieprznieta dietetyk przyszla. Stwierdzila ze to 40 ktore odciagam to wystarczajace co dla mnie jest dziwne bo zjada normalnie 60-70 a czasem sie jeszcze upomina o wiecej... i ze nie bedziemy dokarmiac.
Sral ja pies, jak bedzis glodna to bede ja dokarmiac. -
A ja się wkurwilam bo pojechalam z Alicja na usg bioderek. Przez telefon Pani mowila ze na 10 30, no to jestem, a tam ponad 20 ludzi!!! Pytam sie kto na ktora godzinę a tu że za kolejką idzie... No dobra, ale my z niemowlakiem no to może mamy pierwszeństwo?? Mąż wchodzi do gabinetu i pyta lekarza, a ten że NIE, że mamy stać w kolejce. Super z dzieckiem mam siedziec pół dnia w kolejce?
Sie wkurzylismy i poszliśmy na lody. Teraz szukam innej przychodni na usg bioderek... -
Witajcie. Dzis zadzwonilam po polozna bo kupki dalejzielone. Mojaa polozna zlota kobieta. Zakupilam dla siebie lakcid i dlamalej acidolac baby. Zobaczymy jaki bedzie efekt. Dzis wyszlam z domu na godzine. Mala slicznie spala pod nadzorembabci i dziadka siedzieli przy niej caly czas. Jakie to mile. ale dziwnie sie czulam podczas tej godziny brakowalo mi czegos. A raczej kogos.
Madziorek idzoana te karuzele tiny l ove glosna pracuja bo wyczyytalam opinie i w niektorych wlasniepojawilo sie ze glosno chodzi sikniczek. U was tez tak jest?
Kotmisia nie przejmujsie wazzne ze ty. Tulisz swoje dziecko. -
nick nieaktualnyEli wrote:Karolcia życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia, bo to co dzieje się w tym szpitalu to jakies nieporozumienie.
Gosiu mojej przemywam buźkę jak placze, zeby głębiej wyczyścić, a wtedy ona się uspokaja, widocznie smakują jej te krople do przemywania i nie ma odruchów wymiotnych. Zreszta jej nawet paskudna herbatka z kminku smakuje
Madziorek u nas tez nie zawsze sa kolki, ale mimo to i tak plaxze bo zbierają sie gazy i przez to tez ja brzuszek boli.
Dziewczyny moja przespala dzisiaj cala noc z przerwami na karmienieod wczoraj w dzien za to jest tak, ze uspokaja sie tylko u mnie na rękach i na mnie chce spać, zaczela w końcu odróżniać tak porzadnie mamę od reszty domownikow. Z jednej strony mnie to bardzo cieszy i chodzę dumna, z drugiej jeszcze troche i będę potrzebowała kaczkę bo jak sie rusze to juz oczy jak 5 zl
-
nick nieaktualnyJa Wam powiem ze moj to juz tak trzyma głowę ze na ramieniu to juz prostuje sie potrzyma z dobrych 30sekund i koniec klapnie...i tak zaraz znowu odskoczy juz tye razy przywalil glowa w ramie ze szok albo tak kombinuje sie sie zramienia na drugie prawie ramie przetransportuje...na brzuchu tez nizle trzyma glowe i obraza sie juz z boku na bok sam wiec uwazac musze zeby mi z lozka nie spadl ale on od poczatku taki byl ze polozna byla zdzwiona ze kilkudniowe dziecko takie silne moja twarz rozpoznaje i jak go wezme na rece to od razu do mnie zaciesz i gulganie typu "ggrrrllll"hahahah smieszne to jest i na glos reaguje ale nie potrafi za bardzo zlokalizowac dzis obczajał karuzele 15minut wpatrzony jak w pomnik...pozniej niestey nadszedł ryk i placz i darcie sie nie wiem kolka bol brzucha cos w tym stylu ok 15minut o karmieniu
Mój duzo spi na brzuszku bo lubi latwiej nawet zasypia jak na plecach ale i tak to nie pomaga na te brzuszkowe dolegliwosci:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 14:10
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Slash ja mam karuzele Tiny Love i chodzi dość głośno ale to pprzyjemne szumienie
Ciąg dalszy historii z babka.
W tej kłótni mówię czy nam isc z dzieckiem pod most? Przecież to mój dom...
Wraca mój tato, babka poszła do niego z tekstem: gotujcie sobie ten makaron sami bo Paulina powiedziała że to jest jej dom...no ręce opadają.
Teściowa jedzie niedługo na urlop. Może pojadę sobie do niej. Trochę odpiczne... -
Gosia ciaza w porownaniu do macierzynstwa to pikus
jak w ktorys dzien Julka byla turbo maruda to pomyslalam ze nie ma to jak byc w ciazy
Eli strasznie mala ta Twoja Natalka.
kotmisia nie przejmuj sie babka, szkoda nerwow :*
aa wiecie dostalysmy mleko- nie wiem jakie...- ale dietetyczka dalej sie upiera ze mam jej dawac tyle co odciagne swojego i uzupelnoc tym ichnim tylko do 40ml. Ale daje dziecku tyle ile zjada.
a i dostalam pierwszw macierzynskie. Myslalam, ze bedzie gorzej -
Jak lezalam w szpitalu to maluchom dawali mleko hipp bio, moja corcia tez sie nanie zalapalabo mialam malo pokarmu i takowe tez zakupilam do domu w razie gdyby laktacja nie ruszyla.
Musze siew koncu zdecydowac na jakas karuzelke dla malej aja taka niezdecydowana. No i czekam na wyplate. Moze jutro bedzie. -
Karolcia dobrze że dostałyście mleczko
mam nadzieję że niedługo Was wypuszczą. KotMisia babka niezła, ja bym chyba z taką długo nie wytrzymała. Przegięła z tym odepchnięciem.
Gosiu ja nadal walczę z krostkami, niby z czołem jest lepiej, ale policzki, brudka zaatakowane. Przemywam jej emolium a później sudocrem. Po tym widzę poprawę, może niedługo zejdzie. W środę mam położną a w czwartek usg bioderek. Ciekawa jestem co mi powie położna, ja obstawiam trądzik niemowlęcy.
Noc miałam super karmienie+ zmiana pieluchy i ładnie spała w łóżeczku oczywiście nadal pobudka o 24 3 i 6. Po 6 już było koniec spania i w porównaniu z wczorajszym dniem dziś dopiero śpi od 30 min. Marudziła, płakała a nie mogła sama zasnąć. Zawsze udaje mi się ją uśpić w łóżku przy cycu. Tym razem też pomogło. W ogóle jak wyje i tylko jej przytknę cycusia to się zaraz uspokaja, nigdy się nie odpychała, wręcz przeciwnie łapczywie się rzuca na niego. Jutro mamy gości , super nareszcie odwiedzi mnie koleżanka a właściwie nas bo chce zobaczyć Małą.
Eli ale masz Kruszynkę, ale na pewno kochana. Ja w auchan za paczkę pampersów 3 za 68 szt dałam 35 zł, 2 chyba też były, ale mój klocuś waży już 4800 i 2 są w sam raz, nawet trochę za bardzo falbanki się na nóżkach odciskają. -
Jest Kruszynka, ale zobaczycie ciocie, ze z czasem nadrobi rówieśników
apetyt ma bo zjada 80 ml co 2-3 h;)wsumie glodna jest caly czas jak nie spi, ale przetrzymuje ja min 2 h zeby miala czas przetrawić. Powiem Wam, ze teraz to juz wypasiona dziewczyna, ale jak w szpitalu zostawili ja na mnie, to nie wiedziałam jak to moje dziecko wziac na ręce, szczerze balam sie ze zrobię jej krzywdę. Teraz z waga powyżej 3 kg to juz spokojnie ja nosze bez beta i bez strachu
-
2300 w 37 tyg ciąży, 2180 jak wyszliśmy ze szpitala. W ciąży id 35 tyg stwierdzono hipotrofie.
KotMisia wspolczuje sytuacji z babka, jedyne co może pocieszyć to to ze kiedys sie ten koszmar mieszkaniowy skończy, ale wiem ile nerwów Cie teraz to kosztuje.
Karolcia a w szpitalu nie możecie miec swojego mleka modyfikowanego? Co za glupia baba z tej dietetyczki, slow brakuje. Dziecko ma glodne być? A w ogóle lekarze badali Mala? Ile dni tam będziecie?