Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A nam odpowiadają w sumie każde poieluchy.. białe, zielone i dada też
ale wiadomo białe najlepiej mi sie podobają.. mam jeszcze 3 paczki dwójek.. i pożniej chyba juz na 3 zmieniamy i mam wlasnie zielone, dady i jeszcze happy i dopiero jak to zuzyje wtedy moge znow kupic biale :p
mi tez, leje się z cyców.. zaczelam od paru dni odciagac a i tak mi sie leje ;/ w nocy sie juz bez stanika bo mnie wkurzalo to..;/
a my bylismy w srode u pediatry. wszystko jest ok, Mały waży 4210g, szczepienie mamy 29 a usg bioderek 25.
Gosiu możesz napisać jeszcze raz, ktory to jest ten krem z emolium? wybieram sie dzis do superpharm a tam jest jakas promocja na produkty emolium bym sobie od razu go kupila..? -
KOtmisia ja nie robie wg instrukcjo
Rozpuszczam w 30ml i wszystko zjada. A jak rozpuszczam w malej ilosci to plula. Podaje rano max do 11 w zaleznosci o ktorej wstaje na jedzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:24
-
Ja polecam chusty tkane skośno-krzyżowe
Dziś wrzuciłam Małego, zamotałam kieszonkę i śpi już 2h, a od dwóch tygodni mogłam zapomnieć o gotowaniu obiadu, praniu czy sprzątaniu bo spał w ciągu dnia w sumie max 4h, reszta to ryk...
GabiK lubi tę wiadomość
-
Kotmisia trzymaj się, jesteś super mamą. Po prostu dziecku nie wytłumaczysz ze to dla jego dobra
my od dzisiaj startujemy z żelazem, dam znać jak poszło. Najbardziej boje się o kupki bo i tak z nimi koszmarny problem mamy
Czy któraś podawała laktuloze? Jak dawkowanie? Wg ulotki dałam na raz 2,5 ml ale efektu brakmoże to trzeba podzielić na mniejsze dawki?
Jeżeli chodzi o pneumokoki to nie chce was do niczego namawiać bo szczepienia to indywidualna decyzja moim zdaniem, ale dostaliśmy od naszej pediatry taka ulotkę z opowieściami mam których dzieci zachorowały na pneumokokowe zapalenie opon mózgowych. Najpierw popłakał się mąż później jamy szczepimy za 2 tyg pierwsza dawką. Poszukajcie w necie info bo to bardzo ciężka choroba.
Gdzie kupilyscie chusty? Przymierzam się do zakupu na allegro ale nie wiem czy sa dobre. Nie chciałabym też wydać majątku bo u nas czerwiec to miesiąc szczepień i pustego portfelaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 11:23
GabiK lubi tę wiadomość
-
Mi pediatra mowil ze jesli zaszczepie na pneunokoki to mam 100% pewnosci ze dziecko noe zachoruje natomiast odwrotnie jest z rotawirusami, szczepionka chroni tylko na kilka szczepow a jest ich duzo wiecej.
Gosiu dziekuje za zaproszenoe ale nie damy rady bo o 17 mam wizytacje z pracya maz idzie smazyc kielbaske na wioskowy dzien dziecka.
my juz w drodze. Upal okropny. Liliana spi na szczescieGabiK lubi tę wiadomość
-
Hej wreszcie nadrobiłam
Gosiu ja czytałam że skaza powoduje swędzenie , a jeżeli jej nie przeszkadza to raczej trądzik.U nas też buźka jak papier ścierny ale walczymy. Dla mnie zielone pampersy rewelka chociaż białe najdelikatniejsze, zamówiłam dziś chustę bo widzę że Wiki najlepiej na rąsiach, zaczyna chyba w miarę widzieć bo interesuje ją wszystko w około. Zaraz lecimy na spacer, zrobiłam sobie 7 słoiczków dżemu truskawkowego, ale jeszcze dorobię. No i te nasze bioderka na teraz są ok ale za 2 miechy musi być poprawa bo oby dwa są ocenione na 2a. Jednak dobrze że poszłam prywatnie. Noszenie w chuście na małpkę też nam pomoże w ćwiczeniu nóżek. KotMisia taki wyjazd nad morze to nawet zalecany, moja siostra woziła co roku córkę, a też bierze euthyrox. A tak w ogóle chciałam założyć pampersa 3 i zdecydowanie są jeszcze za duże, także 2 zostają a Młoda juź koło 5 waży.
-
Ja też śpię w staniku ale w takim sportowym a piersi jak puste to już się powoli flaki robią buuuu
Synka w nocy kładę na boczkach bo zdarza mu się ulac i nie zawsze chce mu się odbić. Czasem pół godziny go trzymam w pionie śpi już na ramieniu i nicnawet na brzuszek wykładam czasem pomaga
Też podaje sab simplex ale różnie z tym brzuszkiem jest raz boli raz nie
Magic lekarz kazał podawać espumisan i probiotyk biogaja a kupy i tak bardzo rzadko -
Gosia...dzięki za namiary na krem, chyba też kupię. U nas te krostki chyba nie swędzą, bo Misia nie drapie, nie jest szczególnie pobudzona. Są tylko na buzi - najwięcej na policzkach i mniej na czole.
Ja na penumokoki szczepię, bo mam przedszkolaka w domu, który będzie nam różne wirusy przynosił. Także u nas łata decyzja. Jak Ignaś był sam, nie miał kontaktu z innymi dziećmi, też nam ciagle chorował na zapelnia płuc/oskrzeli. Dopiero po szczepieniu choroby się skończyły, więc ja różnice widzę.
W rankingu pampków, też u mnie na 1 miejscu są białe pampersy, później zielone, a na końcu pomarańczowe. Michalina ma 4444 g, a nadal w 1 mi wchodzi. Teraz musze kupić kolejne i chyba też jeszcze 1 wezmę. Tak a propos, któraś z Was podsyłałą link do białych pampersów, w niezłej cienie. Może ktoś coś pamięta???
Ja też śpię w staniku sportowym, bo z cycków mleko w nocy leci i po każdej nocy koszula do prania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 11:50
GabiK lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj ostatecznie przeprowadzka. Bardzo ładna noc mieliśmy, dziecko dało nam pospać i z brzuszkiem nie było problemów. Staram się wyczaic jakąś zależność od tego co zjadłam, czasu ile kroPel dostała ale widzę że wzdęcia zależą od dnia... Raz ja męczya raz mniej lub wcale... Dzisiaj pierwsza noc w nowym domu, mam nadzieję że będzie spokojna. Ach i moja córka polubiła mamaroo, śpi już drugą godzinę w bujadelku
gosia86, GabiK, Lama lubią tę wiadomość
-
Pola też nie drapie buźki
Odstawię nabiał i zobaczę czy jest poprawa. Póki co już od samego kremu widzę różnicę a smarowałam dopiero dwa razy.
Czy wasze dzieci też ryczą przez sen bez powodu?
Na początku myślałam że to kupka idzie i dlatego ten ryk ale pieluszki czyste czasem nawet bez kleksów ale za to dzisiaj slyszlam jak bulgota jej w brzuszku przy tym płaczu a kropelki jej daję i bączki puszcza
Miscelle gratuluję przeprowadzkizapamietajbco Ci się będzie śniło bo podobno sie sprawdza