Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiecie jakoś bardziej wypoczęta jestem po nocy bez budzika
a tak bardzo się stresowałam jak to będzie
Czyli wniosek jest taki że dobrze robimy z kładzeniem na boczku:)
Ewelina skarpetki to rozumiem:) ale spodenki to już wyższy poziom zaawansowania
Pigulskla po nocy widzę dużą poprawę po tym kremie idealnie jeszcze nie jest ale już nie ma skóry jak tarkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 06:39
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Ewelinka agent pierwszej klasy z synusia
Dziewczyny bardzo dobrze robicie z kladzeniem na boczku,zazdroszcze,bo moj jak u Blu,jak go poloze to cyk i juz lezy na pleckach a glowka w ulubiona strone i modle sie,zeby do 3mca udalo sie te glowke uratowac,bo juz jest odksztalcona w jedna strone. Z przodu nie widac,ale od gory juz tak -
Ooo suwaczki znowu cyrkuja
moj sie zawiesil na 6tyg,a juz jest 7t2d.Boziuniu za kilka dni 2mce!
Ponawiam pytanie o szczepienie na pneumokoki i meningokoki. Czy juz szczepicie czy po ukonczeniu roku? Moze znacie inne mamy,ktore maja z tym doswiadczenie i wiedza jaka jest roznica. Pomijajac oczywiscie,ze teraz to 3 czy 4 dawki, obydwu (meningokoki to nawet wiecej,bo 2szczepionki) czyli sporo wiecej klucia i kasy,a po roku tylko 2xkazda.
Mam umowione pneumokoki za 2tyg i nie wiem co robic,szczepic teraz czy poczekac do roku. Kotmisia licze na Ciebie,bo Ty duzo roznych wiadomosci posiadasz -
Gosia probujemy,zmieniamy pozycje w lozeczku,sposob noszenia, pozycje przy karmieniu. Ten waleczek on jakos odsuwa,ale znajomi podpowiedzieli woreczek soli w pieluszce,ciezszy to mniejsza szansa,ze sobie go odsunie.
Z mlekiem cieknacym na placz dziecka to prawda, dobrze jesli tylko na placz swojego, a co zrobic jak rekacja bedzie na kazde dziecko? -
Ja spie w staniku z wkladkami a i tak codziennie jestem zalana mlekiem, wkurza mnie to bo codziennie musze je prac i koszule nocne tez... Ale tak to jest jak sie jest leniwym i pokarmu nie chce sie sciagac..
W dzien klade Lilianke na pleckach i na boczkach, roznie.
Dzis wyjazd do poradni audiologicznej, juz msm stresa czy befzie grzeczna podczas badania a musi byc bo inaczej nie wyjdzie...
i ta droga mnie przeraza... 65 km w jedna strone...
Gabi ja nie pomoge no nic o tym nie wiem niestety. -
No Olka to tak na raz większą ilość pokarmu wyleje z siebie. Ale ona w ogóle tego nie zauważa.
Gosiu napiszę Ci we wtorek sms :* z gory dzięki!
A tak myślę o tym zelazie. A gdybym robiła je rano i podawała po łyczku do posiłku? Teraz bidulek śpi mi na ręce :*PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Wizytę mam na 9:20 a na 8:30 pediatra to najlepiej gdzies w tych godzinach
Ale nawet jak zapomnę to 19.06 idę ze sobą, ale postaram się pamiętać
A to nie jest tak z żelazem jak u dorosłych że trzeba zażywać przed posiłkiem?
I jak jej podajesz euthyrox kruszysz tabletkę? -
Gosiu z tym żelazem u malucha to problem. Jak dawalam między posiłkami to silny bol brzuszka. Dziś dałam przed jedzeniem i zaraz potem cycus no to zwymiotowala
A jak pytam lekarzy to musimy to przetrwać
A euthyrox krusze w glukozie i podaje między karmieniami. -
Olka jesli chodzi o szczepienie to ma troche napuchnięte w miejscu wkluc. Na szczęście noc przespala od 20 do prawie 6 z przerwami na karmienie, rano nawet miałam nuespodzianke w postaci kupy w pampersie i 2 piękne usmiechy mojej córci
Co do pampersów tez uzywamy zielonych i wydają mi się calkiem dobre.gosia86 lubi tę wiadomość
-
My po kontroli u pediatry.
Pani doktor bardzo sie zdziwila, ze nie pozwolili nam wychodzic z domu ze kazali dawac tylko 40ml jedzenia.
U nas na buzie niestety trzeba dac masc ze sterydami bo wg doktor wyglada jak lojotokowe zapalenie skory i do dermatologa trzeba jeszcze podejsc.
Dalej mamu zazywac actiferol, dostalysmy skierowanie na morfolofie, siuski i zelazo.
Pani doktor pochwalila ze juz bardzo ladnie nawiazuje kontakt i ze juz ladnie rosnie