Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu zdrowiej tam szybciutko, że też nie miało kiedy dopaść...

Piszecie o seksie po porodzie...dla mnie to jeszcze daleka droga, zwłaszcza że moje nacięcie zacne było. A mój już przebiera nogami, jak byłam w ciąży to ochoty nie miał a teraz szaleje... A jakiś mizianek próbujecie wcześniej? Może głupie pytanie, ale mam wrażenie, że nawet jak się podniecę to mnie wszystko będzie bolało, ba...mnie w sumie ciągle tam wszystko boli :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:09

• MiM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seks kiedy to było??? aghh marzenie :)
    Przytulanki to nie to samo; ) chodź były; ) niestety ja ciągle krwawie więc tylko była jednostronna korzyść :)

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety wieki mnie tu nie było!
    Macierzyństwo mnie całkiem pochłonęło ;)
    Nie dam rady was nadrobić :(

Karolcia ma geburstag?? To najlepsze życzenia :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u mnie też skaza białkowa :( jestem załamana bo juz nie wiem co mam jeść a Mały ma całą twarz w krostach i na karku i klatce piersiowej też już wyskakują :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec już wiem że moje dziecko na szczepienie reaguje snem :D spala 12-15 wstala zjeść ale nawet oczu nie otwierała przy konsumpcji ;) potem 15-18:30 i znowu zasnęła. Ciekawe czy w nocy nie postanowi zrobić mamie dyskoteki ;) ciesze się ze śpi bo gdy nie spi to płacze, ale nie tak jak zwykle tylko tak jakby ją bolało :( niech odpoczywa i regeneruje siły mój mały smerfik:) a dzisiaj rano pierwszy raz gaworzyla! To były tylko 4 pojedyncze literki ale na pewno do mnie :) :) :)

gosia86 lubi tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, dopiero teraz mnie katalina oświeciłaś że aktyde to Edyta od tyłu. A mnie się to z jakąś mitologiczną boginią kojarzyło haha :P

Lama, gosia86, GabiK, beti97, katalina, Karolcia88 lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama u nas po szczepieniu odwrotnie, od 16 do 20 nie chciala spac ;) plakala z boli, ale kolki nie miala, chyba nozki ja bolaly po tym szczepieniu.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem nie jesteś sama :) ja myślałam ze aktyde to postać z ksiazki

gosia86, nojaniewiem lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Lama Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślam ze to jakieś imię z mitologii ;)

Eli ja też myślę że ja nóżka boli:( robi podkowke i płacze takim zalosnym głosem bez powodu wiec cieszę się że śpi, niech odpocznie. A najgorsze jest to ze pani zostawiła jej taki chamski, szpitalny, mocny plaster na nóżce i będę musiała go zdjąć. Dla mnie to dużo gorsze uczucie niż pobieranie krwi wiec już mnie serce boli że muszę jej ból sprawić. Może da się go jakoś odmoczyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 20:48

km5stv7321mp2ntw.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama nam kazala pielegniarka zrobic letni rumianek I tym smarowac nozki, probowalismy tym tez odmoczyc, ale I tak niestety trzeba bylo oderwac troszke samemu. Przy odrywaniu znowu byl placz, ze az sie zanosila. Teraz na szczescie spi po paracetamolu w czopku dla niemowlat.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lama właśnie mialam pisać żebyś spróbowała po kąpieli

Pigulska nie mam pojęcia co będę jadła :( a dzisiaj kupiłam wiejski biały ser miał być makaron z serem jutro :( ogólnie kazała zrobić tydzień dwa przerwy w jedzeniu produktów mlecznych a potem z mleka pasteryzowanego
    A na krosty kazała kupić emolium krem trójaktywny zobaczę jak działa bo już jej smarowałam i dam znać

Też nie zapalałam z Aktyde :)

Dzisiaj pierwsza noc bez budzenia małej na karmienie

My mamy umówić się na szczepienie po skończonym 6 tygodniu czyli za tydzień
    Mam nadzieję że przejdziemy to w miarę łagodnie ale też już się stresuję. To pewnie większy stres dla nas niż ból dla maluchów.

Gabi ten linomag robiony jest na receptę?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia linomag bez recepty. Tak jak ten w tubce.
    My kolejne szczepienie dopiero za 6tyg,uff,pojawila sie dzis temp,ale szybko zeszla po Pedicetamolu. Polecam, to paracetamol w kropelkach, male dawki, latwo podac, szybko i skutecznie dziala. Bez meczenia dupki.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Gabi :*
    My nawet nie mamy nic przeciwko gorączce w domu, muszę coś kupić

Pigulska po tym emolium do buźki od razu czuję poprawę bo pyszczek nie jest taki szorstki w dotyku jak był
    A kto u Nikosia stwierdził skazę białkową?lekarz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:17

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 08:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umre jezeli moje dziecko zaraz nie pojdzie spac...widzi juz az za dobrze za caly dzien moze z 3h spal oszaleje zaraz i do tego non stop glodny na szczescie kolki odpuszczaja po ss...Eli a ma malenka spuchnieta nozke?az sie boje tego szczepienia a raczej co bedzie po...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Na temat sexiku po to wole sie nie wypowiadac, Bo bol jak cholera a w srodku ciasniej niz przez ciaza, jak szyli brzuch po cc to tam chyba tez igla im sie omsknela ;) tez czekam na wizyte u Gina

My juz po szczepieniu, dziekujemy za kciuki, jakos to obie przezylysmy. Byly 2 wklucia na nfz I rotawirusy do picia. Przy wkluciach tak krzyczala, ze AZ bordowa sie zrobila, ale zaraz po bylo ok. Za2 tyg mamy darmowe pneumokoki, a za7 nastepne szczepienie. Olka niestety nie zdazylam porozmawiac z pediatra o napieciu, Bo bylo tyle dzieci do szczepienia plus pacjenci, ze kobita nie miala czasu ns Nic poza zbadaniem dziecka :/ na Twoim miejscu zapytalabym od razu przy badaniu, to na pewno obejrzy Maluszka
    3 mamy kciuki za kolejne mamy I dzieci przy szczepieniach
    Dzięki Eli jak bede we wt to zapytam co i jak z tym napieciem dobrze ze dalyscie rade na szczepieniu dzielne dziewczynki;)

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma przebacz, zastrzyk w mięsień boli i to mocno :/ Jak dostałam nospe w zadek to tydzień jeszcze czułam to miejsce, a maluszkom jeszcze tak szybko robią te zastrzyki. My dopiero w lipcu, ale już mi oko lata jak sobie pomyślę :P

A położna nam dzisiaj powiedziała, że ten plaster co chirurg przykleił za mocno jest :/ No i bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze... I co teraz? Trzeciej opinii zasięgnąć czy jak??

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a długo ma mieć ten plaster? Myślę że chirurg wie lepiej niż położna

Katalina ja też nie lubię tych zielonych pampersów zdecydowanie wolę białe ale mam spory zapas zielonych 2 wiec trzeba to zużyć

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za zyczenia Dziewczyny ;)
    Ktos mi podmienil tesciowa- kupila dla wnuczki inhalator i nie chciala kasy!
    Moja Mloda wlaczyla od 16 tryb turbo marudy. Wszedzie jej zle. Na rekach w lozeczku w lezaczku, nosidelku. Mezowa babcia slyszala i az sie modlic podobno zaczela :p
    Dolaczam do grona niezadowolonych z zielonych pampersow. Nie ma to jak biale. Dobrze ze mam zapas zrobiony :)
    Ja tez nie zajarzylam, ze aktyde to Edytka :p i tez obstawialam mitologie :p

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ