Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elastyczną i bardzo polecam na początek, łatwo się wiąże, na jedno dziecko na pewno się nadaje, tyle, że starcza na krócej, bo mniej kilo uniesie stabilnie. Dzisiaj wbiłam się na szkołę rodzenia na chustonoszenie i pozwoliła mi babka zamotać Zosię w tkaną chustę i na pewno taką kupię, jest super stabilnie i można nosić malucha bodajże do 18 kilo. Całą resztę polecała dla starszych maluchów.

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Przez ostatnie kilka dni u mnie jest to samo masakra przy karmieniu też ryk i dziwne zachowanie bo nagle zaczyna machać nogami rękami i szarpie cyca normalnie jakiś dziki szał :/ pytałam lekarki to uważa że to przez gazy widocznie coś go zaczyna męczyć w trakcie karmienia...matko kiedy to się skończy :(

Heh moja ma tak odkąd wyszliśmy ze szpitala, macha rączkami, nóżkami, wyrywa się i ciągle chce jeść! a kup robi chyba z 20 na dzień...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, ja bym nad tę wodę zabrała ze sobą coś, co generuje cień, namiocik, parasol i bym jechała. Do przebierania przenośna mata, karmienie w miejscu publicznym to już u nas standard. Jedyny powód dla którego bym nie jechała, to ten, że moja córa się drze jak poparzona i jest z tym nieprzewidywalna i mogłabym się bardziej męczyć niż relaksować nad tą wodą.

A ja dalej chcę mieć trójkę, mimo, że pierwsze mnie do rozpaczy doprowadza, ale niech w ciąży chodzi kto inny za mnie. Dla mnie to było 7 miesięcy wyjęte z życia, 2 w których nie mogłam normalnie jeść, w tym jeden w którym nie mogłam jeść wcale, jeden spędzony na leżeniu i turbo bolesnych hemoroidach i po drodze 4 w których super szybko się męczyłam i nie miałam na nic ochoty. Samopoczucie do kitu, mózg jak sito, bleeeeee. Jedyne co mnie demotywuje to brak dzieci wśród znajomych, zawsze fajniej jak można się pospotykać też z dzieciatymi, a nie same wolne duchy.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• MiM Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabik lubię za chomiki w kolowrotku.

GabiK lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj zakup życia i jestem zła na maksa. Kupiłam chustę azimi i teraz widzę ile ma złych opini :/ fuck. Może chociaż na początek starczy, a później kupię lepszą. Zawsze czytam opinie a teraz chyba mi łeb przyćmiło.
    Poza tym dokipiłam Młodej dzisiaj paczkę pampersów premium care 2 , jednak te białe na upały najlepsze będą. Ogólnie jestem jakaś dzisiaj zdołowana, kasa leci przy dziecku jak woda. Wiki teraz śpi a cały dzień praktycznie buszowała, też idę zaraz spać żeby jutro funkcjonować. A i kupiłam jeszcze pojemniczki na mleko baby one i już pierwsza porcja się mrozi, może uda mi się dzięki temu wypić jednego redsika. Mi drugie dziecko marzy się za 5-6 lat. Więcej nie planuję.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przewertowalam neta i skusze sie na Lennylamb elastyczna na poczatek. Po domu bede raczej rzadko chodzic,a ona jest do 9kg,wiec w sam raz na letnie spacery. Na pare miesiecy wystarczy,a jak zacznie raczkowac to juz raczej nie bede chustowac. Wyczailam,ze lennylamb ma outlet i tam mozna kupic troszke taniej. Skorzystam. I ta elastyczna na poczatek wydaje mi sie latwiejsza w wiazaniu,wiec moze poradze sobie :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina mnie wykonczyla. Nie spala od 14 do 21. Dzięki Bogu nie płakała tylko piszczała jak probowalam ją odłożyć na chwilę chociaż. Myślę że mogła to być reakcja na wczorajsze szczepienie. Teraz śpi w woombie bo dzisiaj przyszedł, zobaczymy czy działa :) ogólnie Nina jest bardzo zainteresowana oglądaniem mieszkania więc zakup chusty jest już pilnie potrzebny bo chyba czasy leżenia odeszly w niepamięć.
    Po laktulozie poszła taka kupka że darowalam sobie chusteczki i nalalam wody do wanienki :) oby więcej. Żelazem Nina pluje i ulewa a to u nas ogromnie rzadkie :( będzie jazda coś czuje
    Eklerka na zaparcia lekarka radziła mi bardzo dużo przepajac młoda. Probowalas? U nas efekt niestety słaby

Ja nie mogę! Właśnie przeczytała m że Sandra Bullock ma 51 lat! Ale wszyscy wokół się starzeja a my ciągle młode ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:12

km5stv7321mp2ntw.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Heh moja ma tak odkąd wyszliśmy ze szpitala, macha rączkami, nóżkami, wyrywa się i ciągle chce jeść! a kup robi chyba z 20 na dzień...
    U nas na początku też tak było co chwila nowy pampers ;)
    Mój synek w takim szale też nerwowo szuka sutka robi z ust rybkę i macha główką na prawo i lewo...na początku karmienia to nie jest dziwne ale po kilkunastu minutach ssania to już coś jest nie tak, myślę że wtedy po prostu dokucza mu brzuch

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o chustach, fajna sprawa i obie ręce wolne :)
    Ale chyba nie umiałabym tego zawiązać :P

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale Pola ma długie włoski :)
    U młodego twarz wygląda bardzo podobnie może nawet ma więcej takich krost
    Kupiłam ten krem, smarowałam juz 2 razy ale póki co nie widzę poprawy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:22

DżoanaA lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak podajecie laktuloze?z mlekiem woda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas caly dzien ryk prawie i spankk na rekach albo wozony w wozku po kamieniach najlepiej ale bylk 30stopnj w cieniu wiec upal i juz maluch widzi wiec nie polezy bo oglada swiat;)i oczywiscie druga doba brak kupy i bolace baczki kolki po ss rzadkie oby tak dalej
    ja nadal planuje dwojke dzieci i mimo wszystko jedno po drugim a pozniej chce miec juz ze tak powiem spokoj od mlek i pieluch dojsc do siebie i dozyc spokojnej starosci;)jutro startuje na rower bo jestem rolada boczkową a cwiczenia na brzuch dopiero moge za 2mies wiec sie zajme baleronami na nogach;)
    milej nocki mamuski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 23:03

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wiem i mialam pytac czy wasze dzieci tez maja taki czerwony pecherz po szczepionce na ramieniu?? Moj ma taki napecznialy czerwony dziwny taki nie wiem czy to normalne

• beti97 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka normalne, nie ruszać to po szczepieniu na gruźlicę. Podejdzie jeszcze ropą, później zrobi się strupek i odpadnie. A ja nie śpię bo sąsiedzi robią imprezkę i mi dudni, poza tym jestem tak zmęczona że ciężko mi zasnąć. Właśnie nakarmiłam Wikusię, przewinęłam i śpi, ja teź bym mogła bo będę jak zombie wyglądać jutro. U nas też tak wyglądają policzki, ale mi się wydaje że u nas pomału znikają krostki. Myślicie że jak wejdę na steper to nic się nie stanie?? chciałabym już ujędrnić nogi i pośladki bo o ćwiczeniach na brzuch na razie nie myślę, jeszcze mnie boli rana. Może za 2 miechy podziałam. W środę wizyta u gina ciekawe co mi powie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska szkoda że u Nikosia nie widać efektu po kremie u Poli była różnica już po jednym smarowaniu

Gabi ach ciąża co to były za czasy. Gdyby nie to że musiałam w większości leżeć to mogłabym być cały czas w ciąży :)
    Nawet nie przeszkadzało mi to nocne czuwanie bk mogłam odespać w dzień

MiM ja podziwiam wszystkie nasze podwójne mamusie :)

Beti to wizytujemy w środę razem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie weszłam na tą stronę agito - któras z was pisała ze wysyłka gratis a mi dolicza koszty transportu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 23:43

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash,bo to.idzie z agito,ale zamowienie ze strony allegro strefa marek. Ja tam zamawialam i placilam 119zl,przesylka 0zl. Nie wiem jak oni to zalatwiaja,ale pudlo bylo obklejone agito.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od slowa do slowa... zamowilam Lennylamb elastyczna w kolorze malachit,rozm.L. Bede musiala zachachmecic przed mezem,ze okazyjnie,uzywana,bo mi chyba leb urwie :-( A on sie i tak nie zorientuje czy to nowa czy nie :-)

gosia86, aktyde85 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gabik te chłopy ;)

Ja kupię jutro taka jak mówiła Eklerka. Też chyba Lennylamb :)

Bo dziecię albo ma taki charakter albo już nauczyłam ale spokój tylko u matki na rękach...

GabiK lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam że o ile okres po ciąży był spoko to owulacja to porażka.. Tak boli brzuch już od kilku godzin że masakra. A miesiac temu było to samo tylkk z lewej strony. Gadalam z kolezsnka, 7 miesięcy po cc to też tak ma.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ