Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu wiem że łatwo powiedzieć ale naprawde się nie przejmuj! Moim zdaniem Jaś sam ci da znać ile jedzenia potrzebuje. Na początku tez pilnowałam tych tabelek na mm z uporem maniaka aż wpadła do nas moja ciotka położona. Akurat Nina zaczęła płakać na co ciocia żebym dała jej jeść, ja że nie bo jadła godzinę temu
dostalam ochrzan, Nina dostała butelkę zjadła 20 ml i poszła spać
na dodatek moje dziecko ma tak że musi być zaatakowana pod korek, musi dojesc te 10-20 ml bo nie zasnie i koniec. Od tamtej pory karmie ją na zadanie i jest zdecydowanie spokojniejsza. A jesteśmy w 25 centylu więc to naprawde nie wina mm. Tak jak mówisz Jaś urodził się spory to jak teraz można z niego zrobić Calineczke? A na koncu książeczki zdrowia masz siatki centylowe jakbys chciała sobie sprawdzić. Mam też znajomych którzy co chwilę latali do lekarzy bo ich dziecko jest za duże. Ciągle w 95 centylu. Tylko kurka jak ich syn miałby być mały skoro ojciec 190 cm a matka 170? Trzeba wszystkie okoliczności brać pod uwagę. Głupie baby sfrustrowane swoim nieudanym życiem (pewnie też seksualnym
) i tyle.
Anioł, PIGULSKA, gosia86, gosiunia, GabiK, Anielka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlu moj je 120 co 2.5-3h zalezy...ale on je mleko na recepte czyli wyrób mleko podobny i powinien jesc 150ml a od pon 180ml więc nie jest i tak zle...myśle że Twój syn je normalnie i wygląda normalnie!a nie że a duzo je no bez jaj...moj Dawid wazy ponad 5kg a ma 8tygodni i nie uważam żeby był gruby fakt jest taki że urodził się z większą wagą bo 3900 i ma większe potrzeby jak dzidzius z wagą np 2500...mi na początku lekarka wpierała ze Dawidka głodze bo przez uczulenie spadał wciąż z wagi a pózniej że przybiera a duzo a ja mysle że skoro był większy to więcej potrzebuje jak malenkie dziecko z małą wagą i tego sie trzymam staram sie robić te odstepy minimum 2.5godz zeby mogl przetrawic ale jak chce więcej je więcej więc nic się nie martw tylko dawaj jeść dziecku żeby nie było głodne a ta baba niech sie pałuje ciekawe ile swojemu dziecku dawała o ile je ma!!!
Eli tak nutramigen lgg tez jest na recepte to to samo co nutramigen zwykły tylko z dodatkiem tych żywych kultur bakterii które podaje sie w kroplach i podobno lepiej przyswajalny dla dzieci z kolkami itp a gorzej dla tych które mają uczulenie na białko mleka krowiego jak moj-i faktycznie gorzej się po tym czuł bo ma więcej skladników odżywczych jeżeli może pomóc Twojej małej w kolkach to nie ma problemu wyśle Ci i spróbujesz możesz o tym w googlach poczytać a swoją drogą przykro mi że Twoją małą nadal męczą kolki:(
Mój maly ma uczulenie na wszystkie odżywki i kupiłam mu wcoraj balsam z bezsilności z firmy emolium do skóry specjalnej i alergicznej i przez noc wszystko zeszło boże moje dziecko ma wszystko "specjalne"-mleko balsamy nawet pampersy nie z pampersa go uczulają i płyn do prania lovela również nic tylko bank okraść...jednym słowem żyć nie umierać:)teraz myśle jak to będzie z rozszerzaniem diety...myśle ze bedzie cięzko
Śliczne te nasze dzieci:)gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPIGULSKA wrote:Gosiu ja też wykapalam Nikosia po szczepieniu i przy karmieniu też był niespokojny i płakał
Potem gdzieś wyczytałam ze lepiej nie kąpać bo miejsca po wkluciach są bolesne i żeby ich nie podrażniac...no ale koniec końców Młody usnął ululany przez tatę i spał w nocy 6h! Był z nami w łóżku wiec byłam spokojna tylko raz obudził się na karmienie i dalej w kimono
A z tą wysypka to pójdę chyba do innego lekarza, trzeciego z kolei! -
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/66b745af7f78.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab9ad9e79d9d.jpg
6 tygLama, Agusia246, AGA 30, PIGULSKA, nojaniewiem, pompon, Wonderwall, gosia86, gosiunia, aktyde85, GabiK, Puella, beti97, paulinqa, Anielka, katalina, madziorek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b983aeb51ad6.jpg
mój Zdzich w różowym smoczku wybranym przez starsza siostręLama, Agusia246, AGA 30, Bluberry, PIGULSKA, nojaniewiem, Wonderwall, gosia86, GabiK, beti97, Anielka, katalina, madziorek lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Zaraz Was nadrobie, musze sie najpierw pochwalic! Moja gwiazda umie juz wysoko dlugo trzymac glowke i przewraca sie z brzucha na plecy!! No nigdy nie przypuszczalam ze bede taka dumna z tego ze ktos sie wierci
Lama, PIGULSKA, gosiunia, gosia86, GabiK, beti97, Anielka, katalina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja tylko na chwilę pochwale się jaki tort zamówiłam na chrzest
kolor beżowo-różowydo tego kosteczki na napisem chrzest św. Liliany
MIŁEGO DNIA I WEEKENDU KOCHANE! :*Lama, Agusia246, AGA 30, PIGULSKA, nojaniewiem, olka24, Wonderwall, gosiunia, gosia86, Bluberry, GabiK, Puella, beti97, paulinqa, katalina lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
KotMisia mojej tyle daja cwiczenia codzienne. Cwiczymy 5 dzien po 20 min i jest ogromna roznica. A Ola na prawde tylko krzyczy? Bo Zosia z rana i w poludnie ma dosc wesola aktywnosc, drze sie popoludniu i wieczorem.
Nam tylko powiedzial lekarz ze bioderka sa ok i kontrola za 3 miesiace. Zadnej kartki, opisu nic... -
Magic cudny tort
Zośka to śliczna i silna dziewczyna
Anioł Twoja Jagienka jest urocza i nie będę oryginalna pisząc ze fryzurke to ma przepięknąWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:08
gosiunia lubi tę wiadomość