Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nikogo przez cala noc? Czyzby wszystkie dzieci pieknie nocke przespaly? :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi nie żartuj jakie spanie
    Chcialam być cwańsza od małej i dłuższą przerwę między karmieniami zrobiłam najpierw po to żeby nie obudziła się kolo 3 . To mi pokazała kto tu rządzi i karmienie z usypianiem i mega kupą trwało ponad 2 godziny czyli tak czy siak zasnęła po 3

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to masz w domu bardzo zdecydowana i stanowcza panienke ;-)

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jak się obudził o 2:15 to do teraz z przerażeni przespal łącznie 40 minut. wiec od 2 Noe śpię. jeszcze mąż po noce śpi nie mam sumienia budzic A tu za chwilę z młodą do przedszkola trza iść. więc dzisiaj i Michał ja odprowadzi

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charakterne te nasze dzieci
    To pewnie po tatusiu to zdecydowanie;)

Mim Twoje biorą Cię na wytrzymałość, ja bym pewnie się poddała i zrobiła młodej dzień wolny

Gabi szczepionkę dają teraz w ramię? Czy gdzieś indziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 06:31

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dla niej dzień bez przedszkola to dzień stracony. od małego ma silne poczucie obowiązku. nawet w niedzielę chce iść do przedszkola.

A ja dam radę bo w końcu kobieta jestem a my kobiety mamy niesamowitą zdolność regeneracji

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia w udo.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski u nas w miare nocka mały lekko drzemie teraz a Ja mam pytanie czy Wasze dzieci zaciskają piąstki??bo mój tak i to bardzo często nie raz nawet tak śpi przeczytałam w necie ze jezeli ma kciuk do środka -a mój tak własnie ma to objaw wzmożonego napięcia mięśniowego i trzeba iśc do neurologa dziecięcego i na rehabilitacje...czy któraś z Was o tym słyszała??we wtorek mam szczepienie to powiem o tym lekarzowi nie wiem czy faktycznie takie coś istnieje??
    Eli jak nocka??:)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik chyba zartujesz z ta przespana noca. Karmienie co 2h 15-20minut. A srednio co godzine odciaganie kataru- tylko teraz juz na szczescie odkurzaczem wiec raz dwa.
    Olka syn mojej siostry tak zaciskal i chodzili z tym na rehabilitacje- ale czy byli z tym u neurologa to nie mam pojecia.

Ja dzisiaj musze sama wykapac Mala- z tym akurat nie mam problemu ale doniesc wanienke z woda do pokoju to bedzie nielada wyzwanie :/
    A ja stracilam glos:/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka super, Mala budzila się tylko na jedzenie i spala dalej :) od wczoraj przyzwyczajam ja do zasypiania z przytulanka i wygląda na to, ze polubila :)
    Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki bo o 10 mamy szczepienie, juz sie boje :(
    Olka ja tez się zastanawiałam jak wygląda wzmożone napięcie mięśniowe, moze przy okazji szczepienia warto zapytać lekarza. Moja jak śpi to widzę,ze ma luźno zaciśnięte raczki i kciuk na zewnątrz. Dziwi mnie tylko ze juz tak ladnie podnosi glowke, ale mize to juz powoli czas, wiec musi ja dzisiaj pediatra tez obejrzec.

GabiK lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli w takim razie kciuki za Was !:)będzie na pewno wszystko dobrze!;)jakbyś coś się dowiedziała o tym to proszę Cię bardzo napisz bo też jestem ciekawa i zaczynam się martwić mój zaciska te piąstki i często nagle tak mega prostuje nogi i się pręży myślalam ze to normalne ale chyba jednak nie...jak u Was pogoda??u Nas upał dziś ale dobrze bo ost trzy dni były brzydkie a mam pyt ile macie stopni w pokojach gdzie Wasze dzieci śpią i czym przykrywacie??miłego dnia wszystkim;)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina tak mam zamiar zrobic bo bym nie uniosla ;)

wiecie, minal mi kolejny rok. I nawet zadnego torta nie zjem z tej okazji :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Ewelinkie taak szumis to szary mis o czterech dlugich konczynach. Jak dla mnie paskudnie wyglada ale w domu raczej się podobal i mala już go też caluje i patrzy z usmiechem wiec spoko. Grunt że cudownie wycisza dzidzie choc dziś tylko lagodzi histerie (

My też mamy Szumisia (właśnie teraz szumi, a Młoda śpi). U nas rewelacyjnie się sprawdza. Jak Miśka jest niespokojna, biorę ją na ręce, mocno tulę i kołyszę, kładę na niej Suzmisia i ona szybko odlatuje.

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj o 11:40 na szczepienie. Trzymajcie kciuki za Ninę żeby to dzielnie zniosła, za mnie żebym to psychicznie wytrzymała i za wszystkich kierowców którzy chcieli jechać o tej godz do legionowa żeby jednak tego nie robili ;) juz mnie brzuch boli z nerwów :/

GabiK lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama, kciukam! Godzina super, nie powinnaś mieć korasów.

Lama lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Olka ja tez czytalam o wzmozonym napieciu bo moja Lilka tez czasami zaciska piastki z kciukiem do srodka lub robi fige z makiem i takze zastanawiam sie czy szukac neurologa... Kolezanka ktora ma 2 dzieci mowila ze to norma ze dzieci tak robia a przy wzmozonym npieciu te piastki sa caly czss zacisniete i nie da siw ich otworzyc...

A my wczoraj z mezem skusilismy sie na seksik i to byl blad bo bolalo, bylo ciasno sucho i czulam swoja rane i w ogole jskbym byla zaszyta w srodku bez " dziurki"...
    A na koniec zaczelam plamic krwia i trwa to do dzisiaj...
    po co mi to bylo... Zamiast poczekac na kontrole u gina..

Kviuki za szczepienia i wizyty :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka super, najpierw 5 godzin spania, potem 4 :) A teraz dalej śpi. Ale wieczorna histeria musiała być. Tylko jakby lżejsza ciut.

Magic, od dawna nie praktykowany kop w doopę za takie myślenie :D Ja to dopiero zła matka jestem, jak mała tak histeryzuje to potrafię ją wsadzić w łóżeczko, powiedzieć: a drzyj się paskudo i nakryć się kołdrą albo wyjść na chwilę do innego pokoju i dopiero jak wrzask przechodzi sam siebie to biorę ją z powrotem :P

Moja laktacja się odrodziła, wczoraj na samym cycu byłyśmy, a w nocy zjada z jednego i dziękuję bardzo, wobec drugi cycek po 9 godzinach nieopróżniania prawie wybuchł :P

KotMisia, no fajnie by było jakby coś powiedziała :) Albo zaczęła się uśmiechać porządnie. Koleżanka mi powiedziała, że nie mogę mieć drugiego dziecka, bo jak tym razem wyjdzie spokojne i uśmiechnięte, to będę je bardziej kochać :D

Magic lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym napięciem, Zosia składa piąstkę jak jej najdzie, w przeróżne kombinacje, czasem śpi z otwartą rączką nawet, więc bez przesady...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no tak wiem ale serio nam wrazenie ze moje dziecko mnie nie lubi :(
    Trzymam kciuki za wszystkie szczepienia Maluszków :)
    Ja mam do Was pytanie- jak wyglada zatkany kanalik lzowy? Bo juz man schize ze moja ma zatkany bo nie pojawiaja sie jej zly orzy histerycznym placzu

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ