Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde już nie daje rady z dupką małej co się ładnie podgoi jeden dzień użyję zwykłego linomagu to zaraz czerwona i trzeba wracać do tego z tlenkiem cynku i do wacików i wody. A chusteczki to jest taka wygoda
    Co Wy stosujecie do dupki?

KotMisia a jak miałaś przed ciążą?też bolesne?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są Magic twój sposób z espumikonem działa!!!! Michaś sra aż miło :)

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja czesciej chusteczki Pampers Sensitive, sporadycznie waciki i woda (jak kupa duza) no i wietrzenie kazdorazowo,bo przewijam tak wolnk,zeby ze 2min sie dupka wietrzyla. I caly czas Pampki Premium Care. Do tej pory nie mielismy odparzen. Myslalam raz,ze cos tam jest,ale lekarka i.polozna powiedzialy,ze to nie odparzenie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:02

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu przed ciążą to taką miałam @ że po ścianach chodziłam i lało się ze mnie skrzepami wielkimi... A teraz było spoko. Ale też 8 dni :/

A chustę to muszę kupić chociaż z kasą krucho bo nie jestem w stanie nic zrobić :( A nie potrafię odłożyć Olki jak wyje, bo skąd mam wiedzieć czy to wymuszanie czy boli ją brzuszek.

Ogólnie jestem zla na chłopa bo on wielce zmęczony. I mam taki plan że po południu dam mu Ole i jniech pobedzie mną przez 24h. Oczywiście za wyjątkiem karmienia ale żeby sobie e tym czasie nie odpoczywał to dostanie 4 kg cukru i ma z nimi siedzieć jak ja :)

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam Wam napisać że Olka odkryła że ma palce i że można je wsadzić do buzi ;) tak głośno w nocy cycka te paluchy że już wiem że glodna ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny doradzcie mi co mam zrobic.
    liliana obudzila sie dzis z zapchsnym noskiem, wyczyscilam ale czesto kicha... Troche charczy przy oddychaniu ale nie zawsze..

Jest weekend wiec osrodek zdrowia zamkniety, mogee zaczekac do poniedzialku czy lepiej jechac na pigotowie lub do szpitala ?

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upatruje w chuscie pomoc w ogarnieciu domu (maz sprzata tylko lazienke i to pobieznie i raz na 3tyg!!!),odkurzal tez ze dwa razy,bo odwiedzala nas jego rodzina,starcie kurzy to w ogole nie wie ze cos takiego istnieje. Poza tym chcialabym zaczac jesc,od 7 tyg moze z 5razy zjadlam sniadanie,a tak jak zaczynam cos robic to maly juz ryk. O obiedzie nawet nie wspomne :-( no i spacer z psem, jest ogromny,waga ok 45kg. Manewrowanie wozkiem i smycza jest hardcorowe,a z chusta mam nadzieje,ze byloby latwiej. Kubus coraz mniej spi w ciagu dnia i coraz ciekawszy. Troche pomaga lezaczek,ale niezbyt dlugo. Nie jestem przekonana,ze chusta to rewelacja dla kregoslupa dziecka,bo p.chirurg ortopeda przestrzegala,zeby nie nosic dziecka pionowo,ale zamierzam chustowac tylko w razie potrzeby ;-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe jesli masz mozliwosc to podjedz do szpitala, z takiego katarku moze sie latwo co innego zrobic :-( niechby posluchali plucek czy ok, to takie malutkie dziecko.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik ja mam podobnie. Tylko pies sam się wyprowadza bo mamy dom z ogródkiem. Co do jedzenia to robię kanapki jedną ręką i większą ilość to mogę w ciągu dnia jeść, trudno że wysychaja ;)

Ofe kochana jedź na ip.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wlasnie Kotmisia u mnie serek na.kanapce wczoraj tak sie zsechl,ze wygladal jak popekana skorupa na pustyni :-( a chleb taki twardy,moze dlatego,ze chyba sprzed paru dni ;-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Hej dziewczyny doradzcie mi co mam zrobic.
    liliana obudzila sie dzis z zapchsnym noskiem, wyczyscilam ale czesto kicha... Troche charczy przy oddychaniu ale nie zawsze..

Jest weekend wiec osrodek zdrowia zamkniety, mogee zaczekac do poniedzialku czy lepiej jechac na pigotowie lub do szpitala ?
    Może to ta sapka.mój też to ma przeważnie w nocy i rano. Właśnie mu po kropki soli fizjologiczne do dziurkę dałam położyłam na brzuch i sobie to ładnie wysmarkal. I już nosek czysty ;)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe moze zamiast szpitala (stracicie pol dnia!) Podjedzcie do takoego osrodka zdrowia gdzis jest dyzur weekendowy

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Lama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się pochwalić ze Nina w otulaczu przespala 8h! Wstala o 5 zjadła pięknie cała butelkę polezala z nami w łóżku i zasnęła :-D śpi do teraz z mężem.
    Ewelinkie ja.próbowałam kupić woombie na allegro ale po iluś przegranych aukcjach się wkurzyłam. Sporo ofert jest na olx zobacz może coś ci się spodoba. Ostatecznie kupiłam nowe na ich stronie. Mała waży dopiero 4,5 kg wiec myślę że chwilkę posłuży a później sprzedam bo widać ze chodliwy towar ;)

GabiK, Wonderwall lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię jeszcze drzemie więc mogę wejść i popisać troszkę :) Ja juź wypatruję tej chusty co ma przyjść, będę mogła na spokojnie sprzątać. U mnie manewr z psem wygląda tak że mama zostaje z Małą a ja idę z psem. Wczoraj padła mi o 19 na brzuchu , bo w dzień prawie nic nie spała, dopiero dzisiaj ją wykąpałam. Wczoraj u nas niezła burza była, w domu gorąco a ja na brzuchu miałam grzejniczek plus pies se strachu uwalił się na nogach. Masakra myślałam że się rozpłynę. Poszłabym na basen, ale mogę pomarzyć, albo poleżałabym na działce której rzecz jasna nie mam. Dobrze że chociaż park mam. Ech dziewczyny zazdroszczę Wam że mieszkacie w ładniejszych stronach Polskim ja zawsze marzę żeby prysnąć z tej Łodzi. Ofe Karolcia ma rację , jak Wiki miała tydzień to też z nią byliśmy na doraźnej pomocy bo strasznie jej oczko ropiało i nie musieliśmy wcale czekać sprawnie poszło, z resztą miła pediatra siedziała.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na katarek spróbuj wyczyścić solą fizjologiczna A potem wkrop mleko swoje. A jak nie przejdzie to pedz do osrodka zdrowia.

A może ten katar jest od tego ze noskien maluchowi się ulalo.?

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic Bóg zapłać za sposób na kupki :) niech ci wynagrodzi w grzecznym dziecku :)

U nas na kupę nic nie pomagało ani ss ani dopajanie rumiankiem i koprem ani woda z Rossmann. tylko czapek był wybawieniem. A teraz mały sra aż milo

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM a co to za MAGICzny sposób na kupki?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ppdbijam pod pytanie KotMisi. Tez chce magiczny sposob na kupy :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ